çocuk korkusu

Bu hayata doyman gerekıyor bence tamam yettı bu kadar ben baska bısey ıstıyorum demelısın belkıde.
Ama yetıstırme tarzıyla alakalı bır cok sey , fakat evı oyuncaklarla dagıttıkları bır gercek ustelık zamanla duzelmıyor zamanla dagıttıkları alanlar gelısıp farklılasıyor. Gecen aksam yılbasında mısafırlerımız gelınce koltugu soyle ters cevırıp masayı ortaya alalım dedık bkoltugu bır cevırdık koltugun arka kısmında kendı kıyafetlerı sarılmıs bır suru pelus sıkıstırmıs kes hepsını kım bılır ne zamandır duruyor kı ustlerı toz ıcındeydı. Ben ıse o kıyafetlerın ortada olmadıgını hıc fark edemedım galıba mesgulum :)
Ama ıstemeyebılırsın normal yanı ayrıca sız tedavı olacaksınız oyle kolay seyler degıl bu ıstemıyorsan altından kalkamayabılırsın cunku sonunda olacagının garantısı yok

Sevimli yaramaz. Allah bağışlasın.:nazar::anne:

Benim oğlumda küçükken tencereleri ,tavaları ,duvarları pastel boya ile boyardı .Bir muzurluk bulurdu.:KK70::KK36:

Eşim varikosel; bende de pco var. Çocuk sahibi olabilmemiz için tedavi şart malesef. Ama tedaviyi sürekli erteliyorum. Bu ay gideriz bir daha ki ay söz. Yaz gelsin hava soğuk. Sürekli bahanem var maşallah. Ama eşim artık bahane kabul edecek gibi gözükmüyor artık çünkü iki lafından biri çocuk yada baba olmak.

Zaten oldum olası çocuk meraklısı olamadım. Çocukları çok severim iyi de anlaşırız ama çocuk sahibi olmak için kendimi hazır hissetmiyorum. Ve son yaşadığım olaylar bende giderek büyüdü. Hafta sonu yeğenleri bizdeydi. Dayısı ile karısı sorunlarını halletmek için baş başa bir gün geçirdiler. İki çocuğunu da bize bıraktılar tüm gün. Aman yarabbim büyük olan nasıl fena koltuk tepelerinden indiremiyorum. Gel oyun oynayalım diyorum. Hadi kılıççılık, savaşcılık oynayalım; karate yapalım. İstediği olmayınca bağırıyor kendini yerlere vuruyor.. Olmadı tükürüyor hem de ne tükürmek. Bildiğin büyük insan gibi. En sonunda dayanamadım öyle değil böyle tükürülür dedim.:lülülü: Bu sefer eşimle kavga kıyamet. Çocukla neden çocuk oluyorsun diye. Küçüğe sataşıyor tokat atıyor. Gittiklerinde kafam balon gibiydi. Resmen haşatımı çıkardı.

Arkadaşlarının çoğunun bebeği oldu. Bebek görmesine gidiyoruz. Ya dün gece hiç uyumadı sürekli ağladı kaç gündür uykusuzum. Ya benim en sevdiğim şeylerden biri uyumak. Uykusuzluktan nefret ediyorum. Kendi çocukluğumu düşünüyorum. Bana benzerse yandım. Eşimde benim gibiymiş zira.

Bunun ergenliği var. Kendi ergenliğimi hatırlamak dahi istemiyorum. Okulu var dersi var. Var da var. Bu sorumlulukları kaldırabilecek miyim bilmiyorum .

Dün akşam komşu geldi kahve içmeye. Aynı yaşlardayız hemen hemen. O çocuk da sürekli ağlıyor. Anne su ver anne acıktım. Anne bu ne. Anne gidelim. Kadın iki dakika rahat oturamadı.

Bu düşüncelerimi kimseye açamıyorum. Biraz bahsedecek gibi olsam eşim nankörlük yapma ALLAH bizi çocukla sınarsa görürsün. Ne biçim düşünceler öyle düşünemezsin diye annesiyle birlikte olup üstüme üstüme geliyorlar. Beni yadırgamayın kızmayın. İnanın ki böyle düşünmek istemiyorum kafamdan atmak istiyorum ama atamıyorum düşüncelerimi değiştiremiyorum malesef. Ve iç dünyamda çatışıyorum böyle düşünerek çok büyük günah işliyormuşum gibi geliyor.

Anlatıp rahatlamak istedim. yanlış konuştuysam şimdiden kusura bakmayın. Anne olanlar bana destek olursa çok sevinirim. Zira çocuk sahibi olmanın tek bir güzel tarafını göremiyorum.
düşüncelerıme tercuman olmussunuz
yaşım 36
ve hala popom yıyıp de cocuk sahıbı olamadım
eşimle dr a gtmemiz gereklı aşılama ya da tüp için
ama süreklı ertelıyorum sürekliiiiiiiii

cocuklu ınsanlarla gorusunce kafam şişiyor
evıme dnunce huzuru buluyorum oh be sessizlik ne guzel dıyorum
hiç cocuk özencim yok, ama bazen de annelıgı yasamak tatmak ıstıyorum
herkes anne oluyor bır ben mı bu işi beceremeyeceğim sankı dıyorum
yasım genc olsa erteleyeceğim ama daha ne kadar erteleyebılırım kı
hiç cocuk sahıbı olamamak korkutuyor benı ama cocugun da hıc ıyı yonlerını dusunemıyorum
hep ağlayan sızlayan ortalık dagıtan cocuklar dolanıyor gozumun onunde kendımle ılgılı annelık hayalı kurdugumda

aynen kakasına sevinen insanlarız :KK48:

Kusura bakmazsan açık yazacağım.Yazdıklarından sen daha çocuk gibi gözüküyorsun.:KK30:Yaramazlık yapan çocuğa öyle olmaz böyle tükürülür deyip tükürdüğünden o halin gözümün önüne geldi de ,biraz daha var olgunlaşmana.

Bu iş sabır ve sevgi işi ne bileyim kendi evladında olsa çıldırırsın gibi geliyor.:confused:

çok sabrettim inan ki. normalde sabırsızım tepem çabuk atar. çocuk değil resmen canavar. gözlük kullanıyorum gözlüğüme asılıyor. küçük kardeşini ayağımda sallayım dedim çocuğun gözünden uyku akıyor. yerde sallıyordum koltuk tepesinden çoçuğun üstüne atladı resmen. yengecim bak kardeşin ağladı ama canı yandı gel otur diyorum banana yağğ oturmucam tüü gözlüğüme gözlüğüme tükürüyor. ben tükürünce ama oturdu yerine yapmadı bir daha. çocukla başa çıkamadım. kendi çocuğum böyle olursa ben kahrımdan ölürüm. kendimi bayırlardan aşağı atarım o kadar sabırlı değilim çünkü. yok ya yapamam ben yani hatırladıkça titriyorum.

Ben de 32 yim ve çocuğum yok
Bebeklik dönemini düşününce güzel ama okul döneminden itibaren gelecek sağlama konusunda korkmuyor değilim

yaşım 36

hiç cocuk sahıbı olamamak korkutuyor benı ama cocugun da hıc ıyı yonlerını dusunemıyorum
hep ağlayan sızlayan ortalık dagıtan cocuklar dolanıyor gozumun onunde kendımle ılgılı annelık hayalı kurdugumda

bende sessizliği seviyorum.
çalışıyorum eve gidince çay demleyip film açıp battaniye altında film izlemek daha cazip gibi geliyor şuanda
ben 26 yaşındayım. birde aynı zamanlarda evlendiğimiz 2 samimi arkadaşının ikiside hamile. diğeri daha yeniymiş dün öğrendik. herkez sıra sende diyor. sanki yarış yapıyoruz. içlerinde en erken ben evlendim. sende amma tembelsin diyorlar. valla dışarda çok densiz var.

çok sabrettim inan ki. normalde sabırsızım tepem çabuk atar. çocuk değil resmen canavar. gözlük kullanıyorum gözlüğüme asılıyor. küçük kardeşini ayağımda sallayım dedim çocuğun gözünden uyku akıyor. yerde sallıyordum koltuk tepesinden çoçuğun üstüne atladı resmen. yengecim bak kardeşin ağladı ama canı yandı gel otur diyorum banana yağğ oturmucam tüü gözlüğüme gözlüğüme tükürüyor. ben tükürünce ama oturdu yerine yapmadı bir daha. çocukla başa çıkamadım. kendi çocuğum böyle olursa ben kahrımdan ölürüm. kendimi bayırlardan aşağı atarım o kadar sabırlı değilim çünkü. yok ya yapamam ben yani hatırladıkça titriyorum.

Tükürme işini çocuk birinden görmüştür bence.Ya anne babadan ya arkadaşlardan.Kardeşinide kıskanmış.İlgi çekmeye çalışıyor.

Annesi düzgün ilgilenmemiş bence..Birde cocukları nasıl içleri rahat başkasına bırakıyorlar anlamadım.İlla bırakılacaksa çocuklara daha yakın ve deneyimli biri olmalıydı.O da iyi cesaret.

Sen küçüğe bakarken eşinde büyük çocukla ilgilenmeliydi.Aslında buda sizin için bir imtihan olmuş.

Benim de 4 kiloluk ve hep 3 yaşında gibi kalicak bir miniğim var,o bana yetiyor.Belki de evcil hayvana bu kadar bağlanmak anne olma istediğini de ortadan kaldırıyor bilmiyorum.Yalnız diilsin kardeş:olamaz:

çalışıyorum eve gidince çay demleyip film açıp battaniye altında film izlemek daha cazip gibi geliyor şuanda
ben 26 yaşındayım. birde aynı zamanlarda evlendiğimiz 2 samimi arkadaşının ikiside hamile. diğeri daha yeniymiş dün öğrendik. herkez sıra sende diyor. sanki yarış yapıyoruz. içlerinde en erken ben evlendim. sende amma tembelsin diyorlar. valla dışarda çok densiz var.
aramızda 10 yas var senınle
sen daha erteleyebılırsın:)))
benım zamanım yok
bana da becerıp de bır cocuk bıle yapamadın dıyorlar
sankı herkes cocuk sevmek zorunda

ben takılmıyorum sen de takılma

Eşim varikosel; bende de pco var. Çocuk sahibi olabilmemiz için tedavi şart malesef. Ama tedaviyi sürekli erteliyorum. Bu ay gideriz bir daha ki ay söz. Yaz gelsin hava soğuk. Sürekli bahanem var maşallah. Ama eşim artık bahane kabul edecek gibi gözükmüyor artık çünkü iki lafından biri çocuk yada baba olmak.

Zaten oldum olası çocuk meraklısı olamadım. Çocukları çok severim iyi de anlaşırız ama çocuk sahibi olmak için kendimi hazır hissetmiyorum. Ve son yaşadığım olaylar bende giderek büyüdü. Hafta sonu yeğenleri bizdeydi. Dayısı ile karısı sorunlarını halletmek için baş başa bir gün geçirdiler. İki çocuğunu da bize bıraktılar tüm gün. Aman yarabbim büyük olan nasıl fena koltuk tepelerinden indiremiyorum. Gel oyun oynayalım diyorum. Hadi kılıççılık, savaşcılık oynayalım; karate yapalım. İstediği olmayınca bağırıyor kendini yerlere vuruyor.. Olmadı tükürüyor hem de ne tükürmek. Bildiğin büyük insan gibi. En sonunda dayanamadım öyle değil böyle tükürülür dedim.:lülülü: Bu sefer eşimle kavga kıyamet. Çocukla neden çocuk oluyorsun diye. Küçüğe sataşıyor tokat atıyor. Gittiklerinde kafam balon gibiydi. Resmen haşatımı çıkardı.

Arkadaşlarının çoğunun bebeği oldu. Bebek görmesine gidiyoruz. Ya dün gece hiç uyumadı sürekli ağladı kaç gündür uykusuzum. Ya benim en sevdiğim şeylerden biri uyumak. Uykusuzluktan nefret ediyorum. Kendi çocukluğumu düşünüyorum. Bana benzerse yandım. Eşimde benim gibiymiş zira.

Bunun ergenliği var. Kendi ergenliğimi hatırlamak dahi istemiyorum. Okulu var dersi var. Var da var. Bu sorumlulukları kaldırabilecek miyim bilmiyorum .

Dün akşam komşu geldi kahve içmeye. Aynı yaşlardayız hemen hemen. O çocuk da sürekli ağlıyor. Anne su ver anne acıktım. Anne bu ne. Anne gidelim. Kadın iki dakika rahat oturamadı.

Bu düşüncelerimi kimseye açamıyorum. Biraz bahsedecek gibi olsam eşim nankörlük yapma ALLAH bizi çocukla sınarsa görürsün. Ne biçim düşünceler öyle düşünemezsin diye annesiyle birlikte olup üstüme üstüme geliyorlar. Beni yadırgamayın kızmayın. İnanın ki böyle düşünmek istemiyorum kafamdan atmak istiyorum ama atamıyorum düşüncelerimi değiştiremiyorum malesef. Ve iç dünyamda çatışıyorum böyle düşünerek çok büyük günah işliyormuşum gibi geliyor.

Anlatıp rahatlamak istedim. yanlış konuştuysam şimdiden kusura bakmayın. Anne olanlar bana destek olursa çok sevinirim. Zira çocuk sahibi olmanın tek bir güzel tarafını göremiyorum.
Çocuk istemek zorunda değilsin bence .. bunu esine güzel bir dille anlatmalisn esinde isteyebilir çok normal bunu evlenmeden önce konusabilirdiniz aslında olmayacak gbiyse evlenmezdinz.. çocuğu yaramaz olur baş edemem diye düşünüyorsan bu yetiştirilmeyle alakali olduğunu düşünüyorum.. ama tedavi olun ikinizde özellikle varikosel ilerleyen birşey ..

yaşım 36

birde tedavi süreci var bu işin beni biliyorsun deneyip deneyip olmaması bir yana senin ömür boyu düzelemeyecek bir psikoloji içinde olma ihtimalinde yüksek okuyorum konuyu ama mantıklı bir cevap bulamadım henüz :kahve:

bende senın gıbı asla yaramaz hırcın çocuga tahammulum yoktu ,

rabbim gönlüme göre bir çocuk verdı tabii benım disiplinimde az değil , hayrı dediğim şeye birdaha asla evet demem özellikle çocuklarla ilgili ,
çunku hemen yuzune vururlar o gun evet demiştin ama diye ,

sen kendın terbiyesini verirsen hiç bişey olmaz.

rabbim hayırlısıyla nasip etsin o kokusu için ne uyku gelir gözüne nede yemek ,

birde tedavi süreci var bu işin beni biliyorsun deneyip deneyip olmaması bir yana senin ömür boyu düzelemeyecek bir psikoloji içinde olma ihtimalinde yüksek okuyorum konuyu ama mantıklı bir cevap bulamadım henüz :kahve:
yok bılmıyorum
sendeki sorun ne?

çocuk sevmeyenlerın cocugu olunca ısımlı konumu oku biara

Bende senin gibi düşünüyor ve hissediyordum canım, hatta ben çocuk bile sevmem pek. Hiçbir yeğenimi kuzenimi vs bir bebeği kucağıma almışlığım bile yoktur. Uzaktan severim ben o da 1-2 dk. O yüzden kendimi hazır hissedene kadar çocuk düşünmedim. Hazırım diyince başladık çalışmalara. Şimdi hamileyim , hala diğer çocuklara karşı aynı duygular içindeyim ama kendi bebeğimi tabii ki 4 gözle bekliyorum. Aklım çıkıyor birşey olacak diye. Ama hala neyseki çalışacağım, çoğunlukla annem bakacak diye seviniyorum :D Eşime de çok güveniyorum onun çocuklarla arası iyidir, herşeyiyle ilgilenecek ve beni yalnız bırakmayacaktır eminim. Bakalım yaşayıp göreceğiz.
Şu anda kendini hazır hissetmiyorsan bekle derim. Ben 34 yaşıma kadar bekledim. Pişman değilim.

Su an tam olarak kulagima dogru senden baska sarkisini soyleyen 4 yasindaki kardesim var. Eskiden çocukları bende sevmezdim. 20 yasindan sonra kardesimin dogumuyla bebek sevmeye çocuk sevmeye basladim.
Elbey sorumluluklar artıyor bebekle birlikte ama farkli bir duygudur anne baba olmak sanki..

Tükürme işini çocuk birinden görmüştür bence.Ya anne babadan ya arkadaşlardan.Kardeşinide kıskanmış.İlgi çekmeye çalışıyor.

Annesi düzgün ilgilenmemiş bence..Birde cocukları nasıl içleri rahat başkasına bırakıyorlar anlamadım.İlla bırakılacaksa çocuklara daha yakın ve deneyimli biri olmalıydı.O da iyi cesaret.

zaten sürekli dışarda yazları. arkadaş çevresinden öğrendi diye düşünüyorum.

eşim çocukları bana bıraktı dışarık çıkması gerekti. yalnız kaldık biraz.

eşi ile aralarında bayağı sorunlar var. bence cocuklardan kendilerine vakit ayırıp sorunları çözemiyorlar. ben olsam bende bırakmazdım mesala. ama herkez ince fikirli değil.

sorun yok canım ne bende ne eşimde 2 aşılama 4 tüp yaptık sonuç negatif yaşım 36 travma yaşadım her tedavide ah ahh yapacak birşey yok herşey nasip kısmet :kahve:

allah yardımcın olsun canım. biz sorunu biliyoruz ama tedavi için birşeye başlamadık. bu süreçte yıpranmakdan korkuyorum. çünkü tüp bebeğin ilerleme aşamalarını çok iyi biliyorum. benim psikolojimin kaldırabileceği şeyler mi bilemiyorum. senin için dua edicem. müminin mümine ettiği dua daha çabuk kabul olurmuş :dua:

söylenenlere katılıyorum.

bence siz de eşiniz de tedavi olun, sağlığınız için en azından.

pkos da varikosel de sonuçta zararları olan hastalıklar.

hani bir köşede dursun. opsiyon olarak bakarsınız çocuk olayına.

hem de çocuk için tedavi oluyorum stresi olmazsa tedavi olmaya da sıcak bakarsınız.

sizde anksiyete olmuş çocuk o yüzden.

pkos'un mesela bi çok zararı var tedavi olunmazsa. çocuktan önce kendinizi düşünün.

hem bu bakış açınız da değişecek bence tedavi olunca çünkü hastalıklar insanı depresif yapıyor, pkosun yan hastalıkları da vardır belki onları da kontrole ttirin.

Back
X