Çocuk mahremiyeti

Gunduz Gece

Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2019
89
66
8
4,5 yaşındaki oğlum tam olarak tuvalet eğitimini tamamlayamadı. Geceleri hala bezliyoruz gündüz tuvaleti geldiğimde anne çişim var diyor ben ya da anneannesi götürüp temizliğini yapıyoruz. sorum şu ki eşim bir süre önce " bundan sonra cocugun altını sadece annesi ve anneannesi bezleyecek ve tuvalete onlar götürecek. Dedesi asla bu işe karısmayacak onun yanında altı değiştirilmeyecek. Artık mahremiyeti öğrenme yaşı geldi geciyor bile" diyerek sürekli uyardı. Fakat babam bu durumdan aşırı rahatsız oldu ve hala tripli. Sürekli söyleniyor biri gelse esimi hep şikayet modunda. Neymiş efendim cocuk benimle tuvalete gidemezmiş özel bölgesini göremezmişim. Ben onun dedesiyim ne zararım olacak. Asıl bizde erkek cocugu baba, dede, amca vs.erkekler götürür kız cocuklarına anne, anneanne abla vs.götürür diyor. Ara ara konu acılsa hemen triplere giriyor. Eşimle babam cogu konuda hic anlaşamıyorlar zaten. Ben bu konuda eşimi savunsam da karsı cıkıyor cok biliyosunuz siz diye. tabi bunları ona söyleyemiyor bana söylüyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz bazen babama karsı ne diyeceğimibilemiyorum

4,5 yaşındaki oğlum tam olarak tuvalet eğitimini tamamlayamadı. Geceleri hala bezliyoruz gündüz tuvaleti geldiğimde anne çişim var diyor ben ya da anneannesi götürüp temizliğini yapıyoruz. sorum şu ki eşim bir süre önce " bundan sonra cocugun altını sadece annesi ve anneannesi bezleyecek ve tuvalete onlar götürecek. Dedesi asla bu işe karısmayacak onun yanında altı değiştirilmeyecek. Artık mahremiyeti öğrenme yaşı geldi geciyor bile" diyerek sürekli uyardı. Fakat babam bu durumdan aşırı rahatsız oldu ve hala tripli. Sürekli söyleniyor biri gelse esimi hep şikayet modunda. Neymiş efendim cocuk benimle tuvalete gidemezmiş özel bölgesini göremezmişim. Ben onun dedesiyim ne zararım olacak. Asıl bizde erkek cocugu baba, dede, amca vs.erkekler götürür kız cocuklarına anne, anneanne abla vs.götürür diyor. Ara ara konu acılsa hemen triplere giriyor. Eşimle babam cogu konuda hic anlaşamıyorlar zaten. Ben bu konuda eşimi savunsam da karsı cıkıyor cok biliyosunuz siz diye. tabi bunları ona söyleyemiyor bana söylüyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz bazen babama karsı ne diyeceğimibilemiyorum
Bence saçma babanızın dediği doğru sonuçta erkek çocuğu ve pekiala dedesiylede gidebilir ama eşiniz ille ambargo koyacaksa yalnızca anne ve baba götürebilir ananeside götürmemeli ozamn bilemedim ben babanızı haklı buldum

COk zor yaa artik kiz cocuklarindan ziyade taci olaylari erkek cocuklarinda artti. Ama esiniz dedeye karsi bu tavri alacak kadar ne yasadi onu bilmiyorum.esiniz hakli gibi babanizin tarafindan bakincada cok uzucu durum.ne diyecegimj bilemedim.

Beyefendi kendi çok biliyor. Neden annane okey de, dede sorun?

Mahremiyete gerçekten önem veriyorsa, baba ve anne ile sınırlı tutmalıydı yardımcı olacakları. Kendi bir halta yarıyor mu?

Onu geçtim böyle birşeyi bari babanızın yanında demeseydi. Aşırı çirkin bir ima.

Son düzenleme:
bana eşiniz haklı gibi geldi. hatta anneanne bile devreden çıkmalı.

ayrıca ne olursa olsun çocuk sizin. dedenin bu işler konusunda söz hakkı yok ki. anne baba ne derse o olmalı. babanızın çocuğun çişi üzerinden trip atma merakı saçma geldi.

Çocuğun tuvalet eğitimini tamamlamalısınız bence....

Eşiniz haklı. Siz ve anane daha çok yanında oluyorsunuz diye böyle düşünmüş olabilir. Bence saygı duyulsun çok mu önemli çişe götürmek çocuğu yani.

Eşinizin haklı ama özellikle dede karismayacak diye dediyse üslubu çok yanlış. Mahremiyet eğitimi için bu tarz işleri minimum kişiye indirmek en doğrusu. Ama bu anne babadır anneanneye gelene kadar. Hatta sizin bile bu işi yaparken sadece çok gerekirse müdahalede bulunmanız ve vurgulamaniz gerekiyor özel bölgeleri olduğunu. Bence daha fazla geç kalmayın bu konuda. O yaştaki çocuk kendi temizligini kendi yapabilir

Kendisi ne ise yariyormus?

Kesinlikle haklı değil ve çok çirkin söylediği şey. Anneannesi neden sorun değil? Ona baktırıyor paşa herhalde, keyfi bozulamaz, dede götürmesin demek çok saçma. Ben sizin yerinizde olsam çok kızardım. Derdi çocuğun mahremiyeti olsa, kimse gitmesin derdi.

Oldu da babanızın tavrını beğenmedi, sakıncalı bir şey varsa tuvalette olacak diye bir şey yok. O zaman uyarıp ya da görüştürmemesi lazım dedeyi.

Eşiniz saçmalamış.

Öncelikle tuvalet eğitimini tamamlamanız bu kadar saçma mevzuları tartışmaktan daha önemli, eşiniz kimin tuvalete götüreceğini düşüneceğine tuvalet eğitimi için neler yapılır bunu tartışmalı sakın yanlış anlama cnm. gece altına çiş yapmaması için uykudan en az 2 saat sönce yeme içmeyi kesin lütfen. 10 da uyuyorsa en geç saat 8 de suyunu vs içmeli. bir düttet öğrenene kadar. oğlunuz 4,5 yaşında artık bilerek geceleri altına çiş yapıyor denebilir nasılsa altını bezleyen var. çok büyük bir sorun bu olay.

Bizde kim denk gelirse o götürür tuvalete, dedesi hiç denk gelmedi evdeyken ama parktayken ağaç dibini dedesi yaptırır yani. buna kim karışabilir ne annenin ne de babanın böyle bir kural koyma hakkı yoktur en azından benim düşüncem böyle. babama kesinlikle ne ben ne eşim böyle bir laf söyleyemez. ayrıca da çok büyültecek bir durum değil, dede istemezse yaptırır isterse yaptır ne var bunda

Beyefendi kendi çok biliyor. Neden annane okey de, dede sorun?

Mahremiyete gerçekten önem veriyorsa, baba ve anne ile sınırlı tutmalıydı yardımcı olacakları. Kendi bir halta yarıyor mu?

Onu geçtim böyle birşeyi bari babanızın yanında demeseydi. Aşırı çirkin bir ima.
yok kendi de yapıyor müsait olunca. Her seyleriyle ilgilenir. Cocuklara annem bakıyor o yüzden her seylerinde yanında. Aslında her seyden önemlisi eşim babamın bazı huylarını hic tasvip etmez. O yüzden ona karsı aşırı bir tepkisi var.

Dedeyi özellkle karıstırmaması saçmaaa.. evet mahremiyet önemli ve artık çocugun kendi yapması gerek bence... Bence bu durumda sadece anne ve baba olmalı .. Ananane de bananne de dede de teyze de hala da karışmamalı....

benim de 4,5 yaşında oğlum var mecbur kalmadıkça ben eşim anneanne ve babaanne dışında kimse ile tuvalete göndermiyorum. zaten kendisi yapabiliyor orası ayrı ama iç çamaşırını bile değiştirirken ortamda kadın ya da erkek fark etmez yakın akrabalar olsa dahi başka yere geçiyorum. mesela asla çıplak denize sokmadım. mayosunu bile giyinme kabininde değiştirdim. hatta iç çamaşırını ben bile değiştirmiyorum artık bi banyoyu yaptırıyorum o kadar.
bunun erkek veya kız olması ile alakası yok. çocuğun artık özel bölgelerinin olduğunu bilmesi ve onları sakınması gerektiğini öğrenmesi lazım. bunu da öncelikle yakın akrabalarla başlayabilirsiniz. onlar bile görmemeli ki yabancılar asla minvalinde.
hatta ben oğluma 5 yaş doğumgününden sonra artık kendi kendine banyo yapacağını, birisinin yıkaması gerektiğinde iç çamaşırını çıkarmaması gerektiğini anlatıyorum.
kendini sakınmayı bilmesi şart. isteyen pimpirikli diyebilir isteyen darılıp küsebilir.. ben testi kırılmadan önlem almak taraftarıyım.

yok kendi de yapıyor müsait olunca. Her seyleriyle ilgilenir. Cocuklara annem bakıyor o yüzden her seylerinde yanında. Aslında her seyden önemlisi eşim babamın bazı huylarını hic tasvip etmez. O yüzden ona karsı aşırı bir tepkisi var.
Tuhaf bir hareketini mi yakaladı? Anlatmadığınız bişey mi var?

Yani genelde dedelerin bez falan değirştirdiğine hiç şahit olmadım ben. Annenize söyleseydiniz, farklı odada yapmaya özen gösterirdi, ama direk dede görmemeli demek ciddi bir şeyi ima ediyor.

Onun haricinde 1 aylık kız çocuklarını babasının yanında bile bezlemeyen anneler de duydum. Bu mahremiyetin tam çizgisi nedir, bir bilen netlik sağlasa.

Çocuğun tuvalet eğitimini tamamlamalısınız bence....

Eşiniz haklı. Siz ve anane daha çok yanında oluyorsunuz diye böyle düşünmüş olabilir. Bence saygı duyulsun çok mu önemli çişe götürmek çocuğu yani.
Aslında kendisi bazen yapıyor tuvalete ama temizlik kısmını beceremiyor suyla. Bu dönem anasınıfına baslayacak. Bu sorununu söyledim. İlk baslarda biz yardımcı oluruz sonra kendisi ıslak mendille temizlemeyi öğrenir dediler. Geceleri alıştırma konusunda tam olarak nasıl olacagını bilmiyorum henüz. Bazen anlıyor çişinin geldiğini ağlayarak uyanıyor. Tuvalete götürüyoruz sonra geri uyuyor

Eşiniz haklı
Onun dısında tuvalet egıtımını tamamlamanız ve kendı temızlıgını kendısı yapması gerekıyordu artık ertelemeyın lutfen

Babanızın tasvip etmediği huyları varsa çocuklarına bakıcı tutacak. Sonuçta ben olsam kirilirdim böyle bir durumda.

Back
X