Görümcemin kafamda oluşturduğu şüphe sonucu bende oluşan takıntı. Ay lütfen yardım edin.

Komşunun çocuğu bize geldiğinde tuvaleti pis bırakmıştı yaşı da küçük değil .Tüm gün elini yıkadı mi nereye dokundu diye diye heryeri temizlemistim o aklıma geldi. Sonuc olarak komşuyla oturmayı bıraktım . Gorumceniz de titizmis titiz olmasa da normal bence ,görmüş benim gibi tuvaleti temizlemeyen eliniyikadi mi diye düşünmüş olabilir . Anneniz temiz olabilir biliyordur da yalnz yasamadigina göre babanızdan dolayı yemiyor gibi geldi baba. Gördüyse de yapacak bişey yok . Hep aynı şeyi yazmışsınız yememesi sorun değil gördü mü diyorsunuz gorduysede yapacaginiz bişey yok aranizda konuşulacak konu da degil. Canım sıkılmasın diyorsanız çağırmayın olsun bitsin. Babanız da normal değil

Herkese merhaba,
Çok gereksiz ama şuan kafamda aşırı büyüttüğüm bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Evliyim ve görümcem ile aynı şehirde yaşıyorum. Annem de bizimle aynı şehirde. Annem çok titiz hatta titizlik ile nam salmış biridir.
Keza görümcem de öyle biri. Annemden bana da geçmiş bu durum. Temizlik ile alakalı şeyleri biraz fazla kafama takarım.

Annemin titiz olması kadar babam çok titiz değildir. Tuvalet kullanımı konusunda özellikle. Çok iyi temizlemez ve annem, ben kim varsa sürekli tetikte oluruz babam tuvalete girdikçe. Maalesef defalarca uyardık ama düzelmiyor pek.

Neyse konuya gelecek olursak, görümcem anneme geldi bir kaç defa. Her geldiğinde asla bir şey yemiyor. ( bir iki geldiğinde eşimin bu durumu kendisine söylemesi sonucu yedi fakat sonraki gelişinde yine aynı). Annem ve ben de haliyle bu duruma bozuluyoruz. Pis insanlar olsak anlarım da bu durumuna anlam veremiyorum. Benim evimde yiyor ama anneme gelince hazır şeyleri bile ağzına atmıyor. Yani ısrarla neden yemiyorsun dememize rağmen yok sağol diyerek geçiştiyor. Hazır şeyleri bile yemiyor. Aşırı sinir bozucu oluyor. ( dediğim gibi bir iki yedi, yerken de bak yiyorum sonra yemiyor demeyin diye belirtti şakayla).

Annem de bir kere görümceme gitti ve yemek yedi ve "sen bizde yemiyorsun ama ben öyle yapmayayım" diyerek lafını da dokundurdu. ( bu arada sürekli git gelleri yoktur. Üst üste kayıplarımız ya da davetlerimiz olduğu için mecburi bir git gelleri oldu bir dönem sadece ) (Annem çok görgülü biridir. İnsanlar ile yüz göz olmayı sevmez, yapısını anlamanız için söylüyorum)

Görümcemin anneme geldiği bir kaç defasında ben evdeydim ve evin temizliğine özellikle dikkat ettim. Fakat bir defasında geldiğinde evde değildim ve annemin gözü de pek iyi görmüyor. Acaba o geldiğinde tuvaletimizi babam kullandı ve annem fark etmedi mi diye düşünüp duruyorum. (Bazen gözünden kaçıyor. Ben uyarıyorum görmemişim diyor. Babamda sağ olsun hiç temiz bırakmaz rahatsız edicidir). Acaba öyle bir şeye denk geldi mi diye düşünüyorum. Çünkü sanki ondan sonra yere yememeye başladı gibi geliyor ama pek hatırlayamıyorum.

Bu arada bu benim kuruntumda olabilir. Bazen bazı şeyleri kafamda büyütüyorum. Şimdi bir davetimiz var ve tekrar benzer bir sebepten bir araya gelecekler ve yine aynı şekilde yemezse bayağı sinirim bozulacak. Bir şey mi gördü de yemiyor, annemi pis mi sanıyor anlamadım. Her fırsatta eşim ve ben annemin temizliğini gülerek bile anlatıyoruz konusu geçince çünkü bazı halleri çok komik. Bir defasında benim evime geldi annemin yaptığı reçeli yedi. Doydum moydum dedi ama ye lütfen çok güzel yapmış annem dedim yedi. Farkında olmadan ısrarcı mı davrandım da yedi bilmiyorum.

Yani şöyle düşünüyorum. Ben normalde çok takılırım böyle şeylere ama temizliğine güvendiğim birinin tuvaletini, banyosunu bir kere pis görsem bunu çok sorun etmeyebilirim. Olabilir, insanlık hali görmemiştir, o gün aksi bir şey oldu herhalde der geçerim.

Biliyorum yemese yemesin diyeceksiniz haklısınız ama insanın siniri bozuluyor ve acaba o gün tuvaletimizi pis mi gördü de böyle davranıyor diye düşünüp duruyorum. O an gözümün önüne geliyor. Babamın tuvaleti pis bırakıp görümcemin buna denk gelmesi. O an stres yükleniyorum. Dediğim gibi bu hiç olmamışta olabilir ama bu tavrı artık bende takıntı oldu galiba.

Biliyorum bu kadar takılmam gerekir ama bazen insan böyle takılıyor lütfen anlayış gösterin olur mu ?

Sizlerin yorumunu ve beni silkelemenizi rica ediyorum. Teşekkür ederim.
Gorurse görsün, yemezse de yemesin. İnsanlık halı ..yaşlılar özellikle de babalar tuvalet konusunda temiz olamayabiliyorlar malesef...ne desek boş
Gorumcenize takilmayin hiç , ye de demeyin. Bırakın yemesin. Ama siz de ona gittiğinizde yemeyin. Ben olsam hiç takilmam umrumda olmazdi ama bende onda yemezdim

Gorurse görsün, yemezse de yemesin. İnsanlık halı ..yaşlılar özellikle de babalar tuvalet konusunda temiz olamayabiliyorlar malesef...ne desek boş
Gorumcenize takilmayin hiç , ye de demeyin. Bırakın yemesin. Ama siz de ona gittiğinizde yemeyin. Ben olsam hiç takilmam umrumda olmazdi ama bende onda yemezdim
Ama benim evimde yiyor. Haliyle ben de onda yiyorum. Annem de yemiyor. Doğrusu annemin onda yememesi olur diye düşünüyorum. Ben yemezsem, haksız duruma düşeceğim. Çünkü benim evimde çok rahat yer içer. Acaba çekiniyor mu annemlerde diyorum bazen, bilemiyorum.

Senin görümce annende yemiyormuş benimki bende yemiyor 😂 çoğu şeyi beğenmez hoşuna gitmez çayı beğenmez içmez bırakır salata yaparım mesela atıyorum domatesi çok olmuş der yemez tatlı yaparım yemez beğenmez et yemez kahveye takar mehmet efendi hariç içmezmiş mehmet efendi yaparım onada ay bu başka kahvemi der😂 ben ilk evlendiğimden beri bok yesin kafasında olduğum için önemsemedim. Keyfi bilir neden yemiyorsun diyip onu yücetemem. Yemezse tekrardan annenizde sakın mudahele etmeyin önemsemeyin. Sen bilirsin diyip kapayın konuyu.

Senin görümce annende yemiyormuş benimki bende yemiyor 😂 çoğu şeyi beğenmez hoşuna gitmez çayı beğenmez içmez bırakır salata yaparım mesela atıyorum domatesi çok olmuş der yemez tatlı yaparım yemez beğenmez et yemez kahveye takar mehmet efendi hariç içmezmiş mehmet efendi yaparım onada ay bu başka kahvemi der😂 ben ilk evlendiğimden beri bok yesin kafasında olduğum için önemsemedim. Keyfi bilir neden yemiyorsun diyip onu yücetemem. Yemezse tekrardan annenizde sakın mudahele etmeyin önemsemeyin. Sen bilirsin diyip kapayın konuyu.
Siz görümcenizde yiyor musunuz peki merak ettim ? Bayağı sorunluymuş sizinki de gerçekten.

Görümceniz annenize niye gidiyor ki oturmaya vs? Yani çok alakasız geldi bana?

Ama benim evimde yiyor. Haliyle ben de onda yiyorum. Annem de yemiyor. Doğrusu annemin onda yememesi olur diye düşünüyorum. Ben yemezsem, haksız duruma düşeceğim. Çünkü benim evimde çok rahat yer içer. Acaba çekiniyor mu annemlerde diyorum bazen, bilemiyorum.
O zaman onemsemeyin yemezse yemesin anneniz de onda yemesin bitti gitti hiç takmayın

Siz görümcenizde yiyor musunuz peki merak ettim ? Bayağı sorunluymuş sizinki de gerçekten.
Aa yemediğimde çok bozuluyor. Neden yemedin beğenmedinmi diyor hemen. Hamburger alırız soğuk der. Pasta alırız taze değilmiş der. Beğenmez yani. Abisi kocası laf eder ama beğenmez. Baklava alırız güllüoğlundan tereyağ kokuyor der birini yer birini yemez. Geçen kahvaltı yaptık mantarlı omlet güzel oluyor dedi aldım al yap kendi omletini nasıl seviyorsan dedim. Mesela saçma ama kapalı çikolata yiyor ya taze değilmiş diyor. Ya da işte aaa çok tazeymiş diyor. Her çikolata yemiyor her sodayı içmiyor. Bana kasıtlı olmadığı için kişisel yapmadığı sürece münakaşaya girmedim. Arada takılırım kınayamıyorumda seni kızım var diye. Annesinede aynı. Mesela irmik seviyor ama kimseden yemez kendide yapmıyor bu seferse seninki beğenmem anne diyor. Takılmam yani yemiş yememiş. Bende yerim gidince beğendiysem sevdiğim birşeyse.

Back
X