Çocuk meselesi

nogayyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2015
102
65
48
Merhaba sevgili K. K. Üyeleri.. Bugün beni üzen bi durum yaşadım. Küçük bir ilçe de yaşıyorum. Burada çok fazla kurs açılmaz ve ben yeni açılan bi kursa kayıt oldum. Gel gelelim kurs saatleri kreş ve okul saatinin dışında ayarlanmış. Ben de iki çocuğumla iki gün kursa gittim.Çocuklar oyun alanında oynadı tabi arada dersliğe girip çıktılar kısık konuşmalarını tembih ettim, çok ses çıkarmadılar ama çocuk işte çıt çıkmayan ortam gibi olmadı tabi.Yanıma gelip gidip birşeyler söylediler, istediler.
Kadınlar ara verince hocaya şikayet etmişler beni, çocuklarını getiriyor derste gürültü yapıyorlar diye.
Gelenlerin hepsi kadın belki yarısının çocuğu var belli ki bırakacak kimseleri de var.Üzüldüm yaa beni en iyi onlar anlamalıydı.Yaşadığım yerde hiç kendimi geliştirebileceğim aktiviteler yok, sosyal yaşam sıfır, böyle fırsatlar yılda belki de daha uzun zamanda oluyor...
Z Gelgelelim kimsem yok burda, gelin geldim aile binası bizimki, kayınvalidem sürekli bakmaz arada bir belki, daha önce de kurslara yazılmıştım, sen geziyorsun bana çocuk baktırıyorsun demişti bakmamıştı tek çocuğuma.Herşeye rağmen ara da bir gönlü olursa bırakırım diye düşünüyordum,kimseye anlatamıyorsunki benim kayınvalidem ( dengesiz, yalan söyler sürekli, entrikacı, erkek torunu hastalansa üzüntüden ölür,benim kızım ölümlerden döndü hastaneden çıktık 3 gün sonra uğradı, hangibirinisayıyım, bakmak istemiyo) diye
Çocuk sesinden rahatsız olan kadınlar hep tuhafıma giderdi, anlam veremezdim zaten. Kuş sesi, su sesi kadar doğaldır benim için, ne bekarken ne de şimdi rahatsız oldum çocuk sesinden.En tuhaf olanda bu kadınlar çocuklarla çalışacaklar bunun için kurs alıyorlar.
Çok abartılı bi gürültü yapmadılar derslikte koşup bağırmadılar ama yine de girip çıktılar sürekli bundan dolayı konsantre olamayanlar varsa diye bırakacağım kursu.
Öyle işte valla yazınca rahatladım...

Çocuklar kaç yaşında

Kaç kere girip çıktılar

Yani okul çağındalarsa teneffüsü beklemeliler

Dikkat dağıtıcı olur bir de biz getiremiyoruz o neden getirdi diye düşünmüşlerdir

Anladığım kadarı ile bu bir iki gün değil tüm kurs boyunca olacakmış

Siz de başka Zaman açılırsa ona gidersiniz ya da çocuklar biraz daha büyüyünce

Bir de kurslara herkes kafa dağılsın çocuklar uzak olsun diye gidiyor o nedenle şikayetçi olmuşlardır

Çocuklarla çalışacaklar bunun için kurs alıyorlar ve çocuklara tahammül edemiyorlar?
Bence asla bırakmayın. Bu kursa psikolojik olarak ihtiyacınız var. Rahatsız oluyorlarsa kendileri gitsinler.

Çocuk sahibi olmak ya da olmamak açısından bakarsanız hatalı yargılama yaparsınız.

Önemli olan adil olmak.

Sizin başka çareniz yok. Çocukları bırakamıyorsunuz.

Ama kursa gelen insanlar da sizin çocuğunuzun sesiniz dinlemek zorunda değiller.

Düşünün ki sizin gibi 2 kadın daha çocuk getirse? Ne olur?

Adil olun.

Siz kendi açınızdan haklı olabilirsiniz ama kurstakilerde haklı. Ses çıkarmasalar bile birkaç defa girip çıksalar dikkat dağılır gerçekten. Birde bir güne özel değil sanırım, siz çocuklarla gitmeyi planlıyorsunuz sürekli, bu durum zorluk oluşturur.

Sizin gibi düşünüp herkes çocuğuyla gitse kursun halini düşünemiyorum. Çocuklarınızın biraz daha büyümesini beklemek en güzeli.

Son düzenleme:
Size ne kadar dogal geliyorsa baskasina rahatsiz edici gelmesi de o kadar doğal. Ben coluk cocuklu ailelerin bol gittigi yerlere bile gitmemeye calisirim kafam şişmesin diye.
Kursta da rahatsiz olurdum elbette, hic ses cikmayan bir ortamda birinin devamli girip cikmasi bile rahatsiz eder insani, bunun kadin olmayla ilgisi yok.
Orasi kurs sonucta millette kafa dagitmaya, belki keyfine geliyor anlayis gostermek zorunda degiller.

Keşke kursun kreşi falan olsa..Ayrıca sizin de dikkatiniz dağılır öyle.Sürekli olmazsa, arada bir kayınvalideniz baksa haftada 2-3 gün mesela daha iyi olabilirdi.

Kurstakiler çocuk gürültüsünü çekmek zorunda değil.Sonucta orası da bir nevi
eğitim yeri ve dikkat dağıtıcı şeylerin etrafta olması hoş değil .

Sizde kendi açinizdan haklısınız bir şeyler yapmak istiyorsunuz fakat çocuklar engel .

Bilemedim su an :(

Malesef kursa bu şekilde gidemezsiniz hem siz dersteyken onlar ne yapıyor benim aklım kalırdı dışarıda ne yapıyorlar,kiminle konuşuyorlar diye? Zaman kötü malesef. Siz de empati yapın hem herkes çocuğunu getirse orası kreşe döner.Malesef başka bir zamana ertelemeniz gerekiyor.

Ya siz de haklısınız ama onlar da hakilar da bu konuda en uyuz oldugum kisi kaynana oldu .
Onun bir sucu yok bu durumda ama coook fena uyuz oldum bak:deli:erkek torunlari icin olan ayrımcılığına
Bende cocuk sesinden hic rahatsiz olmam hatta cocuklar gevezelik yaparken onlari daha cok kudurturum azdırırım cocukla cocuk olurum yani:deli: bitane bebek var karşı apartmanda agliyor yavruuumm acıktı mi bu ya askim yazik bu bebege diyorum eski apartmandada hep aglayan bir bebek vardi alt katimda adam eee eee eee yapıyordu ona da kahirlaniyordum uyumuyordu cocuklardan dolayi dikkatleri dağılmıştır gir çık yaptıkları için ne guzel başlamışsiniz ama kursa birakcak misiniz şimdi :(

Bu şekilde ilerlemek mümkün görünmüyor .Empatiyi karşıdan bekliyorsunuz ama sizin de empati yapmanız gerek .Herkesin o kurstan beklentisi farkli. Kimi stres atmak icin kimi bir seyler ogrenmek icin orada .

Malesef kursa bu şekilde gidemezsiniz hem siz dersteyken onlar ne yapıyor benim aklım kalırdı dışarıda ne yapıyorlar,kiminle konuşuyorlar diye? Zaman kötü malesef. Siz de empati yapın hem herkes çocuğunu getirse orası kreşe döner.Malesef başka bir zamana ertelemeniz gerekiyor.
Bende bunu düşündüm açıkçası. Çocuklar küçük. Biri ben kursta öğretmenim, anneniz içeride sizi tatlı yemeye götürmemi söyledi dese inanır çocuklar. Tehlikenin nereden geleceği belli değil. Bence çocuklarınızın güvenliği için götürmemelisiniz. 7 yaşındakine de güvenmeyin 4e bakar diye. O da çocuk. Hiç belli olmaz.

Kursta o şekilde olmaz hadi 1-2 gün tamam da her gün olmaz. 3-5 kişi daha getirse kreşe döner ortalık.
Sizi anlıyorum benim de bebeğimi 1 dk bırakacak kimsem yok. Her işimi halletmeye onunla gitmek zorundayım . Bu dönem almak istediğim bir eğitim vardı ama bebeği bırakamadığım için Dersi almadım. Ya çocukları bırakacaksınız ya kursu. Eşiniz bakabilir iş saati dışındaysa
Yoksa çok zor

Kendinize vakit ayirmak , egitim almak konusunda haklisiniz ama cocuklarinizi goturemezsiniz
O sinifin her kapisi acildiginda insanlarin dikkati dagilir , buna hakkiniz yok , bu sekilde baskasinin egitim alma hakkini da elinden aliyorsunuz
Ayrica o cocuklarin basina birsey gelse ne olur hic dusundunuz mu , nasil yanliz birakabiliyorsunuz anlamadim o kadar kucuk cocuklari

Çocuk sahibi olmak ya da olmamak açısından bakarsanız hatalı yargılama yaparsınız.

Önemli olan adil olmak.

Sizin başka çareniz yok. Çocukları bırakamıyorsunuz.

Ama kursa gelen insanlar da sizin çocuğunuzun sesiniz dinlemek zorunda değiller.

Düşünün ki sizin gibi 2 kadın daha çocuk getirse? Ne olur?

Adil olun.
.Sizin gibi düşünmek isterdim ama ne adil ki bize göre, üniversite okudum 2 çocukla yaşadığımı ben bilirim, birşeyler yapayım diyorum büsbütün engellerle karşılaşıyorum. Teşekkürler yorum için

Aynı sizin gibiydim iki çocuğumda aralarında bir yaş yedi ay var inanın toplum içinde bile rahat edemiyorduk küçükken acaba seslerinden rahatsız oluyorlar mı diye şimdi büyüdüler tabii ama küçükken de cesaret edipte kursa gidemem gitmem kimse benim çocuğumun gürültüsünü çekmek zorunda değil ayrıca sırf kursa gideyim diye çocuklarımı sıkıntıya sokup aman sessiz olun şunu yapmayın bunu yapmayın da demem onların da günlük düzeni bozulsun istemem. Biraz büyüsünler öyle yaparsınız yapmak istediklerinizi. Kurs önemli tabii ama çocuklarınız daha önemli

Back
X