Çocuk meselesi

Verdiğiniz cevaplara bile yansımış gerginliğiniz. Empati bekliyorsunuz ama sizde sıfır nedense. 2 çocuk hiç gürültü yapmasa bile sürekli sınıfa girip çıkmaları dikkat dağıtır. Çocuk değil yetişkin bile sınıfa girip çıksa rahatsız eder.
Buraya paylaşmamdaki amaç dertleşmek farklı fikir bakış açılarından olayı süzmek. Siz neden bu kadar antipatiksiniz acaba??

Ben şunu merak ettim ne kursu? Bilgisayar falansa sıkıntı olur. Ama dikiş nakış çiçek boncuk falansa sıkıntı olmamalı.

İşte bu engelleri sizin gibi düşünen insanlar koyuyor da ona üzülüyorum zaten.
Cok anlayissiniz , cidden empati mi yapamiyorsunuz yoksa cocuklu hayattan cok mu bunaldiniz? Cocuklarin aglamasina bagirmasina gerek yok , kapinin acilip kapanmasi , iceri girip cikmalari ve son derece dikkat dagitici ve rahatsiz edici bir eylem
Benimde 2 kucuk cocugum var , yurtdisindayiz , kimsemiz yok , kres yok okul yok ve is kuruyoruz burada , cocuklarla toplantilara gidiyorum , ama cidden dikkat dagilmamasi gereken bir toplantiysa ben resmen kapi onunde bekliyorum cocuklarla , esim girip cikip bana anlatiyor vs vs , bazen sartlar uygun olmaz her istedigimizi yapmaya , cocuklari dogurduysak sonradan isyan etmeye de hakkimiz yok

Buraya paylaşmamdaki amaç dertleşmek farklı fikir bakış açılarından olayı süzmek. Siz neden bu kadar antipatiksiniz acaba??
Farklı fikir beyan eden herkese atarlı cevap vermişsiniz bende dahil. Siz konuyu sizi haklı bulalım diye açmışsınız bence.

Bu insanlar kurs sonrasi cocuklarla calisacaklar ve cocuklarin girip cikmasindan cok ses yapmadiklari halde rahatsiz oluyorlar sikayet ediyorlar cok enteresan insanlarmis ben rahatsiz olmam cocuk bangir bangir bagirir kapi vurur saga sola satasir tamam da anlattiginiz gibi bir durum varsa yaptiklari hic hos degil
Teşekkürler

Merhaba sevgili K. K. Üyeleri.. Bugün beni üzen bi durum yaşadım. Küçük bir ilçe de yaşıyorum. Burada çok fazla kurs açılmaz ve ben yeni açılan bi kursa kayıt oldum. Gel gelelim kurs saatleri kreş ve okul saatinin dışında ayarlanmış. Ben de iki çocuğumla iki gün kursa gittim.Çocuklar oyun alanında oynadı tabi arada dersliğe girip çıktılar kısık konuşmalarını tembih ettim, çok ses çıkarmadılar ama çocuk işte çıt çıkmayan ortam gibi olmadı tabi.Yanıma gelip gidip birşeyler söylediler, istediler.
Kadınlar ara verince hocaya şikayet etmişler beni, çocuklarını getiriyor derste gürültü yapıyorlar diye.
Gelenlerin hepsi kadın belki yarısının çocuğu var belli ki bırakacak kimseleri de var.Üzüldüm yaa beni en iyi onlar anlamalıydı.Yaşadığım yerde hiç kendimi geliştirebileceğim aktiviteler yok, sosyal yaşam sıfır, böyle fırsatlar yılda belki de daha uzun zamanda oluyor...
Z Gelgelelim kimsem yok burda, gelin geldim aile binası bizimki, kayınvalidem sürekli bakmaz arada bir belki, daha önce de kurslara yazılmıştım, sen geziyorsun bana çocuk baktırıyorsun demişti bakmamıştı tek çocuğuma.Herşeye rağmen ara da bir gönlü olursa bırakırım diye düşünüyordum,kimseye anlatamıyorsunki benim kayınvalidem ( dengesiz, yalan söyler sürekli, entrikacı, erkek torunu hastalansa üzüntüden ölür,benim kızım ölümlerden döndü hastaneden çıktık 3 gün sonra uğradı, hangibirinisayıyım, bakmak istemiyo) diye
Çocuk sesinden rahatsız olan kadınlar hep tuhafıma giderdi, anlam veremezdim zaten. Kuş sesi, su sesi kadar doğaldır benim için, ne bekarken ne de şimdi rahatsız oldum çocuk sesinden.En tuhaf olanda bu kadınlar çocuklarla çalışacaklar bunun için kurs alıyorlar.
Çok abartılı bi gürültü yapmadılar derslikte koşup bağırmadılar ama yine de girip çıktılar sürekli bundan dolayı konsantre olamayanlar varsa diye bırakacağım kursu.
Öyle işte valla yazınca rahatladım...
Ya o kadar güzel tarif etmişsiniz ki kuş sesi su sesi gibi gerçekten . Ayrıca eğer kurstan ayrilacaksaniz son kez gidip içinizi dökün madem bu işi yapacaklar ve buna tahammülsüzler pes yani .içinizi döküp sonra bırakın gerçi ben birakmanizdan yana değilim

her şeyin bir yeri ve zamanı var hiç olur mu kursta çocuk hani bir gün olur dersin bugün kimseyi bulamadım herkes anlayış gösterir ama her seferinde olmaz ki . Mesela bir iş görüşmesine çocukla gidilmez kursa da gidilmez

Bu insanlar kurs sonrasi cocuklarla calisacaklar ve cocuklarin girip cikmasindan cok ses yapmadiklari halde rahatsiz oluyorlar sikayet ediyorlar cok enteresan insanlarmis ben rahatsiz olmam cocuk bangir bangir bagirir kapi vurur saga sola satasir tamam da anlattiginiz gibi bir durum varsa yaptiklari hic hos degil

O zaman çocuk doktoru eğitimindede çocuklar gelsin, ebe eğitiminede. Sirf ilerde çocuk ile çalişilcak diye bir çocuk mecburmu orada bulunmasi? Bu nasil bir düşünce tarzidir?

Kapi bir açildiğinda bile konsantrasyon gidiyor. Bu neden ile üniversitede bircok hoca, ders başlangicindan sonra öğrenci kabul etmiyor.

Üstelik şimdi başka annelerde çocugunu getirse, o eğitim ne olur? Bu yoğun bakimda kisir partisi yapma mentalitesi. Çok insan var, kisir neden yapmayalim? Çocuk var, cocuk ile ilgili eğitime neden götürmeyelim?

Ondan sonra bu ülke neden ilerlemiyor.. :işsiz:

O zaman çocuk doktoru eğitimindede çocuklar gelsin, ebe eğitiminede. Sirf ilerde çocuk ile çalişilcak diye bir çocuk mecburmu orada bulunmasi? Bu nasil bir düşünce tarzidir?

Kapi bir açildiğinda bile konsantrasyon gidiyor. Bu neden ile üniversitede bircok hoca, ders başlangicindan sonra öğrenci kabul etmiyor.

Üstelik şimdi başka annelerde çocugunu getirse, o eğitim ne olur? Bu yoğun bakimda kisir partisi yapma mentalitesi. Çok insan var, kisir neden yapmayalim? Çocuk var, cocuk ile ilgili eğitime neden götürmeyelim?

Ondan sonra bu ülke neden ilerlemiyor.. :işsiz:
Dusunce tarzimda sasirilacak bir durum yok eger cocuklarla birarada olacagim bir isde calismak icin kurs goruyorsam ses yapmayan kimseyi rahatsiz etmeyen cocuklarin sinifa girmesinede tahammul gosterebilmeliyim konu sahibi cocuklarinin sessiz oldugunuda belirtmis zaten.. ustelik ilkokul cocugu gibi gidip sikayet etmek yerine direkt kisinin kendisine iletebilirlerdi..
Evet bu ulkede boyle sebeplerden ilerlemiyor zaten nasil bir alaka kurdunuz yazdigimla inanilir gibi degil:)

Cidden dikkat dağıtıcı olabiliyor sürekli gir çık yapan çocuklar.Öte taraftan kursiyerler "biz de yarın çocuklarımızı getirebilir miyiz?" diye kurs hocasina sormuş buna istinaden hoca konu sahibiyle konuşma gereği duymuş olabilir.

Ya o kadar güzel tarif etmişsiniz ki kuş sesi su sesi gibi gerçekten . Ayrıca eğer kurstan ayrilacaksaniz son kez gidip içinizi dökün madem bu işi yapacaklar ve buna tahammülsüzler pes yani .içinizi döküp sonra bırakın gerçi ben birakmanizdan yana değilim
Teşekkürler bunu söylemeyi düşünüyorum.Bu sese sikayetci olan bu kursa neden geliyor, ilerde belki 20 çocukla ilgilenecek, diye

Dusunce tarzimda sasirilacak bir durum yok eger cocuklarla birarada olacagim bir isde calismak icin kurs goruyorsam ses yapmayan kimseyi rahatsiz etmeyen cocuklarin sinifa girmesinede tahammul gosterebilmeliyim konu sahibi cocuklarinin sessiz oldugunuda belirtmis zaten.. ustelik ilkokul cocugu gibi gidip sikayet etmek yerine direkt kisinin kendisine iletebilirlerdi..
Evet bu ulkede boyle sebeplerden ilerlemiyor zaten nasil bir alaka kurdunuz yazdigimla inanilir gibi degil:)
Egitim cocuklarla bile ilgili olsa adi ustunde egitim , insanlar orada derd dinleyip ogrenmeye calisiyor
4 ve 7 yasindaki ccocuklar , zirt pirt iceri girip anneleriyle konusuyorsa bu dikkat dagitir , dogru olan da rahatsizliklarini ogretmene iletmektir zira yetkili kisi o
Ben cocuklarim uyanikken kitap bile okuyamiyorum , bagirip aglamasalar da okuyamiyorum cunku 10 dakikada bir bisey sorarlar mutlaka
Cocugumuz var diye baskasinin egitim ve ogrenme hakkini gasp edemeyiz , oradaki insanlar da belki sirf bir meslekleri olsun diye cocuklarini ne sartlarda birakip gidiyorlar kursa , o zaman hepsi getirsin cocugunu , kim ne anlayacak o dersten

Egitim cocuklarla bile ilgili olsa adi ustunde egitim , insanlar orada derd dinleyip ogrenmeye calisiyor
4 ve 7 yasindaki ccocuklar , zirt pirt iceri girip anneleriyle konusuyorsa bu dikkat dagitir , dogru olan da rahatsizliklarini ogretmene iletmektir zira yetkili kisi o
Ben cocuklarim uyanikken kitap bile okuyamiyorum , bagirip aglamasalar da okuyamiyorum cunku 10 dakikada bir bisey sorarlar mutlaka
Cocugumuz var diye baskasinin egitim ve ogrenme hakkini gasp edemeyiz , oradaki insanlar da belki sirf bir meslekleri olsun diye cocuklarini ne sartlarda birakip gidiyorlar kursa , o zaman hepsi getirsin cocugunu , kim ne anlayacak o dersten
Anlıyorum teşekkürler

Kimseye sinirsiz ozgurluk diye birsey yok. Cocugunuz var diye heryerde ozgurluk beklemeniz bencil bir düşünce.
2 evladim oldugu halde ayni fikirdeyim şöyle ki hastaneye gidiyoruz benim kızım 6 oglum 2.5 yasinda tabi koşturuyorlar bağrış çağrış oluyor hemen sıramız gelene kadar dışarı çıkarıyorum ki kimse rahatsiz olmasın.
Oğlum cok bağırarak ağlayan bir bebeydi 2.5 sene oldu daha yeni yeni cafe restorana gidiyoruz ki onda da cocuk eglence yeri olmasi gerekiyor sıkıldıklari an ya ben ya eşim götürüp oynasinlar diye
Oğlum konuşamadığı icin seneye kreşe baslayacak inşallah ancak o zaman bir faaliyet yapabilecek alanim olur diye bekliyorum.Dediginiz gibi çocuğum var anlayışlı olun diye bir sey olamaz ozen gostermek gerekiyor

Cidden dikkat dağıtıcı olabiliyor sürekli gir çık yapan çocuklar.Öte taraftan kursiyerler "biz de yarın çocuklarımızı getirebilir miyiz?" diye kurs hocasina sormuş buna istinaden hoca konu sahibiyle konuşma gereği duymuş olabilir.
Kursiyelerin bunu soyledigi kismi goremedim ara verildiginde sikayet ettiklerini okudum anne ile direkt muattap olmak daha dogruydu birbirlerini daha iyi anlamak adina kurs hocasina sikayet etmek hos olmamis..en azindan biraz daha tahammul gostermeliler cocuklarla ilgili meslek icin kurs goruyorlar ustelik bu acidan biraz tezat

Teşekkürler bunu söylemeyi düşünüyorum.Bu sese sikayetci olan bu kursa neden geliyor, ilerde belki 20 çocukla ilgilenecek, diye
kusura bakmayin öyle bir hakkınız yok ne demek bu sese şikayetçi olan ilerde nasil bakicak benim de 2 evladim var ama kursa götürmem herkes 1 tane çocuk götürse kreşe döner orasi empati diyorsaniz şunu bilmeniz gerek size kuş cıvıltısı su sesi gibi gelen ses herkese oyle gelmez yeri geliyor benim kendi çocuklarımı kafam kaldırmıyor gittiğim kursta kimsenin çocuğunu bende dinlemem kendimde asla götürmem mantığıniz yanlış

Çocuk sesi hiç de kuş ve su sesine benzemiyor valla. Yıllarca öğretmenlik yaptım, alakası bile yok ahshjs. Gayet de beyin eriten, zaman zaman sinir yıpratan sesler. Çocukları çok severim mesleğim çocuklarla ilgili ve de anneyim.

Hayatımın ilk iki senesi kutu gibi bir evde bir tane bile tanıdık olmayan semtte, oğlumla baş başa geçti. Camın ardında, karşı apartmandaki beyaz tülbentli teyzeyi izleyerek sosyalleşirdim. Sonraki sene taşındım ama yine pek bir şey değişmedi. Ne oğluma tahammül edip bakacak bir kişi vardı hayatımda, ne de sosyalleşecek imkan. Üç yıl boyunca sadece oğlumla ilgilendim. Bunun için de şikayetçi olmadım. Çok bunaldım, çok yoruldum ama bu benim tercihimdi. Anne olmak yani.

Altı aydır oğlum yarım gün kreşe gidiyor ve ben yeni yeni yaşadığımı hissetmeye başladım. Alışverişe gidecek, spora başlayacak vaktim oldu vs.

Sizin öyle bir tavrınız var ki, sanki doğurduğunuz için "evet sosyalleşmek ve eğitim almak onun hakkı. El birliği ile destek olalım ona" demek zorunda herkes. Hayır efendim. Gayet de çocuk sesi duymak istemiyorum diyebilir insanlar. Eğitim alırken dikkati dağılsın istemiyorlar ve bunu istemek en doğal hakları. Empati bekliyorsunuz lakin sizde empati eksik. Evet kadın kendini kapatmasın, evet doğurdu diye hayattan kopmasın. Ancak özgürleşme çabası diğerlerinin özgürlüğünü engelleyecek ölçüde ise, başka yollar düşünmeli. Gerekirse beklemeli.

Sizin yapmanız gereken, tanımadığınız insanların çocuğunuza tahammül etmesini beklemek değil. Tanıdığınız kişilerden destek istemek. Bu mümkün değilse de gitmeyeceksiniz kursa, yapacak bir şey yok.

Son olarak ilçedeyim çok kurs yok vs demişsiniz. İstanbul'un göbeğinde her yanım kurs, etkinlik doluyken oğlum için gidemedim ben hiçbirine. İmkanlar el vermiyorsa, biraz beklemek ve sabretmek gerekiyor.

Cocugum var diye bakis acim degisti aksine bu konularda daha ilimli olabilmeyi ogrendim sikayet etmek yerine anne ile gorusup olurunu bulmaya calisirdim belki de.. zaten cocugunu birakabilen birakir yaninda getirmez birakacak yeri olmayan da boyle bir yola basvurmustur bu acidan bakardim cocuklar asiri ses cikartip gurultu yapmiyorlarsa sikinti yapmazdim

Kursiyelerin bunu soyledigi kismi goremedim ara verildiginde sikayet ettiklerini okudum anne ile direkt muattap olmak daha dogruydu birbirlerini daha iyi anlamak adina kurs hocasina sikayet etmek hos olmamis..en azindan biraz daha tahammul gostermeliler cocuklarla ilgili meslek icin kurs goruyorlar ustelik bu acidan biraz tezat

Biz de egitim gorduk universitede cocuklar uzerine. (Anasinifi ogretmeniyim) Ancak bizim sinifimizda cocuk olmazdi. Olsaydi da eminim herkes rahatsiz olurdu. Sonucta birseyler ogrenmeye gidiyoruz oraya. Coluk cocuk girip ciksa orada yapilan sey egitim olmazdi. Bu kurs da ayni onun gibi. Sorun surda ki konu sahibi empati bekliyor ancak kendisi empati yapamiyor. Herkesin dikkat suresi ayni degil. Benimki belki cit sesinde dagilir sizinki top patlatsalar dagilmaz. Eger arada bir yapilan bir durum olsa konu sahibi hakli olabilirdi ancak bu durum surekli olan birsey. Kimse buna katlanmak zorunda degil ki. Bir de konu sahibine iyiki soylememisler de araya hocayi sokmuslar. Baksaniza burada bile begenmedigi yorumlara karsi cok agresif. Belki de bu sekilde tavir gosterebilecegini öngördüler onlar da.

Back
X