Merhaba sevgili K. K. Üyeleri.. Bugün beni üzen bi durum yaşadım. Küçük bir ilçe de yaşıyorum. Burada çok fazla kurs açılmaz ve ben yeni açılan bi kursa kayıt oldum. Gel gelelim kurs saatleri kreş ve okul saatinin dışında ayarlanmış. Ben de iki çocuğumla iki gün kursa gittim.Çocuklar oyun alanında oynadı tabi arada dersliğe girip çıktılar kısık konuşmalarını tembih ettim, çok ses çıkarmadılar ama çocuk işte çıt çıkmayan ortam gibi olmadı tabi.Yanıma gelip gidip birşeyler söylediler, istediler.
Kadınlar ara verince hocaya şikayet etmişler beni, çocuklarını getiriyor derste gürültü yapıyorlar diye.
Gelenlerin hepsi kadın belki yarısının çocuğu var belli ki bırakacak kimseleri de var.Üzüldüm yaa beni en iyi onlar anlamalıydı.Yaşadığım yerde hiç kendimi geliştirebileceğim aktiviteler yok, sosyal yaşam sıfır, böyle fırsatlar yılda belki de daha uzun zamanda oluyor...
Z Gelgelelim kimsem yok burda, gelin geldim aile binası bizimki, kayınvalidem sürekli bakmaz arada bir belki, daha önce de kurslara yazılmıştım, sen geziyorsun bana çocuk baktırıyorsun demişti bakmamıştı tek çocuğuma.Herşeye rağmen ara da bir gönlü olursa bırakırım diye düşünüyordum,kimseye anlatamıyorsunki benim kayınvalidem ( dengesiz, yalan söyler sürekli, entrikacı, erkek torunu hastalansa üzüntüden ölür,benim kızım ölümlerden döndü hastaneden çıktık 3 gün sonra uğradı, hangibirinisayıyım, bakmak istemiyo) diye
Çocuk sesinden rahatsız olan kadınlar hep tuhafıma giderdi, anlam veremezdim zaten. Kuş sesi, su sesi kadar doğaldır benim için, ne bekarken ne de şimdi rahatsız oldum çocuk sesinden.En tuhaf olanda bu kadınlar çocuklarla çalışacaklar bunun için kurs alıyorlar.
Çok abartılı bi gürültü yapmadılar derslikte koşup bağırmadılar ama yine de girip çıktılar sürekli bundan dolayı konsantre olamayanlar varsa diye bırakacağım kursu.
Öyle işte valla yazınca rahatladım...