Çocuk meselesi

Kursiyelerin bunu soyledigi kismi goremedim ara verildiginde sikayet ettiklerini okudum anne ile direkt muattap olmak daha dogruydu birbirlerini daha iyi anlamak adina kurs hocasina sikayet etmek hos olmamis..en azindan biraz daha tahammul gostermeliler cocuklarla ilgili meslek icin kurs goruyorlar ustelik bu acidan biraz tezat

Neden konu sahibiyle muhattap olmak zorunda olsun? Konu Sahibi buradaki gibi kendini savunacakti ve laf anlatmaya ugrasmak zorunda değil oradakiler. Orası kurs tabiki rahatsizliklarini bildirecektir ne alaka ilkokul öğrencisiyle.

2 evladim oldugu halde ayni fikirdeyim şöyle ki hastaneye gidiyoruz benim kızım 6 oglum 2.5 yasinda tabi koşturuyorlar bağrış çağrış oluyor hemen sıramız gelene kadar dışarı çıkarıyorum ki kimse rahatsiz olmasın.
Oğlum cok bağırarak ağlayan bir bebeydi 2.5 sene oldu daha yeni yeni cafe restorana gidiyoruz ki onda da cocuk eglence yeri olmasi gerekiyor sıkıldıklari an ya ben ya eşim götürüp oynasinlar diye
Oğlum konuşamadığı icin seneye kreşe baslayacak inşallah ancak o zaman bir faaliyet yapabilecek alanim olur diye bekliyorum.Dediginiz gibi çocuğum var anlayışlı olun diye bir sey olamaz ozen gostermek gerekiyor
Teşekkürler yorumunuz için. Anlatmadan geçemeyeceğim, eşim bebek ağladığı için alışveriş, seyahat, restoran gibi yerlere gitmek istemez, ağladığında da deli olurdu, bense ağlayan bebekten rahatsız olan eşime nasıl bi travma yaşayıp bu hale geldiğini araştırırdım. Bir bebeğin ağlamasından daha doğal ne olabilir diye düşünüyordum meğer burda ki yorumlara bakınca eşim normalmiş ben mişim
normal düşünmeyen

Çocuk sesi hiç de kuş ve su sesine benzemiyor valla. Yıllarca öğretmenlik yaptım, alakası bile yok ahshjs. Gayet de beyin eriten, zaman zaman sinir yıpratan sesler. Çocukları çok severim mesleğim çocuklarla ilgili ve de anneyim.

Hayatımın ilk iki senesi kutu gibi bir evde bir tane bile tanıdık olmayan semtte, oğlumla baş başa geçti. Camın ardında, karşı apartmandaki beyaz tülbentli teyzeyi izleyerek sosyalleşirdim. Sonraki sene taşındım ama yine pek bir şey değişmedi. Ne oğluma tahammül edip bakacak bir kişi vardı hayatımda, ne de sosyalleşecek imkan. Üç yıl boyunca sadece oğlumla ilgilendim. Bunun için de şikayetçi olmadım. Çok bunaldım, çok yoruldum ama bu benim tercihimdi. Anne olmak yani.

Altı aydır oğlum yarım gün kreşe gidiyor ve ben yeni yeni yaşadığımı hissetmeye başladım. Alışverişe gidecek, spora başlayacak vaktim oldu vs.

Sizin öyle bir tavrınız var ki, sanki doğurduğunuz için "evet sosyalleşmek ve eğitim almak onun hakkı. El birliği ile destek olalım ona" demek zorunda herkes. Hayır efendim. Gayet de çocuk sesi duymak istemiyorum diyebilir insanlar. Eğitim alırken dikkati dağılsın istemiyorlar ve bunu istemek en doğal hakları. Empati bekliyorsunuz lakin sizde empati eksik. Evet kadın kendini kapatmasın, evet doğurdu diye hayattan kopmasın. Ancak özgürleşme çabası diğerlerinin özgürlüğünü engelleyecek ölçüde ise, başka yollar düşünmeli. Gerekirse beklemeli.

Sizin yapmanız gereken, tanımadığınız insanların çocuğunuza tahammül etmesini beklemek değil. Tanıdığınız kişilerden destek istemek. Bu mümkün değilse de gitmeyeceksiniz kursa, yapacak bir şey yok.

Son olarak ilçedeyim çok kurs yok vs demişsiniz. İstanbul'un göbeğinde her yanım kurs, etkinlik doluyken oğlum için gidemedim ben hiçbirine. İmkanlar el vermiyorsa, biraz beklemek ve sabretmek gerekiyor.

:super:

Cocugum var diye bakis acim degisti aksine bu konularda daha ilimli olabilmeyi ogrendim sikayet etmek yerine anne ile gorusup olurunu bulmaya calisirdim belki de.. zaten cocugunu birakabilen birakir yaninda getirmez birakacak yeri olmayan da boyle bir yola basvurmustur bu acidan bakardim cocuklar asiri ses cikartip gurultu yapmiyorlarsa sikinti yapmazdim
Herkes sizin gibi degil ama :) ben rahatsiz olurum , girip cikan cocuk degil yetiskin olsa da rahatsiz olurum , dikkatim dagilir , tekrar konsantre olamam , hocanin da dikkati dagilabilir ve ders verimli olmayabilir

Biz de egitim gorduk universitede cocuklar uzerine. (Anasinifi ogretmeniyim) Ancak bizim sinifimizda cocuk olmazdi. Olsaydi da eminim herkes rahatsiz olurdu. Sonucta birseyler ogrenmeye gidiyoruz oraya. Coluk cocuk girip ciksa orada yapilan sey egitim olmazdi. Bu kurs da ayni onun gibi. Sorun surda ki konu sahibi empati bekliyor ancak kendisi empati yapamiyor. Herkesin dikkat suresi ayni degil. Benimki belki cit sesinde dagilir sizinki top patlatsalar dagilmaz. Eger arada bir yapilan bir durum olsa konu sahibi hakli olabilirdi ancak bu durum surekli olan birsey. Kimse buna katlanmak zorunda degil ki. Bir de konu sahibine iyiki soylememisler de araya hocayi sokmuslar. Baksaniza burada bile begenmedigi yorumlara karsi cok agresif. Belki de bu sekilde tavir gosterebilecegini öngördüler onlar da.
Ozaman soyle ben daha duygusal acidan yaklasiyorum sanirim benim basima gelse eger ki cocuklar olabildigince sessiz anne de bu konda dikkatliyse ama buna ragmen benim dikkatim dagiliyorsa ben yinede konu sahibiyle muattap olur durumu cozmeye calisirdim..
Bu arada konu sahibinin agresifligi hakkinda sunu soyliyim ona yapilan yorumlarda pek naif sayilmaz:)

Çocuk sesi hiç de kuş ve su sesine benzemiyor valla. Yıllarca öğretmenlik yaptım, öalakası bile yok ahshjs. Gayet de beyin eriten, zaman zaman sinir yıpratan sesler. Çocukları çok severim mesleğim çocuklarla ilgili ve de anneyim.

Hayatımın ilk iki senesi kutu gibi bir evde bir tane bile tanıdık olmayan semtte, oğlumla baş başa geçti. Camın ardında, karşı apartmandaki beyaz tülbentli teyzeyi izleyerek sosyalleşirdim. Sonraki sene taşındım ama yine pek bir şey değişmedi. Ne oğluma tahammül edip bakacak bir kişi vardı hayatımda, ne de sosyalleşecek imkan. Üç yıl boyunca sadece oğlumla ilgilendim. Bunun için de şikayetçi olmadım. Çok bunaldım, çok yoruldum ama bu benim tercihimdi. Anne olmak yani.

Altı aydır oğlum yarım gün kreşe gidiyor ve ben yeni yeni yaşadığımı hissetmeye başladım. Alışverişe gidecek, spora başlayacak vaktim oldu vs.

Sizin öyle bir tavrınız var ki, sanki doğurduğunuz için "evet sosyalleşmek ve eğitim almak onun hakkı. El birliği ile destek olalım ona" demek zorunda herkes. Hayır efendim. Gayet de çocuk sesi duymak istemiyorum diyebilir insanlar. Eğitim alırken dikkati dağılsın istemiyorlar ve bunu istemek en doğal hakları. Empati bekliyorsunuz lakin sizde empati eksik. Evet kadın kendini kapatmasın, evet doğurdu diye hayattan kopmasın. Ancak özgürleşme çabası diğerlerinin özgürlüğünü engelleyecek ölçüde ise, başka yollar düşünmeli. Gerekirse beklemeli.

Sizin yapmanız gereken, tanımadığınız insanların çocuğunuza tahammül etmesini beklemek değil. Tanıdığınız kişilerden destek istemek. Bu mümkün değilse de gitmeyeceksiniz kursa, yapacak bir şey yok.

Son olarak ilçedeyim çok kurs yok vs demişsiniz. İstanbul'un göbeğinde her yanım kurs, etkinlik doluyken oğlum için gidemedim ben hiçbirine. İmkanlar el vermiyorsa, biraz beklemek ve sabretmek gerekiyor.

Sana bir +1000000 daha idrakcım :) Agzina saglik cok da guzel anlattin. Valla ben de meslegine ve cocuklara asik ogretmenim ama hic de su sesi degil o ses. Eve gelip bir oh diyordum. Hos simdi sipadan oturu izindeyim artik onun sesi icin oyle dusunuyorum. Babasi gelse de firlatsam kucagina bir oh ceksem diyorum :)

Neden konu sahibiyle muhattap olmak zorunda olsun? Konu Sahibi buradaki gibi kendini savunacakti ve laf anlatmaya ugrasmak zorunda değil oradakiler. Orası kurs tabiki rahatsizliklarini bildirecektir ne alaka ilkokul öğrencisiyle.
Neden ? Nezaketli davranmak adina olabilirdi..ne alaka ilkokul ogrencisiyle soyliyim yetiskin insanlar sorunlarini birbiriyle konusarak cozmeyi deneyebilir bu yontem ise yaramaz ise sikayetde bulunabilirdi neticede ayni ortamda yuzyuze bakan kisiler

Ozaman soyle ben daha duygusal acidan yaklasiyorum sanirim benim basima gelse eger ki cocuklar olabildigince sessiz anne de bu konda dikkatliyse ama buna ragmen benim dikkatim dagiliyorsa ben yinede konu sahibiyle muattap olur durumu cozmeye calisirdim..
Bu arada konu sahibinin agresifligi hakkinda sunu soyliyim ona yapilan yorumlarda pek naif sayilmaz:)

Ben cok da kotu yazana rastlamadim. Ama tabi size gore naif olmayabilir dediginiz gibi duygusal baktiginizdan :) ama inanin 2 saat kursa gidip degisik birseyler yapmak isteyen insanlar o an empati yapmazlarsa haksiz olmazlar :) bence cozum ya bakici bulmak ya da bir sure ertelemek. Artik onu konu sahibi bilir :)

Biz de egitim gorduk universitede cocuklar uzerine. (Anasinifi ogretmeniyim) Ancak bizim sinifimizda cocuk olmazdi. Olsaydi da eminim herkes rahatsiz olurdu. Sonucta birseyler ogrenmeye gidiyoruz oraya. Coluk cocuk girip ciksa orada yapilan sey egitim olmazdi. Bu kurs da ayni onun gibi. Sorun surda ki konu sahibi empati bekliyor ancak kendisi empati yapamiyor. Herkesin dikkat suresi ayni degil. Benimki belki cit sesinde dagilir sizinki top patlatsalar dagilmaz. Eger arada bir yapilan bir durum olsa konu sahibi hakli olabilirdi ancak bu durum surekli olan birsey. Kimse buna katlanmak zorunda degil ki. Bir de konu sahibine iyiki soylememisler de araya hocayi sokmuslar. Baksaniza burada bile begenmedigi yorumlara karsi cok agresif. Belki de bu sekilde tavir gosterebilecegini öngördüler onlar da.
Farklı görüş beyan edenlere değil antipatik yorum yapanlara ayniyle karşılık verdim.

Back
X