benim anlamadığım bi durum var yeri gelmişken sorayım
(21 yaşında mezundum ve kendimi bildim bileli çalışıyorum, bekarım)
Gördüğüm kadarıyla kadınlarımızın aklına bir tek annelik için acaba geç mi kalıyorum sorusu geliyor- ki üniversite mezunu bir insanın 30dan sonra anne olamazsam demesi çok tuhaf. Ayıp yani bir açın bakın kaç yaşına kadar olunuyor...
Ama bu kadınların aklına hiç acaba iş için geç mi kalıyorum sorusu gelmiyor. Daha yüksek bitecek ve formasyon alınacak bu demek en az 1 yıl. Ki formasyon öle her ilde her bölümden açılmıyor her sene açılmıyor, bi sürü olayı var...Çok çok şanslısınız da 1 senede, bulunduğunuz ilde hallettiniz diyelim. Sonra KPSS çalışılacak (valla ne çalışıyorsunuz onu da bilmiyorum hiç çalışmadım, kaç soru sorulduğunu bilmeden girdim 85 aldım onu da belirtiyim yani bilmediğim sınav değil, oturduğum yerden salllamıyorum) Ondan sonra alan sınavı çalışılacak da olursa atanacak. Ne zaman işte en iyi hesapla 27'de filan. O da ilk sene yine tayin olmuyor eşinin yanına gelmek için de 1 sene doğudan batıya tayin bekleyecek çok büyük ihtimalle. Yani bebeği yaptınız hadi diyelim; formasyona başka şehre git gel yapmak gerekirse veya hadi atandınız il farkı olursa ne yapacaksınız? kayınvalideyi bavul gibi yanınızda mı götüreceksiniz? k.valideye bir şey olursa ne olacak?
Ya sorması ayıptır siz okurken bunları hiç düşünmediniz mi? Ben mezun olunca ne yapacam nerede çalışacam, gibi? Hadi o zaman düşünmediniz bari şimdi düşünün kolay mı 1-2-3 yaşında bir çocukla ?
Benim kafama göre insan 24 yaşında daha meslek adına elinde hiç bir şey yoksa hırs yapar da bir işim olsun diye uğraşır. Düzenini kurup ancak o zaman çocuk düşünür. Ha yok illa çocuk denirse, fizik öğrt. mezunu bir kuzenim var üstelik de en iyi okuldan mezun ve çok iyi pun da alıyor ama 2 çocuğu var diye KPSS ile atanmıyor bilerek zira atansa gidecek doğuya 2 çocuğu tek başına oraya götürmesi mümkün değil. İyi düşünün de ileride böyle olmayın.
Hiç çalışmayacam diyorsanız tabi keyfiniz bilir.