Çocuk parkı sorunu

Lovedreams

Beni hep mutlu hatırlayın olur mu. :(
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
5.053
22.469
268
KK'nün tecrübeli anneleri yine mi bu kadın bebeğiyle ilgili konu açtı demeyin olur mu valla bak sizin gibi tecrübelileri bir arada nerden bulucamda sorular soracağım dimi ama. Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler.

Bu mu derdin demeyin inanılmaz gözüm korktu hatunlar.
Kızım 20 aylık oldu önce ki sene yaz ayında çok küçüktü parka çıkartırdım misal garibim hiç anlamazdı. Şimdi havalar ısınınca dedim çıkarayım kızım eğlensin enerjisi boşalsın. Tecrubesizligimden pişman oldum 2 saate yakın parkta koşturup oynadık havada serinleyince eve gidelim dedim kendini yerlere attı ne yapacağımı şaşırdım insanlar bize bakıyordu çok üzüldüm bu duruma sonuçta ilk defa bu kadar zor duruma düştüm. Eve giden 10 dklık yolda tabiri caizse nefesi kesilene kadar ağladı hiç bir şekilde sakinleşmek bilmedi.

Size sorum bu durum normal mi yani başka hiç bir bebek çocuk aglamiyordu kızım hariç ben mi bir yerde hata yaptım hiç bilmiyorum oynarken çok keyifliydi herşeyi anladığı için ona gitmeden 10 dk önceden kızım birazdan gideceğiz diye defalarca söyledim ama hiç bir işe yaramadı. Bu durum gelip geçici mi yani kızımın bu huyunu ilk defa gördüm hiç böyle ağlamamıştı. Parka gidince insanları rahatsız etmeden nasıl eve dönebiliriz bi yol gösterin bana lütfen tecrübeli anneler.

Kış boyu eve kapandıysa çocuk tabi ki yaygarayı koparır. Her gün götürün artık parka
Canım kışın avm ye götürdük oradaki oyuncaklarla çok güzel oynardı aslında pekte tıkılmadık eve ama alışana kadar gelip geçici bir durum dimi yani düzelir bir süre sonra

Son düzenleme:
Bunu göstererek öğreteceksin sözle öğrenilmez eylem gerek
Ağlayacak bir iki alışır yeterli kontrol sizde olsun
Ve bunu öğrrtmek bir davranışı öğretmektir çocuk eğlenmeninde bir zamanı olduğunu kavrayacak

Son düzenleme:
peki sen kal ben gidiyorum diyerek yola koyulun böyle bir durum bir daha yaşanırsa.. avm de başıma geldi şu şeker standlarından şeker istedi hiç ikna yoluna gitmeden tamam sen burda tepinmeye devam et ben gidiyorum dedim. koşarak peşimden geldi ve bir daha yaşanmadı..
Bizde böyle yapıyoruz.
Basıp gidiyoruz arkamızdan bi iki ağlıyor sonra koşarak geliyor baya etkili bi yöntem :)

peki sen kal ben gidiyorum diyerek yola koyulun böyle bir durum bir daha yaşanırsa.. avm de başıma geldi şu şeker standlarından şeker istedi hiç ikna yoluna gitmeden tamam sen burda tepinmeye devam et ben gidiyorum dedim. koşarak peşimden geldi ve bir daha yaşanmadı..
Canım onu denedim ağlamanın dozu artinca ben tabi geri dönüş yaptım benim ki pek takmadı açıkçası gitmemi

Böyle yaparsak çocukta terk edilme fobisi oluşmaz mı? Ben mi çok ince düşünüyorum?

Böyle yaparsak çocukta terk edilme fobisi oluşmaz mı? Ben mi çok ince düşünüyorum?
Bunu hiç düşünmedim açıkçası oldukça önemli bir konu terk edilme fobisi. Ben gidiyorum diyince kızım feryat figan ağladı belki de bundan sebep

20 aylik bebege ben gidiyorum sen kal demen ise yaramaz.anlamaz cunku.
Evimize gidelim seninle resim yapalim oyun oynayalim vs diyip onun ilgisini baska yone cekmen lazim.cocuklar cabuk ikna olur ilgisini baska yone cekmeyi basarirsan.eve gidelim giderkende sana balon alalim vs vs.
Bunlari soylerkende artik gec oldu eve gitmemiz gerek bilgisini onada yerlestirmen lazim.zamanla alisir o da.

Ben gidiyorum dediğimde oğlum bana bay bay anne diyip el sallıyo arkasına bakmıyo bile, ben evde şu var bu var diye kandırıyorum öyle giriyoruz eve, 5 buçukta kresten geliyo servisten iner inmez sitenin parkına giriyo 40 45 dk oynuyo

20 aylik bebege ben gidiyorum sen kal demen ise yaramaz.anlamaz cunku.
Evimize gidelim seninle resim yapalim oyun oynayalim vs diyip onun ilgisini baska yone cekmen lazim.cocuklar cabuk ikna olur ilgisini baska yone cekmeyi basarirsan.eve gidelim giderkende sana balon alalim vs vs.
Bunlari soylerkende artik gec oldu eve gitmemiz gerek bilgisini onada yerlestirmen lazim.zamanla alisir o da.
Canım bunları deneyeceğim inşaAllah gelip geçicidir yoksa işim çok zor gercekten

Ben gidiyorum dediğimde oğlum bana bay bay anne diyip el sallıyo arkasına bakmıyo bile, ben evde şu var bu var diye kandırıyorum öyle giriyoruz eve, 5 buçukta kresten geliyo servisten iner inmez sitenin parkına giriyo 40 45 dk oynuyo
Benimki de gamsız galiba evde balkona çıkıyor mesela kızım hadi gir ben giyorum diyorum sizin ki gibi bana el sallayıp ba bayyyy diyor :KK70:

Canım bunları deneyeceğim inşaAllah gelip geçicidir yoksa işim çok zor gercekten
Bazen sozunu dinler bazende aksi olur.cocuk bu sagina soluna belli olmaz.uykusunu almis karni tok alti temiz sekilde gidin parka daha da hircin olmasin en azindan.

Anlamayacagini düşünebilirsiniz belki ama anlayacaktır. Parka çıkmadan önce diyeceksin kı şimdi parka gidiyoruz ve ben eve gideceğiz dediğimde eve döneceğiz. Daha sonra parka gittiğinde eve döneceğiz diyeceksin ağlarsa da pes etmeyeceksin kuralları sen koyuyorsun. Bu şekilde birkaç defa kararlı tavir gosterirsen alisacaktir.

Bazen sozunu dinler bazende aksi olur.cocuk bu sagina soluna belli olmaz.uykusunu almis karni tok alti temiz sekilde gidin parka daha da hircin olmasin en azindan.
Tamm canım inşaAllah ise yarar yoksa ilk günden pes edicem galiba

Anlamayacagini düşünebilirsiniz belki ama anlayacaktır. Parka çıkmadan önce diyeceksin kı şimdi parka gidiyoruz ve ben eve gideceğiz dediğimde eve döneceğiz. Daha sonra parka gittiğinde eve döneceğiz diyeceksin ağlarsa da pes etmeyeceksin kuralları sen koyuyorsun. Bu şekilde birkaç defa kararlı tavir gosterirsen alisacaktir.
Canım kurallar koymak kolayda o kadar ağlaması beni çok etkiledi ne bilim görende çocuk düştü filan sanır hatta düşse bu kadar ağlamazdi bence

Back
X