Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kızlar merhaba, malumunuz yeni evliyim, eşimde bende çalışıyoruz. Bir yakınımın yıllardır bebek istemesi her defasında hüsranla sonuçlanması ve nihayet tam oldu derken erken doğum sonucu 4 gün yaşayıp bebeğin ölümüyle yaşanan üzüntü ve acı beni çok etkiledi. Bense evlendiğim günden beri "Nasıl korunabiliriz? neler yapmalıyız ? aman olmasın sakın"...diye uğraşırken, o annenin gözlerindeki acıyı gördükten sonra o kadar üzüldüm ki Rabbim sabır versin, şöyle kendime baktım işim var, eşimin de işi var birbirimizi 3 yıldır tanıyoruz, e tamam belki biraz uğraşmamız,savaşmamız gereken şeyler var ama Rabbim bir bebişi nasibiyle birlikte vermez mi ?O bana istediğim hayatı yaşamamda hedeflerimize ulaşmamızda engel olur mubir yandan biraz beklemeliyim daha tam anlamıyla bi evi bile çekip çeviremiyorum diyorum, diğer yandan neden bekliyim çocuğumla aramda şuan olsa 26 yaş olacak dha neyi bekliyim diyorum :26: bana bi fikir verin cancağızlar, sizler (özellikle evli ve çocuklu olanlar) ne düşünüyorsunuz, bebek sahibi olmak eminim çok güzel bir duygudur ki Rabbim bana nasip edecekmi oda ayrı bi konu tabi ama eğer (inşallah) ederse çok mutlu olurum ama sıkıntı çok çekermiyim beklemelimiyim kafam çok karışık
![]()
Not : Eşim çoook istiyor oda ayrı bi baskı tabi...![]()
inşallah, çok sağolun zaman ayırdığınız için...Evlat hiçbirşeye engel olamaz bence.
Bir kadını güzelleştiren, olgunlaştıran, hayatı daha da anlamlaştıran, özgüveni tamamlayan..
Öyle çok şey sayabilirim ki size..
Dilerim isteyen herkes anne olur..
canım arkadaşlar çok haklı evlat sahibi olmak başka birşey öylesine güzel ve özel bir duyguki masum minicik bir bebek evdeki neşesi sesi varlığı harika duygu tabiki zorlukları var heleki çalışanlar için ama onu kucağına aldığında gözün ne zorluğu nede başka birşey görüyor bende çok istedim evlendikten sonra korunduk sonra istedim olmadı çok şükür oğluşum geldi aldım kucağıma şimdi evde iş yaparken bile kucağımda yanakyanağa beni öpen yüzüme gülen bakıp gülmememe şımarıp sarılan 10.5 aylık oğlum var rabbim herkese nasip etsin hayırlı zamanda hayırlı evlatlar AMİNNNNNNNNNNNN
şeker 40 olacağım neredeyse :)
Gerçekten kuşak farkından çok korkuyorum. Moral oldu yazdıkların sağol canım.
Gelecekte Ajda yada Nebahat Çehre olmalıyım
Cocuk olduktan sonra ona bakabilecek bi buyugunuz varsa hic dusunmeyin derim.cunku anladigim kadariyla bebekten sonra calismaya devam etmeniz gerekiyo sanirim.
Benim calismaya baslayinca birakabilecegim kims yoktu isi birakmak zorunda kaldim.maddi anlamda sikinti oldu ama hic pisman degilim yinede.iyiki dogmus,iyiki ertelememisim.
Yaşlı anne ve anne adayı olarak keşke genç yaşta çocuğum olsaymış diyorum. Kısmet tabi ama istiyorsan hiçbir şeye engel olmaz emin ol. Planlı programlı olduktan sonra.
Ha olanlar vardır tabi, ben bunu kişi maharetine bağlıyorum. Kimi yavaştır ona herşey engeldir, kiminin eli ayağı çabuktur herşeyi halleder.
Genç anne olmak cidden çok güzel bir şey olsa gerek. Benim annemle aramda 20 yaş var ve cidden arkadaş gibiyiz. Anne olmak da başlı başına çok güzel bir şey olmalı. Eğer bebek olayını maddi sebeplerden erteliyorsanız, yani kendinize koyduğunuz hedefler maddi hedeflerse (ev alayım araba alayım gibi) belki ertelemeye gerek yoktur. Ama paylaşımlar anlamında bir erteleme varsa, hani eşimle iki kişilik hayatı daha bir süre yaşamak ve tüm enerjimi bir süre eşime kanalize etmek için erteliyorum diyorsan o başka. Etrafımda şu ana 7-8 tane anne-baba olmuş insan var. Seni temin ederim onlar artık anne-baba. Yani x hanım y bey değiller. 2 senedir akşam sinema-tiyatro-yemek organizasyonlarında nadiren görebiliyoruz. Artık bütün konuşmalar bebek, bütün fotoğraflar bebek, bebek emdi mi emmedi mi gazı mı var kakasını yaptı mı yapmadı mı hangi şarkılarla uyuyor hangi kitabtaki teori uygulanıyor(iki tane varmış biri ağlarsa bırak biri ağlarsa al ama susar susmaz bırak) benim henüz hiç ilgim olmamama rağmen bütün dinlediklerim bunlar. O yüzden eğer eşime bir doyayım, biraz gezeyim diye erteliyorsan mantıklı ama eğer maddi anlamda erteliyorsan (ve tabi ki sizi çok sarsmayacaksa) bebek yapmak mantıklı.
Kızlar merhaba, malumunuz yeni evliyim, eşimde bende çalışıyoruz. Bir yakınımın yıllardır bebek istemesi her defasında hüsranla sonuçlanması ve nihayet tam oldu derken erken doğum sonucu 4 gün yaşayıp bebeğin ölümüyle yaşanan üzüntü ve acı beni çok etkiledi. Bense evlendiğim günden beri "Nasıl korunabiliriz? neler yapmalıyız ? aman olmasın sakın"...diye uğraşırken, o annenin gözlerindeki acıyı gördükten sonra o kadar üzüldüm ki Rabbim sabır versin, şöyle kendime baktım işim var, eşimin de işi var birbirimizi 3 yıldır tanıyoruz, e tamam belki biraz uğraşmamız,savaşmamız gereken şeyler var ama Rabbim bir bebişi nasibiyle birlikte vermez mi ?O bana istediğim hayatı yaşamamda hedeflerimize ulaşmamızda engel olur mubir yandan biraz beklemeliyim daha tam anlamıyla bi evi bile çekip çeviremiyorum diyorum, diğer yandan neden bekliyim çocuğumla aramda şuan olsa 26 yaş olacak dha neyi bekliyim diyorum :26: bana bi fikir verin cancağızlar, sizler (özellikle evli ve çocuklu olanlar) ne düşünüyorsunuz, bebek sahibi olmak eminim çok güzel bir duygudur ki Rabbim bana nasip edecekmi oda ayrı bi konu tabi ama eğer (inşallah) ederse çok mutlu olurum ama sıkıntı çok çekermiyim beklemelimiyim kafam çok karışık
![]()
Not : Eşim çoook istiyor oda ayrı bi baskı tabi...![]()
cnm aynı senin gibiyim ben de o kadar karışığım ki eşim 26 ben 25 yaşındayız bir yandan erken mi diyorum 6 aylık evliyim bir yandan o duyguyu tatmak istiyorum çok karışığım yani.. ev almak istiyorum gezip tozmak istiyorum onun için 3 yıl bekleyelim diyodum ama erken saship olmak daha mı iyi olur acaba 5 yıldır tanıyorum çok da seviyoruz ama hayatımıza engel mi olur bu kadar genç yaşta evliliğpin tadı biraz daha mı çıkarılmalı acaba
maddi açıdan değil, biraz daha evliliğe alışmak için bekleyim diyorum, şuan ben tam olarak evlendiğimi hissetmiyorum çünkü çalıştığım için ev işi, yemek, ütü, çamaşır çok zaman ayıramıyorum. Yemekleri çoğu zaman hala dışarıda yiyoruz. Yani iş başa düşmedi henüz![]()
eger maddı yönden bakıyorsan 10 aylık kızım var..
aylık 100 lıra bez parası verıyorum sadece..
hala emdıgı ıcın mama kullanmadım..
annanemız sagolsun butun ust basını o alır,içinden geldıgı ıcın..
yanı maddı bı zorluğunu suana dek görmedim..
ama ılerde yaşı büyüdükçe maddı zorluklar getırecektır,egıtım vs..
ama sonuçta oyle yada böyle bu cocugu yapmıcak mıydık..
her sekılde maddıyat bızı zorlıcaksa zorlar..
keşke daha erken evlenip daha erken yapsaydım dıyorum..
28 yasında evlendım..30 da hamıle kalıp doğurdum..
yaş farkımız az olsun dıye ısteyenlerdendım bende halbukı..
ama eşımın ıstegıyle evlenıncede ılk sene yapmadık..
sonra bız yapmaya calıstık,allah vermedı..
9 ayda zor tutturabıldık
yanı bızım ıstemememızle de olmuyor..
sen sımdı korunmasan,allahın o bebegı sana nasıp edecegı ne maglum..
benım sana ve esıne tek tavsıyem..doya doya gezıp tozun,sonra bebek yapma kararı alın..
eşim bu yıl tatıle gıdemedı dıye depresyona gırdı nerdeyse..
![]()
Maddi açıdan bi şüphem yok canım çok şükür, ben yalnızca erkenmi acaba diye düşünüyorum, eşimde bu kadar isterken benim istemem haksızlık mı acaba diyorum ki seninde dediğin gibi bakalım olacakmı? Rabbim bebişini analı babalı sağlıklı sıhhatli büyütsün inşallah :)
aynı ben ya evi çekip çevirmede eksik gibiyim dışarda yemek yeriz bazen annem kapla verir arada biz yaparız öğrenci gibi sanki:)
eşin kaç yaşında cnm benim eşim istemiyor ben olsa mı diyorum acaba o kendini dasha çocuk hissediyormuş turlara katılıp gezecekmiş bikaç yıl sonra baba olmak istermiş:)
inşallah, çok sağolun zaman ayırdığınız için...
aminnnn, şimdi bu yorumlardan sonra hemen olsun istedim
erken yaşta anne olmak bi çok yönden güzel olduğu kadar eksi yönleride var, sizin yaşınızda anne olmanında cok cok ayrı güzellikleri olduğundan eminim, umarım bi an önce bebek sahibi olursunuz
evet bakacak büyüğüm var, çalışmaya devam etmem gerekiyo şöyle ki kamuda çalışıyorum belli bi doğum iznim var çok şükür ama eğer çocuğum olur ve ben çalıştığım için ilgisiz, eksik kalırsa 1 dk düşünmem bırakmak için. Rabbim bebeğinizi hayırlı eylesin, isteyen herkese de nasip etsin![]()
şeker 40 olacağım neredeyse :)
Gerçekten kuşak farkından çok korkuyorum. Moral oldu yazdıkların sağol canım.
Gelecekte Ajda yada Nebahat Çehre olmalıyım