Çocuk sahibi olmak için katlanmaya değer mi ?

Ona hissederim diye düşünüyorum. Annemle babama biraz duygu hissediyorum
''Biraz duygu'' bebeğe yetmiyor. Çok sevgi çok merhamet çok ilgi hatta bir süre bireyselleşene dek adanmışlık istiyorlar. Yoksa ileride duygu eksikliği bağlanma problemleri yaşıyorlar.

Ben çocuklara çok bayılmıyorum. Başkasının çocuğuna hiç katlanmam. Ama annemi ağlarken gördüm. Bir de duyguyu tatmak istiyorum. Anne olmayı yani. Bir level daha geçmiş olacağım böyle eksik kalmış hissediyorum
Sizde eksik olan birşey var ama bu çocuk değil

annesi istiyor diye çocuk yapacakmış sadece.belki sevebilirmiş.valla nutkum tutuldu yorum da yapamıyorumm
Kendisinin hangi eylemi normal ki bu da olsun.
Bunu şikayet etmişlerdi, sonuç çıktı mı ?
S sassyassyy sen etmiştin sanki.

Bekâr hayati gibi özgür yaşamak isteyen bir eşim var. Hiçbir ortak noktamız yok. Doğru dürüst vakit geçirmeyiz. Ben ailemin yanina gittiğimde hemen arkadaşlarını eve çağırır.
Dün teyzem rahatsızlanmış bugün için eşime dedim ki gidip teyzeme bir hafta bakacağım refakat edecegim diye.
Ama sabah kızkardeşim aradı ben ilgilenirim dedi. Ben de gitmekten vazgeçtim. Meğer bu arkadaşlarıyla plan yapmış. Her gün bir iki tanesini kahvaltıya cagiracakmis. Bir sürü azarlayıp tersledi. Vay efendim söz vermişmiş neden fikir değişirmişim .
Daha önce de giderim diyip gitmediğim olmuştu. Onda da tepki gösterdi.
O kadar zoruma gidiyor ki ayrılmak istiyorum ama çocuk sahibi olmak için katlanmaya devam ediyorum.
Cocugumun olma ihtimali de düşük ikimizde de problem var.
Benden bazen aileme gitmemi istiyor. Aileme gittiğim zamanda niye zırt pırt geliyorsun evlisin tepkisi alıyorum
Ne çocugu ya siz iyimisiniz?
Siz aile değilsiniz ki çocuk yapasınız.

Bu evliliğe çocuk düşünmeseniz daha iyi sanki, kendi yaşadığım süreçte anladım ki evlat sahibi olmak çok uzun, inişli çıkışlı ve özveri isteyen bir yol..Bu yolda karşınıza her şey çıkabilir, güçlü durabilmek için her şartta evladına yetebilmek için, çiftlerin birbirine kenetlenmiş olması şart diye düşünüyorum..Şu an zor bir süreçten geçiyorum, eşimle paylaşımım olmasa bu kadar güçlü duramayabilirdim..Dünyaya getiriceğiniz çocuğa haksızlık etmiş olabilirsiniz..iyi düşünün.

''Biraz duygu'' bebeğe yetmiyor. Çok sevgi çok merhamet çok ilgi hatta bir süre bireyselleşene dek adanmışlık istiyorlar. Yoksa ileride duygu eksikliği bağlanma problemleri yaşıyorlar.
Mükemmel bir hayati olmayabilir ama doğmak bile hediye değil mi ? Kimseye baglanmasa da ben ona pek sevgi veremesem bile maddi durumum iyi yer içer gezer tozar. Yoksul aileye göre daha avantajliyiz.istedigi herseyi alır.

kimseyle duygusal baş kuramıyorsan neden bebek sahibi olmak istiyorsun?duygusal bağa en çok ihtiyacı olan canlılardır bebekler.yedirmekten içirmekten güzel giydirmekten bile çok daha fazla önemli
Yaşlanınca ona baksın diye...

Mükemmel bir hayati olmayabilir ama doğmak bile hediye değil mi ? Kimseye baglanmasa da ben ona pek sevgi veremesem bile maddi durumum iyi yer içer gezer tozar. Yoksul aileye göre daha avantajliyiz.istedigi herseyi alır.
Yemin ederim manyak bu.
Gerçekten kırmış kafayı, öyle böyle değil.

O kadar zoruma gidiyor ki ayrılmak istiyorum ama çocuk sahibi olmak için katlanmaya devam ediyorum.
Cocuk olduktan sonra,seninle birlikte o da katlanmak durumunda kalacak..
Senin bir secme sansin var,onun ise olmayacak.
Bana mantikli gelmedi..Ev hayati olmayan,bekar gibi yasamak isteyen bir adamdan cocuk yapmak icin alev alev yanman tuhaf bence..

Bu düşünceniz tamamen bencillik. Sonu belli olan bir evliliğe bile isteye bir cocuk getirmek neden ?

O sizin kadar sevgisiz bir birey olmayabilir. Para her şeye yetmeyebilir sizin gibi. Nice işi gücü yerinde, istediği yere pat diye gidebilen, istediğini yapabilen insanlar bunalıma girip canına kıyıyor.

Ben çocuklara çok bayılmıyorum. Başkasının çocuğuna hiç katlanmam. Ama annemi ağlarken gördüm. Bir de duyguyu tatmak istiyorum. Anne olmayı yani. Bir level daha geçmiş olacağım böyle eksik kalmış hissediyorum

Çocuk sevmiyorsunuz, hayvan sevmiyorsunuz, erkek sevmiyorsunuz eee derdiniz ne

Dediğiniz o kadar mantıksız ki!!! Hele 3-4 yaşına gelene kadar çocuk yemek, gezmek, tozmak mı ister? Aile ilgisi, sevgi, bağlılık ister. Doğarsa ne yapacaksınız eline para sıkıştırıp hadi yine iyisin deyip tatile mi götüreceksiniz

Back
X