Çocuk sahibi olmak için katlanmaya değer mi ?

Mükemmel bir hayati olmayabilir ama doğmak bile hediye değil mi ? Kimseye baglanmasa da ben ona pek sevgi veremesem bile maddi durumum iyi yer içer gezer tozar. Yoksul aileye göre daha avantajliyiz.istedigi herseyi alır.
Mesajlarınızın bazıları korkunç hepsini okumaya fırsatım olmadı. Ama sizin önce zihniyetinizi değiştirmeniz lazım.
Doğmak hediye değildir.
Pek sevgi veremeyeceğiniz çocuğu doğurmamanız daha sağlıklı.
Sevginin yerini hiçbir maddiyat dolduramaz.
Hele ki anne sevgisi alamayacak bir çocuk avantajlı sayılmaz, aksine bunları bilerek isteyerek düşünerek o çocuğu doğuracaksanız hayata bir sıfırdan daha fazla geride başlar.

Anlamadığım bu üye ile o üye nasıl bağdaştı? Vede ikinci üyelik yasak değil mi?. Yani kapatılan bir üye aynı üye olduğu kesinse bildirelim. Mune Mune arkadaşlar aynı üye olduğunu söylüyor.:KK57::skandal: Anlamadık Mune bizide biri bilgilendirebilir mi?. Nerden bu konuya varıldığını gerçekten anlamadım. Konuları mı aynı acaba. Tam olarak nedir?
Ne kadar çok Mune Mune yı etiketliyorsunuz. Şikayet et butonunu kullanmayı deneyin.😉

Ruh sağlığınız yerinde değil sizin🤢Eşinizede acıdım doğrusu.
Önceki sayfaları okuyamadım ama konu sahibi aseksüel’im demiş. Amacının çocuk olduğunu söylemiş. Ama kocası neden bu tarz bir evliliğe razı geliyor acaba? Ya ev arkadaşı gibi masraflara ortaklar ya da evin işlerini yapıyor gözüyle bakıyor. Gerçekten anlam veremedim.

Kedilere köpeklere her tür canlıya bayılan, çocukları seven anlaşan bir insanım. Buna rağmen annelikte çok zorlanıyorum. İlk iki sene uykusuzluk yorgunluk bitiriyor. Yapmadan önce bunu denemem istiyorsanız bir hafta boyunca gece gündüz dört saatte bir kalkıp yarım saat evde tur atıp geri yatın bir fikir verir. Büyüdükçe kolaylaşmıyor, inatlaşmalar, krizler, sinirlendiğinde size vurması gibi çok sinir uçlarınıza basıyor çok geriyor. Ben o kadar anaç insanım sevecen insanım bazen oturup hırsımdan ağlayasım geliyor.
Daha bunun ödevleri, derslerine yardımı var. Ömür boyu sürekli derdi derdin olacak. Hep bir bağ.
Sizin için bu bağ ayak bağı olur. Zenginim bakıcım olur demeyin hiç yine de yük annede. Annenin zihninde.
Siz bu vicdansızlıkla merhametsizlikle bir bebeğe bakamazsınız. Döversiniz de vurursunuz da.
Babamın rahmetli dayısının böyle bir eşi vardı. Dört aylık bebeğine ağlıyor susmuyor diye koca elleriyle vururdu.
Çocuk çok sabır ister, çok merhamet ister sizde de o yok.
Siz anne olmamalısınız. Sakın o hataya düşmeyin.

Bekâr hayati gibi özgür yaşamak isteyen bir eşim var. Hiçbir ortak noktamız yok. Doğru dürüst vakit geçirmeyiz. Ben ailemin yanina gittiğimde hemen arkadaşlarını eve çağırır.
Dün teyzem rahatsızlanmış bugün için eşime dedim ki gidip teyzeme bir hafta bakacağım refakat edecegim diye.
Ama sabah kızkardeşim aradı ben ilgilenirim dedi. Ben de gitmekten vazgeçtim. Meğer bu arkadaşlarıyla plan yapmış. Her gün bir iki tanesini kahvaltıya cagiracakmis. Bir sürü azarlayıp tersledi. Vay efendim söz vermişmiş neden fikir değişirmişim .
Daha önce de giderim diyip gitmediğim olmuştu. Onda da tepki gösterdi.
O kadar zoruma gidiyor ki ayrılmak istiyorum ama çocuk sahibi olmak için katlanmaya devam ediyorum.
Cocugumun olma ihtimali de düşük ikimizde de problem var.
Benden bazen aileme gitmemi istiyor. Aileme gittiğim zamanda niye zırt pırt geliyorsun evlisin tepkisi alıyorum
Bu nasıl evlilik ya. Sırf çocuk sahibi olmak için mi evlendiniz ?

Kedilere köpeklere her tür canlıya bayılan, çocukları seven anlaşan bir insanım. Buna rağmen annelikte çok zorlanıyorum. İlk iki sene uykusuzluk yorgunluk bitiriyor. Yapmadan önce bunu denemem istiyorsanız bir hafta boyunca gece gündüz dört saatte bir kalkıp yarım saat evde tur atıp geri yatın bir fikir verir. Büyüdükçe kolaylaşmıyor, inatlaşmalar, krizler, sinirlendiğinde size vurması gibi çok sinir uçlarınıza basıyor çok geriyor. Ben o kadar anaç insanım sevecen insanım bazen oturup hırsımdan ağlayasım geliyor.
Daha bunun ödevleri, derslerine yardımı var. Ömür boyu sürekli derdi derdin olacak. Hep bir bağ.
Sizin için bu bağ ayak bağı olur. Zenginim bakıcım olur demeyin hiç yine de yük annede. Annenin zihninde.
Siz bu vicdansızlıkla merhametsizlikle bir bebeğe bakamazsınız. Döversiniz de vurursunuz da.
Babamın rahmetli dayısının böyle bir eşi vardı. Dört aylık bebeğine ağlıyor susmuyor diye koca elleriyle vururdu.
Çocuk çok sabır ister, çok merhamet ister sizde de o yok.
Siz anne olmamalısınız. Sakın o hataya düşmeyin.
Kızgın ifade attım ama sana değil duruma ve çocuklara kızdım😅alınma 😜

Bekâr hayati gibi özgür yaşamak isteyen bir eşim var. Hiçbir ortak noktamız yok. Doğru dürüst vakit geçirmeyiz. Ben ailemin yanina gittiğimde hemen arkadaşlarını eve çağırır.
Dün teyzem rahatsızlanmış bugün için eşime dedim ki gidip teyzeme bir hafta bakacağım refakat edecegim diye.
Ama sabah kızkardeşim aradı ben ilgilenirim dedi. Ben de gitmekten vazgeçtim. Meğer bu arkadaşlarıyla plan yapmış. Her gün bir iki tanesini kahvaltıya cagiracakmis. Bir sürü azarlayıp tersledi. Vay efendim söz vermişmiş neden fikir değişirmişim .
O kadar zoruma gidiyor ki ayrılmak istiyorum ama çocuk sahibi olmak için katlanmaya devam ediyorum.
Benden bazen aileme gitmemi istiyor. Aileme gittiğim zamanda niye zırt pırt geliyorsun evlisin tepkisi alıyorum
Yapmayın etmeyin allahaşkına! Aklınızı peynir ekmekle mi yediniz? Mutsuzluğunuza ortak etmek için mi yapacaksınız bebeği? Bence bir an önce kaçın kurtarın kendinizi, bir cacık olmaz eşinizden.

Önceki sayfaları okuyamadım ama konu sahibi aseksüel’im demiş. Amacının çocuk olduğunu söylemiş. Ama kocası neden bu tarz bir evliliğe razı geliyor acaba? Ya ev arkadaşı gibi masraflara ortaklar ya da evin işlerini yapıyor gözüyle bakıyor. Gerçekten anlam veremedim.
Adam da paravan evlilik yapmış olmasın? Aseksüel biriyle neden evlensin ki?

Siz böyle bir eş istemezken , çocuğunuz böyle bir babaya mi sahip olsun ne bencillik ama . Sizi kendine kısıtlama engel gören . Çocukla bir yaşamı hiç kaldıramaz ve çocuğunu da al git der. Sizden önce o sizi boşar durum bu bence

Cinselliği reddetmiyorum sadece isteklisi değilim. Eksikligini aramam. Bulursan ben bunu yemem diyecegin kadar nahoş olmayan ama önüne gelmezse ömür boyu canının çekmeyeceği aramayacagin bir yiyecek gibi.

Önceden böyle değildi. Çok mükemmel sayılmazdı ama bundan iyiydi en azından.

Siz kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz? Yaşama amacınız ne?

Benim tahminlerim bencilsiniz. Ne bir hayatınız var ne bir hayaliniz.

Elinizdekilerle yetinen ve mutsuzluğunuzu hafifletsin diye buna ortak olacak bir çocuk istiyorsunuz.

Valla yüksek ihtimalle çocuğunuz sizi sevmeyecek. Sizle görüşmek istemeyecek. Çünkü ona bakışından bile sevilmediğini, ömemsenmediğini hissedecek. Kızacak ve size kendini kanıtlamak için uğraşacak. Ama hiç dönüş alamayacak.

Çünkü karşısında bir duvar var. Bomboş yaşayan sevgisiz bir hayat. Sevgiyi yanlış yerlerde arayacak. Bulduğu anda da sizi ziyaret etmek istemeyecek, belki de size göre hayırsız bir evlat olacak.

Ayrıca doğması doğmamasından iyi değil mi? demişsiniz. Antinatalizm nedir biraz araştırın. Hayatın çoğunluğu acı dolu ve ölümle sonuçlanacak. Şu an yaşadığımız hiçbir şeyin ölünce bir önemi kalmayacak. Hiç yaşanmamış bir hayatla yaşanmış bir hayat neredeyse aynı. Hatta yaşanmış olan da acı ve ölüm vardır. Mutluluk ise oldukça sayılıdır. Peri masalında yaşamayın.

Mutlu olsan ne yazar öleceksin yani. Dünyaya gelmek de bir yarar yok. Şöyle şataftlı anlatmaya ne lüzum var

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X