• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk sahibi olmak konusunda fikirleriniz:)

Lambrusco

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2010
3.692
435
0
- Yurtdışı
Merhabalar,

Aslinda sorun degil fakat görüslerinizi almak istedigim icin yaziyorum. Ben bir yillik evli bir kadinim. Esimle aramizdaki yas farki 6 ve benim yasim 25 e yaklasti. Su an da yüksek lisans yapiyorum ve 1.5 en sene sürecek gibi. Ben aslinda isini eline almadan evlenmem diyenlerdendim ki sevince insanin fikirleri degisiyor iste. Dolayisiyla varmak istedigim konu su: benim aklimdaki plan okulumu bitirdikten sonra bir kac yil calisip daha sonra cocuk sahibi olmakti. Fakat bu durumda ben neredeyse 30 yasima varmis olacagim esim ise 36. Esim genc baba olmak istiyor ve benden cok daha hevesli.
Düsününce benim planimin gercekten de gec oldugunu fark ediyorum cünkü iki cocuk sahibi olmak istiyoruz.
Öte yandan ben artik calismak istiyorum. Yüksek yaparken bir yandan neden calismiyorsunuz derseniz, yurtdisinda yasiyorum ve burada Almanca cok önemli bir faktör (B1 kursuna yeni baslayacagim daha) ve egitimim ingilizce, ki ben hala inglizcemi de akademik düzeye cikarmak icin ugrasmaktayim; kisacasi oldukca yorucu bir sürec icerisindeyim. (ama is bulsam tabiki calismak istiyorum)

Cocugun hayatimi nasil etkileyecegini, hamilelik sürecini vs tam olarak idrak edemiyorum. Dolayisiyla okulum bittikten bir iki ay sonra cocugun dünyaya gelmesi mi mantikli? (Yani is hayatina atilmadan)
Yoksa benim dedigim gibi calistiktan sonra mi cocuk sahibi olmaliyim?

Yani tabiki benim ne istedigim ve hissettigim ile cevap dogru orantili fakat ben avantaj ve dezavantajlarini tecrübeli arkadaslardan duymak istedigim icin bir fikir alis verisine girmek istedim.

aslında buradaki konu herkesin öncelikleri ve yaşam tarzı işyerindeki bir abimin eşi yükseğini yaptı, doktorasını yaptı .hamile kaldı çocukları oldu bayan 31 erkek 38 yaşında bu arada. 31 yaşında kucağına aldı bebeğini şu an çocuk 1 yaşında ve annesi 2 aylığına yurtdışına gidiyor eğitim için. seneye de 1 yıllığına gidecek bebeğini bırakıp. Ben olsam hayatta böyle bir şey yapmam ama herkesinn hedefleri, farklı tabiki kimseyi yadırgamakda kimseye düşmez. Önce sen kendini buna hazır hissediyor musun o nu düşün bence...

28 yasımdayım eşim 36 4.5 yasında bir kızımız var...İkincisini yapmak konusunda maalesef kendimi yeterli görmedigim için beklemedeyim belki de hiç yapmayız bilemiyorum..İdeallerim var..Smmm olmayı istiyorum o sebeble kızım da büyüdüğü için bana sorun çıkarmaz düşüncesindeyim.

Ama size gelince 1.5 sene daha bekleyebilirsiniz gebelik dönemindeyken stres yaşamamak adına daha sonra bebeği düşünebilirsiniz.

Herkesin kıstası farklıdır, mesela ben iş ve okul durumumdan ziyade, evliliğimin gidişatından emin olarak çocuk yapmak isterim. Evlilikten sonra şöyle bir 3-4 senesinin olduğunu düşünüyorum. Ama okula ya da işe bağlarsak sonu gelmez, sürekli bir şeyler ertelenir ya da bölünür gibi. Maddi sıkıntınız yoksa işe başlamadan çocuk sahibi olup, çocuğunuzla yeterince zaman geçirdikten sonra da çalışabilirsiniz. Doktoraya gelince, okurken hamilelik ve çocuk bakımını kotaranı da tanıyorum, çocuğun bakımından başa şeyle ilgilenmeye fırsat bulamayanı da biliyorum. Orası size kalmış bir şey.

Yani ben kendimi ne hazir hissediyorum ne hissetmiyorum. Soruyu sormamdaki amac ; deneyimli olan annelerin bana her iki durumu da analiz etmeleri ve hem mantik hem duygu cercevesinde düsünce ve hislerime yön vermelerini istememdir.

Zaten gebe kalirsam okulun son dönemlerine dogru kalmayi planliyorum, böylece okul biter ve cocuk dogmus olur. Böyle konusunca biraz duygusuz bir izlenim cikiyor. Yanlis anlasilmasini istemiyorum.
Benim merak ettigim mantikli olanin :
Calisma hayatina atilip onun zorluklari ile bas ettikten sonra mi cocuk sahibi olunmali bu benim anneligimi daha olumlu mu etkiler
Yoksa ise baslamadan önce cocuk dogarsa hersey daha bir rayinda mi gider?

Esimle evlenmeden önce 2 yillik bir gecmisimiz var ve onun hesabina göre okul bitince cocuk sahibi olursam: 5 yillik bir birlikteligimiz olmus olacak. Esimden yana bir kuskum yok zaten.

Benim tek düsüncem hayatimi en iyi nasil yönlendiririm:)

Okulunuzun bitimine yakın çocuk sahibi olmanız daha mantıklı. İşe başlamadan önce bir süre kendiniz bakarsınız. Çokta ertelememek lazım diye düşünüyorum. İkinci çocuğuda düşünüyorsunuz çünkü.

Bende prezentablkontes arkadaşıma katılıyorum.
1,5sene bekleyip işe başlamadan bir çocuk sahibi
olabilirsiniz Allah izin verirse :)

ben 28 yaşındayım. yüksek lisansımı yeni bitirdim. tezli olduğu için 2 yıldı süresi ama ben 3 yılda anca bitiridim. tezi bitirmem uzun sürdü.... işim var çok şükür. rahatsızlığım nedeniylede bebek fikrini ertelemek zorunda kalmıştım... şimdi istiyoruz. ama pat diyede bebek ben geldim demiyormuş onu anladım :1:..

sana gelince yüksek lisansın bitince dil öğreneceksin daha sonrada iş arayacaksın (yaşadığın ülkede iş imkanlarını bilmiyorum)... baya bir zaman geçecek üstünden. ki okulunu 1,5 senede bitirmende belki mucize olur... kabiliyetlerine bağlı... bir arkadaşım hem hamileydi hemde yüksek lisansını bitirdi. derslere kocaman bir göbişle girdi:1:. hatta hocalarımız kapının önüne ambulans koysak bari diyordu, okadar büyüktü bebek:1:. ama bitti okulu, kafası rahat.. sana bağlı herşey.

Bende okul bitince çalışma hayatına başlamadan çocuk sahibi olmanızın daha iyi olacağını düşünüyorum...

ben 28 yaşındayım. yüksek lisansımı yeni bitirdim. tezli olduğu için 2 yıldı süresi ama ben 3 yılda anca bitiridim. tezi bitirmem uzun sürdü.... işim var çok şükür. rahatsızlığım nedeniylede bebek fikrini ertelemek zorunda kalmıştım... şimdi istiyoruz. ama pat diyede bebek ben geldim demiyormuş onu anladım :1:..

sana gelince yüksek lisansın bitince dil öğreneceksin daha sonrada iş arayacaksın (yaşadığın ülkede iş imkanlarını bilmiyorum)... baya bir zaman geçecek üstünden. ki okulunu 1,5 senede bitirmende belki mucize olur... kabiliyetlerine bağlı... bir arkadaşım hem hamileydi hemde yüksek lisansını bitirdi. derslere kocaman bir göbişle girdi:1:. hatta hocalarımız kapının önüne ambulans koysak bari diyordu, okadar büyüktü bebek:1:. ama bitti okulu, kafası rahat.. sana bağlı herşey.

Hahahhaa cok güldüm :) Di mi pat diye de gelmiyor bebek onu da düsünüyorum ;)

Esim de hamileyken okuyamaz misin, bebegin sana ne zarari olacak hem 2 yasina gelmis olur diyor ama ben bununla bas edecegime inanmiyorum. Okulun son döneminde tez yazacagim, iste o dönem hamilelik icin uygun olabilir gercekten de...
Ama erken evlenmem dedim, evlendim, para kazanmadan evlenmem dedim evlendim, evlenmeden önce esime calismadan cocuk sahibi olmam demistim, bu sözü de geri itmek istemiyorum. Bir yandan ekonomik özgürlügü elinde olan bir anne olmak istiyorum. Gerci esimden yana bir süphem de yok ama iste kafam karisiyor.

Bende 20 yaşındayım. 1 senelik evliyim. Tabiki 3 4 sene çocuk düşünmüyorum. Okulum sınavlarım vs. Ama benim yaşım çok küçük asıl sebep bu. İnsanların ideallari hedefleri çok önemli tabiki fakat çocuk için bu kadar hesap yapılmamalı bence. Hem siz şimdi istemiyorsunuz. 30 yaşınıza geldiniz ve çocuk yapmaya karar verdiniz.. Nerden bilebilirsiniz ki hemen olacağını. Allah korusun 2-3 sene de olmayabilir çocuğunuz. O zaman iyice geç olmaz mı ?

iş hayatına atıldıktan sonra yada atılmadan önce hiç farketmez çocuğun olunca önceliğin her zaman çocuk olur..şimdisi yada sonrası yok..idare edebilirsen ikisini aynı andan idare edebilirsin..önemli olan insanın kendisini çocuk için hazır hissetmesi..anne olmaya hazırım diyorsanız beklemeniz sadece geciktirmenizden ibaret olur..Allahım hayırlı evlatlar nasip etsin,hayırlı zamanda..

Herkesin bebeği bir değil. Benim oğlum tam bir fırıldaktı işten gelince bana etmediğini bırakmazdı geceleri yorgunluktan resmen ölüyordum. Ama komşunun kızı kuzu gibi sakindi, annesi her türlü aktiviteye katılabiliyordu. Sen şanslı isen ve sakin bir bebeğin olursa hiç zorlanmadan eğitimine devam edersin ama benimki gibi bir bebeğin olursa değil eğitim yemek yemek için zaman bile bulamazsın =)

O yüzden sen işini garantiye al ve eğitimin bitmeden bebek düşünme =)

Yaşadığın ülkenin koşullarıda çok önemli. Türkiyede bebeklere genelde annaanne ya da babaanneler bakıyor:)) Ben 36 yaşındayım eşim 37 7 yıllık evliyiz. Çocuk sahibi olmayı istemiyoruz. Ama anladığım kadarı ile siz istiyorsunuz. Eğer istiyorsanız planlarızı yapın ve bir an önce anne olun. Çünkü yaş ilerledikçe benim gibi insana zor geliyor ve istemeyebiliyor. Ama kariyer diyorsanız bazı şeylerden fedakarlık yapacaksanız. An azından çocuğunuzu akşamları bir kaç saat görmeyi göze alacaksınız... Hayırlısı olsun

Herkesin bebeği bir değil. Benim oğlum tam bir fırıldaktı işten gelince bana etmediğini bırakmazdı geceleri yorgunluktan resmen ölüyordum. Ama komşunun kızı kuzu gibi sakindi, annesi her türlü aktiviteye katılabiliyordu. Sen şanslı isen ve sakin bir bebeğin olursa hiç zorlanmadan eğitimine devam edersin ama benimki gibi bir bebeğin olursa değil eğitim yemek yemek için zaman bile bulamazsın =)

O yüzden sen işini garantiye al ve eğitimin bitmeden bebek düşünme =)

Hehe:9: Benim gibi olursa cok sakin olacaktir da babasi kücükken annesine cok cektirmis :)

Yani gördügüm kadariyla genel anlamda herkes okul bitmeye yakin cocuk sahibi olmamdan yana!:) Bu durumda esim benden daha mantikli düsünmüs oluyor. :17:

Hayatta ideallerin ,hedeflerin varsa bunu çocuk dahil hiçbirşey etkileyemez canım,belki biraz geç olur ama olur sonunda.Bende senin gibi önce kariyer diyenlerdendim hep.Okulum bitti yüksek lisansa başladım ve 23 yaşında evlendim.Eşimle öncesinde 4 yıllık bir geçmişimiz vardı ve hemen çocuk istedik.Bu süreçte bırak kariyeri çalışmayı bile unuttum.Oğlum 1 yaşındayken yüksek lisansım bitti.Ben kayınvalidemle aynı şehirde olduğum için bu süreçte hem bebek hem okul çok zorlanmadım.Oğlumun mutlaka bir kardeşi olmasını istediğim ve arkadaş gibi olmalarını istediğim için oğlum 2 aşındayken kızıma hamile kaldım.Hamilelik sürecinde doktoraya başladım.Tabii doktoramın bitmesi 6 yıl sürdü ve eşimin gayretleriyle bitirdim.Annem ve kayınvalidem de sağolsunlar çocuklar konusunda çok yardımcı oldular.Haftanın 2 günü yanlızca çocuklarımı onlara bırakıp geri kalan zamanımda doyasıya bebekliklerini yaşadım onların.Kızım anaokuluna başladığında üniversitede çalışmaya başladım.

Eğer sana yardımcı olacak birileri varsa bulunduğun yerde yükseklisans yaparken çocuk yapıp belli bir yaşa getirmen daha kolay diye düşünüyorum.Çalışmaya başladığında haftanın 5-6 günü bebeiğinde ayrılmak zorunda kalacaksın, o daha zor inan.

Yaşadığın ülkenin koşullarıda çok önemli. Türkiyede bebeklere genelde annaanne ya da babaanneler bakıyor:)) Ben 36 yaşındayım eşim 37 7 yıllık evliyiz. Çocuk sahibi olmayı istemiyoruz. Ama anladığım kadarı ile siz istiyorsunuz. Eğer istiyorsanız planlarızı yapın ve bir an önce anne olun. Çünkü yaş ilerledikçe benim gibi insana zor geliyor ve istemeyebiliyor. Ama kariyer diyorsanız bazı şeylerden fedakarlık yapacaksanız. An azından çocuğunuzu akşamları bir kaç saat görmeyi göze alacaksınız... Hayırlısı olsun

Evet bu da önemli bir nokta, annem en fazla ilk üc ay benimle birlikte olabilir. Daha sonrasinda calismaya baslarsam izne cikmak zorunda kalacagim. Burada 6 ay annenin 6 ay babanin hakki var diye biliyorum. Sonrasinda da krese verecegiz büyük ihtimalle.

Ama eger okul bittigi sirada anne olursam, en az bir yil bebekle vakit gecirmis olacagim diye tahmin ediyorum.

Back
X