• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk sahibi olmak konusunda fikirleriniz:)

Almanca ingilizceye göre cok zor bir dil, gramatigi özellikle... Esinizinle almanca konusmaya baslayin , ne kadar cok konusursaniz sizin icin daha iyi olur. Esinizde yanlis konustugunuzda düzeltirse cok cabuk ögrenirsiniz...Utanmayi birakin sizin ana diliniz degil, tabiki ilk basta hatali konusabilirsiniz. Is ortami almanca ögrenmenize yardimci olur... Orada nasil bir oturumunuz var,...Visaniz diger ülkedense calismaniza izin verilmiyor, cok zor veriyorlar.. Staj olayida biraz engebeli , staj yaparsiniz ama size maas ödemezler...

Benim sahsi fikrim calismak yerine egitiminize agirlik vermeniz...Özellikle dil konusuna agirlik verin... Egitiminizi tamamladiktan sonra is imkanlari sunulacaktir...

Tesekkür ederim Sumuz, benim aklimdaki en büyük problem su, Türkiyede iken bir staj deneyimim olmadi, yazlari aileme destek oluyordum onlarin isinde. Simdi de burada egitimime devam ediyorum ama mesela staj icin bile basvurdugumda nerelerde deneyimim oldugu soruluyor, o yüzden okul bittiginde üzerine cocuk olup da bir yil da evde gecirince SIFIR deneyim ile acaba is bulabilecek miyim diye korkuyorum. Belki benim cocuktan önce calismayi düsünmemin sebebi buydu.

Almanca gercekten cok zor dediginiz gibi. Fakat ben bir kac yabanci arkadasimdan sunu duydum, bir kac kere terslenmisler güzel konusmadiklari icin. Halbuki ben hic öyle bir hava sezmemistim buradaki insanlardan. Sen burada yasamis biri olarak buna ne derece katiliyorsun?

Buradaki oturumumuz esimin isinden kaynakli diplomatik vize gibi, isi bittiginde oturum iznim bitiyor benim de. Ama calisabiliyorum saniyorum.

cocuk dogduktan sonra anlıyosun bu isin zorlugunu...25 yasında evlendim 28 yasında anne oldum. master ı yarım bırakmıstım ben de..calısıyorum, kızım 2.5 yasında. krese baslıcak ama ben kara kara dusunuyorum napicam diye.esim doktora yapıyo bu bile zaman zaman bizi sıkıntıya sokuyo. yeri geliyo kızla ilgilen dedigimde yapmam gereken islerim var diyo ben de bıktım diyorum bitsin okul diyorum :1: hem okul hem cocuk cook zor. hele ki bakacak kimseniz yoksa..surpriz sekilde 2. ye hamile kaldım akla karayı seciyorum nasıl buyuyece diye. bence okulu bitir, eger cocuk olmazsa olmazınızsa ise girmeden yap..cocuk ele avuca gelsin ise girersin..calısırken cocuk dogurmak daha zor

Yasadigim sürecten gecmissin, esim daha yeni doktorasini bitirdi o yüzden benimle sanirim daha cok ilgilenebilir bu bir arti o zaman diye kenara koyuyorum:) Cocuk evet esim icin özellikle genc baba olmak istedigi icin ve ben de onu anladigim icin sanirim su an icin en önemli konumuz. Herkes ayni fikirde toplandi bu da benim cocuk yapma fikrinin kafamda oturmasini sagliyor su an aslinda. Iyiki burada sizlerle konusmaya acmisim bu konuyu :)

cocuk dogduktan sonra anlıyosun bu isin zorlugunu...25 yasında evlendim 28 yasında anne oldum. master ı yarım bırakmıstım ben de..calısıyorum, kızım 2.5 yasında. krese baslıcak ama ben kara kara dusunuyorum napicam diye.esim doktora yapıyo bu bile zaman zaman bizi sıkıntıya sokuyo. yeri geliyo kızla ilgilen dedigimde yapmam gereken islerim var diyo ben de bıktım diyorum bitsin okul diyorum :1: hem okul hem cocuk cook zor. hele ki bakacak kimseniz yoksa..surpriz sekilde 2. ye hamile kaldım akla karayı seciyorum nasıl buyuyece diye. bence okulu bitir, eger cocuk olmazsa olmazınızsa ise girmeden yap..cocuk ele avuca gelsin ise girersin..calısırken cocuk dogurmak daha zor

Yasadigim sürecten gecmissin, esim daha yeni doktorasini bitirdi o yüzden benimle sanirim daha cok ilgilenebilir bu bir arti o zaman diye kenara koyuyorum:) Cocuk evet esim icin özellikle genc baba olmak istedigi icin ve ben de onu anladigim icin sanirim su an icin en önemli konumuz. Herkes ayni fikirde toplandi bu da benim cocuk yapma fikrinin kafamda oturmasini sagliyor su an aslinda. Iyiki burada sizlerle konusmaya acmisim bu konuyu :)

Calisma imkaniniz varsa calisin derim, deneyim kazanirsiniz . Almanca konusunda orada yasamis biri olarak sunu söyliyeyim. Yanlis konustugum ya da basta hatali konustugum icin bir tepki almadim. Almancayi güzel seviyede konusmaya basladigimda, oranin halkini iyice tanimaya basladigimda sorunlarim ortaya cikti. Genelleme yapmak istemiyorum , ama biraz rasistler... özelikle türklere karsi...

Almanca utanmadan konusmak istiyorsaniz sizinle almanca ögrenen arkadaslarinizla almanca konusun. Iki yabanci dili ayni anda kullanmaya ya da ögrenmeye calismak gercekten zor... Egitim diliniz ingilizce ve yasadiginiz ülke de almanca konusuluyor... Sizi etkilemek istemem bir koltukta iki karpuz tasimak gibi yapmak istediginiz olay... Birine daha cok agirlik verin...

Canım 24 yaşımda evlendim, 26 yaşımda oglum dogdu.

Evlendikten sonra eşime kalsa hemen istiyordu fakat ben kendim hazır hissetmiyordum ve aslında en az bir 5 yıl daha istemiyordum.
Kaldı ki eşimle 7 yıl birlikteliğimiz olmasına ragmen. :)

Aynen senin gibi 2. sene fikrim degişti :)
Oglum dogdu çok ama çok zor bir bebekti, şimdi 6 yaşında aslında hala öyle, ama biraz duruldu en azından.
4,5 yıl 2. çocugu düşünemedik bile.
Sonra olsa mı olmasa mı derken, kısmet işte kazara kızıma hamile kaldım.
Kızım da şimdi 1,5 yaşında.

Ve şimdi hep diyorum ki boşuna beklemişim :)

Hatta eşim 3.'yü istiyor :37:

Eger sen kendini hazır hissediyorsan, olabilir.
Fakat ben de okul bittikten sonra yapman taraftarıyım.
Çünkü mesela çogu kadın dogumdan sonra lohusa sendromu yaşarken ben iki hamileliğimde de
resmen lohusa sendromu yaşadım.
Hamileliklerim çok çok zor geçti.
Bu nedenle nasıl geçecegini bilmezsin...

Öte yandan 0-2 yaş aralıgı çok önemli.

Bebegin dogduktan sonra hayata bakış açın çok daha farklı olacak.
İdeallerini yerine getirirsin, ancak her zaman çocugun öncelikli olacak.

Yanında sana yardımcı olacak birileri varsa işin kolaylaır, fakat yoksa çok zorlu br süreç olur...

Çocuk da yaparım kariyer de diyerekten kolay gelsin diyorum :)

Calisma imkaniniz varsa calisin derim, deneyim kazanirsiniz . Almanca konusunda orada yasamis biri olarak sunu söyliyeyim. Yanlis konustugum ya da basta hatali konustugum icin bir tepki almadim. Almancayi güzel seviyede konusmaya basladigimda, oranin halkini iyice tanimaya basladigimda sorunlarim ortaya cikti. Genelleme yapmak istemiyorum , ama biraz rasistler... özelikle türklere karsi...

Almanca utanmadan konusmak istiyorsaniz sizinle almanca ögrenen arkadaslarinizla almanca konusun. Iki yabanci dili ayni anda kullanmaya ya da ögrenmeye calismak gercekten zor... Egitim diliniz ingilizce ve yasadiginiz ülke de almanca konusuluyor... Sizi etkilemek istemem bir koltukta iki karpuz tasimak gibi yapmak istediginiz olay... Birine daha cok agirlik verin...

Evet gercekten zor, aslinda inglizceye agirlik vermek istiyorum ama bir yandan düsününce de burada yasarken ya da diyorum ya en azindan staj ya da is bulmak deneyim kazanmak icin Almanca`ya ihtiyac duyuyorum. Bir koltukta iki karpuzu tasimaktan baska carem yok gibi, hirsli bir insanim da zamanla altindan kalkacagim umudunu tasiyorum.
Evet Türklere karsi irkci bir tutum sergilediklerini ben de Inglizce kursunda bütün sinif yerli olunca anladim, kimse benimle konusmadi neredeyse.

Senin kötü bir deneyimin olmadiysa belki bir iki cesaret edip konusmayi denemeye baslayabilirim. Ya da belki sadece esimle konusmaya baslasam bile ilerleyecektir.

Canım 24 yaşımda evlendim, 26 yaşımda oglum dogdu.

Evlendikten sonra eşime kalsa hemen istiyordu fakat ben kendim hazır hissetmiyordum ve aslında en az bir 5 yıl daha istemiyordum.
Kaldı ki eşimle 7 yıl birlikteliğimiz olmasına ragmen. :)

Aynen senin gibi 2. sene fikrim degişti :)
Oglum dogdu çok ama çok zor bir bebekti, şimdi 6 yaşında aslında hala öyle, ama biraz duruldu en azından.
4,5 yıl 2. çocugu düşünemedik bile.
Sonra olsa mı olmasa mı derken, kısmet işte kazara kızıma hamile kaldım.
Kızım da şimdi 1,5 yaşında.

Ve şimdi hep diyorum ki boşuna beklemişim :)

Hatta eşim 3.'yü istiyor :37:

Eger sen kendini hazır hissediyorsan, olabilir.
Fakat ben de okul bittikten sonra yapman taraftarıyım.
Çünkü mesela çogu kadın dogumdan sonra lohusa sendromu yaşarken ben iki hamileliğimde de
resmen lohusa sendromu yaşadım.
Hamileliklerim çok çok zor geçti.
Bu nedenle nasıl geçecegini bilmezsin...

Öte yandan 0-2 yaş aralıgı çok önemli.

Bebegin dogduktan sonra hayata bakış açın çok daha farklı olacak.
İdeallerini yerine getirirsin, ancak her zaman çocugun öncelikli olacak.

Yanında sana yardımcı olacak birileri varsa işin kolaylaır, fakat yoksa çok zorlu br süreç olur...

Çocuk da yaparım kariyer de diyerekten kolay gelsin diyorum :)

Angeldreams destegin icin tesekkürler. Annelik duygusu tatmadan anlasilmaz diyorlar ya sanirim benim ki de o durum:) Herkes senin de kendinden örnek verdigin gibi bana bunu bir kez daha ispatlamis oldu. Hamilelik dönemindeki zorluklara deginmen de benim icin iyi oldu. Ben de zaten acaba nasil gececek zor mudur kolay midir düsünceleri icerisindeydim.
Evet yardim edecek birileri olmadigindan, okul bitmeye yakin düsünecegim ve saniyorum hepiniz beni ikna ettiniz :)

Aksama esim bu haberi duyduguna cok mutlu olacak!:)

Ben de kendimi annelige su an hazir hissetmiyorum ama bu egitim sürecimin ve farkli bir ülkeye adapte olmamin etkileri diye düsünüyorum. Iki yil sonrasinda hazir olacagimdir özellikle de bir kez insan aklina mutlulukla düsürdügünde bile hisleri degisiyor.

Evet gercekten zor, aslinda inglizceye agirlik vermek istiyorum ama bir yandan düsününce de burada yasarken ya da diyorum ya en azindan staj ya da is bulmak deneyim kazanmak icin Almanca`ya ihtiyac duyuyorum. Bir koltukta iki karpuzu tasimaktan baska carem yok gibi, hirsli bir insanim da zamanla altindan kalkacagim umudunu tasiyorum.
Evet Türklere karsi irkci bir tutum sergilediklerini ben de Inglizce kursunda bütün sinif yerli olunca anladim, kimse benimle konusmadi neredeyse.

Senin kötü bir deneyimin olmadiysa belki bir iki cesaret edip konusmayi denemeye baslayabilirim. Ya da belki sadece esimle konusmaya baslasam bile ilerleyecektir.

Birde sunu söylemek istiyorum staj yapmak isterseniz, ingilizceniz iyi seviye de ise ,ingilizce anlasabilirsiniz. O ülkede lise egitimi almis cogunun ingilizcesi iyi. Her yerde almanca sart degil....Umarim hedeflerinize kisa sürede ulasirsiniz....

Lambrusco yurtdışına kariyer amaçlı mı gittiniz,yoksa bundan sonra orda yaşamak mı planınız.

Lambrusco yurtdışına kariyer amaçlı mı gittiniz,yoksa bundan sonra orda yaşamak mı planınız.

Parkon, burada temelli yasayacagim, cünkü esimin isi ve hayati burada, ben de zaten Türkiye`de de yüksek lisans yapmak istiyordum, simdi burada kaldigim yerden devam etmeye calisiyorum :)

Birde sunu söylemek istiyorum staj yapmak isterseniz, ingilizceniz iyi seviye de ise ,ingilizce anlasabilirsiniz. O ülkede lise egitimi almis cogunun ingilizcesi iyi. Her yerde almanca sart degil....Umarim hedeflerinize kisa sürede ulasirsiniz....

Sumuz bir kac NGO ya basvurdum burada. Görüsmelerim tam olumlu geciyordu ki bana almanca bilip bilmedigimi sordular, tam bilmedigimi söyledim sonra ifadeler degisti :(
Basvurdugum pek cok yer de Almanca sarti ariyoruz dediler. Yüksek lisansi inglizce yapiyorum zaten.
Sonra da iste bir süre ara verdim arastirmaya egitimime ve Almanca ögrenmeye odaklandim.

Sumuz bir kac NGO ya basvurdum burada. Görüsmelerim tam olumlu geciyordu ki bana almanca bilip bilmedigimi sordular, tam bilmedigimi söyledim sonra ifadeler degisti :(
Basvurdugum pek cok yer de Almanca sarti ariyoruz dediler. Yüksek lisansi inglizce yapiyorum zaten.
Sonra da iste bir süre ara verdim arastirmaya egitimime ve Almanca ögrenmeye odaklandim.

Basta da söylemistim sahis fikrim egitiminizi tamamlamaniz . egitimin ucunu birakinca tekrar toparlamak cok vakit aliyor. Cok basit bildiginiz konular bile unutuluyor. Is konusuna gelince egitiminizi tamamladiktan sonra bir yerler cikar. O zamana kadar almancaniz da ilerlemis olur...

Basta da söylemistim sahis fikrim egitiminizi tamamlamaniz . egitimin ucunu birakinca tekrar toparlamak cok vakit aliyor. Cok basit bildiginiz konular bile unutuluyor. Is konusuna gelince egitiminizi tamamladiktan sonra bir yerler cikar. O zamana kadar almancaniz da ilerlemis olur...

Tesekkür ederim Sumuzz..Evet saniyorum bu iki yil icerisinde hem inglizcem cok daha iyi bir düzeye gelmis olur, Almancam da ilerlemis olur, daha sonra da is basvurulari yaparim. Saniyorum kendimi de cok bunaltmanin bir anlami yok.
Desteginiz icin tesekkürler!

Parkon, burada temelli yasayacagim, cünkü esimin isi ve hayati burada, ben de zaten Türkiye`de de yüksek lisans yapmak istiyordum, simdi burada kaldigim yerden devam etmeye calisiyorum :)

Senin işin zor gözüküyor,belki 1 sene beklemelisin çocuk için.

Almancanı tam olarak geliştirmen şart o zaman,yüksek lisans ve Almancayı kolaylarsa 1 yıl içinde daha iyi olur heralde.

Senin işin zor gözüküyor,belki 1 sene beklemelisin çocuk için.

Almancanı tam olarak geliştirmen şart o zaman,yüksek lisans ve Almancayı kolaylarsa 1 yıl içinde daha iyi olur heralde.

Evet aynen öyle, o yüzden zaten esime bir de cocukla basa cikabilecek miyim bilmiyorum demistim. En iyisi okul bitene yakin gebe kalmak zaten o zamana da 1 koca yil var, senin de dedigin gibi.
Cünkü kendi hayatima adapte olmadan ve kendi hayatimin zorluklarini tasiyamadan cocuk icin ben de erken oldugunu düsünüyorum.
Aslinda daha da erteleyecektim bir 3 4 yil kadar, ki iste hepiniz okul bitince en iyisi deyince, su an benim de aklima yatti bu fikir. :34:

Son düzenleme:
Back
X