Almanca ingilizceye göre cok zor bir dil, gramatigi özellikle... Esinizinle almanca konusmaya baslayin , ne kadar cok konusursaniz sizin icin daha iyi olur. Esinizde yanlis konustugunuzda düzeltirse cok cabuk ögrenirsiniz...Utanmayi birakin sizin ana diliniz degil, tabiki ilk basta hatali konusabilirsiniz. Is ortami almanca ögrenmenize yardimci olur... Orada nasil bir oturumunuz var,...Visaniz diger ülkedense calismaniza izin verilmiyor, cok zor veriyorlar.. Staj olayida biraz engebeli , staj yaparsiniz ama size maas ödemezler...
Benim sahsi fikrim calismak yerine egitiminize agirlik vermeniz...Özellikle dil konusuna agirlik verin... Egitiminizi tamamladiktan sonra is imkanlari sunulacaktir...
Tesekkür ederim Sumuz, benim aklimdaki en büyük problem su, Türkiyede iken bir staj deneyimim olmadi, yazlari aileme destek oluyordum onlarin isinde. Simdi de burada egitimime devam ediyorum ama mesela staj icin bile basvurdugumda nerelerde deneyimim oldugu soruluyor, o yüzden okul bittiginde üzerine cocuk olup da bir yil da evde gecirince SIFIR deneyim ile acaba is bulabilecek miyim diye korkuyorum. Belki benim cocuktan önce calismayi düsünmemin sebebi buydu.
Almanca gercekten cok zor dediginiz gibi. Fakat ben bir kac yabanci arkadasimdan sunu duydum, bir kac kere terslenmisler güzel konusmadiklari icin. Halbuki ben hic öyle bir hava sezmemistim buradaki insanlardan. Sen burada yasamis biri olarak buna ne derece katiliyorsun?
Buradaki oturumumuz esimin isinden kaynakli diplomatik vize gibi, isi bittiginde oturum iznim bitiyor benim de. Ama calisabiliyorum saniyorum.