• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk sahibi olmak?

elmalikurabiyee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2013
1.862
1.491
133
Merhaba hanimlar,
25 yasindayim ve 5 aylik evliyim. Normalde uzunca seneler cocuk sahibi olmam diye dusunuyordum. Esimde boyle dusunuyordu. Ancak simdi cocuklari gordukce icim eriyor. Ikimiz de calisiyoruz. Kariyerimize odaklanmak ve borclarimozi hafifletmek istiyoruz. Ama esimle konustugumda 3 4 sene ileriye atiyor konuyu. Yok borc bitsin sonra araba alalim sonra su plani yapalim bu plani yapalim derken epeyce ertelenmis oluyor. Borclarimiz var ama bir cocuk sahibi olsak bakabilecek bir gelirimiz de var cok sukur. Normalde mantikli dusunup hareket eden bir insanim ama cocuklari gordukce dedigim gibi icim eriyor resmen. Sizce ne kadar zaman gecmeli cocuk sahibi olmak icin? Siz kac yaslarinda anne oldunuz mesela?

3-4 sene sonra olacağı ne malum? Annemin her şeyleri uygunken tam 5 yıl çocuğu olmamış. Ruhen de hazırsanız neden olmasın?

5 ay erken ama karsidaki herif oyuncuysa 5 sene sonrada anlayabilirsin huylarini..

Bakalim isteyince olacakmi? Evdeki hesap carsiya uymuyor bu konuda cogu zaman... su an durumumuz var diyosun ama bir cocuk buyuk sorumluluk ve masraf baska yonden..belki isinden ayrilman gerekecek vs. Bunu kaldirabilir misiniz? Ama diger bi yandanda herseyi mukemmel yapip cocuk istersen ordada bi puruz cikar emin ol..

Ben 30 yasinda anne oldum sukur.. ama uzunca bi zaman tedavi gordum, gozyasi doktum yiprandim cokca..

Merhaba hanimlar,
25 yasindayim ve 5 aylik evliyim. Normalde uzunca seneler cocuk sahibi olmam diye dusunuyordum. Esimde boyle dusunuyordu. Ancak simdi cocuklari gordukce icim eriyor. Ikimiz de calisiyoruz. Kariyerimize odaklanmak ve borclarimozi hafifletmek istiyoruz. Ama esimle konustugumda 3 4 sene ileriye atiyor konuyu. Yok borc bitsin sonra araba alalim sonra su plani yapalim bu plani yapalim derken epeyce ertelenmis oluyor. Borclarimiz var ama bir cocuk sahibi olsak bakabilecek bir gelirimiz de var cok sukur. Normalde mantikli dusunup hareket eden bir insanim ama cocuklari gordukce dedigim gibi icim eriyor resmen. Sizce ne kadar zaman gecmeli cocuk sahibi olmak icin? Siz kac yaslarinda anne oldunuz mesela?
Biz o hataya düştük ben 26imda evlendim 3 sene-4 seneye olur dedik ,calismalara basladik tabikide olmadi bende kist cikti ozamanlar yoktu mesela. Günlük stresler belkide yiceklerden sebep kist gösterilmesede 1bucuk yıldır hala uğraşıyoruz. Ertelemeyin seneniz dolsun diyosan anlarim ama daha fazlada beklemeye gerek yok. Bu dönemde gercekten cok zor hamile kalınıyor benimde etrafimda çok var 2,3,4 sene sonra olanlar

Merhaba hanimlar,
Maksimum 2 yıl sonra hafiften hormonlar çocuk doğur diye basmaya başlar size:KK49: hormonlar işin içine girince eşinizi dinlemezsiniz zaten hamile kalırsınız çok takmayın akışına bırakın derm

Evlendikten 7 yil sonra 30 yasimda anne oldum, ustelik borcumuz falan da yoktu, ilk yillar gezdik, keyif yaptik, sonraki yillar bunlara ek olarak cocuk dogdugunda (ben calismayacaktim) kullanmak icin birikim yaptik, ben 30 olunca da cocuk.
Rahim kuser falan diyenler olacak, korunmadigim ilk ay hamile kaldim.
Bence ideal yaslar 28-35 arasi. Sizin icin (bana göre) cok cok erken.
Bir kere anne olursaniz artik ömür boyu annesiniz, yillarca basbasa tatil yapamayacaksiniz mesela, disarida yemeğinizi rahat rahat yiyemeyeceksiniz, haftasonlari uyuyamayacaksiniz vs vs neden simdi bunlarin tadini cikarmayasiniz ki.

Merhaba hanimlar,
30 evlendım hemen hamıle kalıp 31 anne oldum bence sızın yasınız genc ve evlılıgınız cok yenı bız zaten 5 yıllık bır ılıskıden sonra ve yaklasık 3 yıl bırlıkte yasadıktan sonra evlendık..
2-3 yıl borcları kapatın gezın tozun 28 cıvarı calısmalara baslayın ama ıcınızın rahat olması maksadıyla on bır muayene olun kı bır sorununuz varsa tedavınız yasınız ılerlemeden baslasın sorun yoksa gerısı Allaha kalmıs zaten zamanı gelınce cocugunuz olur ama su an erken gercekten.

Arkdaslar siz yazmıssınız 1 ay sonra kaldım diye ama bunun garantisini arkadasa veremessiniz. Kalabilen kadar kalamayanda cok var neden okadar yıl öldürsün

Her konuya girip cocuk yapin diyorum adeta ben :)

Ickim, sigaram, gece gezmelerim yok. Kariyer tutkunu da degilim. Maddi olarak da isteklerimizi karsilayacak durumdayiz. Bu sartlarda bizim cocukla yapamayacagimiz hicbir sey olmuyor. O yuzden ben cocuk yapin, araba ev zaten alinir diyorum. Surekli bir seyleri erteleyerek hayatinizi tuketmeyin.

Bence ikiniz de doktora giderek kontrollerinizi, testlerinizi yaptırın. Çocuk sahibi olmanıza engel herhangi bir durum var mı öğrenmiş olursunuz. Eğer sıkıntı yoksa erteleyin bebek işini. 5 ay çok erken.

Back
X