Ben anneliğin herkesi mutlu edeceğine inanmıyorum.Bir şey istinasız her kadını mutlu edemez bu imkansız bir şey.Lafım meclisten dışarı ama doğurup doğurup başından atanı da çok gördük.
Annelik sadece bebeği öpmek okşamak gazını çıkarmak değildir.Her kadın bunun sorumluluğunu üstlenmeyi istemek zorunda değil.Ben özgür bir birey olarak uzunca bir süre anne olmamayı seçiyorum ve bu seçimimle çok mutluyum.
Çocuk sahibi olma fikri beni mutlu etmiyor.Yaşadığım her şeyi çocuk yok diye tatsız olarak değerlendirmek kendime ve yaşadıklarıma saygısızlık olur bir kere.
-Bir bebeği büyütecek kadar sabrım ve tahammülüm yok.
-Yapım gereği kimseye sevgimi göstermem sürekli öpüp sarılarak.Elimde değil,kişiliğim bu.
-Anaç olmak için,korkularla savaşmak için çocuğa gerek olduğunu düşünmüyorum.Gittiğimiz bir gezide denizde açığa sürüklenip çığlık atan öğrencim için can kurtaran olmasına rağmen denize kıyafetlerimle atlayıp onun elinden tuttum.
-Sert ve otoriter biriyim.Küçük bir çocuğun bana karşı çıkmasını hoş karşılamam.Bağırmaktan cezalandırmaktan çekinmem.Bundan da rahatsızlık duymuyorum.
-Öğrencilerim kadar çocuklarım var sanki.Onların dertleriyle uğraşırım,dersleriyle uğraşırım ama karşılığında bana istemediğim davranışlarda bulunamazlar.Çünkü ben onların annesi değilim.
-Nefes almaları dışında her şeyleri bitmek tükenmek bilmeyen bir masraf.Bunun için uğraşmak içimden gelmiyor.
-Çocuk kitapları,programları ve oyunları bana vakit kaybı geliyor,yapmazsam çocuğum üzülecek.Neden mutsuz olalım?
-Ergenliğe girmiş bir çocuk hele.Verdiğin emekleri yüzüne çarpıp sana isyan edecek.Şu hayatta en çok nankörlüğe tahammülüm yok.
Bunun gibi bin tane neden sayabilirim.
Ben de çocuk oldum ama anneme ''Yerinizde olsam beni doğurmazdım ne gerek vardı'' demişliğim vardır. Annem abimin çocukluğunu anlattıkça ''Benden uzak olsun,'' diyorum.
Kadına zorla yüklenen 'anne olma' görevini şiddetle reddediyorum ve maddi-manen hazır olana kadar bebek yapma fikrini gündeme getirmeyi kabul etmiyorum.Herkes buna saygı duymalı.
Ayrıca kimse bana ''Hamile kalmayan anlayamaz,anne olmayan anlayamaz'' demesin lütfen.
Ben de hamile kaldım,ben de ultrasonda bebeğimi gördüm.Kalp atışlarını duydum ama bu öğrendiğim anda yaşadığım stres ve mutsuzluğu değiştirmedi.Yani hazır değilsen değilsindir.
Söyleyeceklerim bunlar,'Türk kadını anne olmazsa ''başka'' ne olacak' temalı konuşmalara karşı benim düşüncelerim.Sizden alıntı yaptım ama cevabım herkese.