Çocuk sonrası evlilik sorunları

bi_perva

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2017
567
677
103
Merhaba arkadaşlar. İki yaşında bir çocuğum var. senelerce beklenen tedaviler, iğneler , düşükler neticesinde dua ede ede beklediğimiz bebeğimize 3 tüp bebek denemesinde kucağımıza aldık. Çocuğumuz olmadan önce örnek sayılacak bir evliliğe sahiptim. Anlayışlı ev işlerine yardım eden sürekli sevgisini belli eden beni her halimle seven, yatağa ondan yarım saat geç gelsem darılan, kavga bile etsek aynı odada olduğumuz bir evlilikti. Çocuğumuz olmuyorken beni bebeği gibi severdi eşim. Hamileliğimde de bir dediğim iki olmadı çalışan bir insanım her şeyi birlikte yapardık. Fakat bebeğimiz oldu ve bir kaç ay sonra pandemi girdi eşim de yavaş yavaş değişti.

Çocuğuna çok düşkün bir dediğini iki etmez ama hayatımız sadece bebek oldu. Düşkün olması üstüne titremesi çok güzel fakat günden güne her şeye karışmaya başladı. Yemek yedi mi , altını aldın mı, yerde yattı bakmadın, aksırsa dikkat etmiyorsun ondan oluyor, geç uyuşa ses ettin uykusu dağıldı ? Çocuğumuz da aşırı rahatına düşkün ve çok hareketli. Eskiden her hafta bir yere giderken şimdi çocuk istemiyor diye iki senedir iki kere zor yemek yemişizdir dışarıda. Çalıştığım zaman anneme bırakıyor çocuğumuzu ama bir yere çay içmeye kahve içmeye bırakalım yarım saat desem. Dünyaya küsüyor ben dünyanın en kötü annesi oluyorum. Çocuğu anneme bırakıp bir kaç saat nefes alalım dedim diye. Ki normal çocuklar gibi duran bir çocuk olsa onunla üçümüz ailece gitmek isterim ama on daklka sandalyede oturmuyor. Sürekli böyle? Nerdeyse bir yıldır çocuğumuzla ikisi yatıyor ben de çocuk odasında yatıyorum. İlk zamanlar ben erken işe gittiğim için hoşuma gidiyordu ama artık beni hiç aramıyor. Yani anlayacağınız evliliğimiz sadece anne ve babalığa evrildi.
Bunları söylerken çocuğumu çok seviyorum ve sanki onun yüzünden mi oldu diye düşündüğüm için kendimi suçlu hissediyorum.
Ama artık çok yıprandım tahammülüm kalmadı sanki ben annesi değil onun bakıcısı gibiyim. Söz hakkım yokmuş gibi hissettiriyor. Sadece iş , ev işi ve annelik arasında sıkışmış gibi hissediyorum. Çok zoruma gidiyor eskiden aldığı hediyelerin notlarını çıkarıp okuyorum bu adam benim kocamsa şimdi ki adam kim diyorum i. Çok istedim evladım olsun, çok ağladım rabbim çok şükür sağlıklı sıhhatli bir evlat verdi. Bu hislerim için kendimi suçluyorum. Çocuğum oldu nankörlük mü yapıyorum diyorum. Açıkçası ne yapacağımı hiç bilmiyorum.

Benim eşimde aynı senin gibi mühendislerde bu sorun genetik sanırım:) çocuğun gelişim katleden şeylerini övmez ama eleştiride on numaradır herseyi o bilir ki birçok şeyi yanlış biliyor :) ben ikinci çocuğa tövbe ederek çözümü buldum şu an eşime kalsa şu an hamileydim bile belki ama hazır nefes almaya başlamışken ve bu kadar beni yormusken ikinci çocuk her iki yavruya da hakaret olurdu.. Ben rahatsizligimi ilk zamanlar sineye çektim ama artık her fırsatta kavga etmeden dile getiriyorum biraz gelişme katettik yavrum büyüdükçe daha iyinolacak bence inaniyorum

Bir cinnet her şeyi çözer noktasıdasınız. Yerinizde olsam her söylediğine ağzının payını verirdim ki verdim de. Tabi büyük ihtimalle kavga da hiç bitmezdi. Yerinizde olsam aile terapisine eşimi ikna etmeye çalışırdım.

Bakamadın yapamadın ilgilenmiyorsun dediğinde ben bakamıyorsam al sen bak zaten kocalık babalık değil annelik yapmaya meraklısın sen diyemiyor musunuz. Sizinki kibar dille anlatmayı geçmiş, delirme vaktiniz gelmiş geçiyor

Nerdeyse bir yıldır çocuğumuzla ikisi yatıyor ben de çocuk odasında yatıyorum.
Bu normal değil .Bende 2 sene kızımla yattım.Ama baba niye yatsın ?Emziriyor mu yani cocugu ne alaka?
Anneliğime de laf söyletmem pardon da?Annenin de nefese ihtiyacı vAr,sizi damızlık olarak görüyor sanırım.
Dogurdun senle isim bitti gibi bisey bu.
Tavrınızı koyun.Sustukca yaptıgını dogruluyorsunuz.

normal çocuklar gibi duran bir çocuk olsa onunla üçümüz ailece gitmek isterim ama on daklka sandalyede oturmuyor.
Arkadaşımın da bir buçuk yaşında çocuğu var kafeye gideriz çocuk kafenin içinde dolanır. Annesi hiç illa otur diye zorlamaz. Çok etrafı kırıp dökmüyorsa sıkıntı olmaz

Çok istedim evladım olsun, çok ağladım rabbim çok şükür sağlıklı sıhhatli bir evlat verdi.
Çocuğunuz olduğu için pişman değilsinizdir tabi ki ama yine de demeden edemeyeceğim Allah vermiyorduysa bi sebebi vardı demek ki

Merhaba arkadaşlar. İki yaşında bir çocuğum var. senelerce beklenen tedaviler, iğneler , düşükler neticesinde dua ede ede beklediğimiz bebeğimize 3 tüp bebek denemesinde kucağımıza aldık. Çocuğumuz olmadan önce örnek sayılacak bir evliliğe sahiptim. Anlayışlı ev işlerine yardım eden sürekli sevgisini belli eden beni her halimle seven, yatağa ondan yarım saat geç gelsem darılan, kavga bile etsek aynı odada olduğumuz bir evlilikti. Çocuğumuz olmuyorken beni bebeği gibi severdi eşim. Hamileliğimde de bir dediğim iki olmadı çalışan bir insanım her şeyi birlikte yapardık. Fakat bebeğimiz oldu ve bir kaç ay sonra pandemi girdi eşim de yavaş yavaş değişti.

Çocuğuna çok düşkün bir dediğini iki etmez ama hayatımız sadece bebek oldu. Düşkün olması üstüne titremesi çok güzel fakat günden güne her şeye karışmaya başladı. Yemek yedi mi , altını aldın mı, yerde yattı bakmadın, aksırsa dikkat etmiyorsun ondan oluyor, geç uyuşa ses ettin uykusu dağıldı ? Çocuğumuz da aşırı rahatına düşkün ve çok hareketli. Eskiden her hafta bir yere giderken şimdi çocuk istemiyor diye iki senedir iki kere zor yemek yemişizdir dışarıda. Çalıştığım zaman anneme bırakıyor çocuğumuzu ama bir yere çay içmeye kahve içmeye bırakalım yarım saat desem. Dünyaya küsüyor ben dünyanın en kötü annesi oluyorum. Çocuğu anneme bırakıp bir kaç saat nefes alalım dedim diye. Ki normal çocuklar gibi duran bir çocuk olsa onunla üçümüz ailece gitmek isterim ama on daklka sandalyede oturmuyor. Sürekli böyle? Nerdeyse bir yıldır çocuğumuzla ikisi yatıyor ben de çocuk odasında yatıyorum. İlk zamanlar ben erken işe gittiğim için hoşuma gidiyordu ama artık beni hiç aramıyor. Yani anlayacağınız evliliğimiz sadece anne ve babalığa evrildi.
Bunları söylerken çocuğumu çok seviyorum ve sanki onun yüzünden mi oldu diye düşündüğüm için kendimi suçlu hissediyorum.
Ama artık çok yıprandım tahammülüm kalmadı sanki ben annesi değil onun bakıcısı gibiyim. Söz hakkım yokmuş gibi hissettiriyor. Sadece iş , ev işi ve annelik arasında sıkışmış gibi hissediyorum. Çok zoruma gidiyor eskiden aldığı hediyelerin notlarını çıkarıp okuyorum bu adam benim kocamsa şimdi ki adam kim diyorum i. Çok istedim evladım olsun, çok ağladım rabbim çok şükür sağlıklı sıhhatli bir evlat verdi. Bu hislerim için kendimi suçluyorum. Çocuğum oldu nankörlük mü yapıyorum diyorum. Açıkçası ne yapacağımı hiç bilmiyorum.
Valla ben de böyle olmaktan korkuyorum, henüz çocuk yok ve eşimin tüm ilgisi ben de , eşim de sizin eşiniz kadar titiz herseyi en detayına kadar düşünen bir adam , bazen diyorum çocuk olursa tüm ilgisi oraya mi kayar acep , şuan bizimde bebek olmadı ben akışına bıraktım, Allah ne verirse hayırlı ve huzurlu bir şekilde versin diyorum, gerçekten çok zor ..

Eşim benden 10 yaş büyük bir kaç sene de tedavi sürecinde hiç olmayacak sanıyorduk çocuğumuz. Üstüne çocukluğu tramvalı ilgilisiz bir babası varmış sene de bir kere gelirmiş görmeye. Ondan dolayı mı bu kadar bağlandı bilmiyorum. Bunları söylerken vicdan azabı çekiyorum sanki çocuğumuzu sevmesini istemiyormuşum gibi olmasın. Ama hayat sadece çocuğumuzdan ibaret onun için şu an. Ve kendimiz için bir şey yapmak ise çocuğuna ihanet gibi algılıyor. Tamam çok sevsin ona da bir şey demiyorum ama sürekli beni suçluyor , anneliğimi eleştiriyor kendimi oğluma karşı hep eksik hissettiriyor.. Sen ilgilenemiyorsun sen bakmıyorsun bizim kadar etkinlik yapan insan var mı bilmiyorum. Yapacak şey bulamadım çocuğum 100 e kadar sayabiliyor rakamları 100 e kadar tanıyor harflerin hepsini biliyor ki bınun için çok erken ama ilgilenmesem nasıl olabilir yani. Çocuğun her istediğini yapmayı çocuğa iyilik olarak görüyor. İkimiz de eğitimli insanlarız eşim mühendis ben eğitimciyim ama her şeyi o biliyor ona sorsan. bir gün çok iyi oluyoruz üç gün kavga küslük. Ki artık çocuk da anlıyor ağladığımda üzüldüğümde farkına varıyor. Bu beni daha çok üzüyor
Bence kesinlikle çocukluk travmalarından. Zamanla düzelecektir. Siz de çocuğu odasına alıştırın en azından o sorun kalkaın ortadan.

Ben bu normal yoldan olmayan çocuk olayını, olmaması gerektiği için olmuyor diye düşünüyorum. Bazı seylerde kaderin akışını çok zorlamamak lazım. Sizinki iyi bir esmis ister istemez düşünmüşsunuz bunun olacagini tahmin etmeniz cok zor tabiki ve garip de üstelik. Kendisiyle konustugunuzda ne cevap veriyor? Bence nedeni şu, bu ancak bi obsesifin gözünden anlasilabilecek bi durum: Kendine yeni ve daha iyi bir takıntı bulmus ve eski takintisindan kurtulmus. Yani aslinda sizinle sevdigi icin ilgileniyor degilmis siz onun icin bir takıntıymissiniz bir mesgale bir ugras adi her neyse. Cocuk olgusu daha agir bi versiyonu oldugu icin tum enerjisini oraya kanalize ediyor su anda. Ben olsa muhtelemen once bi yoklugumla terbiye etmeye calisirdim. Tekrar ilgisini cekmeniz gerekiyor. Biraz eli kapıda bi imaj cizmeniz lazim.

Eşiniz normal değil bence mutlaka adam gibi bir terapiste görünsün. BU kafayla giderse çocuğunuz da babaya/aileye bağımlı acaip bir kişilik olarak yetişir. Yani mutsuz çocukluk geçiren tonla insan var ama hiçbiri de gidip çocuğuna yapışmıyor. Gelsin kendi yatağında yatsın kısacası :eek:Sonra da neyse sorunu çözsün ortada evlilik kalmamış çocuk bakıcısı hayatı yaşıyorsunuz.

Yesin napiyim öyle ama :). Gene konusahibininki iyi bi eşken ugrasmis, burda adam bildigin bizonken o bizondan cocuk yapmaya çalışan binlerce kadin oluo.
O hastalıklı bi durum zaten.
Adam dövüyo sövüyo bi cocuk yap,arkadan bi cocuk daha ,yetmiyır bidaha .
Hasta yani baska acıklaması yok.

Tahmini çocuk 4 yaşlarında olunca düzelirsiniz

Eşiniz normal değil bence mutlaka adam gibi bir terapiste görünsün. BU kafayla giderse çocuğunuz da babaya/aileye bağımlı acaip bir kişilik olarak yetişir. Yani mutsuz çocukluk geçiren tonla insan var ama hiçbiri de gidip çocuğuna yapışmıyor. Gelsin kendi yatağında yatsın kısacası :eek:Sonra da neyse sorunu çözsün ortada evlilik kalmamış çocuk bakıcısı hayatı yaşıyorsunuz.
Aynen bu da ayri dava. Çocuğa da iyilik yapmıyor üstüne aşırı düşerek. Hatta yani senin ilgisiz kalmandan daha önemli çocuğun bu kadar pimpirikli babayla buyumesi. Evden cikarken iki defa düşünür ilerde. Sokaga cikar cikmaz başına is gelecekmis gibi sanip eve kacan bi arkadasim vardi babasi da ayni senin eşin gibi aşırı ilgili sikbogaz eden bi tipti.

Çocuk sonrası her evlilik bir miktar değişir, yeni bir birey geliyor eve. Adaptasyon süreci vs.. Bir miktar tökezlemek de normal, olağan şeyler yani..
Yatak ayırma kısmı bana göre değil sadece. Biz tercih etmedik her iki çocukta da.
Yatak ayrıldı mı, soğukluk yaşanması kaçınılmazmıs gibi hissediyorum..

Bence imkan varsa bir aile danismanina gidin.

Siz egitimcisiniz, 2 yasinda 100e kadar rakamlari tanimasi cok ileri degil mi? Her sey ayarında iyidir, iyi seyin bile fazlasi zarar. Cocuga cok yukleniyor olabilir misiniz?

Esiniz pandemide evden calisti sanırım, cocuk ve iş hayati disinda sosyalligi de yok. Dolayisiyla hic sosyalligi kalmamis. Esiyle bile disari cikmiyor. Bunlar cok cok aşırı. Kendi farketmiyor olabilir. Konusuyor musunuz?

Cocuksuz aktivite bence süper. Ama çocuk dışarıda durmuyor diye de tamamen cocuksuz aktivite olmali, olmazsa hic olmamali da dogru degil. Cocuk davranislari da neticede sosyal ortamda gelisecek.

Kisaca bence sizin hem tum cekirdek aile olarak, hem de bireysel olarak sosyallesmeye çalışmanız lazim.

2 yas gayet tek başına da yatabilecegi bir yas, odasında tek kalmaya alistirma sürecine direk başlayın. Esinizle bol bol konusun. Suçlamadan mumkunse.

Yazdıklarınız bana çok annem ve babamı hatırlattı. Ben de çocukken babamla yatardım. Onunda geçmişte babasıyla ilgili travmaları vardı. Umarım çözersiniz.

Back
X