Çocuk uyutmak için ne yapabilirim?

Uyku=rutin işin sırrı bu.Hergun aynı şeyler aynı saatlerde yapılıp yatilacak.Uyku öncesi kudurmaca yorucu aktivite yok.Sakin bir ortam olmali

bira uyku yapar, bira verin. töbest.
karanlık ortamda sallayarak deneyin. herseyi denediniz olmadı mı? kendi haline bırakın.
benim bebe 3 aylık gibi uykuya geçişte problem yaşamıyordu, şuan 4 aylık şu saat oldu uyutamadım mesela. herşeyi denedim ayakta sallamak, kucakta gezdirmek, sarılmak, yanında durup gözlerine bakmak. yok uyumuyor. bazı zamanlar böyle oluyor işte diye düşünüyorum. şuan mesela yerinde ağzında emzik kendi kendine mırıldanıp, kıpraşıyor. paşa gönlü ne zaman isterse o zaman uyur, var mı baska çare? ama uyku ilacı hiç gelmedi aklıma.
Benim kizimda 4 aylik. Ilk 6 ay ihtiyac duyduklari beslenme ve uyku miktarlari cok degisken, her ay 1-2 kere mutlaka boyle sebepsiz uyumama oluyor :) En guzeli kendi haline birakmak gercekten :)

Arkadaşlar 1 yaşında ve 3 buçuk yaşında 2 çocuğum var. 1 yaşında olanın uyku problemi var. Uyku ilacı kullanmak istemiyorum. Müzik veya ninni ile uyutmak istiyorum. Bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir müzik varmıydı?

Şimdiden teşekkürler
Uyku mu ilacı:işsiz:Kendiniz için değil mi?

Saykodelik disko parçalar, tavana da ışık off... Çocuk alem değiştirir ahshs
Ya aslında var öyle ışıklar bebeler izlerken uyusu geliyomuş. Dur ekliyim belki oneri olur konu sahibine de. Renk filan değiştiriyo yavaştan. Benimkinin şu an asla umrunda değil.
20220423_230500.webp

Konu sahibi cocuguna uyku ilaci vermeyecektir saniyorum. Belkide doktoru veya bir yakini gaz, rahat uyku vs icin olan bitkisel ilaclardan bahsetmistir, onu vermek istememistir. Iki kucuk bebekle, uyku sorunlari da varsa cok sikinti yasiyordur, kendini yanlis ifade etmistir.
Size bir anne olarak iyi dileklerimi gonderiyorum konu sahibi, umarim sorununuza bir yanit bulursunuz burada.

Bu konularda da rutin lafından kusasım geliyo ayrıca. Herkesin de pirems ya da piremses çocuklarına uygun rutinleri tarif etmesi de komik geliyor. Her çocuk bir değil ki onu yap bunu yap filan. Herkes bi şekilde kendi bulmak zorunda deneme yanılmayla kendi bebesinin yöntemini. Sanki matematik fizik formülü filan veriliyo.

Rakı koy suyuna accık gevşesin çocuk. Yanına da kavun kes keyfi yerine gelsin. İçer yer uyur o saat.
Tövbest.

Kafa bulmaya gelmiş.
23 Nisan konusu mu yaptınız çocuklu uyku haplı?
Dur yahu sonra ciddiye alır falan.

Uyku ilacı vermeyi düşünen içki vermeyi de düşünebilir pekala.

Arkadaşlar 1 yaşında ve 3 buçuk yaşında 2 çocuğum var. 1 yaşında olanın uyku problemi var. Uyku ilacı kullanmak istemiyorum. Müzik veya ninni ile uyutmak istiyorum. Bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir müzik varmıydı?

Şimdiden teşekkürler
Tartışmalı bir konu olsa da uyku eğitimi candır en azından benim için :)
4. Ayda verdim şuan 8 ayı bitti gece 12 saat deliksiz uyuyor 4 aydır o mutlu ben mutlu 😍

Bu konularda da rutin lafından kusasım geliyo ayrıca. Herkesin de pirems ya da piremses çocuklarına uygun rutinleri tarif etmesi de komik geliyor. Her çocuk bir değil ki onu yap bunu yap filan. Herkes bi şekilde kendi bulmak zorunda deneme yanılmayla kendi bebesinin yöntemini. Sanki matematik fizik formülü filan veriliyo.
ama rutin gercekten bu isin formulu :) ayni matematik, fizik formulu gibi sonuca ulasmamiz icin izlenmesj gereken yol. Bilimsel olarakta zaten insan bedeninin uykuya gecmesi icin ihtiyaci olanlar belli.
Ama bazen bunlari deniyorsun deniyorsun ve asla tutmuyor, sinir oluyorsun… %100 basari sansida yok yani eger baska problemler varsa. Ama konu sahibi sormus, neler yaptigini paylasmak belki isine yarayabilir, öyle umalım.
Prenses veya prens annesi değilim bu arada… Çocuğum öncelikli tabii ama uyusunlarda kendi keyfime bakayım artık diye uyku işine çok kafa yordum zamanında 😅😅

Back
X