Çocuk uyutmak için ne yapabilirim?

Bence bu işin formülü sabır. Zamanla her bebek kendi ritmini oluşturuyor. Bir de gerginlikten aşırı etkileniyorlar. Amaan uyumazsa uyumasın otururuz sabaha kadar dediğim her akşam tık diye uyurdu. Neden uyumuyor, uyusa ya artık diye gerildiği akşamlar çok zor uyuturdum. Şimdi çok çok daha iyiyiz şükür. Onların da birer insan olduğunu unutmamak gerek.

Ne dalga geçildi be.

Ben verdim çocuğuma uyku için bitkisel şurup, yani bu kadar aaaa uyku ilacı mııı denecek bir şey değil.
Zehirlenmedi, yaşıyor.

Uyku tulumunu görünce jet hızıyla emekleyerek kaçıyor.🥲 sakin sakin masaj yapıp mayıştırılan bebekler var ya inanılmaz :KK70: benimki teklemiyor beni 4 aylıktan beri 😄

Benimkinin de sağı solu asla belli değil. Aha uyuyacak emsin karanliga gecelim filan diyom debeleniyo. Dün aksam ustu uyudu cok daha uyumaz bu diye gayet sacma bi pozisyonda emziriyom bi yandan seviyorum bin sebeklikle tamamen oynasmak icin bi baktım gözler yavas yavas kapanmaya basladı yatirdim uyudu 🤣🤣

Bence bu işin formülü sabır. Zamanla her bebek kendi ritmini oluşturuyor. Bir de gerginlikten aşırı etkileniyorlar. Amaan uyumazsa uyumasın otururuz sabaha kadar dediğim her akşam tık diye uyurdu. Neden uyumuyor, uyusa ya artık diye gerildiği akşamlar çok zor uyuturdum. Şimdi çok çok daha iyiyiz şükür. Onların da birer insan olduğunu unutmamak gerek.
Aynısı valla.

Gunduzden yorulursa muhtemelen uyumak isteyecektir. Disarda oynatip aksam dus aldirip uyutmak bir yontem

Benimkinin de sağı solu asla belli değil. Aha uyuyacak emsin karanliga gecelim filan diyom debeleniyo. Dün aksam ustu uyudu cok daha uyumaz bu diye gayet sacma bi pozisyonda emziriyom bi yandan seviyorum bin sebeklikle tamamen oynasmak icin bi baktım gözler yavas yavas kapanmaya basladı yatirdim uyudu 🤣🤣
Şimdiki aylarda her gün farklı bi modda oluyorlar, rutin ve düzen için erken bizim bence.

Bahsettiğiniz şey gece damlası sanırım. Sakin vermeyin. Beyinleri daha su gibi. Uyutacak kadar uyuşturan şey diğer beyin fonksiyonlarını da bozar, böyle düşünün.

Yaz geliyor her akşam banyo yaptırın. Gevşetir. Uyku aralarına dikkat edin. İki kez uyuyorsa belki uykuyu teke düşürmek istiyordur. Bir de öyle deneyin. Uyku aralarını beş saat tutun.

Havalar ısındı park bahçe vs ne varsa koşsun oynasın. Enerjisini atamayan çocuk uyuyamaz.

Aşırı yorgunluk da uyutmaz. Bebeğinizi en iyi siz bilirsiniz. Gözlemleyin.

Seviyorsa uykudan bir saat önce ayran içirin ya da yoğurt yedirin.

Bunlar genel tavsiyelerdir. Ama ise de yarar.

Fakat her çocuk özeldir. Destekli uyuyorsa gece uyanması normal mesela. Benim oglum iki yaşında ve en baştan beri uyku sevmeyen bir bebekti. Gece hala emmeye kalkar. İki kez falan kalkıyor artık o yüzden alıştım. Ama bir yaşında rahat 5-6 kez kalkardı. Zor evet. Ama yapacak bir şey yok. Bir de yeni öğrendim iki yaşta bile uyku gerilemesi varmış. Şu aralar onu yaşıyor. Bir buçuk yaş civarı günde bir kez uyur ama üç saat uyurdu. Ne güzel günlerdi 😅 şimdi erken kalktiysa uyuyor öğlen ama bir saat anca. Onu da bırakmıştı bir ara. Hala da erken kalkmadiysa hiç ellemem uyutmayi denemem.

Emiyorsa siz de çay kahve tüketimini azaltın. Kafein sütten geçiyor.

Bir de dört aylık bebeğinden bahseden bir arkadaş vardı konuda. 4 ay uyku gerilemesi ve meme reddi normal. Ataklar ömrümüzü yedi😅

Ne dalga geçildi be.

Ben verdim çocuğuma uyku için bitkisel şurup, yani bu kadar aaaa uyku ilacı mııı denecek bir şey değil.
Zehirlenmedi, yaşıyor.
Gerçekten merak ettiğim için soruyorum. Hiiç duymadım. Kim öneriyor bu takviyeyi? Şurup veya ilaç yani, içeriği ne? Belli bir süreçten sonra mı vermeye karar verdiniz? Her gecemi veriyorsunuz?

Bahsettiğiniz şey gece damlası sanırım. Sakin vermeyin. Beyinleri daha su gibi. Uyutacak kadar uyuşturan şey diğer beyin fonksiyonlarını da bozar, böyle düşünün.

Yaz geliyor her akşam banyo yaptırın. Gevşetir. Uyku aralarına dikkat edin. İki kez uyuyorsa belki uykuyu teke düşürmek istiyordur. Bir de öyle deneyin. Uyku aralarını beş saat tutun.

Havalar ısındı park bahçe vs ne varsa koşsun oynasın. Enerjisini atamayan çocuk uyuyamaz.

Aşırı yorgunluk da uyutmaz. Bebeğinizi en iyi siz bilirsiniz. Gözlemleyin.

Seviyorsa uykudan bir saat önce ayran içirin ya da yoğurt yedirin.

Bunlar genel tavsiyelerdir. Ama ise de yarar.

Fakat her çocuk özeldir. Destekli uyuyorsa gece uyanması normal mesela. Benim oglum iki yaşında ve en baştan beri uyku sevmeyen bir bebekti. Gece hala emmeye kalkar. İki kez falan kalkıyor artık o yüzden alıştım. Ama bir yaşında rahat 5-6 kez kalkardı. Zor evet. Ama yapacak bir şey yok. Bir de yeni öğrendim iki yaşta bile uyku gerilemesi varmış. Şu aralar onu yaşıyor. Bir buçuk yaş civarı günde bir kez uyur ama üç saat uyurdu. Ne güzel günlerdi 😅 şimdi erken kalktiysa uyuyor öğlen ama bir saat anca. Onu da bırakmıştı bir ara. Hala da erken kalkmadiysa hiç ellemem uyutmayi denemem.

Emiyorsa siz de çay kahve tüketimini azaltın. Kafein sütten geçiyor.

Bir de dört aylık bebeğinden bahseden bir arkadaş vardı konuda. 4 ay uyku gerilemesi ve meme reddi normal. Ataklar ömrümüzü yedi😅
Ne zaman düzeliyor demeye geldim😅

Arkadaşlar 1 yaşında ve 3 buçuk yaşında 2 çocuğum var. 1 yaşında olanın uyku problemi var. Uyku ilacı kullanmak istemiyorum. Müzik veya ninni ile uyutmak istiyorum. Bildiğiniz tavsiye edebileceğiniz bir müzik varmıydı?

Şimdiden teşekkürler
Canım benim ilk çocuğum yağmur sesini çok severdi telefonuma indirmiştim beşiğinde sallarken yastığının altına koyuyordum telefonu uyuyordu

Aa bir de devamlı ağlaması varsa idrar kültürü baktırın. Ben demesem bakmiyorlardi. Ve bakılınca beş gün hastanede yatacak kadar üreme vardı idrarinda çocuğun. Ah ah.

Benim doktorum bebeklerde büyüme ne kadar hızlıysa uyku ve beslenme o kadar dalgalanır demişti. İlk aylarda büyüme hızlı, şimdi doğum kilosunu 2 ye katlıyorlar mesela, o yüzden uykuda dalgalanmalar olabiliyor.

Back
X