Bahsettiğiniz şey gece damlası sanırım. Sakin vermeyin. Beyinleri daha su gibi. Uyutacak kadar uyuşturan şey diğer beyin fonksiyonlarını da bozar, böyle düşünün.
Yaz geliyor her akşam banyo yaptırın. Gevşetir. Uyku aralarına dikkat edin. İki kez uyuyorsa belki uykuyu teke düşürmek istiyordur. Bir de öyle deneyin. Uyku aralarını beş saat tutun.
Havalar ısındı park bahçe vs ne varsa koşsun oynasın. Enerjisini atamayan çocuk uyuyamaz.
Aşırı yorgunluk da uyutmaz. Bebeğinizi en iyi siz bilirsiniz. Gözlemleyin.
Seviyorsa uykudan bir saat önce ayran içirin ya da yoğurt yedirin.
Bunlar genel tavsiyelerdir. Ama ise de yarar.
Fakat her çocuk özeldir. Destekli uyuyorsa gece uyanması normal mesela. Benim oglum iki yaşında ve en baştan beri uyku sevmeyen bir bebekti. Gece hala emmeye kalkar. İki kez falan kalkıyor artık o yüzden alıştım. Ama bir yaşında rahat 5-6 kez kalkardı. Zor evet. Ama yapacak bir şey yok. Bir de yeni öğrendim iki yaşta bile uyku gerilemesi varmış. Şu aralar onu yaşıyor. Bir buçuk yaş civarı günde bir kez uyur ama üç saat uyurdu. Ne güzel günlerdi

şimdi erken kalktiysa uyuyor öğlen ama bir saat anca. Onu da bırakmıştı bir ara. Hala da erken kalkmadiysa hiç ellemem uyutmayi denemem.
Emiyorsa siz de çay kahve tüketimini azaltın. Kafein sütten geçiyor.
Bir de dört aylık bebeğinden bahseden bir arkadaş vardı konuda. 4 ay uyku gerilemesi ve meme reddi normal. Ataklar ömrümüzü yedi