cocuk yapin baskisi

farahzeynep

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2014
572
132
43
35
kizlar mehaba

ben 1,5 yildir evliyim ve 24 yasindayim. unideyken nisanliydim okumak istedigimi esim de ailesi de biliyordu ve fakat
bunu hic kabullenememisler. okul bitince evlendim ve is bulamadim. sürekli bebek yapin artik yasinniz gecti geciyor gibi seyler duyar oldum. is tecrubem olsun hayirlisiyla o da olur dedim. kayinvalidem kadin kismi calisip ne yapacak ki zaten esin calisiyo yeter dedi
dedim cocuk olunca tabi ki bakiciya birakmam. maksat kendimi gelistirmek biraz is tecrübem olsun, bosuna mi okudum dedim. annene dedim ben dedi 4 senen bosuna gitti okumasin okuyup napacak dedigini soyledi ya annem bana hic bahsetmemisti bu konudan sok oldum. zaten cocuk baskisi vardi. bu laflar cok agir geldi. cok saskinim ve sinirli

Kayınvalideniz tam bir zırcahil.Ne demek o laf ya? Cahille münakaşaya girilmez.Siz işinizi bulun,diyecek lafları kalmasın.Ne zaman isterseniz o zaman olur çocuğunuz da.Üçüncü kişiye fındık yemek düşer.

Selamm.yasin hicte gec degil ustelikte yeni evlisin.evliligin hayatin tadini cikar.calis caliski tecruben olsun.hayat bu kimin ne olacagi hic belli degil.kv denide hic umursama bana gore kv deler baska bi dunya da yasiyorlar.canlari birine sarmak istedimi iniyorlar bizim dunyamiza zehir etmeye.. Cocuk konusunda gordugun baski daha baslangici.

İlkini kizimi dogurdum ikinci ne zaman dediler.ikincide kiz oldu ucuncuye erkek bulursun dediler deilerde dediler. Hic bitmezzz bu mevzu...daha dicek bisey mutlaka bulurlar.gonlun ne istiyorsa onu yap derim..

kesinlikle dogru...cook hirslandim zaten. Tabi ki benim elimde olan bir sey sonucta zorla yaptiramazlar ama baski insani gercekten cok yipratiyor

destekleyici yorumlar cok rahatlatiyo tesekkurler. Evet bir de ilkini yap sonra uzun süre yapmazsin da diyorlar. ona daha cok sinirleniyorum bütün aile planlamamizi yapmislar sanki.
niyetim kesinlikle kötülemek degil sadece cok doldum ve yiprandim.

Dur daha bebek olduktan sonra nasil korundugunada el aticaklar:)aaaa bak o olmaz valla hemen kalirsin hamile ikisi zor olur.yada aman ne korunuyorsun ikisini ayni anda buyut iste derler.pehhhh bunlar bizim urememizede karisiyorlar ya. Ben daha dogum yapali 44 gun oldu simdiden 3.cocuk icin nasihat dinliyorum.hemen yap belki erkek olur.asla oyle bir dusuncem yok erkek olicak diye.evladin kizi erkegi yok sagliklisi hayirlisi var.kimide ay bak 35 yasinda sevmelik yap bunlari dovmelikmi yaptim cozemedim:)
İnsan bunaliyor tabi ya.ben artik soyutluyorum kendimi cok yorum yapip nasihate basladilarmi picaklama duygum kabariyor:)

Bazi kadinlarin biz cahil olmaliyiz hevesine bir turlu anlam veremiyorum, kayinvalideniz gibi...
Tabi ki bosuna okumadiniz, tabi ki ister calisir, ister kendinizi hazir hissedince cocuk yaparsiniz ama hayat sizin, bu kadar konusmalarina imkan vermeyin, kendi aileniz dahi olsa...
Plan yapip yapip sonra planlara uymayinca siz yapamamis olursunuz ustelik, sizin planlariniz size yeter, onlar kendi hayat planlarini yapsin...
Kesinlikle siz sizin icin ne iyi ise ona odaklanin, ve ben dusunup dogrusuna karar veririm ama yine de tesekkur ederim diyerek gecistirin...

Hangimiz bebek yapin baskisi gormedik ki. Bize de baktim surekli o konuyu aciyorlar sadece kv degil diger insanlarda bende net bir dille benim ve esim aramda bir mesele bu demeye basladim.

Insanlar istedigi icin anne baba olmak ne demek ya ? Hangi devirde yasiyoruz? Cok merakli olanlar kendisi yapsin bi tane.

Kesinlikle haklısın ... İster çalışır ister evde oturur , ister doğurur ister doğurmazsın . Buna gelen dışarıdan müdahale hariçten gazel okumaktır .

Ama kayınvalidenin sözleri o kadar ileri gitmiş ki bana göre , tamam cahilin haddi hududu bilgisi kadardır ... yine de sana bu sözleri söylememesi , hadi bir kez söyledi ikinci kez tekrarlamaması senin elinde bana göre .

Tavrını ve çizgini koy ortaya . Karşına geçip , üremene karışma hakkını verme . Bilsinler ki bu kadına bu söylenmez

bence çok umursamayın he deyin geçin eşiniz de sizinle aynı fikirdeyse tabii
çok üstüne gelirse korunmuyoruz falan dersin zamanı var herhalde dersin geçiştirirsin

münakaşaya girmeye değmez çünkü

kesinlikle dogru...cook hirslandim zaten. Tabi ki benim elimde olan bir sey sonucta zorla yaptiramazlar ama baski insani gercekten cok yipratiyor

daha yeni konu açtım bebekle ilgili bi yerden sonra bizim elimizde olmuyo malesef sorunlarımız var istiyoruz olmuyo.dr gidin kontrollerinizi yaptırın bi sorun yoksa kafanız rahat olur istediğiniz zaman yaparsınız ama sorun varsa zaten boşuna korunuyosunuzdur

Benim de icimden neler demek geliyor da denilmiyor iste.he de gec cok ffazla kafaya takma.konussun dursunlar.zorla dogurtturcak halleri yok ya.bazi seyleri duymamak en guzeli.sen simdi cahile laf anlatmaya kalksan anlamaz.daha cok yipranirsin.verebilecegin tek cevap susmak....

eşimle sevişmeye doyamadım henüz de, aynen bunu de insanların yatak odasına mahremine bu derece girenlere aynı seviyede cevap vereceksin Allahın kara cahili, ben 28 yaşındayım zamanım geçmiş mi oluyo kartladım mı yani, salak işte

24 çocuk için çok erkekn biri bana baskı yapsa böyle hiç yapmamm çocuk

Takmayın kafaya bence.. Yani hayat görüşü bu olan bir kadını değiştiremezsiniz ona neden böyle düşünüyorsun diye kızıp yargılamakta doğru değil öyle görmüş öyle yaşamış o zihniyette olan insanlar. Bakın anneniz bile ciddiye alıp size söylememiş bile bu yüzden çokta önemsencek ve üzerinde durulcak ,kinlencek bir konu değil. Bu konuda karar verecek olan eşiniz ve sizsiniz o yüzden laf dalaşına girmeyin bile.

kendisinin öyle düşünmesi öyle yaşaması sıkıntı değil zaten ama bu tip insanlarda inanılmaz bi özgüven oluyo şekil a
2da görüldüğü üzere, herşeyi onlar bilir doğrusunu onlar yapar o yüzden rahatlıkla konu sahibine çalışıp napıcaksın zaten annenede söyledim boşuna okudun diyebilmiş,kendi köşesinde ben cahilim dese otursa zaten kimsenin umru olmaz ama yok ille cen cen konuşacaklar boş teneke çok tıngırdar hesabı

Allah'im isteyen herkese nasip etsin. siz de insallah en kisa zaman guzel haberler alirsiniz.

çalışırken de çocuk yapabilirsin.. zor birşey değil ki doğum izni diye birşey var ondan sonra da babaannesi bakabilir. istemezsen de deidğin gibi işten ayrılıp çocuguna bakarsın ama bence çalışmak önemli.. aslında keşke iş bulduktan sonra evlenseymişsin, bu tür şeyler evlendikten sonra daha zor oluyor şimdi bir de evde oturmaya alıştığın için çalışmaya başlarsan daha zorlanabilirsin, ama azimli isen yaparsın merak etme

Okulunu bitirmekle iyi yapmışsın. Çalışma isteğin ve kararın da bence çok doğru. Belli ki kayınvaliden eski kafalı bir kadın. Kimin ne olacağı, başına ne geleceği belli değil. Çalış kendini güvence altına al. Çocuğa gelince, çok istiyorsa kendisi doğursun bir kere daha. Onlar mı bakacaklar da böyle baskı yapıyorlar. Hiç aldırış etme. Kendini ne zaman hazır hissedersen, ne zaman istersen o zaman yap. Ama önce iş bul. Çünkü bir defa doğum yaptıktan sonra zor oluyor iş bulmak. Önce işini hazırla sonra istersen çalışırken de hamile kalabilirsin.

eşin destek oluyorsa kayınvalidene haltetmek düşer senin düşüncen doğru acele etmeyin çocuk için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…