Cocuk yapmak mantikli mi. Iyi baba olur mu.

Sukara

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
127
56
13
35
Simdi cocuga karar verdim ya kirk fikir gelir aklima. Bugun de aklima esim iyi bir baba olur mu o takildi.

Esim sinirlenince kufreder. Mesela trafikte. Neden? Cunku babasi gercekten rezil birisi. Oyle gormus. Kendini yetistirdi. Egitimi isi cok iyi ama maalesef babasindan yadigar kendisinin de hic sevmedigi ozellikleri halen var.

Eee simdi bizim cocugumuz da babasindan etkilenecek. Esim asiri cok istiyor cocugu. Hatta benim yumurtlama tarihimi filan hesaplamis hadi olsun diye. Ama ne kadar guzel bir cocuk yetistirecegiz bilmiyorum. Endiselerim var cok. Bir de simdi hamile kalsam 29 da anne olacagim. Yasim geciyor gibi hissediyorum.

Kafam allak bullak.

Kufretmeyen erkek çok az galiba. Çocuk olunca sürekli uyarmak zorunda kalırsınız ama sadece bu bir kriter olamaz. Sadece bununla değerlendirmeyin eşinizi.

Kendini dizginlenmeyi öğrenecek. Böyle gördüm böyle yetiştim deyip kestirip atamaz. Engel olacak kendini küfür etmemeye çalışacak. Tek sorun buysa tabi.

şimdiden başlamış kaygılar. Çocuk yap. çocugun yanında küfür ederse uyarırsın. fazla buyutme kafanda.

benden iyi anne olur mu, eşimden iyi baba olur mu?
bence çok iyi düşünülmesi gereken iki soru.
düşünerek iyi yapıyorsunuz, eşinizle de konuşun, o da sizin anne olmak için değiştirmeniz gereken huyunuz var mı söylesin. Sonuçta kimse mükemmel değil ama en azından hatalarımızı bilerek çocuklarımıza ebeveynlik etmemiz daha faydalı olacaktır.

çok sinirlenince ben de küfrediyorum.
benim babam da eskiden küfrederdi, bıraktı sonradan. aynı evde yetiştik ama ablamın küfrettiğini duymadım hiç. belki o da ediyodur ama birbirimizin yanında etmiyoruzdur :D
yani tek derdiniz bu ise takmayın.
29da yaş geçer mi bilmiyorum. ben 27 yaşındayım. henüz bekarım. seneye evlilik planım var bikaç sene çocuk düşünmğüyorum. kısmet olursa heralde benim de otuzu bulur doğurmam. eskisi gibi değil bu durumlar, eski 45 şimdi 35 derler. ne zaman hazırsanız o zaman yapın.

Bu konuda aklınızdaki kurdeşenleri def etmeden hamile kalmayın
Konu basit ve saçma bile olsa aklınızda sürekli bu varken sıkıntılı bir gebelik yaşarsınız

Kendini dizginlenmeyi öğrenecek. Böyle gördüm böyle yetiştim deyip kestirip atamaz. Engel olacak kendini küfür etmemeye çalışacak. Tek sorun buysa tabi.
Boyle gordum demiyor zaten. Hatta babasiyla omur boyu gorusmeme sansi olsa gorusmez. Zerre sevmiyor cunku zararindan baska birseyi olmamis. Ben de korkuyorum. Benim cocugum da babasi hakkinda boyle seyler dusunurse diye.

kötü bir aliskanlik ve kesinlikle anneden/babadan cocuga bulasiyor.
ben 3 universite bitirmis bir kadin olmama ragmen sinirlenince küfür ederim. cok kötü bir huy. cok igrenc.
kimsenin yüzüne küfür etmedim bu yasima kadar. ama koltuga, arabaya, tabaga vs. etmisligim vardir... :/ Bende cabaliyorum ama aliskanlik- nedense is yerinde asla agzimdan argo bir kelime cikmaz ama özel hayatda durum berbat.

Benim eşim çok küfür etmez bazen trafikte eder Onuda doğru düzgün edemez gülerim hatta ama oğlum kreşteki arkadaşlarından öğrenmiş yarım yamalak bişiler söylüyor yani sırf bu konu içinse toplumda şekillendiriyor insanı biraz bir tek sizin öğrettikleriniz olmıyacak çoçuğun hayatında

Küfür berbat bir şey, çünkü çocuklar ağzımızdan çıkan her lafı kapıyor. Bir zamanlar çok fazla "oha" derdim. Baktım o zamanlar bir yaşında olan kızım ortalıkta oha nidalarıyla dolaşıyor, ağzımı topladım azıcık. :KK22: Küfür ediyor olması eşinizi komple kötü bir baba adayı yapmaz ama çocuklarına kötü bir örnek yapar. O yüzden bunu aşmayı öğrenmesi gerekiyor. Bence endişenizi açıkça konuşun, çünkü kendisinin durumu kabullenmesi ve kendine engel olması gerekiyor.

Maalesef küfür iyi birşey değil ama bazı şeyler genlerle geçiyor. Kayınpederim sağolsun çok pipirik bir adamdır. Eşime de o genleri geçmiş aynı şekilde oğlumda da bu pipiriklik var. En basiti ev boya badana olcak olana kadar kayınvalidemi yer bitirir nasıl olcak,ne gereği var vs.vs. boya badana biter,aaaaa çok güzel oldu dimi ben çok korkuyordum ortalık batacak toplanmıcak vs. Ve iyi çok hoş insan ama takıntıları var. Eşim de takıntılı ,oğlumda takıntılı.

Bende çok huysuz bir insanımdır.:) Annanem de öyleydi. Annemde öyle. Oğlumda öyle.

Mühim olan herşeyin dozunda olması. Eşiniz çocuğun yanında küfür etmeyecektir.İkaz edeceksiniz gerekirse.

Babalık ilgi ,alaka,maddi manevi ve onu tüm haliyle sevip,kolladığı sürece iyi babalıktır. Keza annelik te öyle.

Evlat candan öte candır.

Herşey gönlünüzce olsun.

Benim babam dedemden babalık bile görmemiş bir insan ama oyle iyi bir baba oldu ki bize. Sadece kufurse eşiniz kendini durdurabilir bu yüzden kafanız karismasin bence.

Eşim de trafikte küfür eder
Sadece erkeklerin olduğu bir ortamda çalışıyor bazen ağzından kaçıyor özür diliyor
Kızımız olacak
Onun yanında ultra dikkatli olacağını düşünüyorum
Şimdiden özenmeye başladı
Tek kriterin bu ise eşinle konuşmayı deneyebilirsin

Bu arada eşimin babası her gün alkol alan, çoluğuna çocuğuna bakmamış, eşim küçük yaşta iken karısından ayrılmış vurdumduymaz biri. Eşim ise babalık işine şimdiden adapte olmuş gibi. Doğmamış bebeği benden çok düşünüyor desem yeridir. Dün bi yazara kitap imzalattı bebeğin adına :D
Bu yüzden aynı babası gibi olur diye düşünme. Ama şu da bi gerçek, eşimin kardeşi de baba ve aynı kendi babası gibi babalık yapıyor.
Eşini en iyi sen tanırsın. İlgili özverili biriyse neden çocuğunu iyi yetiştirmeye çalışmasın ki?

Bu arada eşimin babası her gün alkol alan, çoluğuna çocuğuna bakmamış, eşim küçük yaşta iken karısından ayrılmış vurdumduymaz biri. Eşim ise babalık işine şimdiden adapte olmuş gibi. Doğmamış bebeği benden çok düşünüyor desem yeridir. Dün bi yazara kitap imzalattı bebeğin adına :KK70:
Bu yüzden aynı babası gibi olur diye düşünme. Ama şu da bi gerçek, eşimin kardeşi de baba ve aynı kendi babası gibi babalık yapıyor.
Eşini en iyi sen tanırsın. İlgili özverili biriyse neden çocuğunu iyi yetiştirmeye çalışmasın ki?
Ablamin cocugu olacak insallah. Benden cok sevindi esim. Gozleri parladi haberi alinca. Benim bi kuzenimin cocugu var mesela 2 yasinda. Cocuga bayilir. Gecem gun bize gelmislerdi. Cocugun fotograflarini cekti annesinden izin alip. Bir iki sene sonra cok kiymetli olacak bu fotograflar dedi. Gozlerinin ici parliyor cocuklari severken. Kendi yigeni geldi bizim sehre. Nasil heyecanli gorecegi icin. Sunu da ya yapariz bunu da yapariz diye sayiyor.

Ama sonra da diyor ki ben artik kendi cocugumu sevmek istiyorum. Benden iyi bile bakabilir aslinda ama iste hic aklim rahat olamiyor. Belki de korkuyorum da bahane mi ariyorum.

Daha bugun biraktim korunmayi. Eve donerken ilac alip mi gecsem. Bi ay saha mi kullansam diyorum. O kadar aradayim ki.

Ablamin cocugu olacak insallah. Benden cok sevindi esim. Gozleri parladi haberi alinca. Benim bi kuzenimin cocugu var mesela 2 yasinda. Cocuga bayilir. Gecem gun bize gelmislerdi. Cocugun fotograflarini cekti annesinden izin alip. Bir iki sene sonra cok kiymetli olacak bu fotograflar dedi. Gozlerinin ici parliyor cocuklari severken. Kendi yigeni geldi bizim sehre. Nasil heyecanli gorecegi icin. Sunu da ya yapariz bunu da yapariz diye sayiyor.

Ama sonra da diyor ki ben artik kendi cocugumu sevmek istiyorum. Benden iyi bile bakabilir aslinda ama iste hic aklim rahat olamiyor. Belki de korkuyorum da bahane mi ariyorum.

Daha bugun biraktim korunmayi. Eve donerken ilac alip mi gecsem. Bi ay saha mi kullansam diyorum. O kadar aradayim ki.

Acaba diyorsan bence bi ay daha kullan.
Ben bi cesaretle bıraktım hapları
Doktora gidip muayene test falan yaptırdım ovulasyon testi aldım
Folik asite başladım ve 2. Ay eşime hadi dedim.
O 2 aylık süreçte kendimi hazırladım mental ve duygusal olarak

Şunu da eklemek istiyorum...

Bazen Evet bizde küfür ediyoruz ama hiçbir zaman çocuklarımızın yanında onlara kötü örnek teşkil edecek davranışlarımız olmamıştır...

6 yaşında büyüğü gayetde herşeyi anlayabilecek yaşta.

Onların yanında fermuar cekeriz ağzımıza...

Yani edilecek yer var, edilmeyecek yer var...

Back
X