Çocuk yapmak?

_bilgehan_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
4.796
5.398
32
Merhaba bayanlar ben 22 yaşında özel sektörde çalışan bir bayanım.8 aylık evliyim. Eşimde 25 yaşında. Çocuk istiyor ama ben korkuyorum. Bir çok bayanda oldugu gibi bakamama işlere yetişememe gibi korkularım var. Eşimin geliri orta düzeyde. Ben çalışamzsam evi geçindirir ama her istedigimizi yapamayız. (sinema,tiyatro,yemek, arkadaşlarla gezip tozmak,tatile gitmek,ihtiyaç dışı hoşuna giden bir şeyi almak vb..şeyleri yapamayız.) Özel sektör oldugu için dogum izni filanda olmaz tek çalışanım aylarca boş kalamaz iş yeri. Çocuk için yaşım küçük oldugunuda düşünüyorum. Evlilik otursun istiyorum. Aynı zamanda merak ettiklerimde var sizlere onları sormak istiyorum. Çocuk eşlerin arasındaki bagı kuvvetlendirir mi? yoksa ben umutsuz ev kadınlarına dönüp bakımsız cocukla baş etmeye çalışan evin işine gücüne yetişemeyen bir bayan mı olucam :KK43:

Belki aranızda çocuk isteyip olmayanlar varsa böyle bir şey yazdıgım için hakkınızı helal edin sadece büyüklerime danışmak için yazıyorum. Ayrıca hiç denemedik belki bizimde istedigimizde olmucak. Hayırlısı olsun.

Merhaba bayanlar ben 22 yaşında özel sektörde çalışan bir bayanım.8 aylık evliyim. Eşimde 25 yaşında. Çocuk istiyor ama ben korkuyorum. Bir çok bayanda oldugu gibi bakamama işlere yetişememe gibi korkularım var. Eşimin geliri orta düzeyde. Ben çalışamzsam evi geçindirir ama her istedigimizi yapamayız. (sinema,tiyatro,yemek, arkadaşlarla gezip tozmak,tatile gitmek,ihtiyaç dışı hoşuna giden bir şeyi almak vb..şeyleri yapamayız.) Özel sektör oldugu için dogum izni filanda olmaz tek çalışanım aylarca boş kalamaz iş yeri. Çocuk için yaşım küçük oldugunuda düşünüyorum. Evlilik otursun istiyorum. Aynı zamanda merak ettiklerimde var sizlere onları sormak istiyorum. Çocuk eşlerin arasındaki bagı kuvvetlendirir mi? yoksa ben umutsuz ev kadınlarına dönüp bakımsız cocukla baş etmeye çalışan evin işine gücüne yetişemeyen bir bayan mı olucam :KK43:

Belki aranızda çocuk isteyip olmayanlar varsa böyle bir şey yazdıgım için hakkınızı helal edin sadece büyüklerime danışmak için yazıyorum. Ayrıca hiç denemedik belki bizimde istedigimizde olmucak. Hayırlısı olsun.

Her şeyi bir tarafa bırak ikinizinde yaşı çok küçük, evliliğiniz çok yeni. Ben senin yerinde olsam gündeme bile getirmezdim bu konuyu.

Çocuk oturmuş evliliklerde, iki tarafın da isteği doğrultusunda dünyaya gelirse eşler arasındaki bağı kuvvetlendirir. Ama genç yaşta, daha hayattan beklentiler çok fazlayken dünyaya gelirse her zaman iyi sonuçlar doğmayabilir.

Çocuğun yuvayı genel olarak şenlendirdiği doğru fakat eşlerin arasını kuvvetlendirici bi etkisi kesinlikle yok.
Aksine çocuk demek;
eşlerin birbirinden uzaklaşması demek,
erkeğin lohusa kadının değişimine anlam verememesi demek,
lohusa kadının eşinin onu anlayamadığından dert yanması demek,
bebeğe alışma sürecinde her iki tarafında çocuğa farklı yaklaşımı sonucu sidik yarışı demek..

Eğer çiftler ilk bir yılı boşanmadan atlatırsa ( :) ) sonrası evet, şenlik.
Fakat senin ve evliliğin için çocuk fikri oldukça erken, hem kendini tanı hem evliliğini..
Şuan alacağın karar çok acele olur.

daha çok yeni evliliğiniz...şöyle 1-2 sene olsun bakalım..hem birbirinizi daha iyi tanıyın daha çok gezip tozun..sonra Allah nasip ederse olur inşallah...

Yaşınız gençken, evliliğiniz yeni iken, sorumluluğu alabileceğinden emin değilken neden bu acele?

Yasiniz kucuk evliliginiz cok yeni, biraz tadini cikarin sonra dusunun. Tatillere gidin bol bol gezin, çocuktan sonra da bunlari yapacaksiniz ama her sey cok farkli olacak. Basbasa daha çok zaman gecirmelisiniz.

Evli değilim ama erken çocuk yapan arkadaşlarım var hepsi de çocuklarını deli gibi sevdiğini ama zamanın yanlış olduğunu hayatı kaçırmış gibi hissettiklerini söylüyor. Ayrıca eşlerin arasını da açabilir diyenler var.
Zaten çocuk yapılınca ömür boyu sorumluluğunuz altında olacak birşey. Siz gezmenin dolaşmanın başbaşa olmanın tadını çıkarmaya bakın bence. Siz de işten çıkınca maddi olarak kısıtlanacaksanız o zamana kadar yapamadığınız şeyleri uzun bir süre ertelemej zorunda kalırsınız, içinizde kalır.
Tabi bu konuda herkes farklı düşünür ama çok gençsiniz daha zamanınız var beklemek için. Evliliğinizin tadını çıkarın bence.

2 senelik evliyiz yaşlarımız 30 biz yeni yeni gündeme getirdik bebek olsa nasıl olur diye düşünüyoruz halen. Evliliğiniz henüz çok yeni birbirinizle daha fazla vakit geçirip, evlilik tam anlamıyla oturdu dediğiniz zaman düşünseniz daha mantıklı olur.

Canım ya, 22 evlenmek için bile çok genç bir yaş;kaldı ki çocuk için....

Bakma sen ona, en az bir 2 yıl daha evliliğin tadını çıkar.

Her şeyi bir tarafa bırak ikinizinde yaşı çok küçük, evliliğiniz çok yeni. Ben senin yerinde olsam gündeme bile getirmezdim bu konuyu.

Çocuk oturmuş evliliklerde, iki tarafın da isteği doğrultusunda dünyaya gelirse eşler arasındaki bağı kuvvetlendirir. Ama genç yaşta, daha hayattan beklentiler çok fazlayken dünyaya gelirse her zaman iyi sonuçlar doğmayabilir.
kesinlikle katılıyorum.gerçekten mantıklı bi yorum olmuş.çevremdeki izlenimlerim sonucu gerçekten de böyle

Bence doğru zamanda gelen çocuk eşlere, evliliğe iyi gelir.
Ama doğru zaman gibi görünmüyor.
8 aylık evlilik de siz daha uyum sağlama aşamasındasınız.
Yaşlarınız da çok genç, aceleniz niye?

Bence çocuk sorumluluğu eklenmeden, baş başa yapmak istediğim şeyler var evliliğimizde.
En azından bir yıl kadar bu konuyu gündeme getirme lütfen şeklinde konuş ikna et.

Cok erken daha. 1 2 yil daha bekleyin bence. Esiniz de buyusun biraz. Siz de buyuyun. Yasayacak seylerinizi yasayin ki sonradan keske demeyin..

Istemiyorsan yapma canim. Niye dertleniyorsun? Esine hazir olmadigini söyle. Ruhen hazir olmak istiyorum de..hislerini anlat sakin bir dille. Seni anlayacaktir..

Ama ben senin yerinde olsam 5-6 ay sonra bebek konusunu düsünürdüm :KK36: isterdim yani...
Hayalimde hep genc bir anne olmak vardi. Ama ortada es adayi dahi yok yas da gecti.. benim hayaller suya düstü yani :KK14:

Hakkinda hayirlisi olsun

Istemiyorsan yapma canim. Niye dertleniyorsun? Esine hazir olmadigini söyle. Ruhen hazir olmak istiyorum de..hislerini anlat sakin bir dille. Seni anlayacaktir..

Ama ben senin yerinde olsam 5-6 ay sonra bebek konusunu düsünürdüm :KK36: isterdim yani...
Hayalimde hep genc bir anne olmak vardi. Ama ortada es adayi dahi yok yas da gecti.. benim hayaller suya düstü yani :KK14:

Hakkinda hayirlisi olsun

canım Allah sana da hayırlı, iyi bir eş nasip etsin

X