çocuk yapmalı mıyım:-(

as25

papatya
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2011
799
10
68
Kütahya
herkese iyi akşamlar arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama kafam çok karışık evleneli 5 yıl oldu hala çocuğum yok etrafımızdaki herkesin her gencin bizden sonra evlenenlerin çocukları var ben yine herşeyin allahtan olduğunu imtihan olduğunu biliyorum ama eşim ve ailesi benim gibi düşünmüyorlar 3 yıl önce 1 defa normal yolla hamile kalmıştım doğum yaptım ama bebeğim doğumdan sonra herşey doğana kadar normal giderken doğumdan 3 gün sonra vefat etti doğar doğmaz yoğun bakıma aldılar nefes alamıyordu çok acı günler yaşadım herşeyini hazırlamıştım ama malesef nasip olmadı yani aslında istesek çocuğumuz oluyor ama bebeğimiz trilyonda bir görülen bir hastalığa yakalanmış dünyada hiç tedavisi yokmuş doktorlar genetik olduğunu söylediler %50 ihtimal varmış bebeğimizi kaybettiğimiz için ne hastalık olduğunu bilmiyorlar bozuk genide araştıramadılar ki tüp bebek olsun çaresiz kaldık herkes 2 senedir yine düşün diyorlar ama ben yine ölmesinden çok korkuyorum eltimin kızkardeşimin de çocukları oldu bizden sonra hem annem hem kaynanamlar herkes torunlarını seviyorlar benim yanımda torunlarını severlerken var yok bi tane diyorlar çok üzülüyorum daha birçok şeyler söylüyorlar eşimde çok üzülüyor herkesin var bizim yok diye eşimde düşünelim diyor ama ben bir daha hastaneden eli boş ayrılmak istemiyorum sizce ne yapmalıyım kendimi çok kötü hissediyorum:43::43:

Cok üzüldüm canim gercekten.bence bir kere daha sansini denemelisin diye düsünüyorum.Rabbime bol bol dua et,O dualari isten ve cevap verendir canim.

Cok üzüldüm canim gercekten.bence bir kere daha sansini denemelisin diye düsünüyorum.Rabbime bol bol dua et,O dualari isten ve cevap verendir canim.

sağol canım ama bu benim için hiç kolay değil 9 ay karnında taşı doğsun ve ölsün:43:

Canım çok üzüldüm Allah yardımcın olsun.Bana sorarsan da yeniden dene derim ama sen çok korkuyosun.Zor şeyler yaşamışsın ama hayat devam ediyor . Rabbimin izniyle inşallah bebeğini kucağına alırsınn..

canım ne kadar acı çektiğini tahmin edebiliyorum ama bu acılarını bi nebze olsun unutmak yada azaltmak için bence kesinlikle çocuk yap derim. sizi tekrar hayata bağlar evinize neşe getirir hemde aileniz memnun olur canını sıkmazlar inş. rabbim gönlüne göre sağlıklı bir bebek verir canm sağlıcakla kal

Umarim hayirlisiyla evladinizi sag salim kucaginiza alirsiniz. Yüce Rabbim gönlünüze göre versin..

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Ortada genetik bir problem varsa tüp bebek ve pgt yöntemini araştırmanızı tavsiye ederim. Eşiniz ve siz genetik testlerden geçirildiniz mi, ailenizde genetik bir rahatsızlığı olan var mı? Bunlar çok önemli. Pgt yöntemiyle sağlıklı bir bebeğiniz olabilir. Rabbim inşaallah sağlıklı, hayırlı bir evlat nasip eder size ve isteyen herkese.

Cnm çok üzüldüm allah sana sabır versin. bence de bir bebek evinize mutluluk getirecektir..bu kötülüğü kendinize yapmayın.Rabbim nasıl isterse öyle olur bunu unutma.senin sınavın da bu işte.imtihan bu.isyan etmeden dua ederek başla.dualarını eksik etmeden başlayın.
konunu gebelik kısmına aç istersen. orada hamile kalıp,bebeğini kaybeden ama sonrasında tüm olumsuzluklara rağmen anne olan evlatlarını kucaklarına sağ salim alan anneler var.için rahatlar bir parça ve cesaretlenirsin.hem de arkadaşların tecrübelerinden faydalanırsın.Neler yaptıklarını, yapmadıklarını nasıl bir yol izledikleri konusunda fikrin olur hiç değilse:26:

Son düzenleme:
canım insan düşünür, çalışır , çabalar kendi için iyisini yapmaya çalışır... kader kendi elimizde derler ya hani... işte o tam olarak öyle değil bazen ne yaparsan yap bir şeyleri engelleyemezsin. elinden geleni yapar tevekkül edersin.

anneciğim ilk doğumunu yapmış büyütmüş 1 yaşına getirmiş pat diye ölmüş. üstüne yine çocuk istemiş düşmüş. Allahtan demiş çok üzülmüş tabiki evlat acısı ne demek... yine hamile kalmış. ikiz doğurmuş. 1haftalıkken de ikizleri ölmüş. evde eşyaları boş kalmış. Çok yalvarmış Allaha yavrum olsun diye... gene düşük... en son hamile kaldığında aylarca yatmış çok kilo almış aman bir şey olmasın diye hiç bir iş yapmamış. doğuma gitmiş. ikiz.. ben ve kardeşim... daha öncekilerin acısı ile öyle bağlanmış ki... gözünden sakındı. ortaokuldayken bile kendi getirip götürürdü. aşırı korumacı... aşırı titiz... aman mikrop kapmasınlar, aman üşümesinler, ama tekbaşlarına bir yere gitmesinler... kocaman genç kız olduk annem hala aşırı korumacı gözü gibi bakıyor. sağlığımız yerinde... bir gün kardeşim hastalandı. acile götürdük. 1hafta içinde de kaybettik... annem hala daha toparlayamadı. bu bana öyle şeyler öğretti ki... kader diye bir şey var ve biz önüne geçemiyoruz. ama korkarak da yaşanmaz. başımıza ne geleceğini bilemeyiz. önlem alırız gerisi tevekkül...

doktora danış. önerdikleri testler varsa hepsini yaptırın. ve gene çocuk sahibi olmayı dene. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin. hayat böyle... çok hayırlı evladım olur büyütmeye ömrüm yetmez belki... pes etme. Rabbim sana hayırlı, sağlıklı, uzun ömürlü yavrular nasip etsin.

canım insan düşünür, çalışır , çabalar kendi için iyisini yapmaya çalışır... kader kendi elimizde derler ya hani... işte o tam olarak öyle değil bazen ne yaparsan yap bir şeyleri engelleyemezsin. elinden geleni yapar tevekkül edersin.

anneciğim ilk doğumunu yapmış büyütmüş 1 yaşına getirmiş pat diye ölmüş. üstüne yine çocuk istemiş düşmüş. Allahtan demiş çok üzülmüş tabiki evlat acısı ne demek... yine hamile kalmış. ikiz doğurmuş. 1haftalıkken de ikizleri ölmüş. evde eşyaları boş kalmış. Çok yalvarmış Allaha yavrum olsun diye... gene düşük... en son hamile kaldığında aylarca yatmış çok kilo almış aman bir şey olmasın diye hiç bir iş yapmamış. doğuma gitmiş. ikiz.. ben ve kardeşim... daha öncekilerin acısı ile öyle bağlanmış ki... gözünden sakındı. ortaokuldayken bile kendi getirip götürürdü. aşırı korumacı... aşırı titiz... aman mikrop kapmasınlar, aman üşümesinler, ama tekbaşlarına bir yere gitmesinler... kocaman genç kız olduk annem hala aşırı korumacı gözü gibi bakıyor. sağlığımız yerinde... bir gün kardeşim hastalandı. acile götürdük. 1hafta içinde de kaybettik... annem hala daha toparlayamadı. bu bana öyle şeyler öğretti ki... kader diye bir şey var ve biz önüne geçemiyoruz. ama korkarak da yaşanmaz. başımıza ne geleceğini bilemeyiz. önlem alırız gerisi tevekkül...

doktora danış. önerdikleri testler varsa hepsini yaptırın. ve gene çocuk sahibi olmayı dene. Allah hayırlı evlatlar nasip etsin. hayat böyle... çok hayırlı evladım olur büyütmeye ömrüm yetmez belki... pes etme. Rabbim sana hayırlı, sağlıklı, uzun ömürlü yavrular nasip etsin.

Okuyunca bile mahvoldum. anneciğin nasıl dayandı, Rabbim ona nasıl bir dayanma gücü verdi kim bilir:43::43::43: çok zor tutuyorum kendimi ağlamamak için.( iş yerindeyim):43::43::43:
as25, Turamitin de söylediği gibi bazen ne yaparsan yap engelleyemiyorsun bazı şeyleri.senin gücün yetmiyor buna.Sorgulamak bile haddimiz değil.sen elinden geleni yap.dikkat et kendine.Gerisi Rabbimin bileceği iş:34:

bugün canım kızım 16 günlük ama yanımda değil uzaklardan izliyor beni bunu biliyorum 13 gün oldu kaybedeli her yerimin alev alev yandığını hissediyorum benim meleğimde senin meleğin gibi sadece 3 gün yaşayabildi sadece 3 kere görebildim onu çok ama çok özlüyorum her günüm daha da kötü geçiyor meleğimin beşiğini kaldırdılar evin alt katında bi odada duruyor farkettirmeden 5 dk lığına o odaya giriyorum bazen meleğimin boş beşiğini seviyorum boş boş bakıyorum sonra kızım olsaydı şimdi beşiğinde yatıyor olurdu diyorum korkularını çok iyi anlayabiliyorum aynı korkular bende de var çünkü meleğimi gelişim geriliğinden kaybettik eğer meleğimin kardeşi olursa aynı şeyleri yaşama olasılığımız iki kat daha fazla ama ben yine de meleğime bir kardeş istiyorum çünkü buna ihtiyacım var 1 yıl çocuk yapmamız yasak bana 1 yıl bin asır gibi geliyor elimizden gelen tek şey dua etmek sende dua et sağlıklı bir çocuğum olsun diye emin ol ilk bebeğini kaybedenler bizler değilmişiz ben bunu bu siteye girince farkettim 4-5 defa hamile kalıp bebeğini kaybeden melek annleri var bizler kaderimizde ne varsa onları yaşayacağız inan bana bu cümleleri yazmak benim için çok zor oldu durup durup yazıyorum benim gibi bir melek annesi olduğun için benim gbi korkuların olduğu için sana destek olmaya çalışırken kendimi de kurduğum cümlelerle kandırmaya çalışıyorum çünkü buna ihtiyacım var...rabbim hakkında hayırlısını nasip eylesin...

bugün canım kızım 16 günlük ama yanımda değil uzaklardan izliyor beni bunu biliyorum 13 gün oldu kaybedeli her yerimin alev alev yandığını hissediyorum benim meleğimde senin meleğin gibi sadece 3 gün yaşayabildi sadece 3 kere görebildim onu çok ama çok özlüyorum her günüm daha da kötü geçiyor meleğimin beşiğini kaldırdılar evin alt katında bi odada duruyor farkettirmeden 5 dk lığına o odaya giriyorum bazen meleğimin boş beşiğini seviyorum boş boş bakıyorum sonra kızım olsaydı şimdi beşiğinde yatıyor olurdu diyorum korkularını çok iyi anlayabiliyorum aynı korkular bende de var çünkü meleğimi gelişim geriliğinden kaybettik eğer meleğimin kardeşi olursa aynı şeyleri yaşama olasılığımız iki kat daha fazla ama ben yine de meleğime bir kardeş istiyorum çünkü buna ihtiyacım var 1 yıl çocuk yapmamız yasak bana 1 yıl bin asır gibi geliyor elimizden gelen tek şey dua etmek sende dua et sağlıklı bir çocuğum olsun diye emin ol ilk bebeğini kaybedenler bizler değilmişiz ben bunu bu siteye girince farkettim 4-5 defa hamile kalıp bebeğini kaybeden melek annleri var bizler kaderimizde ne varsa onları yaşayacağız inan bana bu cümleleri yazmak benim için çok zor oldu durup durup yazıyorum benim gibi bir melek annesi olduğun için benim gbi korkuların olduğu için sana destek olmaya çalışırken kendimi de kurduğum cümlelerle kandırmaya çalışıyorum çünkü buna ihtiyacım var...rabbim hakkında hayırlısını nasip eylesin...

Canım ya çok üzüldüm.Okurken gözlerim doldu.Allahtan ümit kesilmez.Sen bol bol dua et.İnşallah Rabbim bebek isteyen herkese sağlıklı,hayırlı evlat versin.

evet canım çok acı şeyler yaşadık bende bebeğimin odasını beşiğini hiç bozmadım 2 senedir bakıp bakıp ağlıyorum çok güzel bir oğlum olmuştu malesef kaybettim:43:işin kötü yanı benim bebeğimin hastalığı farklı yani çeşitleri varmış hemen ölmeyebilirmiş makinaya bağlı 20 yıl bile yaşayabilirmiş allah korusun eğer böyle olursa bakımı çok zor olacakmış gece gündüz makinalar durmasından diye başında olmam gerekecek inşallah böyle şeyler yaşamam ve kimse yaşamaz çok korkuyorum ne olur benim için çok dua edin :26:

Allah korusun inşallah olmaz öyle bir şey...kendini öyle şartlama de ki sağlıklı olacak,güzel olacak her şey iyi gidecek.biliyorum demek zor ama bi şekilde kendini böyle şartlamaya çalış.aynı zamanda tıp fakültelerinde genetik laboratuvarları var istersen bir konuş doktorlarla önceden bilinebiliyor mu bakılabiliyor mu diye.Allah sabır versin

kızlar neden kimse bana fikrini söylemiyor derdime ortak olmuyor :43:

tabiki yeniden çocuk düşün.hem de hiç durma.bak sen normal yollardan hamilede kalabiliyormuşun hiç tereddüt etme bence.ikinci defadad aynı şey olacak diye bir şey yok.

Back
X