Çocuk yapmalı mıyım?

Samh

Guru
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2013
97
43
Merhabalar,
Öncelikle şimdiden teşekkürler yardımlarınız için :) Ben kötü bir çocukluk gecirdim. Annemden şiddet fln gördüm. Bazende maddi problemler yaşadım ama her zaman değil. Eşim benden yaş olarak büyük (10 yaş kadar). Dünyanın en iyi insanlarından biri.. Onu çok seviyorum. Hayatımı her yönden değiştirdi hem maddi hemde manevi olarak olmak istediğim yerdeyim. Benim problemim su: normalde hiç sinirli değilim ama eşime karsı sebepsiz bağırıyorum eşyaları kırıyorum artık kendime zarar verecek noktalara kadar ulaşıyorum. Psikolga da gidiyorum. Çok balon gibisin zamanında çok şişmissin şimdi kendini bosaltıyorsun diyor ama bilemedim.. Eşim çok çalışıyor. Kendimi bazen yalnız hissediyorum ama onun bana bu hayatta verdiklerine karsı yaptıklarımı değil o kimse haketmez. Kendimi durduramıyorum.... O sanırım işler değişir diye cocuk istiyor çok. Ben çok kararsızım ya annem gibi bir anne olursam diye? Siz olsanız ne yapardınız?

olmazsın be canım ama öfke patlaman iyi en azındna icinde kalmasın ayrıca sinirlendigind ebisey kırma bendede var bosver dısarı kus icinede kalmasın
peki esin ne diyo bu duruma oda sinirlimi

o aslında sinirli ama bana karşı hiç değil. cok anlayışlı ama bugun artık bana zarar veriyorsun dayanamıyorum dedi. acaba ilaç mı kullansam 1-2 sene belki daha mantıklı bir insan olursam daha iyi olur cocugum için ama eşimin yası ilerliyor keza benimde ben 30 yaşındayım oda 40

Merhabalar,
Öncelikle şimdiden teşekkürler yardımlarınız için :) Ben kötü bir çocukluk gecirdim. Annemden şiddet fln gördüm. Bazende maddi problemler yaşadım ama her zaman değil. Eşim benden yaş olarak büyük (10 yaş kadar). Dünyanın en iyi insanlarından biri.. Onu çok seviyorum. Hayatımı her yönden değiştirdi hem maddi hemde manevi olarak olmak istediğim yerdeyim. Benim problemim su: normalde hiç sinirli değilim ama eşime karsı sebepsiz bağırıyorum eşyaları kırıyorum artık kendime zarar verecek noktalara kadar ulaşıyorum. Psikolga da gidiyorum. Çok balon gibisin zamanında çok şişmissin şimdi kendini bosaltıyorsun diyor ama bilemedim.. Eşim çok çalışıyor. Kendimi bazen yalnız hissediyorum ama onun bana bu hayatta verdiklerine karsı yaptıklarımı değil o kimse haketmez. Kendimi durduramıyorum.... O sanırım işler değişir diye cocuk istiyor çok. Ben çok kararsızım ya annem gibi bir anne olursam diye? Siz olsanız ne yapardınız?
bence ilkin su sinir harplerini birak ki, esin yilmasin..
ve cocuk evliligi taclandiriyorsa guzel diye dusunuyorum, Allah bilir tabiki, hayirli vakitte olur insaAllah..
esine guveniyorsan, en onemlisi bu..
ama bence once biraz hafifle zihnen.. lohusalik filan daha zor gelebilir sana..
doktorun ne diyor?

Kendini hazır hissetmelisin ve tedavinin tam anlamıyla bitirmelisin

Anneyle yaşadıkların geçmişte kaldı şuan sen geçmişin izlerini taşıdığına gore çocuğuna da bunu yapmamalisin

Bunun bilincinde olmalisin

Yaş kaç? Ne kadar zamandır evlisiniz? Evliliğiniz pek oturmuş gibi durmuyor. Severek mi evlendiniz yoksa eşinizsiz bazı imkanlar sunabildi diye mi?

o aslında sinirli ama bana karşı hiç değil. cok anlayışlı ama bugun artık bana zarar veriyorsun dayanamıyorum dedi. acaba ilaç mı kullansam 1-2 sene belki daha mantıklı bir insan olursam daha iyi olur cocugum için ama eşimin yası ilerliyor keza benimde ben 30 yaşındayım oda 40
zarar veriysoun derken esyave ona mı fizikseil olarak yoksa
ruhsal bakımdamı

doktorum bu konuda hiç yorum yapmıyor... belkide karısmak istemiyor ama psikiatriste gitmemi önermiyor. ben esimin durumunun bu kadar iyi oldugunu evlendikten sonra öğrendim. yani ortalama bir yaşantımız olur diye düşünüyordum o yüzden bana verdiklerinden sebep evlenmedik. cidden çok severek evlendim. yasım 30 benim

Genelde aileden siddet gören veya sevgi görmiyen kisiler, kendi evlatlarina daha cok bagli oluyolar ayni seyler ona yasatmamak icin. Ama eger hazir degilseniz cocuk yapmayin. Belki de cocuk sayesinde düzelirsiniz. Baskalarinin yapin veya yapmayin demesiyle de olmaz ki bu isler. Allah hayirli zamanda nasip etsin.

Cocuk yapmak o kadar kolay mi?? Yapmalimiyim yapacam derken hemen olmuyo o isler canim. Yasinda 30 eger dusunuyorsan daha ne duruyorsun ki??

eşyalara bugün evdeki bir bibloyu duvara fırlattım. daha önceden de 1 kere mumluk kırmıstım :KK43:
aman bende bisey sandım tabıkı kırmak ii degil ama naıcan sinirini böyle cıkıarıyosun esine vursan daha mı ii
bence seni sevse böyle konusmaz
üstüne git bıaz

Canım herşey sende bitiyo herşey senin kalbinde onu dinle ve lütfen kendini ve yuvanı tam rayına oturtmadan bi cocuk yapmayın ne zaman tamam hazırım dersen sağlıklı hayırlı bi evladın olur inşlh cnm ve öyle düşünme belki çoğu anne kılıklı kadınlardan iyi anne olursun önce kendinden başla gerisi gelir cnm :KK76:

aman bende bisey sandım tabıkı kırmak ii degil ama naıcan sinirini böyle cıkıarıyosun esine vursan daha mı ii
bence seni sevse böyle konusmaz
üstüne git bıaz
nasıl üstüne gideyim? birgün beni bırakacak. benim en kötü huyum sinirlenince çok agır konusmam. bazen keske vursan dediği oluyordur eminim....

nasıl üstüne gideyim? birgün beni bırakacak. benim en kötü huyum sinirlenince çok agır konusmam. bazen keske vursan dediği oluyordur eminim....
yapma canım ya seven adam seni sırf sınırlendıgınde bagrıp cagırysan diye bırakıcaksa hıc sevmesın valla bende kızdımmı gozum görmez yanı küfür hakaret ederım ıyı bısey degıl ama huy yanı esının tıpı nasıl asıl nabza göre serbet vermeklazım bence doktora gıdıcek bısey yok erkeklerın hepsı kaba dıyım hangısı esya kırdım dıye psıkologa gıdıyo
kendını bu kadar hor görme bence

Evliligimin ilk yılları ben de böyleydim bazı problemlerimdrn ötürü.. sonra evliligim tam rayına oturmadan daha 1. Senesinde oğluma hamile kaldım. Hormonlar tavan yaptığı için sanki daha çekilmez bir kadın olmuştum. Daha sonra doğum lohusalik derken sinir harplerim aynı devam etti. Yine bir gün çocuğum şahit oldu yaşadığım travmaya ve cok korktu. Psikologa ben de gidiyordum ama cocugumun o hali 10 seansa bedel oldu benim için ve tamamen kurtuldum o halimden çok şükür.

Fakat bu dediğimden çocuk olunca düzelir diye bir anlam çıkarmayın. Çünkü hamilelikte ve diğer dönemlerde kendime çok zarar verdiğimi , istesem bu durumdan o zaman da kurtulabilecegimi uzman eşliğinde anlamış bulundum. Önce kendi kendinize bunu asilayin. Duzelmeyecek bir durum değil. Çok sinirlendiginiz o an başka şeylere odaklanın. Kocanizin iyi huylarina, geçirdiğiniz guzel zamanlara felan ya da başka bir şey bulun. Açın pcyi internete girin ,müzik dinleyin, çıkın dışarı kendi başınıza bir kahve için gelin. ne bileyim odak noktanızı degistirin. Tabii psikoloğa gitmeyide ihmal etmeyin. Şu an sakinlesmeyi öğrenmeden, kendiniz için hamile kalmayın bence..

ayrıca benim kadar agrı konusmuysoun dr yanı ınan cok samımı dıyroum mesela ne dıysoun agır konusuyorum dıyosun ya

Cnm psikolojik tedavini tamamla daha sonra yepyeni bi hayata eşin ve minik mucizenle basla

X