Çocuk yapmayıp pişman olan var mı?

Isin maddi kismini geciyorum.Konforuna,yaşam kalitesine düşkün olan ciftlerin en az 100 defa dusunmesi gereken bir durum cocuk meselesi.8 senelik uzaktan iliskinin sonunda evlenip 7.ayinda ikizlerime hamile kaldim.Daha evliliğin ilk gununden cok isteyerek hemde.Hamileligin son 1bucuk ayı dahil 25 aydır ben diye bir sey yok.Esimle biz diye de bir sey yok.Hayat sadece onlar.Markete,pazara gitmeyi luks goruyorum kendime.Yazin tatile gittik.Bebeklerimi deniz kiyisinda oynatmisim vs ama bilin bakalim neyi yapamamisim 1 hafta boyunca :) Evet denize girmemisim,girememisim:) Her seyimiz onlara endeksli.Uyku saatleri,yemek saatleri.Tekrarliyorum hayat su anda sadece onlar.Hee,pisman miyim ? Asla.Zaten anaç bir insandim.Bekarligimdan beri hep cocugum olsun istedim.Halimden memnunum yorgunluktan topuklarimda kronik agrilar olmasina ragmen,birinin gaz bombasi olmasi sebebiyle 7 ay araliksiz her gun gogsume yuzustu yatarak uyudugundan yari oturur pozusyonda uyumama ragmen.Hatta kız olacaginin garantisi olsa.Bir de kız cocuk isterim.Gerci bunu dedikce esimin beti benzi atiyor ama olsun:) Ama her sey iste en basa donuyor.Konforuna duskun olan cok dusunmeli hem de cok.

İnşallah dediğiniz gibi olur. Bazen çocuğumun yüzüne bakarken utanıyorum evet tatlı sevimli evlat ama ... ben yazsam bitmez öyle bi durum
Bunlar olabilir inanın sıradışı ya da yanlış bir durum değil.
Gerçekten derinlemesine anlayabiliyorum sizi ve hislerinizi kendiniz bile kabul etmek istemediğiniz, yanlış olduğunu düşündüğünüz için açamıyorsunuz.
Şuan ona baktığınızda tek gördüğünüz yaşadığınız zorlukların katlanacağı.

Herkesin bir durumla baş etme yöntemi farklıdır.
Önerebileceğim şeylerden biri duygularınızla yüzleşmeniz olacaktır, ardından elinizdekilerle nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini düşünmek.
Geçmişe dönmek sadece sizi acıtır, aktif tutar pişmanlığı.
Ne zaman his değil akıl boyutuna geçerseniz bu durumun, o zaman hayat daha yaşanır bir hal alıyor ama ilk etap o duyguları kabul etmek.

Yapıp yapmamak tercih meselesi eşiniz içinde sorun yoksa çocuk yapmayabilirsiniz. Benim gördüğüm nerede çocuklardan nefret ederim diyen veya çocuk istemeyip es kaza hamile kalan ya da sonradan anne olma isteği gelen kadınlar çocuklarına aşırının aşırısı abartılı şekilde düşkün oluyorlar. Kendi anneliğinizi sorgulatıyorlar.
Bu benim de karşılaştığım ve kendimde gördüğüm bir durum.
Herhalde altında suçluluk psikolojimiz yatıyor.
Normal olandan çok daha fazla efor sarfedip hissettiğimiz o pişmanlık dürtüsünü bastırmak ve yansıtmamak adına sanırım.

İnşallah dediğiniz gibi olur. Bazen çocuğumun yüzüne bakarken utanıyorum evet tatlı sevimli evlat ama ... ben yazsam bitmez öyle bi durum
kusura bakmayın ama bakış açınız bana normal gelmedi ilk mesajınızda ilk çocuğunuza çocuğum derken diğer evladınıza 2. diye bahsetmişsiniz hep. Sevimli tatlı evlat ama.. ? Bilmiyorum belki psikolojiniz iyi değil ama normal gelmedi. Çocuk olmasaydı hayatım şöyle şöyle olurdu gibi bir pişmanlığı anlarım ama keşke bu 2. yide yapmasaydım şimdi oyuncak için kavga edecekler sevimli ama.. türündeki pişmanlık biraz içimi ürpertti .Bence kendinizi toplamak konusunda biraz destek almalınız belki beş aylık olduğu için uykusuzluk ve yorgunluktan böyledir bilmiyorum umarım bu fikir sürekli devam etmez çocuğun bir suçu yok.

Bunlar olabilir inanın sıradışı ya da yanlış bir durum değil.
Gerçekten derinlemesine anlayabiliyorum sizi ve hislerinizi kendiniz bile kabul etmek istemediğiniz, yanlış olduğunu düşündüğünüz için açamıyorsunuz.
Şuan ona baktığınızda tek gördüğünüz yaşadığınız zorlukların katlanacağı.

Herkesin bir durumla baş etme yöntemi farklıdır.
Önerebileceğim şeylerden biri duygularınızla yüzleşmeniz olacaktır, ardından elinizdekilerle nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini düşünmek.
Geçmişe dönmek sadece sizi acıtır, aktif tutar pişmanlığı.
Ne zaman his değil akıl boyutuna geçerseniz bu durumun, o zaman hayat daha yaşanır bir hal alıyor ama ilk etap o duyguları kabul etmek.
Valla psikoloğa da gidiyorum ama o bile su açıklamayı yapmadı bana çok teşekkür ederim size. Aynı yollardan geçmiş biri daha çabuk anlıyor karşısındakini

kusura bakmayın ama bakış açınız bana normal gelmedi ilk mesajınızda ilk çocuğunuza çocuğum derken diğer evladınıza 2. diye bahsetmişsiniz hep. Sevimli tatlı evlat ama.. ? Bilmiyorum belki psikolojiniz iyi değil ama normal gelmedi. Çocuk olmasaydı hayatım şöyle şöyle olurdu gibi bir pişmanlığı anlarım ama keşke bu 2. yide yapmasaydım şimdi oyuncak için kavga edecekler sevimli ama.. türündeki pişmanlık biraz içimi ürpertti .Bence kendinizi toplamak konusunda biraz destek almalınız belki beş aylık olduğu için uykusuzluk ve yorgunluktan böyledir bilmiyorum umarım bu fikir sürekli devam etmez çocuğun bir suçu yok.
Ben de bu durum devam etmesin diye destek alıyorum çok teşekkürler

Şuan yapmak istemeyebilir siniz. Gelecekte de istemiyor olabilirsiniz. Ama istediğiniz zaman çok geç olabileceği ve kadın doğası gereği yapmanızın mümkün olamayacağı gerçeklerini göz önüne alarak önce sağlık hazırlığınızı tamamlayabilir ve gelecekte bu fikrinizden vazgeçip isteme olasılığınıza karşılık yumurta dondurma gibi operasyonlar ile önlem alabilirsiniz. Eş zamanlı olarak üreme problemi var mı eşinizde yada sizde oluşabilecek problemler neler bunların testini yaptırıp zaman kazanabilirsiniz. Daha sonrada hazır hissettiğiniz bir dönem bu kararı verirsiniz.
Kimse istedi diye çocuk yapılmaz. kimse çocuğunuza bakmayacak ve belki isteksiz olduğunuz için mutsuz ve de kötü bir anne olacaksınız bunu kimse bilemez ve zamanı geldiğinde de size kimse yardım edemez.
Bu kararı en iyi siz verebilirsiniz ama dediğim gibi sağlık kontrollerinizi ve tedavilerinizi olabilirsiniz.

Çocuk yapmak şart değil
Bu duygular içindeyseniz zaten yapmayın.
Önemli olan çocuğu sevebilmek ve bakabilmek
Eğer imkan yoksa gerekte yok

Çocuk yaptım çünkü istiyodum sizin istememenizde gayet doğal... Çevremde çocuk yapmayanda var hiç pişman değiller niye olsunlarki.hem eğer ilerde öyle birşey olursa istersen evlatlık alırsın.insan evde beslediği hayvanına bile nekadar bağlanıyor.kaldiki bı insan yavrusu.biyolojik olman gerekmiyor bunun için
"evde beslediği hayvanın bile" demenize azcuk gönül koydum üç kedisi olan biri olarak 🤣🥺🥺 onlar da evlat gibi oluyor yaa, minnacıkken alıp büyütüyoruz 🥺❣️ o da koşulsuz bir sevgi 🧿❤️
Şaka yapıyorum tabii 🌸😊
karpuz'un dediği gibi eğer pişman olursanız evlatlık alabilirsiniz. Veya yumurta dondurmayı düşünebilirsiniz bence de.
Çocuk istememek, istemek kadar doğal. Herkes anne olmayı tercih etmek zorunda değil.
Ben istiyorum ve hep istiyodum da açıkcası çocuk ama ben zaten çok anaç biriyim. Çocuklar, hayvanlar, çiçekler.. Hepsini çok seviyorum. Bakmak büyütmek hoşuma gidiyor. Ama mesela benim için de çok erken, en az dört beş yılı var. 24 olmama rağmen bana bile soruyorlar çocuk ne zaman diye çok rahatsız edici aslında. Ne kadar özel bir soru. Keşke insanlar sınır ne demek öğrense 🙏
Ne istediğinizi bilmeniz ve ona göre kararlar almanız da takdir edilesi. Öz farkındalık kıymetli bir özellik.
Her şey gönlünüzce olur umarım.

Kesinlikle. Of 3,5 ay zor geçti yaw. Ama o zamanlar bebekte hani tepkisiz oluyor. Doyur, yatır ve altını temizle döngüsünde kendimi kaybetmiştim. 5 aydan sonra güzelleşti benim, 7. Ayda ise mükooo oluyor cidden. Yürüteçle gülerek peşimden geliyor 💕
Benim kızım da 3.5 aylık.Aynı döngüde debelenip duruyorum🙂 Bide kucağa alıştı, bırakıp tuvalete bile gidemiyorum çoğu zaman ama arkadaşın da dediği gibi bu gülüşleri dünyaya bedel.Uyurken bile özleyip uyandırdığım oluyor..
Hiç bir sevgiyle kıyaslayamıyorum.Tabiki herkes böyle hissedecek diye bişey yok.
Çok büyük sorumluluk hakikaten..

bende böyle olduğumu düşünüyorum çocuk sorumluluğunu alabilecek biri görmüyorum kendimi, sadece ara sıra bir kıpırtı geldiği oluyor denesek mi acaba diye sonra geri geçiyor. ama eşim istiyor bende erteliyorum şuan

Benim kızım da 3.5 aylık.Aynı döngüde debelenip duruyorum🙂 Bide kucağa alıştı, bırakıp tuvalete bile gidemiyorum çoğu zaman ama arkadaşın da dediği gibi bu gülüşleri dünyaya bedel.Uyurken bile özleyip uyandırdığım oluyor..
Hiç bir sevgiyle kıyaslayamıyorum.Tabiki herkes böyle hissedecek diye bişey yok.
Çok büyük sorumluluk hakikaten..
Mutlaka Babybjörn alın. Bana sonra dua edin. O kadar muhteşem bir şey ki. 8 aya girecek hala onda duruyor. Onda uyur , oynar. Valla bütçeniz yoksa bile banka falan soyun dhhdhd

Herkes anne baba olmak zorunda değil, hatta bazı kişiler kesinlikle anne baba olmamalı...istemiyorsan olma, kime ne? Hayat senin hayatın.

Tabiki istemeyebilirsiniz ama yinede yumurta dondurma işlemi bence. Belki ilerde fikriniz değişir. Bu size bir şey kaybettirmez.

Ben 2-3 aya kadar asla çocuk istemiyordum. Hamile kalmaktan çok korkuyordum. Bu sıralar yavaş yavaş istemeye başladım ve sebebini hiç bilmiyorum 🤷‍♀️

Back
X