Ve Başak burcunu da :)
Ben Başak, eşim Yay. Normalde yaylar basaktan daha ozgurlukcudur ama eşim kendisi istemese de yine de daha cok bana birakiyor.
Ben mukemmeliyetci ve problemlerde fevriyim. Bir cocuk sorumlulugu almak bi omur bu sorumluluk ve yükü tasimak istemiyorum.
Ozgurlugumun kalmamasi, artik baska bir canliyi dusunerek yasamak, surekli hosgorulu ve sabirli olmaya calismak benim icin ağır.
Ona birsey olsa bir omur aci cekecek olmak, bana birsy olsa arkamda yarim bir insan birakmak, hastalikta uzulup, zorluklarda yipranmak istemiyorum.
Bunlar ve bunlar gibi cok sebeplerim var.
Esimin tum kardeslerinin cocuklari var, arkadaslarinin var, akrabalarin hepsinde var, yapmak istemeyen cevresinde hic olmadigi icin o da her ciftin olur heralde diye dusunuyordu baslarda.
Ama ben ona hakli sebeplerimi daha evlenmeden once soyledikce o da istememeye ve ne kadar zor oldugunu gormeye basladi.
Bazen diyorum bak ne guzel canimiz gec yatmak istiyor hemen cerez meyveler cikarip guzel bir film aciyoruz, erken yatmak istiyorsak deliksiz uyuyoruz, istedigimiz seyi istedigimiz gibi yapiyoruz. Istersek eglenmeye gidip istersek spora yuruyuse cikiyoruz, istersek baska odalarda kendi halimizde vakit geciriyoruz. İstedigimizde seyahate cikiyoruz, istersek o arkadaslariyla futbola, ben biseyler icmeye cikiyorum.
Ikimizden baska dusundugumuz birsey, bir stresimiz yok. Çocuk olsa boş vaktimiz olmayacak, olsa da o vakitte donanimli birey olmasi icin onun aktivitelerine kosturucaz diyorum.
Suan o kadar ikna ve benim gibi dusunuyor ki birinin cocugu olsa ya ne zor yazik ne kadar zorlancaklar simdi diyor.