Çocuk yapmayıp pişman olan var mı?

Ben de, ama azımsanmayacak derecede var.

Ben bebegi sallarken kitap okuyordum. Esim bakiyordu kuaföre gidiyordum, birlikte spor salonuna gidiyorduk. Akustik konsere gittik 3 aylikken tabi korona vs yoktu :)
Yasi gelmeden yurtdisina gittik.
Tabi ki cocuksuz hayat kadar konforlu degil ama kendimden vazgecmedim hic bir sekilde. Hic bisey yapamasam bahcesi genis bi starbucks var, arabaya koyup gidiyordum. Orda mis gibi uyuyordu.
Bu kadar basit aslında. Sizin yaptığınız normal ve olması gereken.
Kültürümüzde biraz da kendini, saçını süpürge edersen ancak anne yada kocana eş olursun görüşü hakim. Yani ne kadar bakımsız, yorgun görünürse o kadar uğraşıyormuş, ne kadar bakımlı ve kendine vakit ayirirsa o kadar ilgilenmiyormuș gibi. Çok yanlış tabiki ama yetişme tarzı da bu.
 
Mutlaka Babybjörn alın. Bana sonra dua edin. O kadar muhteşem bir şey ki. 8 aya girecek hala onda duruyor. Onda uyur , oynar. Valla bütçeniz yoksa bile banka falan soyun dhhdhd
Biz kullandık gerçekten çok işimizi gördü bizimki sallanmaktan nefret ediyordu birtek babybjörn de pıt pıt bir iki sallamada uyuyordu. Uzun süre kaka yapmadığında oraya oturunca çok rahat yapıyordu. Biz biraz tosbidik ve uzun olduğumuzdan 7. Aydan sonra kullanamadık. Parasını sonuna kadar hak ediyor.
 
Öyle anne babalar varki dünyaya getirdikleri evlatlarina öyle bir hayat yaşatıyorlarki, doğan doğduğuna pişman oluyor. Benim 2 evladım var iyikide yapmışım diyorum. Bu benim hayatım ve özgürlüğümse çocuk yapmamakta bir başkasinin özgürlüğü bence.
Yinede ilerde fikrim değisirse diye tereddütünüz varsa yumurta dondurma işlemi bence çok mantıklı
 
10 yıllık birliktelik ve 1 yıllık evliliği tamamladık. Kendimi bildim bileli annelik içgüdüsü yok, böyle bir istek, arzu yok. Bunu hiçbir zaman paylaşmaktan da çekinmedim. Ailem, eşim ve onun ailesi farketmeksizin herkes en başından beri bilir. Anne olmam için hiçbir sebep bulamıyorum tek bildiğim hayatımın gayet neşe dolu olduğu, evimde 3. Bir kisi ve onun sorumluluklarını istemediğim, bir canlıya ömrümü, tüm sevgimi ve fedakarligimi adamak istemediğim, çocuklu yaşam şeklinin bana hep boğucu ve kısıtlayıcı gelmesi, eşimle kafamiza estiği gibi hareket etmemiz, çocuklara tahammulumun çok az olması vs vs aslına bakarsaniz sebep aramama bile gerek yok istemiyorum bu kadar basit neden bulmaya dahi gerek yok nasıl ki çocuk isteyen insanlara neden istiyorsun ki demiyorsak istemeyen de istemiyor . Aslında insanların çocuk düşünmüyor musun diye sormasından rahatsız olmuyorum tek rahatsızlığım sorularına karşılık çocuk istemediğimi söylediğimde öcü gibi davranmaları, hiddetlenmeleri ve muhakkak değiştirilmesi bir kararmışçasına saçma bir şekilde ikna etmeye çalışmaları. Gelelim asıl konuya devamlı takipte olduğum çikolata kistlerim var ve her iki yumurtalıktada cerrahi gerektirecegi öngörülüyor konu hakkında hekimimin muhakkak hemen çocuk yap ya da yumurtalıklarını doldur diye baskısi var Çocuksuz bir hayat ihtimali onun için ihtimaller dahilinde değil, hastalıklı bir düşünce olarak görüyor bunu ve öyle ki bazen tavırları da çok rahatsız edici oluyor. Peki çocuk yapmayıp sonra pişman olan keske yapsaydım diyen var mi aranızda?
🤔🤔🤷‍♀️🤷‍♀️
 
Biz kullandık gerçekten çok işimizi gördü bizimki sallanmaktan nefret ediyordu birtek babybjörn de pıt pıt bir iki sallamada uyuyordu. Uzun süre kaka yapmadığında oraya oturunca çok rahat yapıyordu. Biz biraz tosbidik ve uzun olduğumuzdan 7. Aydan sonra kullanamadık. Parasını sonuna kadar hak ediyor.
Aynen kakasını onda yapıyor 😂 koyunca direkt yapıyor kakasını valla. Bulandan Allah razı olsun.
 
Bahsettiğiniz ana kucağına baktım ne özelliği var ki otomatik sallanmiyor bile :)
Otomatik sallananlar bir kaç ay sonra özelliğini kaybediyor. Bunda çocuk oynadıkça sallanıyor:) ne demek istediğimi kullananlar bilir. Allah bulandan razı olsun. 4 mom falan bunu yanında çöp.
 
İstemiyorsanz yapmazsınz, yumurtanızı dondurablrsinz sizd bişe kaybettirmez
Çoğunluk pişman olursunuz dese yapckmısınz sanki, karar yine sizin yine sizin
 
7 yıllık evli arkadaşım var çocuk düşünmüyorlar. Karı koca hem fikirler. Çok da mutlular. Ne istediğini bilmek çok önemli bu konuda bence.

Farklı şehirlerdeyiz. Bazen geliyor benim çocukları seviyor etkinlik yapıyor beni dinlendiriyor gidiyor. Hem ona bana yarıyor bu durum :KK48:
 
X