- 5 Temmuz 2011
- 5.344
- 6.214
- 198
Kac cocugun var canim erken emeklilik cocuk sayisina gore degisecekmis.Cok cocugu olan kadinlar daha erken emekli olabilecekmis tabi yasa onaylanirsa![]()
![]()
![]()
şimdilik 2. yolda Allah izin verirse :)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kac cocugun var canim erken emeklilik cocuk sayisina gore degisecekmis.Cok cocugu olan kadinlar daha erken emekli olabilecekmis tabi yasa onaylanirsa![]()
![]()
![]()
Bayanlar yasa 3 çocuk sahibi olmaya teşvik için çıkıyor yani 1 çocuğunuz da olsa 3 çocuğunuz da olsa yararlanıyorsunuz. Ayrıntılar 10 güne netleşecekmiş ama genel olarak durum bu 3-6 yaş arası kreş 0-3 yaş mama ve bez desteği her çocuk için 300 tl. Bu konu kazanç kapısı olarak kullanılmasın diye en fazla 4 çocuk için ödeme yapılacak. Ödemenin direk fondan mı elden mi ne şekilde ödeneceğine karar verilmemiş
Haberlerde izledim 4. Cocuk ici odeme yapilmayacakmis.Aslinda eger boyle bir yardim yapilacaksa nakit para olarak yapilmasini istemiyorum.300 lirada olsa bazilari harcligimiz cikti derler.300 liralik bez yardimi yada bebegin diger ihtiyaclarini verebilirler.Krese gidiyorsa 300 liralik kismi kresin hesaplarina yatabilir yada bakici bakiyorsa onun hesaplarina yatabilir.
Bayanlar yasa 3 çocuk sahibi olmaya teşvik için çıkıyor yani 1 çocuğunuz da olsa 3 çocuğunuz da olsa yararlanıyorsunuz. Ayrıntılar 10 güne netleşecekmiş ama genel olarak durum bu 3-6 yaş arası kreş 0-3 yaş mama ve bez desteği her çocuk için 300 tl. Bu konu kazanç kapısı olarak kullanılmasın diye en fazla 4 çocuk için ödeme yapılacak. Ödemenin direk fondan mı elden mi ne şekilde ödeneceğine karar verilmemiş
amaç o zaten kadını çalışma hayatına kazandırırken nüfus artış hızınıda yüksek tutmak..sanmıyorum ki ev hanımlarına verilsin..ama daha netleşmedi tabii.
kariyer sahibi olabilmek için çocuk yapmayı bırakan kesim hedefleniyor evde oturup kendiliğinden 3 çocuk yapanı kapsayacaksa yasa pozitif ayrımcılıktan çıkar negatif ayrımcılık olur.zaten ödeme ile ilgili fon kesintisi sadece kadınların maaşlarından yapılacağı için çalışandan alıp evde oturana vermek adalet dışı bir uygulama olur.sigortadaki analık ödemesi iptal edilip yerne fon kesintisi %15 civarı yapılacakmış.aynı hak isteğe bağlı ödeme yapan ev hanımları içinde geçerli olabilir tabii onda bir sıkıntı yok..
evet bencede oyle ben calısıorum da gorumcem bana ohh 900 lıra alcam evde oturup maaş gbı dıodu.benıde snır etmıstı zaten ıns alamazda gorur
bu kesıntı ne oluo bıraz acabılırmısın ?
KResı onlar odesın ben bır tane cocugu hemen yapacagım valla
ona bırak buna bırak ona arabayla gotur buna uykudayken surukle![]()
Canim sen beni yanlis anladin bak kendi gorumcen den ornek vermissin cocuk basi 300 lira sanmis toplam 900 maas oh ne rahat iste bunu bazi insanlar yanlis anliyacak belki aldigi parayi hic cocuguna harcamayacak ki zaten nakit para olarak verilirse ve cocuga harcanmadigi cikarsa yardim kesilcekmis.