Çocuk Yardım Parası

Bayanlar yasa 3 çocuk sahibi olmaya teşvik için çıkıyor yani 1 çocuğunuz da olsa 3 çocuğunuz da olsa yararlanıyorsunuz. Ayrıntılar 10 güne netleşecekmiş ama genel olarak durum bu 3-6 yaş arası kreş 0-3 yaş mama ve bez desteği her çocuk için 300 tl. Bu konu kazanç kapısı olarak kullanılmasın diye en fazla 4 çocuk için ödeme yapılacak. Ödemenin direk fondan mı elden mi ne şekilde ödeneceğine karar verilmemiş

Bayanlar yasa 3 çocuk sahibi olmaya teşvik için çıkıyor yani 1 çocuğunuz da olsa 3 çocuğunuz da olsa yararlanıyorsunuz. Ayrıntılar 10 güne netleşecekmiş ama genel olarak durum bu 3-6 yaş arası kreş 0-3 yaş mama ve bez desteği her çocuk için 300 tl. Bu konu kazanç kapısı olarak kullanılmasın diye en fazla 4 çocuk için ödeme yapılacak. Ödemenin direk fondan mı elden mi ne şekilde ödeneceğine karar verilmemiş

Haberlerde izledim 4. Cocuk ici odeme yapilmayacakmis.Aslinda eger boyle bir yardim yapilacaksa nakit para olarak yapilmasini istemiyorum.300 lirada olsa bazilari harcligimiz cikti derler.300 liralik bez yardimi yada bebegin diger ihtiyaclarini verebilirler.Krese gidiyorsa 300 liralik kismi kresin hesaplarina yatabilir yada bakici bakiyorsa onun hesaplarina yatabilir.

olayın bir de şu yanı var evet kötü niyet açısından nakit yapılmaması gerçekten çocuklara harcanmasını daha garanti haline getirir ama..bu çocukların tek ihtiyacı bez ve mama değil ki unun meyvesi var giyeceği var atıyorum ben çocuğu emziriyorum bez parasıda aylık 80 lira falan bezin yanı sıra şampuanı deterjanı alt değiştirme malzemeleri var yani 300 liraya kadar olan parayı neden bunlara kullanmayayım..sanıyorum ki bunları düşünerek nakit vereceklerdir ancak bir ihtimal fatura ile belgelendirme talep ederlermi eskiden vergi iade sisteminde olduğu gibi

Haberlerde izledim 4. Cocuk ici odeme yapilmayacakmis.Aslinda eger boyle bir yardim yapilacaksa nakit para olarak yapilmasini istemiyorum.300 lirada olsa bazilari harcligimiz cikti derler.300 liralik bez yardimi yada bebegin diger ihtiyaclarini verebilirler.Krese gidiyorsa 300 liralik kismi kresin hesaplarina yatabilir yada bakici bakiyorsa onun hesaplarina yatabilir.

ne alakası var sankı o parayı kendımıze harcayıp bez mamamı almıycaz yavrucaklarımıza..
bence para olark verılmelı..ticket bılmem ne bana gore cok sacma..

bu haber mutlu ettı benı saool şekerim.

ben bıraz netten arastırdım 3 cocuk sartınıg oremedım kızlar?

ne 3-4 kadesa
zengınler 1 tane cocuk yapıyor bak mesela ben :27:

buarada bende bu kıs cougu anaokuluna verecektım devlet artık ozel krese verırım :)
hıc bı sekılde + gormedım su turk vatandaslıgına gectıgımden berıb ırazda barı ben yararlanayım demı ama

Son düzenleyen: Moderatör:
amaç o zaten kadını çalışma hayatına kazandırırken nüfus artış hızınıda yüksek tutmak..sanmıyorum ki ev hanımlarına verilsin..ama daha netleşmedi tabii.

amaç o zaten kadını çalışma hayatına kazandırırken nüfus artış hızınıda yüksek tutmak..sanmıyorum ki ev hanımlarına verilsin..ama daha netleşmedi tabii.

evet bencede oyle ben calısıorum da gorumcem bana ohh 900 lıra alcam evde oturup maaş gbı dıodu.benıde snır etmıstı zaten ıns alamazda gorur

kariyer sahibi olabilmek için çocuk yapmayı bırakan kesim hedefleniyor evde oturup kendiliğinden 3 çocuk yapanı kapsayacaksa yasa pozitif ayrımcılıktan çıkar negatif ayrımcılık olur.zaten ödeme ile ilgili fon kesintisi sadece kadınların maaşlarından yapılacağı için çalışandan alıp evde oturana vermek adalet dışı bir uygulama olur.sigortadaki analık ödemesi iptal edilip yerne fon kesintisi %15 civarı yapılacakmış.aynı hak isteğe bağlı ödeme yapan ev hanımları içinde geçerli olabilir tabii onda bir sıkıntı yok..

kariyer sahibi olabilmek için çocuk yapmayı bırakan kesim hedefleniyor evde oturup kendiliğinden 3 çocuk yapanı kapsayacaksa yasa pozitif ayrımcılıktan çıkar negatif ayrımcılık olur.zaten ödeme ile ilgili fon kesintisi sadece kadınların maaşlarından yapılacağı için çalışandan alıp evde oturana vermek adalet dışı bir uygulama olur.sigortadaki analık ödemesi iptal edilip yerne fon kesintisi %15 civarı yapılacakmış.aynı hak isteğe bağlı ödeme yapan ev hanımları içinde geçerli olabilir tabii onda bir sıkıntı yok..

bu kesıntı ne oluo bıraz acabılırmısın ?

evet bencede oyle ben calısıorum da gorumcem bana ohh 900 lıra alcam evde oturup maaş gbı dıodu.benıde snır etmıstı zaten ıns alamazda gorur

Canım bencede calısan kadına verılır zaten okudugum haberlerde o yonde calısan kadınların ya 1 cocuk yaptıgı yada hıc yapmadıgı soylenıyor

Onları hem calısmaya hem nufus artısına tesvık için dusunulmus

Bende dusunuyorum para verılırsa eger karısını işe gonderıp cocuk yapan verılen paralarıda cocuklara h arcamayan adamları ne yapacaklar acaba

Boyle babalarda yok degıl malesef

Para verılmedıgı halde cocukların rızkını kumara ıckıye verenler varken verılınce daha kolay yaparlar

Yanı nakıt verılecegını dusunmuyorum

Canim sen beni yanlis anladin bak kendi gorumcen den ornek vermissin cocuk basi 300 lira sanmis toplam 900 maas oh ne rahat iste bunu bazi insanlar yanlis anliyacak belki aldigi parayi hic cocuguna harcamayacak ki zaten nakit para olarak verilirse ve cocuga harcanmadigi cikarsa yardim kesilcekmis.

bu kesıntı ne oluo bıraz acabılırmısın ?

Gecen sene bir soylenti cikmisti calisan annelere kres yardimi yapilacak diyorlardi hatirlarsan o onun parasi maaslardan kesilecek diyorlardi yani calisan herkesin maasindan cuzzi bir miktar kesinti yapilacak demislerdi.

KResı onlar odesın ben bır tane cocugu hemen yapacagım valla
ona bırak buna bırak ona arabayla gotur buna uykudayken surukle :(

KResı onlar odesın ben bır tane cocugu hemen yapacagım valla
ona bırak buna bırak ona arabayla gotur buna uykudayken surukle :(

Bende çalısacam verırlerse

Çalıstıgımı kres parası yapmayayım ıkı cocuga dıye evde oturup kendım bakıyorum

Sımdı azda alsam cokta alsam calıstıgıma deger

Hemde dedıgın gıbı bakacak bırını bulması cok zor

Son düzenleme:
Canim sen beni yanlis anladin bak kendi gorumcen den ornek vermissin cocuk basi 300 lira sanmis toplam 900 maas oh ne rahat iste bunu bazi insanlar yanlis anliyacak belki aldigi parayi hic cocuguna harcamayacak ki zaten nakit para olarak verilirse ve cocuga harcanmadigi cikarsa yardim kesilcekmis.

yok canım ama gorumcm belkı 900 den fazla harcıodur cocuklarına hakkını yıyemem.yanı benım demek ıstedıgım takıbını nasıl yapıcaklar.
meyvesı kıyafeti gezmesı oyuncagı zaten o parayı muakkak harcıoruz evladımıza.
300 lira yardım verıcekler onuda okdr sorgulamasınlar Allahaskına ya.
çünkü elbet harcıoruz.
ben kreşe gondermıyorum anneme bırakıorum ozaman ben para alamıycakmıyım.?ee bende krese verıyım annem zor bakıo desem kres en az 550 yanı 250 yıne cebımden mı verıcem?benım anlatmaya calıstıgımda bu.

Bazen insanlari anlamak cok zor. Yapilan bu kadar buyuk degisiklikler hep gozardi ediliyo. Hep kandirilan kisi durumana giriyoruz nedense...
Sanki onceden yardimmi vardi ama yinede her evde 3-4-5 cocuk yokmu???
Neye kimi tesvik edicekler sanki.
Zaten dogurganlik icimizde var. En azindan simdi bi miktar yardim edicekler.

Avrupa sistemine gecis yapicaklar.
Cocuk basina ve cocugun yasina gore odeme yapilicak tek istenilede sigortali olmak.
En fazla uc cocuga kadar odeme yapilcak ve odenen paranin hesabi sorulmucak. Cocuga bez alma veya elbise alma sartmi sanki, o eve alinan ekmegide cocuk yiyecek sonucta. Ve cocuklarin ozel ihtiyaci olupta yok aman dur kendime harcayim diyen millet degiliz ki.
İstisnalar icinde tum halki kara listeye alamazlar..

Back
X