çocuk yetiştirmeyi bilmeyen anne olmasın!!!

aynen öyle ben de öğretmenim. bu yüzden annesine söylemek istedim. çocuğun hiçbir suçu yok yetiştirilme sorunu.
çocuk olsa eğitirsin, koskoca insanlar eğitilmezler. çünkü bunu gururlarına yedirmezler. onlar yanlış yapmazlar. konu erkek organıysa tartışmaya kapalı:işsiz:

Bazen veli toplantılarında bile bezginlik geliyor çünkü veliye çocuğu icin yardımcı olmaya çalışıyoruz, onlar bu durumu çocuklarını şikayet ediyoruz çocuklarını kötülüyoruz olarak görüp toz kondurmuyorlar. Kendi çocuklarına yaptıkları en büyük kötülük bu aslında, görmezden gelmeleri.
Biraz iç dökme gibi oldu ama çok doluyum galiba:KK50:

biz o yaşta en fazla salak mal derdik. onda da annemizden korka korka. ben hatırlıyorum salak dediğim için arkadaşım tehdit etmişti bana taso al yoksa annene söylerim diye :)) gülümsetti bu anı şuan
aynen oyle. insallah benim vocuklar kotu cumleler kurmaz ben mulayim cocuklari cok seviyorm .iste bu yuzdn

Bazen veli toplantılarında bile bezginlik geliyor çünkü veliye çocuğu icin yardımcı olmaya çalışıyoruz, onlar bu durumu çocuklarını şikayet ediyoruz çocuklarını kötülüyoruz olarak görüp toz kondurmuyorlar. Kendi çocuklarına yaptıkları en büyük kötülük bu aslında, görmezden gelmeleri.
Biraz iç dökme gibi oldu ama çok doluyum galiba:KK50:
seni çok iyi anlıyorum. bizim amacımız çocuklarına laf söylemek değil yanlışlarını el birliğiyle düzeltmek. ama direkt “kimse benim çocuğuma laf söyleyemez” kafasıyla geldikleri için aslında işleri daha zor. hep denir ya ben paramı alır giderim olan size olur diye hakkaten öyle :) ben birkaç yıl varım sonra yokum, siz bir ömür o çocuktan sorumlusunuz

aynen oyle. insallah benim vocuklar kotu cumleler kurmaz ben mulayim cocuklari cok seviyorm .iste bu yuzdn
kendini ezdirmesin de ama bunu abartmasın aynı zamanda. offf ortasını bulmak öyle zor ki. Allah yardım etsin annelere :( bazen bi çöküntü geliyo ben bu devirde çocuk dünyaya getirmem diye

seni çok iyi anlıyorum. bizim amacımız çocuklarına laf söylemek değil yanlışlarını el birliğiyle düzeltmek. ama direkt “kimse benim çocuğuma laf söyleyemez” kafasıyla geldikleri için aslında işleri daha zor. hep denir ya ben paramı alır giderim olan size olur diye hakkaten öyle :) ben birkaç yıl varım sonra yokum, siz bir ömür o çocuktan sorumlusunuz

Aynen öyle canım. Bir de bende bazen bu dünyaya çocuk getirmeye korkup bana da bir çöküntü geliyor ama sonra diyorum ki bizim gibilerin daha çok çocuk yapması lazım ki biz artalım onlar azalsın. Düşünüyorum kendim istediğim gibi yetiştirmişim çocuğumu ama etrafı anlattığın olaydaki gibi çocuklarla dolu, tutunacak bir yer yok.

Aynen öyle canım. Bir de bende bazen bu dünyaya çocuk getirmeye korkup bana da bir çöküntü geliyor ama sonra diyorum ki bizim gibilerin daha çok çocuk yapması lazım ki biz artalım onlar azalsın. Düşünüyorum kendim istediğim gibi yetiştirmişim çocuğumu ama etrafı anlattığın olaydaki gibi çocuklarla dolu, tutunacak bir yer yok.
yaa aynen işte. ben özene bözene her şeyi öğretirim çocuğuma o yaşa getiririm. hop terbiye almamış biri çıkar karşısına tüm veriler sıfırlanır. bu yüzden dedim hayatlarından geçen her çocuğa yazık diye

Aaah ah.. Ne denir ki .. Bacak kadar çocukların bile ağzında hep belden aşağı küfürler. Önce ahlak ve maneviyat diyenler ne kadar da haklıymış.. Her şeyden önce ahlak ve maneviyat. Başka yolu yok

Aaah ah.. Ne denir ki .. Bacak kadar çocukların bile ağzında hep belden aşağı küfürler. Önce ahlak ve maneviyat diyenler ne kadar da haklıymış.. Her şeyden önce ahlak ve maneviyat. Başka yolu yok
inanın öyle. 10-12 senede devir öyle değişmiş ki. bilinç sahibi olamamış anneler. çocuğu doğurmakla kalmıyor. yine kendi başları ağrır bize bişey olduğu yok

Var öyle gereksiz zihniyet oğlan çocuğu sövsün yakışıyo ağzına diye
Söv bi oğlum diyeni mi ararsın aç şeyini göster diyeni mi

Var bi tanıdığım zoru şeyinde eli orda bakmakla alakası yok görünüyo zaten utanmaz açıkda geziyo akraba bide kaç kere uyarıldı aile yok dinlemiyolar 15yaşında bu çocuk normalmi ieyini eline alıp göstermesi yani topluma annesinin karşısında bile öyle

şekilli küfürler bile var 1 şu 2 bu 3.... 7 yengen .. yedi bilmem ne 8 9 .... gibi gidiyoda gidiyo

Oğlum olcak söverse uyarırım ama inatla söver böyle davranırsa ya ağzına vururum yada biber sürerim küfür ve argodan nefret ediyorum haklıda olsa bi kavgada söven erkek acizdir ya senin anana avradına da sövülünce gururuna yediremiyosun kavga çıkarıyosun sen ne diye sövüyon elin bacısına şuyuna buyuna
İşi abartıp dine kitaba söven de var resmen söverken fantazi kuran da bi kavgada adam şöyle böyle de ananı bacını öyle bi tarif verdiki mahalle ortasında resmen cinayet sebebi

Ama çocuklar cinselliğe meraklı küçük yaşta bilmiyırum ailelerin de işi zor anlatılmalı bazı şeyler gerekirse yardım alınmalı

Var öyle gereksiz zihniyet oğlan çocuğu sövsün yakışıyo ağzına diye
Söv bi oğlum diyeni mi ararsın aç şeyini göster diyeni mi

Var bi tanıdığım zoru şeyinde eli orda bakmakla alakası yok görünüyo zaten utanmaz açıkda geziyo akraba bide kaç kere uyarıldı aile yok dinlemiyolar 15yaşında bu çocuk normalmi ieyini eline alıp göstermesi yani topluma annesinin karşısında bile öyle

şekilli küfürler bile var 1 şu 2 bu 3.... 7 yengen .. yedi bilmem ne 8 9 .... gibi gidiyoda gidiyo

Oğlum olcak söverse uyarırım ama inatla söver böyle davranırsa ya ağzına vururum yada biber sürerim küfür ve argodan nefret ediyorum haklıda olsa bi kavgada söven erkek acizdir ya senin anana avradına da sövülünce gururuna yediremiyosun kavga çıkarıyosun sen ne diye sövüyon elin bacısına şuyuna buyuna
İşi abartıp dine kitaba söven de var resmen söverken fantazi kuran da bi kavgada adam şöyle böyle de ananı bacını öyle bi tarif verdiki mahalle ortasında resmen cinayet sebebi

Ama çocuklar cinselliğe meraklı küçük yaşta bilmiyırum ailelerin de işi zor anlatılmalı bazı şeyler gerekirse yardım alınmalı
aynı dertten muzdaribim. daha geçen gün girdiğim ortamda erkek çocuğunun altını açtı birisi hem de yemek yenilen masanın yanı başında. midem öyle bulandı ki anlatamam. odayı da koku sardı. bebeği hasta olurmuş cam da açılmadı. kaçıp zor kurtuldum. “bakın ablaları benim oğluşumun güvencesine” dedi bir de. güvence??!!! daha beteri var da onu anlatmaya dilim varmıyor öyle iğrenc..
sanırım bunlar her yerde mutlaka var ve asla tükenmicekler. biz bunlara rağmen doğru kalmaya gayret etmek zorundayız

az önce dehşet çirkin bi olay yaşadım. aşırı sinirliyim bi yerlere kusmak istiyorum bu insanlara olan nefretimi.

kız kardeşimin evindeyim, apartman. her katta 4 daire var ve her katta büyükçe bi alan var hol gibi. hepsi yaşça büyük. iki tanesinin çocuğu 10 yaşında aynı sınıfa gidiyorlar. 2-3 arkadaşları daha var aynı sınıftan. konuşmalarına kulak misafiri oldum ister istemez. ve aynen şu şekildeydi;
x: (arkadaşlarının adı ayşe ve ali olsun) ali bana bugün dedi ki ben ayşeyi ne yapıp edip tavlayacağım.
y: (ayşeyi seviyor) ben s.kerim o aliyi. isterse sevgili gülü alsın isterse öpüşsün. ayşeyi de s.kerim. beni sinirlendirmesinler
arkadaşlar bu çocuklar 10 yaşında. çook şaşırdım. ve çıktım dışarı “siz ne biçim konuşuyorsunuz öyle? konuştuğunuz kelimelerin anlamlarını biliyor musunuz?” dedim. annelerini kapıya çıkarmaktı amacım yalan söylemeyeceğim. çıkıp ağzıma geleni annelerine saymak istedim. evet orası benim evim değil sanane neden karıştın diyenler olacaktır ama inanın hakim olamadım kendime. çocuk “sana burdan bi vursam camdan sokağa düşersin yemin ederim” dedi bana. bana????? bizim sesimize prenses annemiz çıktı. sanane benim çocuğumdan nidaları atıyor. ailecek ruh hastası bunlar sanırım. “evet haklısınız banane ama kardeşimi baya yakından ilgilendiriyor. evinizde kurduğunuz diyaloglar gram umrumda değil. ama burası ortak alansa, ne konuştuğunuza dikkat edeceksiniz kusura bakmayın. çocuğum yok ama olsaydı hiç duyamayacağı bir kelimeyi sizin terbiye öğretemediğiniz çocuğunuzdan öğrenmesini tercih etmezdim” dedim. “evet yaşamadığın bir yer hakkında söz sahibi değilsin. oğlum o benim istediğini söyler. isterse s.kerim de der. gir içeri sahibin konuşsun” dedi. kız kardeşimi kastetti. sözde kız kardeşim yüz göz olmak istemeyip beni öne sürmüş gibi. çünkü daha öncesinde ufak tefek tartışmalar yaşadılar. isterse o kelimeyi kullanabilirmiş. heh dedim, erkek organını baş tacı yapmış bir aile daha. ne tartışmaya değer, ne fikrini değiştirebilirim. alıp montumu çıktım gittim. kendince haklı oldu şuan. sonra erkekler neden sapık. neden kadınlar tecavüze uğruyor, neden kadına şiddet uygulanıyor? bu gibi zihniyetler ‘erkekliği’ yüceltmeye devam ettiği sürece biz bu sorunları aşamayız. yazık diyorum cidden. o çocuğa yazık, sınıf arkadaşlarına, hayatlarından kim geçtiyse hepsine yazık.
her insan anne olabilir, ama her insan layığıyla bir evlat yetiştiremez. kötü kalpli miyim bilmiyorum ama böyle insanların anne olmalarını istemiyorum. bir şeyler yapmak istesem yapamam, o onun çocuğu en nihayetinde. üzüldüğümle ve sinirlendiğimle kaldım işte yine.

evladının bu şekilde her yanlışına yanlış olduğunu bilsen dahi ses çıkarmamak mı annelik? ben anne değilim, siz annelere soruyorum aynı olayla siz karşılaşsanız neler yapardınız? tepkimi abartmış olabilir miyim? kendi çocuğunuzun böyle biriyle arkadaşlık yapmasını eminim istemezdiniz ama ben kimim de karıştım gibi bir vasfım mı oldu?

''Her kadın çocuk doğurabilir ama her kadın anne olamaz'' sözünün Şekil A1 örneği gibi olmuş.:skandal:
Bazı kadınlar anneliği ''Benim çocuğum her istediğini yapabilir, herkese her istediğini söyleyebilir, her kişiyi canı isterse harcayabilir'' olarak algılıyor galiba..
Zamanında bu annelere ailelerinde sanırım hiç değer verilmedi, hiç dinlenmediler hep eleştirilip suçlandılar.
Onlar da anne olunca ''benim çocuğumun her istediği olacak, benim çocuğum istediği gibi davranacak'' diyerek şımartmaya başlıyorlar.
Ama bu anlayış çocuklarını mahvediyor ayrıca toplumu da dejenere ediyor.
Her zaman bizim toplumumuzda bilinçsiz annelerin çocukları fazla olacak.
Maalesef..:KK43:
O yüzden bizim gençlerin çoğundan hiçbir şey beklemiyorum.(İyi anlamda)
Tabi ki bilinçli gençler de çıkacak.Ama azınlık olacaklar.O bilinçli gençler umarım değer gördükleri bir çevrede yaşarlar..
Tek temennim bu..Hoppa

Back
X