• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuk - Yuzde mantar

Alys

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
34.491
91.171
798
Herkese koronasiz gunler dilerim,

Krese giden oglumda yuzunde mantar cikti, yaklasik 2 ay once,
Geride kalan zamanda doktorun onerisi ile 3 farkli krem kullandi, son kullandigi kortizonlu bir krem ve 2 haftadan fazla kullanmayin dedi doktoru, gecmezse yeniden getirin dedi.

Yuzunde biri daha renkli olmak uzere 2 adet vardi, hafif olan gecti, ama digerinde hic bir degisim yok, ilk bir kac gun sanki azaliyor gibi geliyor bize ama yok ayni yani. Bir de tam yanaginda olunca kremi siliyor da, ilk on dakika takip ediyorum, silerse yeniden suruyorum da acikcasi fazla yuklemek de istemiyorum.

Simdi doktora yeniden gitme konusunda kararsizim, cok guvenim de yok, cocuk aylardir krem kullaniyor yani.

Ne yapmak gerekir?
Alternatif tibba da acigim,
ama korona zamani bekleyelim doktora goturmeyelim dersek ilerleyip cocukta kalici bir iz olusturur mu?

Tesekkuler.

Terbisil sprey var, 1 hafta düzenli kullanınca geçiriyor, geçmiş olsun

Ben de seni düşünüyordum

Koronasız devam 😀😀😀

Mantar olduğu kesin mi

Yani türü vs mikroskopta tespit edildi mi

Burada advantan isimli bir krem veriyorlar mantar değil de bir adı vardı şimdi hatırlayamadım

Stres temelli oğlum 13 aylıktı ( stres nedeni annesinin işten çıkarılması idi)

Sonra geçti çok üstüne gitmeyin eğer çok kaşınmıyorsa

Terbisil baya ise yarıyor bende kremini kullandım bacagimda çıkan bi mantar için
Yine de telefonu varsa dr arayarak ulaş sor konu sahibi

Çok çok geçmiş olsun bir an önce iylesir inşaallah kuzunuz

Tv de görmüştüm ferudun kunak bi tarif vermişti yüzdeki leke egzama lar için
%100 garantili yüzü 1 hafta içinde pamuk gibi yapıyor demişti

1 dilim tam buğday ekmegini 1 yumurta akıyla blendirdan geçırince krem haline geliyomuş bunu
Yüzüne sürüp kuruyuncaya kadar bekletip yıkamadan hafif hafif dairesel hareketlerle soyun diyodu

Çok etkili bi tarif diyordu denemek istersiniz belki

Ben de seni düşünüyordum

Koronasız devam 😀😀😀

Mantar olduğu kesin mi

Yani türü vs mikroskopta tespit edildi mi

Burada advantan isimli bir krem veriyorlar mantar değil de bir adı vardı şimdi hatırlayamadım

Stres temelli oğlum 13 aylıktı ( stres nedeni annesinin işten çıkarılması idi)

Sonra geçti çok üstüne gitmeyin eğer çok kaşınmıyorsa

valla pek ilgilendiler diyemem, soyle uzaktan bakip krem yazdilar.
hic kasinma yok.

Esimin boynunda bir leke vardi boyle bazen beyaz oluyor bazen kirmizimsi mantarmis. Doktor sprey verdi 1 hafta kullandi hemen gecmedi ama geçti sonra

Çok çok geçmiş olsun bir an önce iylesir inşaallah kuzunuz

Tv de görmüştüm ferudun kunak bi tarif vermişti yüzdeki leke egzama lar için
%100 garantili yüzü 1 hafta içinde pamuk gibi yapıyor demişti

1 dilim tam buğday ekmegini 1 yumurta akıyla blendirdan geçırince krem haline geliyomuş bunu
Yüzüne sürüp kuruyuncaya kadar bekletip yıkamadan hafif hafif dairesel hareketlerle soyun diyodu

Çok etkili bi tarif diyordu denemek istersiniz belki

evet artik bu tarz seyler deneyecegim, kolaymis da bu, bakayim.

hic kasinma yok.

Unutun o zaman

Krem vs diye darlama

Stres kaynağını bul

Söyleyemediği bir kelime de olabilir korona ya ilişkin birinin söylediği tek bir kelime de

Foto varsa atsana

Böyle parmak ucunu boyayıp ellemiş gibi mi Parmak boya gibi

Bazı mantarlar inatçı oluyorlar.
Resmini çekip yollayap sitesinden çocuk doktoru Kadir Tuğcu ya gönderebilirsiniz.
İsmini yazarsanız hangi sitede soru cevap yazdığı çıkar.

hic kasinma yok.
Geçmiş olsun çocukken benimde boyun kısmımda cıkmıştı kahverengi gibiydi rengi kasıntı yoktu o zaman doktor kremin yanı sıra spreyde vermişti.

Birde o zamanlar kokulu ürün kullanma demişti tetikliyor galiba parfüm, kolonya, deodorant vs gibi.

Terbisil olması lazım. Hap şeklinde ayak tırnağı için kullandım. Aynı zamanda başka bölgedeki mantar için de kullanılıyormus. Tırnak için memnun kaldım. Dr pek ilgilenmedi demişsiniz. İçinize sinmediyse başka Dr a götürün

Terbisil olması lazım. Hap şeklinde ayak tırnağı için kullandım. Aynı zamanda başka bölgedeki mantar için de kullanılıyormus. Tırnak için memnun kaldım. Dr pek ilgilenmedi demişsiniz. İçinize sinmediyse başka Dr a götürün

suan hic mumkun degil biliyorsunuz :(

Unutun o zaman

Krem vs diye darlama

Stres kaynağını bul

Söyleyemediği bir kelime de olabilir korona ya ilişkin birinin söylediği tek bir kelime de

Foto varsa atsana

Böyle parmak ucunu boyayıp ellemiş gibi mi Parmak boya gibi

cektirmiyor fotosunu :KK51:

kresten kaynakli diye dusundum ben aslinda ama suan evde tabi.

Back
X