• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cocuklarima karsi bencillik mi?

Iki kardesin birbirinden ayrilmadi yanlis dusunce. Ona yoldas olsun diye cocugun velayetini babaya birakmak dogru degil. Kardesler ayrilmamali.

Ne yapmalı her zaman çocukların velayeti ve sorumluluğu hep kadına mı verilmeli?
Baba için değil herkes için olması gereken o.
Kardeşler tabiki ayrılmayacak yine görüşecek ,ama en azından annenin kendi özel hayatı olacak tüm ağırlığı ile hayatı sırtlamacak.
Bu benim düşüncem..
Bu güne kadar erkeler; Ne de olsa annesi bakar düşüncesiyle,sırf sevmek için çocuk yapıp ,birşeyler ters gidince tüm sorumluluk kadına verilip erkekler bekar hayatlarına laylaylom devam etti.
Bu çocukları sadece anne tek başına yapmıyor!!!
Erkeğin olduğu kadar kadının da yaşamaya hakkı var.
Çocukları kızmış,zamanı gelince annelerini anlarlar.
Konu sahibinin çocuklarını bırakacağını sanmıyorum ama bence olması gereken o.

Ne yapmalı her zaman çocukların velayeti ve sorumluluğu hep kadına mı verilmeli?
Baba için değil herkes için olması gereken o.
Kardeşler tabiki ayrılmayacak yine görüşecek ,ama en azından annenin kendi özel hayatı olacak tüm ağırlığı ile hayatı sırtlamacak.
Bu benim düşüncem..
Bu güne kadar erkeler; Ne de olsa annesi bakar düşüncesiyle,sırf sevmek için çocuk yapıp ,birşeyler ters gidince tüm sorumluluk kadına verilip erkekler bekar hayatlarına laylaylom devam etti.
Bu çocukları sadece anne tek başına yapmıyor!!!
Erkeğin olduğu kadar kadının da yaşamaya hakkı var.
Çocukları kızmış,zamanı gelince annelerini anlarlar.
Konu sahibinin çocuklarını bırakacağını sanmıyorum ama bence olması gereken o.
Soyledikletiniz yanlis diyemem. Ben de bosanmis bir cocugu olan anneyim. Oglumun velayeti ben de. Anne olarak bizler yavrularimizi birajamiyoruz. Benim 10 cocugum olsa 10ununu da birakamazdim sanirim. Varsin tum sorumluluk ben de olsun, varsin eski es laylaylom gezsin. Evladimla olayim ben yorgunluk falan dinlemem. Yeter ki kafam rahat olsun. Huzurum olsun.
Yanlis anlamayin sizinki de baska bir bakis acisi. Ama ben birakamadim evladimi ona. Genelde de birakamiyoruz. Bir de su var baba bakmiyor ki genelde. Bosaninca babaane bakiyor genelde. Bir baba anne kadar da bakamaz cocuklara. Hele de cocuklar fiziksel bakima muhtac olacak yasta iseler yani kucukken. Baba ustelik anne kadsr sefkat de veremez cocuklara.

Soykedikletiniz yanlis demiyorum. Ben de bosanmis bir cocugu olan anneyim. Oglumun velayeti ben de. Anne olarak bizler yavrularimizi birajamiyoruz. Benim 10 cocugum olsa 10ununu da birakamazdim sanirim. Varsin tum sorumluluk ben de olsun, varsin eski es laylaylom gezsin. Evladimla olayim ben yorgunluk falan dinlemem. Yeter ki kafam rahat olsun. Huzurum olsun.
Yanlis anlamayin sizinki de baska bir bakis acisi. Ama ben birakamadim evladimi ona. Genelde de birakamiyoruz.

Ozaman size helal olsun diyorum ..
Ben sizin yaptığınızı yapamazdım.
Şöyle ki çok örnek gördüm ; Annesi evlatları için saçını süpürge etti çalıştı anne oldu baba oldu ,kendine hiç bir yaşam hakkı tanımadı,saçını süpürge etti büyüttü aslan gibi adam etti.
Sonra o çocuk karısını annesine tercih etti. Kadın yapayalnız yaptıklarıyla kalakaldı .
Yani bakış açısı işte, siz böyle yaparak mükemmel anne oluyorsunuz ama ben size üzülüyorum kıyamıyorum.

Kesinlikle bencillik değil. Anne mutsuzsa çocuk da mutsuz, agresif, çevresine ve karşı cinse karşı güvensiz büyüyor.
Bu aralar ben de boşansam mı diye düşünüyorum, bazen şeytan dürtüyor ve çocukların velayetini de ver ygmr gitsin uğraşsın senin yorulduğun yeter diyorum. Ama çocuklar küçük olunca tabiki kıyamıyorum.

Ozaman size helal olsun diyorum ..
Ben sizin yaptığınızı yapamazdım.
Şöyle ki çok örnek gördüm ; Annesi evlatları için saçını süpürge etti çalıştı anne oldu baba oldu ,kendine hiç bir yaşam hakkı tanımadı,saçını süpürge etti büyüttü aslan gibi adam etti.
Sonra o çocuk karısını annesine tercih etti. Kadın yapayalnız yaptıklarıyla kalakaldı .
Yani bakış açısı işte, siz böyle yaparak mükemmel anne oluyorsunuz ama ben size üzülüyorum kıyamıyorum.
Tesekkur ederim. Sagolun ama ben atalik vazifemi yapiyim da varsin oglum kiymet bilsin ya da bilmesin. O bana emanet, ayni zaman da bir lutuf. O bana yuk gelmiyor ki. Insanin evladi insana yuk olmuyor inanin. Oglum buyuyunce kendi bilir. Ben onunla olmaktan mutluyum.

cok haklisiniz.
hala kendini tamamen hakli goruyor ben yaptim ama bu bu bu sebeplerden dolayo yaptim... bunun neresini duzetebilir ki ona yaptiklari soyledikleri normal geliyor..

iki cocugumda bende.. babalarini ne zaman gormek isterlerse giderler..

lakin cirkinlesip mahmekemede psikolojisi bozuk iyi bakacagini dusunmuyorum falan derse benim icin cok agir olur.

Sen annesin.Öyle çok ağır olur falan yok.Demorilize etme kendini.Dik duracaksın.

Çirkinleşirse onun ayıbı.Sen duruşunu bozma.Kimse 3-5 yaşındaki kız çocuğunu da

babaya vermez.Geç onları.Blöf yapıyor.Sen de blöfünü gör rest çek.:KK5:

Denasım canım arkadaşım okuduklarıma çok şaşırdım , ne senin böyle sıkıntılı olduğunu nede eşinin bu denli sorunlu olduğunu tahmin etmiyordum , senınle konuşmalarımız da nasıl anlayamadım mutsuz olduğunu ben :KK43:
Sana çok değer veririm ama nasıl bir öneride bulunacağımı bilemiyorum o_O eşin kesinlikle sağlıklı değil burada hemfikiriz ama bir ihtimal tedavi olsa yine de olmaz mı acaba diye düşünüyorum .
Soğudum sevgim saygım bitti diyorsun bu değerler evliliğin temeli elbette , geri yerine konulmazsa sırf çocuklar için ne kadar devam edebilirsin ki.
Tek ricam sağlıklı karar vermeye çalış lütfen...

Hayır bencillik değil, kendi hayatına bak. Sen de birinin çocuğusun, ben kadar yorucu bir hayatı haketmiyorsun. Lütfen arkana bakmadan kaç, çocuklar küçükse daha kolay atlatır süreci , büyüdükçe daha zor olur. Mutlu anne, mutlu aile mutlu çocuklar demek. Arkana bile bakma.umarım çok mutlu olursun, naif iyi bir insansın sen, mutlu ol yeter.

gelip guncelliyim dedim...

anlasmali olarak cuma gunu bosaniyoruz..

yazan herkese cok tesekkur ederim.. tarifsiz bir sekilde gerginim bu mahkeme,hakim vs olaylarina...
sans dileyin..

esim cocuklarimdan vurmaya calisiyor.. buyuyunce baba soracaklar, beni yavrularimdan ayirdin vs diye.. ben iyice geriliyorum... en iyi bildigi sey psikolojik baski...

gelip guncelliyim dedim...

anlasmali olarak cuma gunu bosaniyoruz..

yazan herkese cok tesekkur ederim.. tarifsiz bir sekilde gerginim bu mahkeme,hakim vs olaylarina...
sans dileyin..

esim cocuklarimdan vurmaya calisiyor.. buyuyunce baba soracaklar, beni yavrularimdan ayirdin vs diye.. ben iyice geriliyorum... en iyi bildigi sey psikolojik baski...

Bu hayat senin geri adım atma, herkes baba da sormaz. İyi baba olur da birden eksilirse ve evet görmesini engellersen kötü olur , ama aksi olmaz. Babasız büyüyen çok arkadasım var süper çocuklar oldular, babalarını da umursamıyorlar " salla gitsin, pek de önemli değil, yokluğunu hiç hissetmedim" diyen bir kaç arkadasa sahibim. Ondan dolayı bence, pek umursama baskıyı. Kendine dikkat et ama yorma kendını , ağlamak ıstıyorsan ağla, bağırmak istiyorsan bağır.

Bu hayat senin geri adım atma, herkes baba da sormaz. İyi baba olur da birden eksilirse ve evet görmesini engellersen kötü olur , ama aksi olmaz. Babasız büyüyen çok arkadasım var süper çocuklar oldular, babalarını da umursamıyorlar " salla gitsin, pek de önemli değil, yokluğunu hiç hissetmedim" diyen bir kaç arkadasa sahibim. Ondan dolayı bence, pek umursama baskıyı. Kendine dikkat et ama yorma kendını , ağlamak ıstıyorsan ağla, bağırmak istiyorsan bağır.
sagol philly.. tesekkur ederim paylastiklarina...

bende diyorum; babasiz buyuyen cok var,ilk degiller son da olmicaklar diye... olmedin hayattasin cocuklarini al gotur gezdir dolastir vakit gecir, biraz daha buyusunler yatili kalmaya da gelirler, gerekirse ben getiririm vs diye.

merhametsiz diye yaftaliyor...

bende diyorum; babasiz buyuyen cok var,ilk degiller son da olmicaklar diye... olmedin hayattasin cocuklarini al gotur gezdir dolastir vakit gecir, biraz daha buyusunler yatili kalmaya da gelirler, gerekirse ben getiririm vs diye.

İstediğini söylesin takma, bunlar yıldırma çabaları, ben senin bu kadar mutsuz olduğunu bilmiyordum, lütfen üzme kendini ve hayatına devam et. Bir an önce çalışmaya başla sadece.

Denasım ❤ sadece geçmiş olsun diyeceğim sana , hiç gerilme , hepsi yarım saatte olup bitecek .
Haberleşelim :KK36:

Canim ne alakasi var, sen cocuklari kacirmiyorsun ki
Sen yillarca esin icin bilmedigin memlekette yasamadin mi, cocuklarina cok yakin olmak istiyorsa o tasinsin, sen engel mi koyacaksin sanki.

Umarim cok mutlu olursun. Umarim eski es de artik bu soylemlerinin ise yaramadigini gorur ve kendisi cocuklari icin kendini toparlar.

Bu arada kizlari olan bir anne olarak kizlarina o kadar iyi bor orneksin ki, kendinle gurur duymalisin. Senib kizlarin da asla mutsuz olduklari iliskilere kendilerini mecbur hissetmeyecekler, kimse onlari kapana sikistiramayacak.

aslinda pek sasirilcak birsey degil.. insaniz etten kemikten kalpten.. salt sevgi bir yere kadar goturuyor insani.

saygi olmadan sevgi olmuyor, sevgiyi yok ediyor..

gunden gune eritti beni.. bu noktaya bir anda gelmedim. yuttuklarimi kusuyorum artik... yiktim gectim bende cunku tüm hislerimi kaybettim..

ben onun suanki samimiyetine inanmiyorum, degisebilecegine de.. tekrar tekrar yikilmak istemiyorum, bunu kendime yasatmak istemiyorum..ha beni utandirir duzelirse kendi icin duzelmis olur, saglikli bir sekilde babalik yapar. benim icin bitti.

Denas birşey farkettim, kendini çok güzel anlatıyorsun, çok yerinde kelimeler cümleler kullanıyorsun. Acaba esin birkaç konuda senden biraz geride mi kalıyor? Böyle erkekler bu durumu farkedince ve eğer kompleks yapacak tipte insanlarsa kavgada aynen bahsettigin gibi çok çirkinlesip o kadını ezmeye çalışıyorlar. Kendilerini eksik, kadını ise birkaç adım önde gördükleri için onlara göre kadınin bir başkasına ilgi duyma, onu aldatma ihtimali çok yüksek. Biz çok yakınında, eniştemde yaşadık bu durumu. Hem karısının aşkından oluyor hem de sürekli aşağıya çekmeye çalışıyor, sürekli beyninde senaryolar... Ablam onu aldatıyor.. kompleksli bir adamdı ve onun yanında kişilik bozukluğu da vardı. Çocuklarına aşık, her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenen harika bir babaydı ama berbat bir esti. Bitti . Biterken ve bittikten sonra bile o harika baba hep çocuklarını kullandı. Ama zamanla sustu tabi. Seninki çok daha kolay olur insallah. Allah yardimcin olsun.

cok tesekkur ederim herkese..

takmis simdi bende buyu oldugunu dusunuyormus.. dini konuya girmiycem konu kapansin istemiyorum, burda yazip rahatliyorum..

bu gece yola cikiyorum yarin sabah ailemin yanindayim sonra durusma.. iple cekiyorum. geberecegim bu evde..

Back
X