cocuk yuzunden kavga edıyoruz

esımle onceleri ıyı anlasırdık . hrkesın yuvasını cocuk yapar bızımkını tam tesı

yazdıklarımdan cocugu engel olarak gordugum karıyerıme engel gordugum cıkmıyor sız muhtemelen dedıgım o eskı konumu okudunuz
ben basta bu yazımın bazıları tarafından haklı bulunsamda bazıları tarafından da elestırılecegını bılerek actım tabıkı ve bu elestırenlerın de ılerı gıdıp oncekı konularıma bakıp o konumu gorup oradan bana saldırmak ıcın o konumu kendılerıne destek yapacaklarını da tahmın ettım
bu yuzden belırttım lutfen o yazıma bakmayın dıye
herkes ınsan herkesın zaman zaman bunalıma gırdıgı olur anlayan anlar
bende sukredıyorum cocugum oldugu ıcın
bırde evet vurdum ama bunu kendımde onaylamadıgımı da belırttım sadece bı anlık patlamaydı dedım
buradan benım cocuga terbıye verıs seklımın doverek oldugunu cıkaranlar var
anlamıyorum ben

Bakın o işaretlediğim cümlenizden.
Bir anne olarak çok gücüme gitti.
Sütünüz gelmediği için kaşıkla beslemişsiniz.
Bunu yapmak zorundasınız tabi ki.. Bir lütuf değil ki bu yaptığınız.
Size saldırmak niyetinde değilim. O yazılarınızın hepsini bilmiyorum.
Ve sırf aman şu kadına saldırayım diye araştırmadım. Ama atanamamayla ilgili bir konunuz vardı. Çocuk da var zaten gibi bir söyleminiz vardı orda.
Ben sokakta çocuklarına vuranlara da kızarım.
Ne hakkınız var o çocuğa vurmaya.
Tutamıyorum kendimi.
Sinirlerinize hakim olun biraz.
Terbiye şekli olarak da görmüyorum konuşmuyorum bile. Böyle terbiye mi olurmuş.
Siz çocuğunuzu ne kadar severseniz o kadar güzel geridönüşleri olur size.
Çocuk mutluluktur, huzurdur, sizi çıkarsız seven tek canlıdır.
Nasıl üzer bir anne baba onu.
Ne hakla...

Bakın o işaretlediğim cümlenizden.
Bir anne olarak çok gücüme gitti.
Sütünüz gelmediği için kaşıkla beslemişsiniz.
Bunu yapmak zorundasınız tabi ki.. Bir lütuf değil ki bu yaptığınız.
Size saldırmak niyetinde değilim. O yazılarınızın hepsini bilmiyorum.
Ve sırf aman şu kadına saldırayım diye araştırmadım. Ama atanamamayla ilgili bir konunuz vardı. Çocuk da var zaten gibi bir söyleminiz vardı orda.
Ben sokakta çocuklarına vuranlara da kızarım.
Ne hakkınız var o çocuğa vurmaya.
Tutamıyorum kendimi.
Sinirlerinize hakim olun biraz.
Terbiye şekli olarak da görmüyorum konuşmuyorum bile. Böyle terbiye mi olurmuş.
Siz çocuğunuzu ne kadar severseniz o kadar güzel geridönüşleri olur size.
Çocuk mutluluktur, huzurdur, sizi çıkarsız seven tek canlıdır.
Nasıl üzer bir anne baba onu.
Ne hakla...

konu vıcık vıcık cocuk sevgısı muhabbetıne geldı
ben esımın bana yaptıgı hareketı anlattım ve o yuzden dertlıyım
cocugum var dıye degıll
sıze de cevap vermıcem artık ıstedıgınızı yazın

Çocuğunuza vurmuşsunuz işte.
Bunun bahanesi açıklaması yok. Minicik bir çocuk bu. Savunmasız.
Bunları duymak istemiyorsunuz biliyorum da..Benim çocuklarımdan birine biri vuracak... Ben de sessiz kalacağım.
Nasıl bişey bu.
Çocuğunuzu seviyorsunuzdur mutlaka.
Ama siz o çocuğu engel olarak görüyorsunuz gibi hissettim.
Eşinizle problemlerinizin kaynağı, kareyierinizin engeli gibi.
Üzüldüm açıkçası bir anne olarak..

Şunu da ekleyeyim. Ben de bir anneyim.
Çalışan bir anne.
Übtelik çok geç anne oldrum. Yani yaşım da genç değil.
Çocuklarımın her ikisi de çok küçük.
biri 3 biri 5,5 yaşında.
Babalırndan ayrıldım birkaç ay sonra 2 sene olacak ayrıldığım.
Eve yorgun da gelsem, 50 kere de kaldırsalar yerimden kalkıyorum.
Sevgiyle mutlulukla.
O çocuklara sahip olmanın şükrüyle..

konu sahibi pek çok derdinin gerginliğiyle bi anlık çocuğunun eline vurdu diye mi suçlu oldu?
bu yüzden mi çocukları için şükürsüz oldu?
kim ister çocuğuna vurmak, onu incitmek..
ama vurulmayan, yada yeri geldi mi sertçe eleştirilmeyen çocukların halini de görüyoruz..
birçoğu edepsizin, laf söz dinlemeyen şımarığın teki..
sonra burda konu açıyosunuz, ne bçim çocuklar var, şimdiki neslin büyüklerine saygısı kalmamış,
çocuk böyle mi yetiştirilir, saygısız çocuklar vb. diye....

konu sahibi çocuğunu dövsün demiyorum, ama şunu atlıyosunuz..
bu kadının kendine göre sıkıntılar var, artı anlattığına göre çocuğu cidden çok yaramaz.
ve en önemli ve en bezdiricisi; malesef çocuk terbiyesi konusunda tamamen bilinçsiz babası..
ne demek anne bağırınca benim çocuğuma bağıramassın demek..
ne demek çocuğu temizle demek... annenin çocuğa davranışını ya da bakımını eleştirmek ne demek?
bu bir anne için ne kadar yıpratıcı ve onur kırıcı bişey.. insanın sinirlerini harap eder..
biraz bu açıdan değerlendirelim, konu sahibinin yaşadıklarını göz önüne alarak..

konu sahibi pek çok derdinin gerginliğiyle bi anlık çocuğunun eline vurdu diye mi suçlu oldu?
ama vurulmayan, yada yeri geldi mi sertçe eleştirilmeyen çocukların halini de görüyoruz..
sonra burda konu açıyosunuz, ne bçim çocuklar var, şimdiki neslin büyüklerine saygısı kalmamış,

bu kadının kendine göre sıkıntılar var, artı anlattığına göre çocuğu cidden çok yaramaz.
ve en önemli ve en bezdiricisi; malesef çocuk terbiyesi konusunda tamamen bilinçsiz babası..
ne demek çocuğu temizle demek... annenin çocuğa davranışını ya da bakımını eleştirmek ne demek?
bu bir anne için ne kadar yıpratıcı ve onur kırıcı bişey.. insanın sinirlerini harap eder..
biraz bu açıdan değerlendirelim, konu sahibinin yaşadıklarını göz önüne alarak..

sagolun benım anlatma yetenegım pek yok
sız anlamıssınız burada benım asıl derdım onurum kırılıyor
babsı benım cocuga bakımım da begenmıyor ve elestırıyor
bır anne ne kadar kotu olursa olsun cocuk pıslık ıcınde de olsa kımse bence anneden daha ıyı bakamaz

konu vıcık vıcık cocuk sevgısı muhabbetıne geldı
ben esımın bana yaptıgı hareketı anlattım ve o yuzden dertlıyım
cocugum var dıye degıll
sıze de cevap vermıcem artık ıstedıgınızı yazın

Yazmaya niyetim yoktu ama.
Çocuk sevgisiyle ilgili vıcık vıcık demenizi çok çirkin bulduğumu söylemeden duramadım.
Siz beni ben sizi anlayamam doğru.
Buyrun konunuza devam edin.
Duymak istediğinizi söyleyenlerle...

Benim baba haklı dediğimi nerden çıkarıyorsunuz siz.
Vurulmayan çocuklarını halini görüyoruz da ne demek.
Ben şükürsüz de demedim.
50 kere de kaldırsalar kalkıyorum dedim kalkarken de hiç şikayet etmeden, şükrederek demek istedim anlayamadınız sanırım.
Az önce yazdım, Babasız iki minik çocuk yetiştiriyorum. Terapilerimiz ve okuldaki geri dönüşler benim doğru yolda olduğum konusunda çok yeterli referans benim için.
Babanın davranışlarını da son derece yanlış bulduğumu da söylemek isterim.
Eleştiri çocuğun önünde yapılırsa anneye saygı kalmayacağını çok iyi biliyorum ki kendim de bu konuda çok hassasım.
Ama şu anda konusahibiyle konuşuyorum.
Babayı eğitmenin ya da düzeltmenin yolu var mı. Bu durumda bence yok.
O halde sükunetini koruması gerekiyor ben sadece bunu söyledim. Vurarak kızarak değil. Ve üstelik ilk cümlesini de çok itici buldum.
Tekrar okuyun isterseniz ilk cümleyi.
Belki neden bu şekilde konuştuğumu anarsınız.
O ilk cümle birçok şeyi anlatıyor çünkü..

Yazmaya niyetim yoktu ama.
Çocuk sevgisiyle ilgili vıcık vıcık demenizi çok çirkin bulduğumu söylemeden duramadım.
Siz beni ben sizi anlayamam doğru.
Buyrun konunuza devam edin.
Duymak istediğinizi söyleyenlerle...

benımde yazmaya nıyetım yoktu ama sızınle daha fazla ugrasamayacagımı belırtmeden duramadım

benim oğlumda çok yaramaz onu nasıl eğitebilirim diye doktorla konuştum. biir anne olarak otoriteni korumalısın dedi. bir şeyi ona yasakladıysanız ağlasa bağırsa bile asla yasakladığınız bişeyden ağlıyo diye wazgeçmeyin çocuğa tokat atmayın dövmeyin ama mesela dokunmaması gereken bişeye dokunmak isterse cıss diye eline vurabilirsin dedi. ve en önemlisi anne kızarken baba, baba kızarken anne korumayacak yoksa çocuk nasıl olsa beni koruyan biri war diye yapacağını yine yapar dedi.eşim bu kurala hala uymuyor. gerçekten çocuk yetiştrmk çok zor

Benim baba haklı dediğimi nerden çıkarıyorsunuz siz.
Vurulmayan çocuklarını halini görüyoruz da ne demek.
Ben şükürsüz de demedim.
50 kere de kaldırsalar kalkıyorum dedim kalkarken de hiç şikayet etmeden, şükrederek demek istedim anlayamadınız sanırım.
Az önce yazdım, Babasız iki minik çocuk yetiştiriyorum. Terapilerimiz ve okuldaki geri dönüşler benim doğru yolda olduğum konusunda çok yeterli referans benim için.
Babanın davranışlarını da son derece yanlış bulduğumu da söylemek isterim.
Eleştiri çocuğun önünde yapılırsa anneye saygı kalmayacağını çok iyi biliyorum ki kendim de bu konuda çok hassasım.
Ama şu anda konusahibiyle konuşuyorum.
Babayı eğitmenin ya da düzeltmenin yolu var mı. Bu durumda bence yok.
O halde sükunetini koruması gerekiyor ben sadece bunu söyledim. Vurarak kızarak değil. Ve üstelik ilk cümlesini de çok itici buldum.
Tekrar okuyun isterseniz ilk cümleyi.
Belki neden bu şekilde konuştuğumu anarsınız.
O ilk cümle birçok şeyi anlatıyor çünkü..

ben anladım sizin de demek istediğinizi.. keşke hiçbir kadının sinirleri gerilmese, sorunları olmasa, kafası rahat olsa.. ama olmuyor ve herkesin sabrı da değişiklik gösteriyor işte..
mesela benim annem hiç abartmıyorum senelerce dayak yedi durdu, gözümüzün önünde hemde, hemen hemen her akşam hemde...
babam onu yanında istemediğinden tek başına evin arka tarafındaki odada otururdu öylece.. babam ve bizde tv olan odada otururduk (küçüğüz ne de olsa, tv olan oda cazip geliyodu :14: ) reklam aralarında fln annemi görmeye giderdim arkadaki odaya..
:50::14::14::14:

onu çoğu zaman kendi kendine konuşurken bulurdum.. :14:
çok acılar çektik, çok zulüm gördü annem.. ve biz de yaramazdık küçükken.. bazen çoook nadir, annemi çok bunalttığımızda bana bikaç kez vurduğunu hatırlıyorum, kollarıma filan..
ne çok kızmıştım ona, küserdim, konuşmazdım.. koskoca kadın gelip benden özür dilerdi kendini affettirmeye çalışırdı :50:
şimdiki aklım olsa kızarmıydım ona hiç...

keşke erkekler kadınları hiç üzmeseler, keşke her kadın evlatlarına huzur içinde, rahatça bakabilse..
ne diyeceğimi bilemiyorum, çok duygulandım şuan...
tek diceğim, inşallah konu sahibinin kocası kendini düzeltir.. karısını hele ki çocuğu konusunda sürekli eleştirmeyi bırakır..
çünkü konu sahibinin de söylediği gibi bu çok onur kırıcı bişey bi kadın için, bir anne için..

Su basliklari cocuklari suclayici yapmasaniz ne olur cocuk olduktan sonra de ama cocuk yuzunden deme arkadasim ya dokunuyor bana,
esin disiplinli sanirim sana gore yani seni oyle gordugu icin aliskanlik yapmis olabilir elini yika vs diye uyarmayi,cunku bendede var oyle bi huy esime derim bende ustunu soyle yap yada ellerini yika diye halbuki yikayacak adam ama aliskanlik olmus iste dilimde sende kulak asma yani o soyluyorsa soylesin duymamazliktan gel bide cocuga vurmasan iyi olur hani kizarsin tamam bazi cocuklar annenin bakislarindanda kizdigini anlarlar oyle bi uyari yoluda deneyebilirsin ama vurmadan... :25:

derdin esinse esinle ilgili ac konuyu basliga konuya cocugu katip acma,
Sen cocuktan ornekle konu acarsan bende cocuktan ornekle yorum yaparim,
anne degilim o yuzden annelikle ilgili tavsiye vermiyorum ama anne olmak isteyip olamadigim icin benim icin cocuk en kiymetli sey !
Ayrica siparisle yorum yapacak degilim ve esinle ilgilide soyledim niyeyse cocuklu kismi dikkate almissin...

burda annenin çocuğunu suçaldığı falan yok saçma sapan yorumlar. duygu demagojileri yapmayın burda.
konu sahibi arkadaşın yaşadıkalrını aslında çoğu çift yaşıyor.
konu sahibi çocuğun yanında beni rencide ediyor demiş. aşırı derecede yanlış. kendi tanıdığımdan örnek vereyim . eşi guya çok esprili ya oğlanlarının yanında anne üzerinden espriler yapardı çocukalr gülerdi çocukalr güldükçe adama daha da ileri giderdi şimdi çocukalr annelerine şişko diye sesleniyor.
çocuk eğeitimi çok önemli ya. bazen aynı sıkıntıları kendimde yaşıyorum aslınd afazlasıyla.oğluma başka odadan sesleniyorum eşim oğluma bağırma diyor bu derece yani.
arkadaşım inan bende bu konuda eşimin çocuğu şımartması bana müdehale etmesi konusunda inanılmaz sıkıntılar yaşıyorum.
çocuğun kaç yaşında bilmiyorum ama umarım zamanla alışırlar.
teety umarım sende yakın zamanda anne olursun
son olarak çocuk disiplini konusunda biraz çocuk çocukluğunu bilecek.
bakıyorum çevreme bazen arsız saygısız boyundan büyük laflar eden çocuklarla dolu etraf. arkadaş bakıcı gibi hissediyorum demiş .anne anneliiğini baba babalığını bilecek arkadaş. erkek dediğin öle çocuk bakımıa yemesine içmesine burnunu sokmamalı.
geçen apartamnda daha 8 yaşında bi komşunu kızını gördüm cicili bicili giyinmiş nereye gidiyorsun sudecim dedim söylediği laf direk SANANE .saolsun komşum çocuklarını sürekli özgür yetiştirdiğini söyleyen okulda öğretmeni çocukla ilgili bi şakayette bulunsaöğretmenin kalitesizliğinden başlar nbunun gibi şeyler yani
ne anne ne baba çocuğunda birbirlerini rencide etmemli bi anneyi çocuğuna asla ezdirmemeli.daha ilkokula gidiyordum yemek yiyorduk masanın başında ki tuzluğu istedim annemden babm elin ayağın yokmu senin dedi o gün bugündür annemden su bile istememişimdir.
çünkü babam haklıydı.
şimdi tv bilgisaayrın karşısında miskin miskin oturup annesinden su isteyenlarle dolu etraf.
belki konuyu b,raz aştım ama arkadaşım şimdiden önlemini al eşinin sana bakıcı gibi davranmasına izin verme.

Son düzenleme:
evliliginde sorun yasayanlar bebegimiz olursa duzelirmi diye sorduklarinda
hepimiz "HAYIR" diyoruz degilmi?

yani cocuk evlilik kurtaricisi degil bunu kabul ediyoruz
peki madem neden degil ?
bu sorunun cevabini samimi verdigimizde konu sahibesini suclamak yerine
daha iyi anlayabiliriz diye dusunuyorum

kocayla ozel anlar kisitlaniyor
diyalog kisitlaniyor boyutlari degisiyor
gelecek kaygisiyla is stresi yasaniyor

bebek dogdugu zaman
kari koca birbiriyle diledikleri gibi ilgilenemedikleri icin eskisi gibi
ilgi alanlari degisiyor beklentiler degisiyor
insana ufak gelebilen hareketler dahi kisitlandigi icin iletisim bozuklugu olabiliyor
abartma diyeceksiniz ama
insan esiyle ayni anda yataga girmeyi briaktiigi zaman
el ele yurumeyi biraktigi zaman
cok guzel bir filmi izleyemedigi zaman
farkli aliskanliklar ediniyor

cogu zaman anne bu durumda yalnizlasiyor ve
konu sahibinin sorunlari gibi sorunlar cikabiliyor

biraz empati lutfen

ben annemden yedigim dayak sekillerini anlatsam sok olursunuz
bu yuzden cocugumun canini neyin acitacagini psikolojisinin nasil etkilenecegini anlayabiliyorum
bu yuzden elimden geldigince sabirli olmaya calisiyorum ama
bazen elinede yapistiriyorum parmagimla tehtit isareti yapip kizabiliorum
cani bir anne degilim bunuda biliyorum :)

burda annenin çocuğunu suçaldığı falan yok saçma sapan yorumlar. duygu demagojileri yapmayın burda.
konu sahibi arkadaşın yaşadıkalrını aslında çoğu çift yaşıyor.
konu sahibi çocuğun yanında beni rencide ediyor demiş. aşırı derecede yanlış. kendi tanıdığımdan örnek vereyim . eşi guya çok esprili ya oğlanlarının yanında anne üzerinden espriler yapardı çocukalr gülerdi çocukalr güldükçe adama daha da ileri giderdi şimdi çocukalr annelerine şişko diye sesleniyor.
çocuk eğeitimi çok önemli ya. bazen aynı sıkıntıları kendimde yaşıyorum aslınd afazlasıyla.oğluma başka odadan sesleniyorum eşim oğluma bağırma diyor bu derece yani.
arkadaşım inan bende bu konuda eşimin çocuğu şımartması bana müdehale etmesi konusunda inanılmaz sıkıntılar yaşıyorum.
çocuğun kaç yaşında bilmiyorum ama umarım zamanla alışırlar.
teety umarım sende yakın zamanda anne olursun
son olarak çocuk disiplini konusunda biraz çocuk çocukluğunu bilecek.
bakıyorum çevreme bazen arsız saygısız boyundan büyük laflar eden çocuklarla dolu etraf. arkadaş bakıcı gibi hissediyorum demiş .anne anneliiğini baba babalığını bilecek arkadaş. erkek dediğin öle çocuk bakımıa yemesine içmesine burnunu sokmamalı.
geçen apartamnda daha 8 yaşında bi komşunu kızını gördüm cicili bicili giyinmiş nereye gidiyorsun sudecim dedim söylediği laf direk SANANE .saolsun komşum çocuklarını sürekli özgür yetiştirdiğini söyleyen okulda öğretmeni çocukla ilgili bi şakayette bulunsaöğretmenin kalitesizliğinden başlar nbunun gibi şeyler yani
ne anne ne baba çocuğunda birbirlerini rencide etmemli bi anneyi çocuğuna asla ezdirmemeli.daha ilkokula gidiyordum yemek yiyorduk masanın başında ki tuzluğu istedim annemden babm elin ayağın yokmu senin dedi o gün bugündür annemden su bile istememişimdir.
çünkü babam haklıydı.
şimdi tv bilgisaayrın karşısında miskin miskin oturup annesinden su isteyenlarle dolu etraf.
belki konuyu b,raz aştım ama arkadaşım şimdiden önlemini al eşinin sana bakıcı gibi davranmasına izin verme.

hmm evet, şu çocukların yanında şaka dahi olsa karısıyla dalga geçme durumunu bende görüyorum sık sık.. ne kadar yanlış bişey..
hayır amaç ne? çocuğu eğlendirmek mi? şaka anlayışı bu mu yani?
etrafımdan örnek verim, adam sürekli eşinin kilolarıyla yemesi içmesiyle dalga geçer durur.. çocuk da yavrum bunun normal olduğunu sanıyor.. zamanla oda annesiyle dalga geçiyor.. yok işte aman tencereyi yersin şimdi sen.. yok sığamassın arabaya vs..
sonra annesi onu uyardığında, anneyle öyle konuşamayacağını söylediğinde baba hala arkasında durmuyor annenin.. umursuz herif..
çocuk da böyle böyle anneyi düşman bellicek.. babası iyi annesi kötü... :19:
gerçekten bazı adamlar çocuk yetiştirmek konusunda çok cahiller..

ve şu söylediğinize de katılıyorum.. erkek dediğin öyle çocuğun bakılmasına, yedirilip içirilmesine yani annenin tarzına burnunu sokmucak.. ne o öyle kadın gibi..
sanarsın hepsi çocuk gelişimi uzmanı!!! sanki analardan daha iyi biliyolar, ukala dümbelekleri.. :41:

konu sahibi niye eleştirilmiş hiç anlamadım,gören de çocuğunu dayaktan mosmor etti sanır.

çocuk büyütmek kolay iş değil,yukarda başka bir arkadaş da yazmış,eşinizle geçirdiğiniz zamanın tümünü çocuğunuza veriyorsunuz,

o uyuduktan sonra da muhtemelen siz de yorgunluktan sızmış oluyorsunuz.bir süre sonra eşler ilgisizlikten birbirine tahammül

edemez hale geliyor.her çocuk aynı değil,kimi çocuk var 6 aylıkken yatar sabaha kadar uyur,kimisi de var benimki gibi 3 yaşına yak-

laştığı halde gecede 20 kere kalkar.bu durumda insanın asabı tabiki bozulur.

ayrıca ben burdaki babayı hiç de ilgili,çocuğuna düşkün vs gibi görmedim.ilgili baba git çocuğun elini yıka demez,kendi alır yıkar.

rahatsız oluyorsa üstünü gidip değiştirir.çocuk zaten hep anneyle,akşam 2 saatçik sürede de babası ilgilensin.

sırf eleştirmek için yorum yapılmış maalesef.

aslında sorun çocuğunuz değil. bence eşiniz sizin davranışlarınızı beğenmiyor. günlük hayatta nasıl? ben eşime bile direktif vermiorum babası sonuçta. ama kv deme sürekli şunu yap bunu yap diyorum. çünkü hiç bişeyini beğenmiyorum.hep yanlışlar yapıyor.

bir de psikolojik problemler yaşadım diosunuz etkisinden kurtulamadım diosunuz bu nedenle eşinizde muhtemelen çocuk bakımı konusunda tereddütler yaşıyordur.rahatsız olduğunuz durumları açıkça konuşmalısınız.

ayrıca çocuğunuza daha öncede eşinziin yanında vurduysanız bu tavrı birikim sonucuda olabilir.ama ne olursa olsun canı yanmasa bile ben vurmayı onaylamıyorum.annesi bile olsanız.........

Son düzenleme:
canim seni anliyorum, benim enistem de boyle

Yemek biter bitmez hemen cocugun elini yika der annesine, cocuk altina yapar yapmaz git altini degistir der annesine

Sanki annesi akil etmiyor bunlari.. Sanki annesi gidip altini degistirmicek

Surekli direktif verir cocugu emzir, altini degistir, hadi cocugu uyut, elini yika, burnunu yika

Yahu sanki annesi bunlari sen soylemesen yapmayacak...

bence herkes çocuk yapmadan önce ilişkısını güzelce bı oturtacak yerıne... sabrına bakıp öle yapacak yada evlılıgını 4 5 sebne yasayıp.... adamın huyu bu demekkı yapacak bıse yok... :27:

canım bence sorun ikiniz arasında. ama ne olur çocuğunuzu arada yıpratmayın. eşinle konuş çocuğun yanında sana bu tip şeyler söylemesin sonuçta çocuk psikolojisi seni saymayabilir daha sonra. gördüğüm duyduğum kadarıyla çocuğa vurdukça laftan, bakıştan anlamıyor malesef. seni çok iyi anlıyorum ama dokunsan bile bu huyundan vazgeçmelisin. gözlerinle korkutmayı dene zaman alır ama belkide başarırsın.. birde psikoloğa gitsen şu içindeki bunalımı atlatsan çok iyi olacak canım benim. umarım düzelirsiniz..

keske baslıgı degıstırıp sadece kavga ettık deseymısım
ya nasıl bole cımbızla tutulup cekılıp yanlıs anlanıyor anlamıyorum ben ya

Yazdıklarımı tekrar okuyun bence çünkü hiçbir şey anlamamışsınız.Burada yapılan kötü yorumlara en fazla karşı çıkanlardanım ama siz her kavganın içine çocuğu katarsanız her zaman böyle anlaşılmaya mahkum olursunuz.Eğer amacım yardımcı olmak değil de cımbızla tutup başka tarafa çekmek olsaydı emin olun çok daha sert bir şekilde yazardım.Bir kere daha söylüyorum evet siz yanlış yapıyorsunuz çünkü eşinizin tutumundan kaynaklanan sorunu çocuğunuza bağlıyorsunuz.Bence tekrar düşünün.

sizin eşinizin mükemmeliyetçilik hastalığı var böyle insanla yaşamak zor, direktifleri ondan ben böyle adama asla 2. çocuğu doğurmazdım, eşini değiştiremazsin,bu tamamen genetik ,işin zor

konu yıne aynı oldugu ıcın yenı konu acmadım
dun aksam cocuk benı sınırlendırdı yapma dıyorum yapıyor falan bende yapmaaaa dıye sert cıktım sonra o sınırle esımın onune cerez tabagı koyuyordum esımde hıc ılgılenmeyerek tv ye bakıyor o sınırle farkında degılım bıraz sertce tabagı koydum onune bırden bagırdı kafama atsaydın dedı ha kafama atmıssın ha sert koymussun
bende senınle ılgılı bıse degıl sana tavrım yok ne alakası var dıyorum ben sana dayanamıyorum cocuga bagırıyorsun dıyor
ya sımdı benım hıc mı haklı tarafım yok sımdı buarada bazı cocuk severler karsı cıkacakm vay cocuguna bagırdın ya ben anneyım bagıramaz mıyım
butun gun ugrasıyıorum adam aksam eve gelıyor ona gore tabı canım yavruma nıye bagırıyorsun kenıd ıkı saat sabredemıyor ılgınlenemıyor hıc mı hakkım yok ya
ondan sonra konusmadık neyse tv de maca bakıyor cocuk konsolun ustune cıktı aynasına vuruyor kıracak yavrum yapma dıyorum yalvarıyorum yok bende yapma dıye bagırdım yok aldım kendı ındırdım kızgınca ama esımden hıc ses seda yok o anda sankı evde yok hıc sorumlu degıl bu konuda ya bende buna kızıyorum cocuk zarar yapıyo orda hadı benı dınlemıyo en azından sesını bıraz sertce cocugu uyarabılır ın bakıyım ordan dıyebılır bana yardımcı olmak adına ama sankı hıc aramızda degıl ben ugrasıyorum ugrasıyorum en sonunda patlıyorum cocuga sert cıkınca benım esım o anda devreye gırıyor cocuguma bagırma dıyor o kadar
bana mesela cay yap mısır patlat dıyor bende gıdıyorum cocuk pesımden gelıyor mutfakta peteklerı yakmıyorum ben cocugu da yenı yıkamıstım esıme dedım cocugu bıraz oyala oyun oynayında mısır patlayıncaya kadar gelmesın yanıma usumesın dedım yapmıyor
ya ben anne olacagıma keske baba olsaydım babalık daha kolay cocugun var ama bakma zorunda degılsın sadece seveceksın oda ıstedıgın zaman baska da hıccc kahrını cekmeyeceksın ohhhh ne rahat
ya allah askına soyleyın aranızda bı tek ben mı varım bole cocuk yuzunden kavga eden

Back
X