- 24 Şubat 2014
- 12.534
- 23.227
- 348
Eşinin şuanki sperm değerleri ne durumda? Muhakkak ameliyat öncesi güvenilir bir merkezde (elle sayım yapan) sperm testi versin. Bize de doğuda küçük bir ilde hemen gel ameliyat edelim dediler spermler ne durumda haberimiz yok , gittik başka şehirde test verdik sayı hız morfoloji hepsi harika çıktı vazgeçtik ameliyatttan. 1 senede 3 düşük yaptım ben o sıra , düşüklerden sonra şüphelendik tekrar bir test verdi eşim bütün değerler yerlerde. 1 sene de mahvolmuş spermler. Ameliyat oldu şimdi 9 ay oluyor değerleri düzeldi ama ameliyat sonrası henüz gebelik olmadı. Bende de sıkıntılar var. Adet bozukluğu vs oldu düşüklerden sonra hormonlar cozuttu falan yeni yeni toparladım.
Neyse özetle varikosel varken de hamile kalabilirsin, eşinin şu anki mevcut sperm değerleri önemli. Ameliyat sonrası duruma da yol gösterir bu hem. Morfoloji 0 ise pek düzelmiyor ama hız ve sayıyı olumlu etkiliyor ameliyat. Bende 6 sene çocuğu olmamış ailenin varikosel ameliyatı sonrası gelen 2. çocuğuyum
Neyse özetle varikosel varken de hamile kalabilirsin, eşinin şu anki mevcut sperm değerleri önemli. Ameliyat sonrası duruma da yol gösterir bu hem. Morfoloji 0 ise pek düzelmiyor ama hız ve sayıyı olumlu etkiliyor ameliyat. Bende 6 sene çocuğu olmamış ailenin varikosel ameliyatı sonrası gelen 2. çocuğuyum