• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Çocuk ....

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Eşinin şuanki sperm değerleri ne durumda? Muhakkak ameliyat öncesi güvenilir bir merkezde (elle sayım yapan) sperm testi versin. Bize de doğuda küçük bir ilde hemen gel ameliyat edelim dediler spermler ne durumda haberimiz yok , gittik başka şehirde test verdik sayı hız morfoloji hepsi harika çıktı vazgeçtik ameliyatttan. 1 senede 3 düşük yaptım ben o sıra , düşüklerden sonra şüphelendik tekrar bir test verdi eşim bütün değerler yerlerde. 1 sene de mahvolmuş spermler. Ameliyat oldu şimdi 9 ay oluyor değerleri düzeldi ama ameliyat sonrası henüz gebelik olmadı. Bende de sıkıntılar var. Adet bozukluğu vs oldu düşüklerden sonra hormonlar cozuttu falan yeni yeni toparladım.

Neyse özetle varikosel varken de hamile kalabilirsin, eşinin şu anki mevcut sperm değerleri önemli. Ameliyat sonrası duruma da yol gösterir bu hem. Morfoloji 0 ise pek düzelmiyor ama hız ve sayıyı olumlu etkiliyor ameliyat. Bende 6 sene çocuğu olmamış ailenin varikosel ameliyatı sonrası gelen 2. çocuğuyum:KK52:

2017 ocakta hamile kalsan yaza cocugun olmaz :)
Bide cocuk isi isteyince olmuyor,(yapabilenleri tebrik ederim) cok plan yapma.
Maddi manevi hazir degilsen bekle derim. Simdi olmadikca kafayi yersin.
Bide bi kontrol et riskli gunde misin? Hapi ona gore kullan bosuna kullanma. Oyle durup dururken olan bir sey degil bebe.
Ben senin yerinde olsam "amaan zaten olmuyo" der salardim. Olursa bonusum olurdu.

Ya cok afedersiniz cok alakasiz yazicam konunun altina ama gercekten oyle isteyince olmuyo mu? Hani bu evlenip ilk geceden hamile kaliyo ya insanlar ben hep sey dusunurdum bi sorun yksa iki tarafta da hemen azicik da bisey kacsa icine hamile kalirsin gibi..

Allah yardimciniz olsun canim bence de siz kendiniz ne istiyosaniz onu yapin bi de doktora sorun. Denemekten zarar gelmez tabiki ama istemiyosaniz da denemenin anlami yok. Eger doktor ameliyattan sonra sikinti yasamazsiniz dediyse ameliyati bekleyin ve planiniza gore davranin ama riskliyse ameliyat da simdiden deneyin sonradan keske deneseydim diye dusunebilirainiz ve uzulebilirsiniz.. Doktor hepsine cevap verecektir

Ya cok afedersiniz cok alakasiz yazicam konunun altina ama gercekten oyle isteyince olmuyo mu? Hani bu evlenip ilk geceden hamile kaliyo ya insanlar ben hep sey dusunurdum bi sorun yksa iki tarafta da hemen azicik da bisey kacsa icine hamile kalirsin gibi..

4. Ayimdayim.
Bi kimyasal gebelik disinda bir seyim olmadi benim :)
Cok rahat hamile kalanlar var. Hakikaten ceket gorse hamile kalanlar. Ama ben oyle degilim valla.

Konum taşınmasın lütfen bi kaç gün
Kızlar 2 yılımız dolacak evleneli ben de eşim de korunmuyorduk
Geri çekiliyordu eşim ilişki sırasında.
Şuan çocuk düşünmüyoruz ama bazen konuşuyorduk hiç ilaç kullanmıyoruz korunmuyoruz ama ben hamile kalmadım hiç kazara da olsa diye.doktora kontrole gitmeyi düşünüyorduk.hiç sağlımız ne durumda falan diye.ikimiz de kendimizi gayet sağlıklı biliyoruz.
Eşim bu son bir aydır testislerinin ağrıdığını söylüyordu hep.doktora gitti geçen hafta ve maalesef varikoselmiş :-( sadece bi tarafta varmış.ve ilerlemiş ameliyat gerekiyormuş.
3 hafta sonra ameliyat olacak.
Şimdi biz nasip olursa 2017 ocağında falan hamilelik çalışmalarına başlamayı düşünüyorduk. Yaza da doğum yaparım Die hayal ediyorduk :-(
Ama bu hastalık çıktı herkes bi şey söylüyor.kimi diyor ameliyattan önce hamilelik için uğraş yoksa ameliyattan sonra belki hiç çocuğunuz olmaz kimi diyo yapma şimdi ameliyattan sonra düzelir.
Ne yapsak bilmiyorum kaç gündür çok üzgünüz.şimdi hamile kalsam - ki düşük bi ihtimal çünkü eşimin spermlerinin yarısı ölüyormuş doktorun dediğine göre - hazır değiliz madden ben de manen hazır değilim kpss hazırlanıyorum eğer atanamazsam en azından bi dönem ücretli çalışıp sonra hamile kalmayı düşünüyordum ama ya ameliyattan sonra da hiç olmazsa iki üç yıl ya da daha fazla beklemek zorunda kalırsam.
Şuan hamilelik ihtimalim çok düşükmüş ama ihtimal de varmış.
Ne yapsam hiç bilmiyorum :-(
Dün eşimle ilişkiye girdik eşim tam çekmedi kendini o diyo belki çocuğumuz olmaz şimdi deneyelim ama ben kararsızdım o yüzden çektim kendimi ama biraz aktı içime .ertesi gün hapı aldık kullanmayı düşünüyorum ama henüz kullanmadım.kararsızım.
Kafam karışık
karışık :-(

bu kış hamilelik düşünüyordum. halbuki :mad:
Ne yapardınız siz olsaydınız kızlar
Benim esimde Varikosel boş yere ertesi gün hapı kullanmayin olma ihtimali nerdeyse imkansiz ameliyat ben eşimin olmasını hiç istemedim olmadida biz preseed plus die bi ilaç kullandık eşim sabah aç karnina içti hergün bitane toz şeklinde suya katilan ilaç benim esimde sol testisinde var Varikosel ve biz sonuç aldık sana tavsiyem çocuk işini erteleme böle bi durumda iice ilerlior ve olmasi zorlaşıyor biz 3 sene ugrastik

Eşim işi için sağlık raporu gerekince varikosel ameliyatı oldu bir ay sonra hamile kaldım... Ama biz öncesinde düşünmüyorduk tedbirimizi almıştık buyüzden öncesinde engelmiydi bilmiyorum...

Şuan çocuk düşünmüyoruz ama bazen konuşuyorduk hiç ilaç kullanmıyoruz korunmuyoruz ama ben hamile kalmadım hiç kazara da olsa diye.doktora kontrole gitmeyi düşünüyorduk.hiç sağlımız ne durumda falan diye.ikimiz de kendimizi gayet sağlıklı biliyoruz.
Eşim bu son bir aydır testislerinin ağrıdığını söylüyordu hep.doktora gitti geçen hafta ve maalesef varikoselmiş :-( sadece bi tarafta varmış.ve ilerlemiş ameliyat gerekiyormuş.
Şimdi biz nasip olursa 2017 ocağında falan hamilelik çalışmalarına başlamayı düşünüyorduk. Yaza da doğum yaparım Die hayal ediyorduk :-(
Ama bu hastalık çıktı herkes bi şey söylüyor.kimi diyor ameliyattan önce hamilelik için uğraş yoksa ameliyattan sonra belki hiç çocuğunuz olmaz kimi diyo yapma şimdi ameliyattan sonra düzelir.
Ne yapsak bilmiyorum kaç gündür çok üzgünüz.şimdi hamile kalsam - ki düşük bi ihtimal çünkü eşimin spermlerinin yarısı ölüyormuş doktorun dediğine göre - hazır değiliz madden ben de manen hazır değilim kpss hazırlanıyorum eğer atanamazsam en azından bi dönem ücretli çalışıp sonra hamile kalmayı düşünüyordum ama ya ameliyattan sonra da hiç olmazsa iki üç yıl ya da daha fazla beklemek zorunda kalırsam.
Dün eşimle ilişkiye girdik eşim tam çekmedi kendini o diyo belki çocuğumuz olmaz şimdi deneyelim ama ben kararsızdım o yüzden çektim kendimi ama biraz aktı içime .ertesi gün hapı aldık kullanmayı düşünüyorum ama henüz kullanmadım.kararsızım.
Kafam karışık

Canım hangi bölüme gittiniz dokotra

Kafam karışık

benım esımdede varıkosel vardı cNM kürler vesıle oldu yukselttı sayıları su an 5 aylık hamıleyım once bı spermıogram yaptırın ona gore amelıyet olsun varıkosel var cocuk olmaz dıye kesınlıkle bısey yok bende cok korkmustum sakın korkma...

Canım çok sıkıntı yapmayın. Varikosel tedavisi olan bişey sonuçta. Eşimdede vardı ama ileri boyutta değildi. Ameliyatsız hamile kaldım. Yine de ameliyat olana kadar korunmayı bırakın. Eşine Keçiboynuzu kürü ve keçiboynuzu pekmezi öneriyorum
canm ılk bebegınemı hamılesın

canım seni üzmek istemem ama hamile kalmak öyle çok da kolay değil benim eşime doktor varikosel var diyemem dedi ama hiç bir sorunda yok diyemem başlangıç aşamasında dedi bende hiç problem olmamasına rağmen 3 yıla yakındır hiç bir şekilde hamile kalamadım aşılama da dahil o yüzden bence eşini dinle çalışmalara başla ...ameliyatı her doktor da önermez çünkü bazen hiç bi işe yaramadığıda olabiliyor zaten 6 aylık iyileşme süresi var ki tam olarak iyileşecek diye bişi de yok o yüzden sen bi ucundan başla bende 6 ay korunmuştum evlendiğimiz zaman boşuna :)
Şimdiden başlim çalışmalara o zaman :)

benım esımdede varıkosel vardı cNM kürler vesıle oldu yukselttı sayıları su an 5 aylık hamıleyım once bı spermıogram yaptırın ona gore amelıyet olsun varıkosel var cocuk olmaz dıye kesınlıkle bısey yok bende cok korkmustum sakın korkma...
Hangi kürler mesela canım

Allah yardimciniz olsun canim bence de siz kendiniz ne istiyosaniz onu yapin bi de doktora sorun. Denemekten zarar gelmez tabiki ama istemiyosaniz da denemenin anlami yok. Eger doktor ameliyattan sonra sikinti yasamazsiniz dediyse ameliyati bekleyin ve planiniza gore davranin ama riskliyse ameliyat da simdiden deneyin sonradan keske deneseydim diye dusunebilirainiz ve uzulebilirsiniz.. Doktor hepsine cevap verecektir
Allah razı olsun canım

Öncelikle canım böyle bi rahatsızlığınız olduğunuzu cevrenizle paylaşmayın, çünkü insanlar o kadar acımasız ki demedikleri kalmıyor. Bir de onların küstah lafları ekleniyor sırtınıza daha bi ağırlaşıyor hayat. İkincisi şimdiden basla korunmamaya hem alısmıs olursun, çünkü alışmak biraz zor oluyor afedersin spermlere. Ameliyattan sonrada iyileşen sayısı oldukça fazla. İnşallah olacak bebeğiniz. Senin için dua edeceğim

Öncelikle canım böyle bi rahatsızlığınız olduğunuzu cevrenizle paylaşmayın, çünkü insanlar o kadar acımasız ki demedikleri kalmıyor. Bir de onların küstah lafları ekleniyor sırtınıza daha bi ağırlaşıyor hayat. İkincisi şimdiden basla korunmamaya hem alısmıs olursun, çünkü alışmak biraz zor oluyor afedersin spermlere. Ameliyattan sonrada iyileşen sayısı oldukça fazla. İnşallah olacak bebeğiniz. Senin için dua edeceğim
Aynen canım çok az kişi biliyor :-(
Allah razı olsun tatlım çok sağol :-*

canm ılk bebegınemı hamılesın
Evet ilk bebeğim umutsuzluğa kapılmayın pekmezi kürü kullanın Rabbim şifasını verir. Biz pekmezi kullandık sadece ileri boyutta olmadığı için. Benim doktorum muhakkak eşin ikisinide kullansın demişti.

Back
X