Cocukken anneden ayri kalmak kisiyi nasil etkiler?

Bundan bile psikolojiniz bozuluyorsa Allah başka dert vermesin size gerçekten. Bizim yerimizde olsanız dertten kanser oluverirmişsiniz. Mazallah.

Evet bu sorumla birlikte buradaki cogu kisinin alingan oldugunu anladik kendisiyle kiyasladigini anladik. DEMEK KI cocuklugunuzda cok kiyaslandiniz ki hala ayni problemi yasiyorsunuz :) iyi günler

Bence sizin hassaslığınıza bağlı nasıl etkilediği
Çocuklarımı yazın memlekete yolluyorum burada bakacak kimse yok yazın bakıcıya para vermek istemiyorum çok külfetli yaz okulunu çocuklar istemiyor
Onlar gidince bende her fırsatı değerlendirip ziyaret ediyorum onları
3 hafta veya 1 ay çok uzun zamanlar değil yani psikolojiyi bozacak kadar uzun değil bence anne kız ilişkinizde varsa problem o etkiliyordur sizi
evet olabilir dediklerinizde cok haklisiniz

6 yaşına kadar o zamanlar 24 saat süren mesafede ayrı yaşadım annemden.

Evet sorunlar oldu mu oldu.
Ama hiç fotoğraflara bakıp bunu psikoloğa taşımak aklıma gelmedi :)
hayret bana da psikiyatrist dedi ki cocuklugunda neler yasadin dedi diye bu konuyu irdeledim bu ayri kalmayla birlikte sdaha farkli seyler buldum. Böylesi ciddi bir konuda saka yapmakta ne kadar komik bilemedim.

nerenizle okuyup neler anliyorsunuz gercekten anlamak mümkün degil. bir cocugu etkileyen en etkili yas araligi 0 ila 5dir. O zamanda anne babadan ne gördüysen seni programliyor. Mesela baban sana sevgi mi göstermedi, ileride sevgi ariyorsun, mesela annenle baban sana ilgi göstermeyip degerli olmadigini hissettirmedi mi bunu ömrün boyunca hissediyorsun ve ilgi manyagi oluyorsun sence bu devirde instagramda ilgi manyaklari neden türedi saniyorsun? Anne babalarimizin bizi büyüttügüne mi bir sey dedim nerenle okudun cok merak ediyorum? bir anne ve babanin duygusal bagini kuramadigi her cocuk bu problemleri ileriki hayatinda yasiyor. Arastirin istersenz. Iyi günler

Evet haklısınız da biz uzman değiliz hanımefendi.Bunun çözümünü ya da cevabını burada aramanız çok komik.
Gidin bir uzmana danışın.Belki sizde bir travma falan olmuştur,konuşun,o size söylesin cevabını.İnsanoğlunu bilinçaltında etkileyen çok fazla şey var,sadece anne baba değil.Belki bambaşka bir sıkıntınız vardır.

Benim annem bababnnemi 18 yil boyunca hastahaneye tasidi. Konu sahibi. Ben ev sahibinde kaldim. Benimdemi piskolojim bozuk. Annesi babasi olupte mezarda olsnlar var. Hepsine Allsh sabir versin. Bencilce davranmayin lutfen cok sukur hayatta anneniz. Sesini telefondan duyarsiniz. Ama olup giden kardeslerimiz anne baba sesini dahi duyamiyor. Bunun icin sukredinki hayatta. Ailesi olen arkadaslar uzmek istemedim sixi kusura bakmayin lutfen.
ya neden kiyaslaniyorum onunla bununla ben burada KENDI DERDIMI sordum size. abartmayin diyip gecin ne bu ya? yeni araba alanada ya su filanca daha pahalisini mi almis diyorsunuz? veya ucak kazasi geciren birisine ya su filancayi da tren ezmis daha beteri mi var diyorsunuz?????? elbette sükür her halimize ama surada sonucta derdim var diyip konu acan biri gelmis gelen yorumlara bak.

Evet haklısınız da biz uzman değiliz hanımefendi.Bunun çözümünü ya da cevabını burada aramanız çok komik.
Gidin bir uzmana danışın.Belki sizde bir travma falan olmuştur,konuşun,o size söylesin cevabını.İnsanoğlunu bilinçaltında etkileyen çok fazla şey var,sadece anne baba değil.Belki bambaşka bir sıkıntınız vardır.
bu konu hakkinda fikirleri olanlar vardir diye buraya gelip acayim dedim ama gercekten isi ehline vermek lazimmis psikologlara psikiyatristlere hakaret bu resmen bende suc kabul ediyorum.

halbuki hepimiz empati yaptığımız için yorumlarımızı o şekilde yapmıştık..
kendi hayatımızdan yola çıkmıştık.
yorumları tam okumadınız sanırım.
ha konu sahibesi çok mutsuzsa kendi kendine değerlendirmeler yapacağına bir uzmana gitsin elbette..
kiyaslamak ne zamandan beri empati olarak geciyor? empati kurmanin anlamini bildiginizden emin misiniz gercekten?

bu konu hakkinda fikirleri olanlar vardir diye buraya gelip acayim dedim ama gercekten isi ehline vermek lazimmis psikologlara psikiyatristlere hakaret bu resmen bende suc kabul ediyorum.

Birinci bakıcının özellikle ilk 1 yaşında,sürekli değişmesi çocukta güven problemleri vs doğurur evet.Ama bu sizi ne ölçüde etkiledi,bunu birkaç yorumla anlatamazsınız,gelen yorumlara kızmayın o yüzden.En iyisi işin uzmanına görünün.

nerenizle okuyup neler anliyorsunuz gercekten anlamak mümkün degil. bir cocugu etkileyen en etkili yas araligi 0 ila 5dir. O zamanda anne babadan ne gördüysen seni programliyor. Mesela baban sana sevgi mi göstermedi, ileride sevgi ariyorsun, mesela annenle baban sana ilgi göstermeyip degerli olmadigini hissettirmedi mi bunu ömrün boyunca hissediyorsun ve ilgi manyagi oluyorsun sence bu devirde instagramda ilgi manyaklari neden türedi saniyorsun? Anne babalarimizin bizi büyüttügüne mi bir sey dedim nerenle okudun cok merak ediyorum? bir anne ve babanin duygusal bagini kuramadigi her cocuk bu problemleri ileriki hayatinda yasiyor. Arastirin istersenz. Iyi günler
Sen nerenle yazıyorsun...0 ila 5 yaş arasinda kaç ay var annenin senin yaninda olduğu anlara odaklan gittiği bir aya değil annenle ilişkinden bahsetmemişsin birakip gitti demişsin..gitmesi de 1 ay hastaneye..annesi olmayanlar ölsün o zamam bi sizin duygulariniz mi kiymetli biz siz mi 0 ila 5 yas arasi anne ilgisine ihtiyac duyuyorsunuz...bundan sonra aklınla düşün elinle yazz..

hayret bana da psikiyatrist dedi ki cocuklugunda neler yasadin dedi diye bu konuyu irdeledim bu ayri kalmayla birlikte sdaha farkli seyler buldum. Böylesi ciddi bir konuda saka yapmakta ne kadar komik bilemedim.
Yahu kadın hastayken 1 ay 1 ay ayrı kalmışsınız. Ufacıkken.
Annede insandır hastalanabilir robot değil ya.

Böylesine ciddi diyorsunuz ya, fazla ciddiye alıyorsunuz en ufak şeyleri demekki. Çok daha ciddi şeyler yaşıyor insan büyüyünce, mecburi 2 ay bide peşi peşine değil ayrı kalınca psikiyatristlik olmanız için çok daha büyük meseleniz olması lazım bence. Okb gibi falan. Takıntı yapmayın olağan şeyleri büyütmeyin tavsiyem.

Evet bu sorumla birlikte buradaki cogu kisinin alingan oldugunu anladik kendisiyle kiyasladigini anladik. DEMEK KI cocuklugunuzda cok kiyaslandiniz ki hala ayni problemi yasiyorsunuz :) iyi günler
! Kıyaslanma haddini bil! Ben evlatlığım ve sen benim aileme böyle laf söyleyemezsin. Önce git psikolojini düzelt sorunlu. Beş yaşındayken böyle olmuşta bilmem ne olmuşta işte psikolojisi bozulmuşta. HASTA! Kıyasın ta kendisi sensin. Bu konuyu açarakta gösterdin.

Sen nerenle yazıyorsun...0 ila 5 yaş arasinda kaç ay var annenin senin yaninda olduğu anlara odaklan gittiği bir aya değil annenle ilişkinden bahsetmemişsin birakip gitti demişsin..gitmesi de 1 ay hastaneye..annesi olmayanlar ölsün o zamam bi sizin duygulariniz mi kiymetli biz siz mi 0 ila 5 yas arasi anne ilgisine ihtiyac duyuyorsunuz...bundan sonra aklınla düşün elinle yazz..
sen nerenle anliyorsun peki? madem annemle olan iliskimden bahsetmedim ve BILMIYORSUN o zaman neden beni yargilayip bide üzerine kiyaslayip yaziyorsun? empati kurmasini ögren ya da sus.

! Kıyaslanma haddini bil! Ben evlatlığım ve sen benim aileme böyle laf söyleyemezsin. Önce git psikolojini düzelt sorunlu. Beş yaşındayken böyle olmuşta bilmem ne olmuşta işte psikolojisi bozulmuşta. HASTA! Kıyasın ta kendisi sensin. Bu konuyu açarakta gösterdin.
neden sinirlendin ki bu kadar ? sevgiye mi ihtiyacin var? sorunlu?

kiyaslamak ne zamandan beri empati olarak geciyor? empati kurmanin anlamini bildiginizden emin misiniz gercekten?

empati yaptığım yorum ilk yorumumdu. dönüp bakarsanız zorlama olduğunu yazmıştım.
kıyas yaptığım bir yorumum olmadı. ki sizin kıyas dediğiniz yorumları alabileceğinizi de tahmin ettiğim için yine ilk yorumumda şımarıkça karşılanacağını da söylemiştim zaten.
zorunlu bırakılma(1 aymış o da) ile bilerek ve isteyerek terk edilmek ile ilgili siz empati yapmayı deneyebilirsiniz ama. belki faydası olur.

Annenizle genel olarak nasıl anlaşıyordunuz ve babanızla?

kücüklügüme baktigimda sanki sadece varmisim gibi hissediyorum. Annemle babamla mesela oyun oynadigimizi hatirlamiyorum. Babama gittigimde beni tersledigini hatirliyorum anneminde namazda önünden gectim diye tesbihle vurdugunu hatirliyorum. Böyle bana sarildiklarini hic hatirlamiyorum. Bugünde öyle cok pasif yaklasirlar bana karsi. Ben derim artik sizi seviyorum diye sasirirlar. Bu böyle geldi böyle gidecekti ama ben degistirmek istiyorum bunu mesela sevgiyi gösterip yaymak istiyorum ailemin icinde. Annemle babama kizmiyorum tam aksine onlari anliyorum cünkü onlarda anne babalarindan sevgi sicaklik görmediler

sen nerenle anliyorsun peki? madem annemle olan iliskimden bahsetmedim ve BILMIYORSUN o zaman neden beni yargilayip bide üzerine kiyaslayip yaziyorsun? empati kurmasini ögren ya da sus.

neden sinirlendin ki bu kadar ? sevgiye mi ihtiyacin var? sorunlu?

üsttekilerden ziyade evlatlık olarak büyüdüğünü söyleyen kişiye yazdığınız son yorum neden sürekli ve üzgün olduğunuzun kanıtı niteliğinde.. fevrisiniz, kalp kırmaktan çekinmiyorsunuz ve durmanız gereken yeri de..

Back
X