Çocukla boşanmak

bebecikss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2014
189
102
48
35
İstanbul
Çocuklu olupta bosananlardan fikir alabilir miyim? Pişman oldunuz mu, iyi ki boşandım mi dediniz? Çocuğunuz nasıl etkilendi bu durumdan? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. Beni en çok düşündüren şeylerden biri eşimin yeniden evlenmesi ve evleneceği kadının çocuğuma kötü davranma ihtimali. Yani sonuçta bende olacak çocuk ama en azından hafta sonları görüştüklerinde falan.

Boşanmadım. Sadece yorum yapacağım. Başkasıyla evlenecek diye boşanmaktan vazgeçemezsiniz. Boşanmış bir ailede olup çok güzel bir hayatı olan binlerce çocuk var. Siz kendinizi mutlu etmek için ne gerekiyorsa onu yapın.

Çocukla ilgili mutlaka pedagogla görüşün. O en sağlıklı şekilde bu süreci anlatmanıza yardımcı olacaktır.
Ve daha boşanmadan eşinizin evlenme ihtimalini düşünüp de o kişinin kötü olma ihtimalini vs düşünmeniz ne alaka siz boşanacaksanız kendiniz için boşanıyorsunuz. Eşim tekrar evlenir diye boşanmamak olur mu

neden boşanıyosun o önemli. adam evlendi de kadın çocuğunuza kötü davrandı... yani bunu düşünerek boşanmamak çok saçma.

eşiniz evlense ne olacak? çocuğunu sevmiyor mu? çocuğunu seven,değer veren adam kim olursa olsun ezdirmez. tecrübeyle sabit.

Eski konularımdan anlatmıştım. 3 ay önce eşimin eski nişanlısıyla msjlastigini konuştuğunu söylemiştim. 3 aydır kendi kendimle çok mücadele ettim, unutmaya çalıştım. Ama olmuyor. Hiç affetmedim. Sevgim saygim kalmadı. Zoraki duruyorum bu evlilikte.

Çocuklu olupta bosananlardan fikir alabilir miyim? Pişman oldunuz mu, iyi ki boşandım mi dediniz? Çocuğunuz nasıl etkilendi bu durumdan? Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler. Beni en çok düşündüren şeylerden biri eşimin yeniden evlenmesi ve evleneceği kadının çocuğuma kötü davranma ihtimali. Yani sonuçta bende olacak çocuk ama en azından hafta sonları görüştüklerinde falan.
İyi ki boşandım dedim.Hala da diyorum.

Tabi ki güllük gülistanlık olmadı süreç.Çocuklar çabuk atlatıyor endişe etme.Çocuk psikoloğundan yardım alabilirsin.Ben aldım.

Yeniden evlenir diye düşünüp,yürümeyen bir evliliği devam ettirmek hata.Eşim boşandıktan 7 ay sonra beni aldattığı kadınla evlendi.Kızımla pek ilgili olmadılar.Ne zaman ki ben evlendim,çocuk kıymete bindi.

Tatillerde yanlarına gidiyor kızım.İlk zamanlar,geri döndüğünde günlerce ağlardı."seni orda bırakmıycaz,gelip bizimle yaşayacaksın" diyormuş babası.Darmadağın olurdu çocuk.Eşimle toparlıycaz diye yapmadığımız kalmazdı.Bu durum ben salon kadını çizgimden çıkıp haddini bildirene kadar sürdü.Sonra bıçak gibi kesildi.Şimdi yine aynı eski hallerindeki kafadalar.Çocukla pek ilgili değiller.Tatillerde yalandan alışverişler,gezdirmeler..Bunu ilgilenmek sanıyorlar.

Kötü davranma vs olmadı ama benden uzaklaştırmaya çalıştılar özetle.Yürek yemişler sanıyorum.O yüreği midelerinden tırnaklarımla söküp uygun olan yere yerleştirdim bende.Mutluyum.

Tabi ki güllük gülistanlık olmadı süreç.Çocuklar çabuk atlatıyor endişe etme.Çocuk psikoloğundan yardım alabilirsin.Ben aldım.

Yeniden evlenir diye düşünüp,yürümeyen bir evliliği devam ettirmek hata.Eşim boşandıktan 7 ay sonra beni aldattığı kadınla evlendi.Kızımla pek ilgili olmadılar.Ne zaman ki ben evlendim,çocuk kıymete bindi.

Tatillerde yanlarına gidiyor kızım.İlk zamanlar,geri döndüğünde günlerce ağlardı."seni orda bırakmıycaz,gelip bizimle yaşayacaksın" diyormuş babası.Darmadağın olurdu çocuk.Eşimle toparlıycaz diye yapmadığımız kalmazdı.Bu durum ben salon kadını çizgimden çıkıp haddini bildirene kadar sürdü.Sonra bıçak gibi kesildi.Şimdi yine aynı eski hallerindeki kafadalar.Çocukla pek ilgili değiller.Tatillerde yalandan alışverişler,gezdirmeler..Bunu ilgilenmek sanıyorlar.

Kötü davranma vs olmadı ama benden uzaklaştırmaya çalıştılar özetle.Yürek yemişler sanıyorum.O yüreği midelerinden tırnaklarımla söküp uygun olan yere yerleştirdim bende.Mutluyum.
Teşekkür ederim aciklamalariniz için. Yani babası yanında olan çocukları falan kiskandimi hiç çocuğunuz, ya da sordumu babamla niye ayrıldınız niye bizimle yaşamıyor falan diye. Eski konumu biliyorsunuz. Sizce haklimiyim boşanma istegimde?

Teşekkür ederim aciklamalariniz için. Yani babası yanında olan çocukları falan kiskandimi hiç çocuğunuz, ya da sordumu babamla niye ayrıldınız niye bizimle yaşamıyor falan diye. Eski konumu biliyorsunuz. Sizce haklimiyim boşanma istegimde?
Hayır sormadı.Çünkü gerek olmadı.Sürecin başından sonuna psikolog eşliğinde,yaşına uygun bir şekilde anlatıldı hep yaşananlar.

Babası yanında olanları da kıskanmadı.O kadar sevilen bir çocuktu ki,düşünmeye vakti olmadı böyle bir şeyi.Başta babam,erkek kardeşim kol kanat gerdi.Sonra şimdiki eşim sevgiyle sardı.Hep bir sarıp sarmalayan baba modeli vardı yani hayatında.O eksikliği yaşatmadılar Allah razı olsun bin kere.

Konunu bilmeme gerek bile yok güzelim.Düşünceler bu aşamaya geldiyse,yolları ayırmak daha sağlıklı olur.Hem senin hem çocuğun için.Ama illa haklımıyım diye fikrimi soruyorsan,cevabım dibine kadar evet.Eş,eşlikten çıkıp kambur olmuş sırtında.Ne kadar daha taşıyabilirsin canım benim.

Cnm cevremde bosanmis bi bayan yok ama bi bey var esi cocugunu istemedi babasinda kaldi iki sene oldu cocuk baya alisti ama surekli anne ariyo bize geldi bnm cocklarim bna anne diye pesimde donmeye baslayinca oda bna anne demeye basladi o annsini aradi ama cocugn sede kalca icn ble bi sikinti cekmeyebilirsin sevmiyosan bosuna kendine eziyet etme

Ben boşanmış bir ailenin çocuğuyum. İnan herkesin annesi kendine dünya güzeli gelir ya bunun için söylemiyicem annem hakikaten çok güzel ve alımlı bir kadındı hayatta babamdan başka bir çok seçeneği var olmasına rağmen boşandıktan sonra maddi imkanları bile çok iyiyken bile, boşandıktan tam 12 yıl sonra yani şuan hala ayrılıklarında yüzde yüz haklı fakat keşke ayrılmasaydım diyor. Çevrede de gördüğüm kadarıyla boşanan çiftler dikiş tutturamıyor. Canım hayat her şekilde sabr'ı/tahammül'ü sınar. Eğer ortada büyük bir zulm yoksa boşanmayı düşünme. Asla 4'4 lük insan yok asla 4'4 lük bir yaşam yok..

Ya herkes aynı değil bir kaç örnek iyi olsa genel de üvey baba veya anne olsa çocuk için sıkıntı olur bende boşanmış bir ailenin çocuğu olarak hiçkimse ne babanın yerini alır nede annenin yeri bir tarafın sürekli eksik kalır

Peki kızının küçük hatalarını ya da beğenmedikleri huylarını sana kesme durumu oldu mu ? Bende bu durum oldu da..

Ben de boşanmış aile çocuğuyum.
Çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama ne kadar erken biterse o kadar iyi olur. İleride alışır. Hele de cocugunuz kızsa kadin erkek ilişkisini sizinki gibi zanneder. Yani bosanmazsaniz dogru olanin bu olduguna inanir ve bu ilerideki ilişkisinde çok soruna yol açar. Benim annem özellikle bu sebepten boşanmış. Çok da iyi olmuş.
Zaten çocuk sizinle kalacaksa korkmayın. Çünkü çocuk açısından iyi olmayan biriyle evlenen babalar bir yerden sonra dolduruşa gelip her şeyi eş odaklı yaşadıklarından çocuğu görmemeye bile başlayabiliyorlar (tek şansım bende bu olmamasıydı).Yalnız çok zor bir durum.
Allah yardımcınız olsun :(
Bir de baba nasıl biri? Yani ileride çocuğun münferit hatalarını size yükler mi? Çünkü mesela ben bir tişörtü cok seviyorum genelde onu giyiyorum diye annem harclik vermeyen kotu anne ilan edilmisti de..

Mesajlaşmalar çok mu absürt
Bence çocuk varsa deneyin deneyin yeniden deneyin olmuyorsa tekrar deneyin öyle ayrılın

Back
X