Çocukla hayat...

Smallworld

Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2016
39
2
6
Merhaba kızlar benim sorum çocuğu özellikle de bebeği olanlara .. bebek ev işi yemek eşle ilgilenme bunları birarada nasıl götürüyorsunuz . Benm de bebeğim var ve zorlanıyorum eşimle de vakit geçiremiyoruz yeterince .. işler yetişmeyince de geriliyor insan bu da ilişkiye yansıyor .. bu hep böyle mi olucak artık çocuk olduktan sonra böyle mi oluyor yoksa büyüyüp toparlanınca geçicek mi merak ediyorum :/

Vallahi guzel kardesim
Cocuk supriz olmadiysa ki supriz olayinada baya karsi bi insanim.
Hayatiniza bi birey ekleniyor ona kimse duygularini sormuyor.
Acaba o bebekler hayatimiza dahil olmaktan ne kadar mutlu.
Boyle konular uzuyor beni.
Degiscek hayatiniz tabiki nasil ayni kalabilirki.
Bunlari onceden dusunmeniz gerekirdi herkesin hayati cocukla degisir.
Bu sekilde yasamaya ayak uydurun.
Saglikla buyutun yavrunuzu

Canım benim kızım var 1 yaşında
bende senin gibi endişe içindeyim ne olacak böyle hep böyle mi gidecek diye.

Çok kafama takmıyorum artık ev daginikmis işler aksamis falan. . Çocuklu olan her ev böyle eğer yardimci bir insan yoksa.

Eşinle ilgilen hiçbir zaman ona bu bebekli yaşamı ilgi azlığı olarak ona yansıtma.

ayda iki kere kadın alarak gün içinde işteyim akşam en geç 21:00 de oğlumu uyuturum enerjim varsa ertrsi günün yemeğini hazırlarım.dediğim gibi ayda iki kere kadın gelir ütüyse ütü temizlikse temizlik onun dışında hafta sonu evdeyim bir süpürge açar yer siler toz alırım .
oğlum on aylık paçamdan ayrılmaz.

Ben bu fotoğrafı çok seviyorum bence çok anlamlı. Bir yuvada babanın desteği varsa herşey yolundadır bana göre. Tek sorumlu anne değildir çünkü. Bebek bakımı,ev işi,yemek ikinizin ortak yapacağı şeyler; biz bebek uyuyunca sevinçten takla atardık mesela. Herşey ortak paylaşılınca eşlerden biri bana vakit ayırmıyorsun siteminde de bulunamaz

Benim iki çocuğum var, 2 yaşındalar..
Uykuları epeydir düzenli, erken yatarlar, başbaşa ne yapacaksak o zaman yaparız.
Onun dışında gün içinde eşim işten geldiğinde çocuklarla oynar, ilgilenir.
İkiz çocuklarım var diye hiçbişeyden geri kalmadım açıkcası, tatillere de gittim düğünlere de gezmelere de..
Ev işleri aksıyor elbet ama oluyor yavaştan.
Ama ondan önemlisi çocuklarımla güzel vakit geçirmek ve vakit buldukça bol bol dinlenmek ya da çay kahve içmek, kitap okumak, bomboş oturmak...
Bunlara da vakit ayırıyorum.

Eviniz temiz olsun olmasına ama paralamayın kendinizi, bebeğiniz uyumadığında onun bakımıyla, eğlenmesi ile ilgilenin veya siz yemek yaparken o oynasın yanınızda vs..
O uyuduğunda da bazen dinlenin bazen işinizi yapın..
**kilit cümlem kendimi ev işleri için yıpratmamak...
Ve anne olduğum kadar eş olduğumu da unutmamak.

Elbette düzen değişecek,size muhtaç birisi var artık hayatınızda. Siz onun düzenine uyacaksınız. Eşinizle haftasonu iş bölümü yapın. Yada o çocuğa bakarken siz işinizi yapın. Durumunuz uygunsa yardımcı alın. Çocuk bu erken uyur normal şartlar altında o uyuyuncada eşinizle ilgilenin. Eski düzeni sağlamaya çalışırsanız yıpranırsınız,bırakın herşey olduğu kadar..
Ben çalışıyorum o yüzden ev işleride yardımcım var.

Ben onplana cocugumu koyuyorum. Ev temiz ama piril piril degil. Esimde yardim eder. Yemegi de fazla onemsemem karnimiz doysun yeter. Zamanin yettigi yemegi yaparim. En kotu kiymali yumurta yeriz besleyici pratik otesi
Oglum 10 da uyur bizde film izleriz sohbet ederiz yada
Esimde oglumuz huzurlu olsun onunla ilgilen yeter der. Evisi yemek hep olur ama yavrun bi daha o yasa gelmez. Tadini cikar kasma.

şuan kızım 22 aylık..9 aylıkken kv me bırakıp işe başladım
herakşam 6,5-7 arası alıp eve gidiyorum birlikte yemek hazırlıyoruz sonra mutfagı topluyoruz
akşamım ona ait boyama,oyun,aktivite yapıyoruz,
sonra gece mamasını yedırıp yıkayıp uyutuyorum bu arada saat 11 bazen dahada gec oluyor.kocamı görmüyorum bile:)
şaka bı yana enerjım olursa bıraz takılıyoruz tv fılm falan yoksa yatıyorum..çok hareketlı gecıyo günler valla

ev hamini degilim ama olsam ehralde bir tk ev ve bebisle ilgilenirdim, es beimle ilgilensin bir zahmet ben niye onunla ilgileneyim?
ilk iki ay kizima kendimiz bakmistik, kimse gelmemisti cokkk super gunlerdi. ben bebege bakiyodum esim bize bakiyodu, eve kimse bakmiyordu, sukur cop ev olmadik hicbir zmn. cokta abartmayin eve bama olayini bence.

Benim oğlum 14 aylık, hayatım tamamen baştan aşağı değişti, değişmeden başka çaresi yok çocuk sahibi olmayı biz istedik o nedenle değişmesi kadar normal bir şeyde yok.
Önceliğim oğlum, bir çok işimi o uyuduktan sonra yapıyorum, çalışmaya başlayınca eve temizlik için 15 günde bir kadın geliyor o yükümü biraz alıyor eğer olmuyorsa da kendimi zorlamıyorum. Oğlumun mutlu olması o uyurken de dinlemem benim için daha önemli, ev dağınık kalmış her şey tertemiz olsun gibi bir takıntım yok. Hafta sonları gezmekse de oğlumu da alıp geziyoruz.
Yani olay çocuğunuzun bir birey olduğunu ve artık siz hayatınıza dahil olduğunu kabul etmekten geçiyor.

Kızım 1 yaşından küçükken ne temizlik ne yemek hiçbişey düzenli değildi.. yorgundum çok.. bebeğim uyumlu idi ama ben depresiftim.. lohusalik hiiiiic yaramadı bana.. Ama 2 yaş sonrası 3 kişilik uyumlu bi aile olduk:) hele ki şimdi 4.5 artık hersey düzenli ve herkesin kendine ait zamanı var.. ilk yıllar biraz zor ama olduğundan olumsuz hale getirmemek lazım.. en güzel zamanlar bol bol ailecek gezin.. Yorgun da olsanız mutlu olun.. ev işini daha uzun süre boşverin.. insani şartları sağlayın esinizle gerisini boşverin.. okula gidince insan sabahtan aksama temizlik yapabiliyor :)

4 yaşında bir kızım var. Ben ki o dünyaya gelmeden önce evim temiz,mutfağım bal dök yala,banyom gıcır olsun her daim kafasındaydım ki çalışırken yapabiliyordum bunları,yardımcıda alırdım,elimde hep üzerinde olurdu derken kızım doğdu ev düzeni konusu tepetaklak oldu,başta canım sıkıldı kabul ediyorum ama şu an zerre umurumda değil. Olduğu kadar yapıyorum,kendimi hiç yıpratmıyorum ki anaokuluna gidiyor,vaktim var ama eski kafam yok.
Dert etmeyin diyebilirim sadece. Çocukla bir çok şey değişiyor muhakkak ama kendinizi hırpalamadan olduğu kadarıyla yetinmeyi bilin. Tabiki zamanla birşeyleri oturtuyorsunuz,huyunu biliyorsunuz çocuğunuzun,ona göre davranıp akıllıca hallediyorsunuz bir şeyleri ama önemli olan bu süreçte yıpranmamak.

Ah ah benim de derdim bu.burada anne ye cok is dusuyor cok dakik huzli olmak zorunda.benim kizim 18 aylik ve bir saniye bos vaktim yok.simdi kızımı uyuttum tel elime almisken konu ya yaziyim dedim yoksa sil8necek camlar beni brkler.arti aksam esim is dönüşü market alisverisi yapucaz beraber 6 bucukta.o saate kadar yemek hazir olacak Allahtan yemegim var hazirda.arti donates aldim rendeleyip kaynaticam siselere koycam o isi geceye biraktim.bayram temizli bitti bir haftada yaptim zaten bayramda 4 gün evde yokuz ben temizligimi yaptim.sadece yemek ve cay molasi veriyorum bazen kahve molasi.kixim hep pesimde bide kucak ister annesinin kuzusu kiyamsm kucagimda gezdirirm.
Kisaca esimde aksamlari yardim eder sagolsun beraber yikariz oynar ams ben kizima zamsn ayiririm bahcemiz var gezer salincak sallanir oynariz birlikte isi gucu birakir kizimla ilgilenirim birdaha bu yaslara gelmeyecek çünkü onemli.bulasik temizlik ben gece yapuyorum malesef kizim uyumadan imkansiz annem ust katimda oruruyor kendi annem kv degil o sayede esimle biraz dinleniyoruz cok sagolsunlar Allah basimdan eksik etmesin ailemi.oradan sansliyim ama kizim bir iki saat ten fazla kalmaz onlarinda isi gucu oluyor neticede.baba da yardim ederse anne zorlanmiyor hersey bsbada bitiyor biraz.esim artik kendi isini yapmasini ogrendi cunku hepsune yetmek imkansiz! Yetmeyede calismiyorum uykum varsa uyurum her is kalsin tek yemek yaparim bazen tabi.onun dışında geceler benim gunduzler kuzimin.esimle hafts sonu film izleriz gerilim filmleri mutlsks kizim uyuyunca gezer tozariz beraber ne kadar zor olsada tatile denize gittik zordu ams guzeldi..
Cocuk hayati bastan sona degistiriyor ama benim onceligim kizim gerisi sonra gelir hep kendi kendime derimki hicbisey yavrumdan onemli degil karni acsa once lik onun alti kirluyse vs uykusu varsa gezdirilecekse öncelik onun gerisi sonra olsada olur.temuzlik gunun olsun uc gün mesela o uc gunde yap bitir sonra daha yspma.evi biraz bosla misafir cagirma kendi kendine yetersin hizli olmak lazim elu cabuk yani.uyku cok onemli uykunu al ve enerjik ol iyi beslen annelerin enerjiye coookkk ihtiyaclari var kolay gelsin tum annelere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…