Çocukla kpss çalışmak hayal mi?

EbrarinAnnesi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2016
742
1.133
43
36
Niyet ettim başladım ama ara ara motivasyonum düşüyor kızlar öğretmenlikten giriyorum ben yaptım oldu veya bi tanıdığım üç çocukla kazandı diyen birileri çıkar umuduyla açtım konuyu. Oğlum 6 aylık tam oyun çocuğu onun da vaktinden kısmak istemiyorum oyun oynayıp masal okuyorum kalan zamanımı nasıl planlayabilirim? Gün yetmiyor malumunuz ev işi yemek kuzunun bakımı derken.. Yapanlar nasıl yaptı nasıl zaman buldu..Bütün hesaplarımı kapattım en son whatsappı da sildim bu işe zaman ayırmak için.. Aslında oğlumu engel olarak görmüyorum o yokken daha tembeldim şimdi zaman kısıtlı diye daha hırsla çalışıyorum en yüksek puanımı da ona hamileyken girdiğim sınavda geçen yıl aldım :) Her şey onunla Ege'de bir sahil kenarında yaşamak,mesleğimi yapabilmek için..

Son düzenleme:
Allah bağışlasın. Daha çok küçük yeni yeni keşfediyor herşeyi biraz zorlanabilirsin ama uyku saatlerin de çalışılabilir .

Burada bi üyenin konusu var, iki mi üç mü çocuğu varmış sanırım.. çocukla kpss diye başlıkları aratın isterseniz, geceleri çalışmış sanırım hep ve kazanmış, maaşallah.. inşaallah darısı bize olsun.. başarılar..

Hırsınızı kaybetmez iseniz yaparsınız.Ne evli olmak ne çocuklu olmak engel degil.

Tanıdığım bir abla 7 yıl girmiş KPSS'ye ve 7. Seferde kazanmış.Hem de yüksek puanla.O arada da Tabiki çocukları olmuş.Eşi de Deniz'ci evde durmuyor haliyle.2 çocuğa da kendi bakıp kazandı.

Bende çocuk yok fakat 2 kez düşük yaşadım sınav dönemlerimde çok yıprandım kalkamadım yerimden kimse de yoktu yanımda ama yattığım yerden soru çözdüm sabah 5 lere kadar.Çözümler dinledim.Konular okudum her fırsatta.Düşük yaptıgım dönemde kazandım ben de.Pes etmedim.4. Seferde oldu.Kendi kendinizi motive ederseniz olur :)

Hırsınızı kaybetmez iseniz yaparsınız.Ne evli olmak ne çocuklu olmak engel degil.

Tanıdığım bir abla 7 yıl girmiş KPSS'ye ve 7. Seferde kazanmış.Hem de yüksek puanla.O arada da Tabiki çocukları olmuş.Eşi de Deniz'ci evde durmuyor haliyle.2 çocuğa da kendi bakıp kazandı.

Bende çocuk yok fakat 2 kez düşük yaşadım sınav dönemlerimde çok yıprandım kalkamadım yerimden kimse de yoktu yanımda ama yattığım yerden soru çözdüm sabah 5 lere kadar.Çözümler dinledim.Konular okudum her fırsatta.Düşük yaptıgım dönemde kazandım ben de.Pes etmedim.4. Seferde oldu.Kendi kendinizi motive ederseniz olur :)

Maşallah size ya keşke hamileyken ben de halletseydim bu işi şimdi zorlanıyorum

6 aylık bebekle yaparsınız. 1 yas deseniz zor, 2 yas deseniz imkansız değil derdim :)
Nispeten kolay zamanı.
En azından gün boyu toplamda 12 saatten fazla uyuyordur. Size 6 saat yetmeli :)
Kalan 6 saatin 2 saati yemek+ev işi olsa, en az 4 saatiniz olur.
Ev işlerini de eşinizle paylaşın.
Yemeğin de haftasonu esiniz evdeyken on hazırlıklarını yapın.
Et/kıyma kavurup dolaba koymak.
Çorbaları yapıp kavanozlamak
Soğan doğrayıp buzluga atmak.
Köfte, börek hazırlayıp buzluga atmak vb...
İki çocukla yemeğe ayırdığım vakit günde yarım saat.
Haftasonu 1.30 saat kadar süren hazırlık işimi görüyor.
Tavsiye ederim :)
Bunun dışında,
Çocuk uyanıkken de omunla geçirdiğiniz vakitlerde soru çözebilirsiniz.
Arada büyüklerden destek alıp 2-3 saat onlara bırakabilirsiniz.
Bence oluru var :)

Ev işi denilen şeyi asgariye indirim

Çocuğu doyurun giydirin yeter

Her gün tüm evi ovmayın çılgınca çamaşır vs yıkamayın

Az çeşit yapın sorun olmazsa bir kere yapıp iki gün yiyin ya da pratik şeyler yapın

Kaçta kalkıyor çocuk ve eşin bilmiyorum ama olursa den bir saat erken kalk o arada biraz çalış

Çocuk gün içinde iki kere uyur en az birimde çalış diğerinde sen de dinlen yemek yap

Akşam erken yatmaya alıştır gerekirse bir ay emek ver ama 9 da uyusun 12 de sen yatsan 3 saat de oradan eder

Günde 5 saat oldu ki bu da az bir çalışma değil

Her gün aynı olmayacağını kabul ederek bu yola çık yani yarın 5 değil sadece yarım saat çalışınca moralini bozma bir sonraki gün artacağına inan

Kolay gelsin

Bransiniza ve temelinize göre zorluk derecesi degisse de imkansiz ya da hayal degil. Yapabilirsiniz.

Canım
Kızım 6 aylıktı KPSS'ye girmeye karar verdim ama uzmanlık istediğim için kpds çalıştım ilk önce. Geçmiş yıllarda çıkan soruları çözdüm. Sonra KPSS çalıştım. KPDS'den 80 üstü kpss den 90 üstü aldım. Sonra kurumlarvsınav açınca o konulara çalıştım. Girdim bi işe. Rahatım yerimde. İyi ki dişimi sıkmışım.
Nasıl olduğunu anlatayım. Bebeğimi emzirilen bile kitap önümdeydi. En iyi hazırlık test kitaplarını aldım. Özet konu anlatımlı. Gece kızımı yatırır yatırmaz ders çalışırdım. O uyuduğu anda otururdum. Ev işini falan salla. 3-5 ay pis kalsın. Misafir kabul etme. Misafirliğe gitme. Çocuğunu enerji atacak oyunlar oynat parka götür kendi oynasın mesela havalar iyi olunca. Mümkünse annen vb yardıma gelemez mi bir süre? Ya da sen gidip ailenin yanında hazırlanamaz mısın? Ben öyle yaptım bir süre de. Sağolsunlar çok yardımları oldu. Ama değdi. Malesef boşandım ama iyi ki elimde iyi bir işim itibar maaşım var diyorum. Şu anda benden kralı Yok. Allah'a bin Şükür.

cok moral olmustur , sagolun
Aaa pardon ben polyanacılık oynadığınızı fark etmemişim, hanımefendi konu sahibi bi şey sordu bende fikrimi söyledim, bana göre hayal çocukla ders çalışmak size göre olmayabilir ama takdir edersiniz ki ben kendime göre cvp verebilirim size göre değil.

Moralim bozulmadı hayal olmadığını biliyorum yapanlar var 95 almam gerekmiyo belki o kadar yüksek almam gerekse hiç girişmezdim oğlum da huysuz bebek değil sadece yapanlar nasıl disipline oldu onu öğrenmek istedim
Ben moraliniz bozulsun diye söylemedim ki benim fikrim bu, dediğiniz gibi çocuk var çocuk var. Umarım başarırsınız.

Canım
Kızım 6 aylıktı KPSS'ye girmeye karar verdim ama uzmanlık istediğim için kpds çalıştım ilk önce. Geçmiş yıllarda çıkan soruları çözdüm. Sonra KPSS çalıştım. KPDS'den 80 üstü kpss den 90 üstü aldım. Sonra kurumlarvsınav açınca o konulara çalıştım. Girdim bi işe. Rahatım yerimde. İyi ki dişimi sıkmışım.
Nasıl olduğunu anlatayım. Bebeğimi emzirilen bile kitap önümdeydi. En iyi hazırlık test kitaplarını aldım. Özet konu anlatımlı. Gece kızımı yatırır yatırmaz ders çalışırdım. O uyuduğu anda otururdum. Ev işini falan salla. 3-5 ay pis kalsın. Misafir kabul etme. Misafirliğe gitme. Çocuğunu enerji atacak oyunlar oynat parka götür kendi oynasın mesela havalar iyi olunca. Mümkünse annen vb yardıma gelemez mi bir süre? Ya da sen gidip ailenin yanında hazırlanamaz mısın? Ben öyle yaptım bir süre de. Sağolsunlar çok yardımları oldu. Ama değdi. Malesef boşandım ama iyi ki elimde iyi bir işim itibar maaşım var diyorum. Şu anda benden kralı Yok. Allah'a bin Şükür.

Yok bana 75 bile yeter size maşallah gerçekten 90 üstü almak çok zor.. Evet misafir devrini kapadım evi her gün temizlemiyorum kolay yemekler yapıyorum vs.. Video mu izlesem konu mu çalışsam soru mu çözsem acaba diye düşünüyorum.. Hepsine zaman kalmayacak.. Bakın bu da kahvaltı halim :)

Arkadaşın dediği gibi şimdi tam zamanı ayaklanırsa hep peşinde olacağım

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    44,1 KB · Görüntüleme: 216
Çocukla nasıl olur bilemiyorum. Ama bende çok çalışarak atanmıştım. Geceni gündüzüne katmana gerek Yok. Düzenli çalışmak çok ama çok önemli. Her dersin bir günü olmalı. Çalışma programınız olmalı. Örneğin bugün matematik günü diyelim. Konu türev mesela. Önce 1 saat konu çalış sonra ara ver yarım aaat ardından da 1 saat test çöz yapamadıklarını işaretle. Forumlara yaz yapamadıklarını mutlaka ve çözdükten sonra bi deftere yaz çözümü. Ki daha sonra karşılaştığında yararlanırsın aynı çözümden. Sonra sonra çözemediğin çok az bi kısım kalır

Niyet ettim başladım ama ara ara motivasyonum düşüyor kızlar öğretmenlikten giriyorum ben yaptım oldu veya bi tanıdığım üç çocukla kazandı diyen birileri çıkar umuduyla açtım konuyu. Oğlum 6 aylık tam oyun çocuğu onun da vaktinden kısmak istemiyorum oyun oynayıp masal okuyorum kalan zamanımı nasıl planlayabilirim? Gün yetmiyor malumunuz ev işi yemek kuzunun bakımı derken.. Yapanlar nasıl yaptı nasıl zaman buldu..Bütün hesaplarımı kapattım en son whatsappı da sildim bu işe zaman ayırmak için.. Aslında oğlumu engel olarak görmüyorum o yokken daha tembeldim şimdi zaman kısıtlı diye daha hırsla çalışıyorum en yüksek puanımı da ona hamileyken girdiğim sınavda geçen yıl aldım :) Her şey onunla Ege'de bir sahil kenarında yaşamak,mesleğimi yapabilmek için..
branşınız nedir hocam? ben de bu yıl öğretmenlikten gireceğim lakin şu an ehliyet kursuna gittiğim için henüz çalışmaya başlamadım. bu yıl kendimi deneyeyim, seneye daha sıkı çalışıp girerim diyorum.
eşiniz ev işlerine yardım etmez mi, çocuğa baksa? ya da anneniz gelse çocuğa baksa olmaz mı? ben anneme kpss çalışacağım desem gelip yardımcı olur mesela çünkü kazanmamı o da çok istiyor. tek başınıza olmaz, işlerin bir kısımını birilerinin üzerinizden alması lazım.

Back
X