Çocukla sosyal izolasyon...

elmadilimi

❤️
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2013
5.703
9.098
398
Merhaba hanımlar,

Konu malum...

Eğitime ara verilme durumu dahi oluşmadan önce çocuğumu anaokuluna yollamamaya başlamıştım zaten. En son 8 gün önce ödevleri almak için okula gidip geldik hiç oyalanmadan. Onun dışında 10-11 gündür tamamen evdeyiz.

Eşim de evde. Ama 2-3 kere market, eczane ve biriken çöpler için çıktı bu süreçte.

Birkaç gündür, çocuğumu açık havaya çıkarayım yarım saatliğine diyorum ama her gün cesaret edemeyip vazgeçiyorum.

Çok şükür, mesleklerimiz gereği işe gitme zorunluluğu olan insanlar değiliz. Evde de elimizden geldiğince çocuğumuzla ilgilenerek vakit geçiyor bir şekilde.

Ama yine de tek çocuk olduğu için ve yenidoğduğunda bile bu kadar uzun süre evde kalmayan bir çocuk olarak çok sıkılıyor. Kutu oyunu, kitap, puzzle vb aktiviteler artık sıkmaya başladı.

Ailem tepki gösteriyor, çocuğun psikolojisi bozulacak diye. 2-3 günde bir 20-30 dk.lığına açık havaya, yürüyüşe çıkarsam mı diyorum. Ama ne çocuğuma bulaşmasını göze alabiliyorum ne de başka bir insana bulaşmasına sebep olma ihtimalimizi...

Anaokulu/ilkokul çağında çocuğu olan arkadaşlar, siz nasıl yapıyorsunuz bu sosyal izolasyon işini?

Hocam biZde de benzer durum var. Cikarmyin iki hafta daha.
2 hafta sonra çıkacağımızı bilsem...

Sayı bana göre hızlı bir şekilde artıyor ve 2 hafta sonra şu ankinden çok çok daha kötü durumda olacağımızı düşünüyorum.

Her geçen gün de keşke sayı daha da artmadan bi yarım saat çıksaydık diyorum. Ama ertesi gün yine çıkamıyorum.

İstemesek de ,çocuk da ben de çatlasak da kırdık k.... evde pinekliyoruz.

Biz de öyleyiz işte 10-11 gündür ama 8 gündür cidden adım dahi atmadık kapıdan.

Gidişat da iç açıcı değil. Daha ne kadar böyle gidebilir bilmiyorum.

Arkadaşlardan da epey bi kişi var hava aldırmaya çıkan/çocuğu çıkaran. Hata mı ediyorum diyorum

Biz de evdeyiz. Her gun en az 1 saat parkta oynayan cocugu evde oyalamak zor oluyor. Hele hava gunesliyken. Simdi hava soguk ama isininca hic durmak istemez. Bir sekilde durduracagiz.
Yine sizin babaniz evdeymis o oynar cocukla. Biz anne cocuk 24 saat cocuk bana yapisik

Biz balkona çıkıyoruz bizim sokak uzun süre balkon olacak .Ama bitsin eve uyumaya giricem sadece.😖
Ben de 2 gündür balkona çıkarıyorum ama balkonumuzun da yanları falan kapalı, gömme tip balkonlardan.

Zaten dar bi sokak, karşısı apartman🤦🏻‍♀️

Hava ılık olduğu halde cambalkonun camlarını da açmak istemiyor. Mahkum gibi sokaktakileri izliyor çocuğum☹️

Biraz da camları açmama olayına takıldım. Acaba gerçekten fazla mi etkilendi psikolojik olarak diye🙄

Biz de evdeyiz. Her gun en az 1 saat parkta oynayan cocugu evde oyalamak zor oluyor. Hele hava gunesliyken. Simdi hava soguk ama isininca hic durmak istemez. Bir sekilde durduracagiz.
Yine sizin babaniz evdeymis o oynar cocukla. Biz anne cocuk 24 saat cocuk bana yapisik

İnanın eşimin evde olması da sorun oluyor bazen. Didişiyorlar resmen oyun oynarken ve şikayet mercii de ben oluyorum.

Ama çalışıyor olsaydı da başka sıkıntılar olacaktı.

Biraz önce uzmanlar uyardı .Balkondan ,evi havalandırmayla virüs girmez içer diye.Ama artık paronoyak olduk.Durum düzeldiğinde aylarca diken üstünde yaşamaya devam edeceğiz.El yıkamalar,çocuklara oraya buraya dokunma demeler...Daha neler neler...

Ben oğlumu sokakta büyüttüm desem yeri, o kadar düşkünzdur gezmeye.
Ama 10 gün oldu sokak yüzü görmedik.

Eşim de evde artık, beraber yürütüyoruz işi.
Hiç de öyle çok sıkılmadi şimdilik.
Kitap okuma, hamur oynama,.beraber tatlı yemek yapma, top oynama, babayla guresme, dans etme, ve bir çok oyun, etkinlik..

Hepimiz eğleniyoruz.
En büyük derdimiz anneanneye olan özlem.☹️

Bizde iki tane biri 4 biri 2 yaşında gezmek için canlarını verirlerdi gitmek istemiyorlar dışarıya biz bi hafta köydeydik bahçemiz var bahçesine çıktık hergün dün akşam eve döndük bi gündür evdeyiz sonumuzu düşünüyorum ama çıkmam yani çıkanları hayretle izliyorum çıkmayın bence ben en çok evlatlarım için kendimizi düşünüyorum öksüz yetim kalmasınlar biz karantinaya alınsak onlar kimle kalır berde kalır kim bakar

Ben de 2 gündür balkona çıkarıyorum ama balkonumuzun da yanları falan kapalı, gömme tip balkonlardan.

Zaten dar bi sokak, karşısı apartman🤦🏻‍♀️

Hava ılık olduğu halde cambalkonun camlarını da açmak istemiyor. Mahkum gibi sokaktakileri izliyor çocuğum☹

Biraz da camları açmama olayına takıldım. Acaba gerçekten fazla mi etkilendi psikolojik olarak diye🙄

Nasil yani camda mi acmiyorsunuz evde?? O kadar da degil artik tam tersine evinizi havalandirmalisiniz. Ayrica baska insanlarla aranizda 2 metre mesafe birakarak pekala kisa bir yuruyuse cikabilirsiniz. Mesafe birakirsiniz az 10 15 dakika cikarsiniz. Biraz disari cikti mi bir sure yine evde oyalayabilirsiniz bence.

Evet çocuklar için de durum sıkıntılı. Benim yaşadığım şehirde ormanlık dağlık alanlar var. Böyle insanların olmadığı gitmediğı mesire yeri değil öyle bir yere arada gidebilirsiniz. Başka da bir yol gelmiyor aklıma. Evde kurabiye yapma el işinden maske yapma kum boyama gibi etkinlikler olabiir

Bir haftadır ilk defa bugün site içindeki parka çıkardık bizimkini.onda da pencereden sürekli takip edip kimsenin olmadığı bir anı kolladık. Bundan sonra da çıkarmayı düşünmüyorum. Balkonu mesken yapıcaz. Havalar ısınıyor su, kum başka başka şeyler bulucam. Ayrıca ben sürekli anlatıyorum, virüslere ilgili belgesel bile izledik birlikte. Neden çıkmaması gerektiğini anlıyor. Ekran yasağını da genişlettim, izletiyorum artık yapacak birşey yok. Bu arada 4 yaşında. Çıkmamak en iyisi. Çinli uzmanları belki izlediniz, İtalya ya gittiler ve milleti sokakta görünce çok şaşırdıklarını, kimse de maske olmamasına anlam veremediklerini, bu salgının bu şekilde bitmeyeceğini söylediler. Bu şekilde giderse malesef uzun da sürücek.

Benim kuzum 7 yaşında çok sosyal hep derdi hadi şuraya gidelim falan diye yavrum hiç demiyor 2 kez sitenin bahçesinde top oynadık kimse yok evdeyiz hep

Ben olsam evde parkur oluştururdum.
Çocuğun eline bir top verin,baslangic noktasından bitiş noktasına doğru düşürmeden gidip bitiş noktasındaki kutuya atmaya çalışsın. Başlangıçtan bitişe de şöyle zorlu bir parkur oluşturun
Mesela holünüz varsa iki duvar arasına koli bandı-elektrik bandı falan yapıştırın, bir cocugun zar zor iki büklüm geçeceği bir alan olsun . Salonda sandalyelerin altından geçsin, 3 koltuk yastığından ziplasin, kapı esiklerinde gerilmiş ipten (ya da banttan) atlamaya çalışsın... Evinizi siz biliyorsunuz. Zorlu bir parkur olusturun işte. Ne bileyim,ayakkabı kutularının içine ziplasin falan..
Kafanızda canlanmadiysa hani köpek eğitim parkurları var ya. Onlar tarzı birşey işte 😂😂
Bence anaokulu çağındaki bir çocuğu epey oyalayacak bir şey. Hem enerjisini de atar yorulur.
Eğer ona verdiğiniz misal 7 toptan 5ini kutuya atarsa da bir ödülü olsun- 1 bölüm çizgi film izlemek gibi ki çocuk hevesle devam etsin...
Onun dışında evcilik-doktorculuk-kopekcilik falan forever :)
Biz ablamla karantinada değildik ama annem sokağa salmazdi. Tüm yazımız karantina gibi geçerdi 4 duvar arasında. Bol bol evcilik oynardık. Artık dizi gibi olurdu,aylarca aynı evcilige devam ederdik. İlk baştaki karakterler yaslanirdi,onların çocuğunu oynamaya devam ederdik falan 😅😅 güzel bir evcilik kurarsanız (kız çocuğu için en azından) uzun zaman evde tutabilirsiniz...

Meslekleriniz işe gitmeyi gerektirmiyorsa şanslı gruptasınız. Bence çocuğunuzu hava almaya dahi olsa çıkarmayın.

Back
X