- 4 Ağustos 2010
- 757
- 1.112
- 313
- Konu Sahibi elmadilimi
Apartman bahçesine güneş olunca iniyoruz biz, sakin oluyor, kimse de olmuyor zaten. Temiz hava ve güneş de bağışıklık için iyi, önlemler alındıkça. Site kapısından bir adım dışarı atmıyoruz.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tabiki cikiyorum disariya onlari da çıkarıyorum cocuklara bulaşmıyormuş zaten evde insan catlar ben bile sıkıliyorum cocuk napsin
Benim kizimda anaokulu caginda kendimizce aktivite yapıyoruz biz bolca resim çiziyoruzMerhaba hanımlar,
Konu malum...
Eğitime ara verilme durumu dahi oluşmadan önce çocuğumu anaokuluna yollamamaya başlamıştım zaten. En son 8 gün önce ödevleri almak için okula gidip geldik hiç oyalanmadan. Onun dışında 10-11 gündür tamamen evdeyiz.
Eşim de evde. Ama 2-3 kere market, eczane ve biriken çöpler için çıktı bu süreçte.
Birkaç gündür, çocuğumu açık havaya çıkarayım yarım saatliğine diyorum ama her gün cesaret edemeyip vazgeçiyorum.
Çok şükür, mesleklerimiz gereği işe gitme zorunluluğu olan insanlar değiliz. Evde de elimizden geldiğince çocuğumuzla ilgilenerek vakit geçiyor bir şekilde.
Ama yine de tek çocuk olduğu için ve yenidoğduğunda bile bu kadar uzun süre evde kalmayan bir çocuk olarak çok sıkılıyor. Kutu oyunu, kitap, puzzle vb aktiviteler artık sıkmaya başladı.
Ailem tepki gösteriyor, çocuğun psikolojisi bozulacak diye. 2-3 günde bir 20-30 dk.lığına açık havaya, yürüyüşe çıkarsam mı diyorum. Ama ne çocuğuma bulaşmasını göze alabiliyorum ne de başka bir insana bulaşmasına sebep olma ihtimalimizi...
Anaokulu/ilkokul çağında çocuğu olan arkadaşlar, siz nasıl yapıyorsunuz bu sosyal izolasyon işini?
Ay resmen kulaktan kulağa oynuyoruz milletçe yarım yamalak dileyip bir de doğru gibi yazıyorsunuz. Madem bulaşmıyor neden ilk iş eğitime ara verildi acaba tatil yapsınlar diye mi? Çocuklara daha hızlı bulaşıyor ancak sağlıklı çocuklar yalnızca taşıyıcı oluyor ve hastalığı yayıyorlar. Bulaşıyor yani.Tabiki cikiyorum disariya onlari da çıkarıyorum cocuklara bulaşmıyormuş zaten evde insan catlar ben bile sıkıliyorum cocuk napsin
Merhaba hanımlar,
Konu malum...
Eğitime ara verilme durumu dahi oluşmadan önce çocuğumu anaokuluna yollamamaya başlamıştım zaten. En son 8 gün önce ödevleri almak için okula gidip geldik hiç oyalanmadan. Onun dışında 10-11 gündür tamamen evdeyiz.
Eşim de evde. Ama 2-3 kere market, eczane ve biriken çöpler için çıktı bu süreçte.
Birkaç gündür, çocuğumu açık havaya çıkarayım yarım saatliğine diyorum ama her gün cesaret edemeyip vazgeçiyorum.
Çok şükür, mesleklerimiz gereği işe gitme zorunluluğu olan insanlar değiliz. Evde de elimizden geldiğince çocuğumuzla ilgilenerek vakit geçiyor bir şekilde.
Ama yine de tek çocuk olduğu için ve yenidoğduğunda bile bu kadar uzun süre evde kalmayan bir çocuk olarak çok sıkılıyor. Kutu oyunu, kitap, puzzle vb aktiviteler artık sıkmaya başladı.
Ailem tepki gösteriyor, çocuğun psikolojisi bozulacak diye. 2-3 günde bir 20-30 dk.lığına açık havaya, yürüyüşe çıkarsam mı diyorum. Ama ne çocuğuma bulaşmasını göze alabiliyorum ne de başka bir insana bulaşmasına sebep olma ihtimalimizi...
Anaokulu/ilkokul çağında çocuğu olan arkadaşlar, siz nasıl yapıyorsunuz bu sosyal izolasyon işini?
Tabiki cikiyorum disariya onlari da çıkarıyorum cocuklara bulaşmıyormuş zaten evde insan catlar ben bile sıkıliyorum cocuk napsin
Balkonunuz varsa balkona Çıkarın. Balkonda oyun oynayın. 2,5 yaşında kızım var sürekli kapıya gidiyor ayakkabılarını giyip. Her yere dokunmayacağını bilsem bende düşünüyordum çıkarmayı ama şu an asla düşünmüyorum. İki haftadır kızım hiç çıkmadı dışarı2 hafta sonra çıkacağımızı bilsem...
Sayı bana göre hızlı bir şekilde artıyor ve 2 hafta sonra şu ankinden çok çok daha kötü durumda olacağımızı düşünüyorum.
Her geçen gün de keşke sayı daha da artmadan bi yarım saat çıksaydık diyorum. Ama ertesi gün yine çıkamıyorum.
Dışarı çıkmayın kesinlkle. Balkona çıkin2 hafta sonra çıkacağımızı bilsem...
Sayı bana göre hızlı bir şekilde artıyor ve 2 hafta sonra şu ankinden çok çok daha kötü durumda olacağımızı düşünüyorum.
Her geçen gün de keşke sayı daha da artmadan bi yarım saat çıksaydık diyorum. Ama ertesi gün yine çıkamıyorum.
Sanırım şeyle karıştırdınız, dünya genelinde coronadan ölen hiç çocuk olmamasıyla. Bu bulaşmıyor, taşıyıcı olmuyorlar demek değil. Çocukların yetişkinler kadar etkilenmediği gözlenmiş ama bunun bile sebebi tam belli değil. Daha sağlam akciğerlere sahip olmalarından, yaş ilerledikçe maruz kaldığımız kirli havanın etkisinin arttığından olduğu rivayet ediliyor. Araştırmalar sürüyormuş. Şu zamanda dışarı çıkmanın tek mantıklı yolu, insansız dağ bayır, orman, deniz kenarları olabilir. Biz dün ormana yürüyüşe gittik mesela ama 50 metre yakınımızda insan bile yoktu. O şekilde çıkma şansı olanlar, bir nefes almaya gidebilir. Şehir içinde turlamaksa mantıksız.Tabiki cikiyorum disariya onlari da çıkarıyorum cocuklara bulaşmıyormuş zaten evde insan catlar ben bile sıkıliyorum cocuk napsin
2 hafta sonra çıkacağımızı bilsem...
Yahu neyini anlamıyorsunuz çocuklar bu virüsün taşıyıcısı! Siz dışarıdan eve girince duş alacaksınız oh kafa rahat, bu arada benim yaşlı anneme virüsü bulaştırıp belki de öldüreceksiniz kadını. Hayret yaİnsanlara yaklaşmadan temas kurmadan yürüyüşlere çıkabilirsiniz.. Hava almak iyi gelir psikoloji bozmayın bu kadar bence. Gelinecede duşa girersiniz içiniz rahat eder