çocukla tatil

nagieymen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2009
6.577
328
163
Bursa
merhaba arkadaşlar dert değil sadece fikirlerinize ihtiyacım var
çalışan bir anneyim 22 aylık bir oğlum var bayram ve sonrasında 9+12 gün iznim var şimdi sorun şu 6-11 eylül arası 5gün tatile gideceğiz aslında plan yaparken çocuklu tatile göre ayarladık ama son 1 aydır oğlumu bırakıp bırakmamakta kararsızım eşim seninde ihtiyacın var bu tatile anneannesi bakacak emin yerde olacak diyo bense kıyamıyorum 8 de bırakıp akşam 5te yanında oluyorum haftasonu hep yavrumlayım hafta içi kaybettiğim zamanı akşamları ve haftasonları telafi etmek için çabalıyorum hatta fazla yıpratıyorum bu konuda kendimi bunları yazıyorum ki oğlumu ihmal ettiğim yada sorumsuz anne olduğum düşünülmesin
şimdi tecrübeli anneler oğlum için hangisi daha iyi olur ben kendimden geçtim onu düşünüyorum artılarını ve eksilerini yazarmısınız
şimdiden tşk ederim

yazdıklarına göre annene bıraksan da huzurlu olmayacaksın bakıcısı olan veya çocukların bikaç saatliğine bırakıldığı kreş benzeri yerler var bazı oteller bu hizmeti veriyo

aslında annemde deniz harici herşey mevcut orda da çok eğlenecek ama ben biraz pipirikliyim galiba oğlum psikolojik olarak nasıl etkilenir bilemiyorum etrafımdaki bütün çocuklu arkadaşlarım bırakıyo hatta birisi 5 aylıkken bıraktı inanın çok ihtiyacım var kafa dinlemeye aslında öncesi ve sonrasında dolu dolu paşamlayım ama sanki biraz evet bıraksan bişey olmaz denmesini bekliyorum :1:

valla annelik duygusu kişiye göre değişir ama benmde arkadaşlarım bırakıp bırakıp giderler hep tatile oraya buraya biri hatta yanılmıosam 3 aylıkken bırakıp gtti 3-4 günlüğüne ama olsun emmiodu bebk zaten anneyi öle olunca sorunda olmuo sen bilrsin cnm.
bırakıncada aklın oğlunda kalıcaksa götür derim.
ama yok götrmeyim bi rahat tatil yapayım dersen yine krar senin
sonuçta anne olan sensin oğlun senin:34:
Allah bağışlasın buarada sağlıkla hzuurla büyüt bebğini inşallah:16:

valla annelik duygusu kişiye göre değişir ama benmde arkadaşlarım bırakıp bırakıp giderler hep tatile oraya buraya biri hatta yanılmıosam 3 aylıkken bırakıp gtti 3-4 günlüğüne ama olsun emmiodu bebk zaten anneyi öle olunca sorunda olmuo sen bilrsin cnm.
bırakıncada aklın oğlunda kalıcaksa götür derim.
ama yok götrmeyim bi rahat tatil yapayım dersen yine krar senin
sonuçta anne olan sensin oğlun senin:34:
Allah bağışlasın buarada sağlıkla hzuurla büyüt bebğini inşallah:16:

tşk edrim amin hepimizinkini bağışlasın inş
Rabbim olmayanlarada nasip etsin

bence bu karar tamamen senden çıkacak herkes kendi kişiliği yapısına göre bu kararı verecektir ben mesela bırakıp gitme düşüncesine girsem de bunu gerçekleştiremezdim bi sürü karışık duygular içinde tatilden de bişey anlamaz insan .çocuklar dünyaya geldikten sonra annenin rahatlığı artık son buluyor onlar 50 yaşına da gelse ...

Son düzenleme:
bence bu karar tamamen senden çıkacak herkes kendi kişiliği yapısına göre bu kararı verecektir ben mesela bırakıp gitme düşüncesine girsem de bunu gerçekleştiremezdim bi sürü karışık duygular içinde tatilden de bişey anlamaz insan .çocuklar dünyaya geldikten sonra annenin rahatlığı artık son buluyor onlar 50 yaşına da gelse ...

galiba bende aynen dediğiniz gibi olucam bırakıp gitsemde aklım kalacak en iyisi yanımda olması sanki görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler :16:

bu kararınıza sevindim bırakıp gittiğiniz zaman vicdan azabı da duyabilirsiniz belki. bu çok acı bişey en sevdiklerimizle ilgili vicdanımızın rahat olması yorgunluğumuzun da önündedir bence.sağlıklı bi insansanız hastalığınız yoksa (onunla ilgilenmenize mani olcak) tatil onunla da güzel geçecektir ALLAH çocuğunuzla ilgilendiğiniz her an size müthiş enerji verir inşallah :)

nagişim biz geçen sene assosa gidelim dedik yakın diye kayra burnumuzdan getirdi ne durdu ne uyudu restoranda bardaklar kaşıklar havada uçuştu birimiz çocuğa bakarken diğerimiz yemek yedik asla başbaşa yemek yiyemedik yollarda ağladı durmadı ama emiyordu ozmanlar
akşamda 9 da uyuya kaldı onu bırakıp bir yerede çıkamadık düşün sahilde bile yürüyemedik
ama desen bende bırakıp gidemem tekrar
ama sen çalışıyorsunda ihtiyacın var ve annen dört dörtlük çok iyi bakıyorsa neden bırakmayasın nolcak en fazla özleyeceksin oda seni özleyecek gelince sarmaş dolaş olcaksınız :) ve bir hafta kafanı dinlemiş olcaksın
sonuçta artıları eksileri sen değerlendirip karar verceksin tatlım

uzun süreli olursa dayanamayabilirsin evet :) ama 2gün falansa git dinlen derim bana kalırsa... ha çocuğum yok hatta evli bile değilim ama bir yaz antalyaya gittiğimizde annem kardeşimi bırakmıştı burada, 1hafta kaldık bir de annemi 5.gün hastaneye götürdük :)) her gördüğü bebeği kardeşim sanıyordu benzetiyordu falan değişikti yani :D annelik böyle bir şey olsa gerek yaşar da anlarım innşallaahhh :) yani tatilini 2ye böl, kısa bi parçasını eşinle kendine ayır, sonrasında yavrucuna :) iyi tatiller canım !

Çocuğum olmadığı için konuşmak belki kolay gelir ama bence kısa süreli ayrılabilirsiniz.. Sizin ve eşinizin bu tatile ihtiyacı var belliki.

Anne olduğunuz için hep aklınız onda kalacaktır belki yarım bir tatil yapmış olacaksınız ama eşinizle birbirinize biraz zaman ayırmış olacaksınız..

Bebeğin psikolojisinin etkilenebileceğini sanmıyorum eğe sizsiz uyuyabiliyor, yiyebiliyorsa.. İşe gittiğinizi bilecek 5 gün boyunca.

Ama tatili eşinize ve kendinize zehir edecekseniz hep hayıflanarak, bebeğiniz olmadan gitmeyin derim.

bence götürmeliisn oğlunuda denize ve değişikliğe onun da ihtiyacı var zaten cocuğunu almadan gidersen orda cocuklu bir aile görüp üzülürsün

Bence de götürmelisin. Ben senin gibi çalışan bir anne olsaydım tereddüt bile etmezdim. Sanırım sen çalışırken anneannesi bakıyor, tatil çocuğunada değişiklik olmuş olur...

Çocuklu tatil tatil olmaktan çıksada, ben bırakamadım hiçbir zaman canımcım, herkesin düşüncesi ayrı tabii, sen bilirsin..

merhaba cvp yazan arkadaşlara tşk ediyorum
oğluşumu götürdüm canlarım o tatil yaptı eşim ve ben değil :52:
biz sadece gerildik sinirlendik ama geçti gitti eşim çocuk büyüyene kadar tatil falan yok diyo :52:
yabancılardaki rahatlığı öğrenmemiz lazım galiba sadece türk anne babalar bizim gibiydi yabancılar ohh rahat ki ne rahat sinirleri alınmış gibiler

aslında bende aynı dertten müzdaribim tatillere muhakkak kızımı götürüyorum. ama kafamda hep yorulduğumun ve biraz dinlenmem gerektiği düşüncesi var. şuan kafamda kızımı annemlere bırakıp iki günlük şehirden çoook fazla uzaklaşmadan kocamla tatil yapmak var. 1 veya 2 günde olsa bizimde motive olmaya ihtiyacımız var. tabi bu düşüncem sadece fikir olarakmı kalır yoksa gerçekleştirebilirmiyim bilemem.

arkadaşlar herkesin düşüncesi farklı ama..bu çocuklar biz istedik diye dünyaya geldiler..ben kızım 7 aylıktı tatile gittim oda eglendi bizde...Hotel olunca cocuklar daha cok eğlenir..artı taaaaaaaaaa rusyalardan millet bebişlerini getiriyor bizimkilerde engel olarak görüyor...ben güzel bir yere gitsem cocugum olmasa rahat olamıyorum..aklım sürekli onda buda daha cok gerilmeme sebep oluyor..mini discolar oluyor hotellerde inanın bebişler daha çok eğleniyor:))))

götürmenize sevindim:)onlarsız cennet bile cennet değildir:):69::69:

kızım 3 aylıkken tatile götürmüştüm onu..götürdüm veeeeee ertesi gün 350 km yolu tepip geri getirdim..:) e durmadı ki..ağla ağla...minikti,sıcağa alışkın değildi, sadece anne sütü alıyordu, su vermeyi de akıl edemedik cahilliğimizden, belli ki susamıştı :) onu babaannesine bırakıp dakikasında geri dönmüştük 350 km yolu :) 3 gece kalmıştık..
dinlenmiştik..çok da iyi gelmişti..hala onunla uzun yola gitmeyi göze alamıyorum 30 aylık olmasına rağmen...çocuğun mizacı önemli..benim yavrum biraz nazlı, huysuz, bana çok bağlı, insanlara karşı uzak..o yüzden alışverişe bile gitmek benim için işkence..değil tatil.. :):emir_bebek::nazar:

arkadaşlar herkesin düşüncesi farklı ama..bu çocuklar biz istedik diye dünyaya geldiler..ben kızım 7 aylıktı tatile gittim oda eglendi bizde...Hotel olunca cocuklar daha cok eğlenir..artı taaaaaaaaaa rusyalardan millet bebişlerini getiriyor bizimkilerde engel olarak görüyor...ben güzel bir yere gitsem cocugum olmasa rahat olamıyorum..aklım sürekli onda buda daha cok gerilmeme sebep oluyor..mini discolar oluyor hotellerde inanın bebişler daha çok eğleniyor:))))

götürmenize sevindim:)onlarsız cennet bile cennet değildir:):69::69:

tabi canım kim isterki çocukları olmadan tatile gitmek.güzel birşey yediğinde boğazından geçmezzzzz,başka çocukların yüzdüğünü görünce için burkulurrrr. sürekli aklın kalır. ama şuda varki eğer çocuğun hiperaktifse tatili anlamıyorsun. genelde çocuğun eğleniyor :) bende kesinlikle kızımsız tatile gitmem,gidemem . ama anneler olarak bizimde 1 günde olsa dinlenmeye ihtiyacımız var diye düşünüyorum. :70:

Back
X