Çocukla uçak seyahati

Yazdiklarimi okumuyorsunuz galiba size biri yuksek sesle azarlar bir sekilde söylese ustelik bagiran kisiyi ayipayanlar oldugu halde kusura bakmayin behh de derim sananede derim burda yorum yapmadan once okuyun.. cocugum kimseyi rahatsiz etmedigi halde bende gayet guler yuzlu sosyal bir insanimdir bana o sekil kimse konusamaz.. bana degil hickimseye.. kadinin bana saygisi yoktu bunada şahit olanlar kadini ayipladi zaten .. belliki kadinn cocuklari sevmiyor cocuk var rahatsiz olucam diye piskolojisine girdi..
Anlama güçlüğünüz mü var hanımefendi?
Ne yazdıysanız,ne şekilde yazdıysanız ona istinaden yapıyorum yorumumu. Vahiy inmedi yada yanınızda değildim,dolayısıyla sizin anlattığınız kadarına yorum yapıyorum. Tercih sizin,çocuklarınıza istediğiniz şekilde örnek olabilirsiniz pekala ama burada soruyorsunuz,bizlerde fikrimizi söylüyoruz haliyle.
Size göre bir problem yoksa devam edin böyle ne diyebilirim ki.

Hepsine katıldım da alçak sesle konuşmak bölümüne gelince durdum

Hergün onlarca çocuklasın ses ayarları var mı

Alçak sesle başlarlar cümleye ama git gide ses tonu yükselir şışşt dersin az azaltır bir de uçakta kulağı tıkanıp duyamadıkları için daha da artar sesleri

Koca adamlar abuk subuk muhabbet ederken ülkemde, örneklerdeki çocuklar daha okula bile gitmiyor nerede ise, alçak sesli konuşsunlar demek çok yüksek bir beklenti değil mi

Tabii ben elimdeki çocuk ile değerlendiriyorum bir kere uçağa bindik 4 yaşında idi galiba

Ne tablet ne telefon bilirdi oturduk ana oğul muhabbet edip gittik geldik

Her hafta uçak seyahati yaptığım dönemde hiç çocuk hatırlamıyorum mesela demek ki çocuk saati değil iş saatiymiş benimki

Konuya gelince Müdahale edene ters ters bakarım herhalde

Bir kere otobüste gidiyoruz oğlum 3 yaşında ama iki koltuk aldım

Ara durakta durdu otobüs bir kadın bindi arkaya doğru geldi bakındı sonra dikildi garip bir yüz ifadesi ile toplanmaya başlamamı bekledi galiba

Sonra orası benim yerim geçsem artık dedi sinirli sinirli

Ben de hayır iki koltuk da bizim dedim ama kadının surat fena idi hemen etraftan atladılar baktılar kadının biletine Peron numarası imiş baktığı

Gitti oturdu yerine

Oğlum 8-9 saatlik yolda ne ağladı ne gürültü yaptı inerken de herkes aferin vs dedi ama tek koltuk alıp o kadın gibi birisi de yanımızda olsa idi huzursuz olurduk kesin

Görümcem de çok kızardı ay çocuklar oluyor otobüste durmuyorlar vs diye zira hiç küçük çocuk bilmiyordu oğlumla öğrendi ve ben hatalıymışım çocuklar iyi bile duruyormuş otobüste evde neler yapıyorlar demişti bir kere
Evet tabi ki ses ayarları var, ilk öğrettiğim şeylerden biridir bu. Fısıldamak, normal konuşmak, yüksek sesle konuşmak ve bağırmak arasındaki farkı biliyorlar yerine göre konuşuyorlar.

Arada ses tonunun yükselmesi başka bir şey, yolculuk boyunca üst perdeden konuşmak başka şey. Öğretilip üstüne düşünce gayet öğreniyorlar, 4 yaşı bilemem tabi

Back