Her seyahatimde illa ki bir çocuk-bebek oldu. Az bir kısmı gerçekten azmandı. Kulak tıkanmasından ağlarlar anlarım, korkarlar ağlarlar anlarım da çocuk oyalanacak diye bangır bangır tablet sesi çekmek zorunda değil kimse, aynı şekilde arkamda oturan çocuğun tepinip benim koltuğuma tekme atmaya da hakkı yok; bunları anne-baba öğretip uyarmalı. Çok tabletle oynaması şartsa sesini kısmalı, sessiz oynamalı, konuşacaksa sessiz konuşmak öğretilmeli ne bileyim mümkün mertebe sırf çocuğun huzurunu değil de diğer yolcuları da düşünmeli herkes.
Hepsine katıldım da alçak sesle konuşmak bölümüne gelince durdum
Hergün onlarca çocuklasın ses ayarları var mı
Alçak sesle başlarlar cümleye ama git gide ses tonu yükselir şışşt dersin az azaltır bir de uçakta kulağı tıkanıp duyamadıkları için daha da artar sesleri
Koca adamlar abuk subuk muhabbet ederken ülkemde, örneklerdeki çocuklar daha okula bile gitmiyor nerede ise, alçak sesli konuşsunlar demek çok yüksek bir beklenti değil mi
Tabii ben elimdeki çocuk ile değerlendiriyorum bir kere uçağa bindik 4 yaşında idi galiba
Ne tablet ne telefon bilirdi oturduk ana oğul muhabbet edip gittik geldik
Her hafta uçak seyahati yaptığım dönemde hiç çocuk hatırlamıyorum mesela demek ki çocuk saati değil iş saatiymiş benimki
Konuya gelince Müdahale edene ters ters bakarım herhalde
Bir kere otobüste gidiyoruz oğlum 3 yaşında ama iki koltuk aldım
Ara durakta durdu otobüs bir kadın bindi arkaya doğru geldi bakındı sonra dikildi garip bir yüz ifadesi ile toplanmaya başlamamı bekledi galiba
Sonra orası benim yerim geçsem artık dedi sinirli sinirli
Ben de hayır iki koltuk da bizim dedim ama kadının surat fena idi hemen etraftan atladılar baktılar kadının biletine Peron numarası imiş baktığı
Gitti oturdu yerine
Oğlum 8-9 saatlik yolda ne ağladı ne gürültü yaptı inerken de herkes aferin vs dedi ama tek koltuk alıp o kadın gibi birisi de yanımızda olsa idi huzursuz olurduk kesin
Görümcem de çok kızardı ay çocuklar oluyor otobüste durmuyorlar vs diye zira hiç küçük çocuk bilmiyordu oğlumla öğrendi ve ben hatalıymışım çocuklar iyi bile duruyormuş otobüste evde neler yapıyorlar demişti bir kere