Çocukla uçak seyahati

Sizin cocugunuzu siki giydirin usumesin demesine bu tepkiyi vermeniz normalmi sizce?

Ama şimdi söylemek var söylemek var. Bunu sizin söylediğiniz gibi çocuğunuzu sıkı giydirin, üşümesin demiyor. Tekrar okursanız çok itici bi tavrı var. Emir kipi ve senli benli konuşma.

Çok uçak seyahatim oldu ve her çocuk özellikle bebekler basınçtan kulakları acıdığı için çok ağlar. Bir buçuk saat susmayan çocuk bile gördüm ama hiç tepki veren görmedim verilmezde.
Kilometrelerce havada bir kutu içindesin yani ne yapılabilirki
Holde volta atan çocuklar onlarla ilgilenen konuşan yolcular vs böyle geçip bitiyor yolculuk.
Sizin şanssızlığınız olmuş, ama banada böyle tepki verseler bende terslerdim.

Sizin anneliğinizi eleştirip gözümde birşey canlandırdığım yok aslına bakarsanız. Sizin anlattıklarınıza ve tavrınıza istinaden yaptım yorumumu. Çocukların yanında başka birine beeh'li meh'li bağırmak doğru bir tavırmı sizce yada bir bakışından anladım zaten kokoş kadını ben,minvalindeki cümleniz ve hazırda beklemeniz doğrumu,birşey söylesede ağzının payını versem diye.
Siz ne anlattıysanız onu yorumluyorum,yanınızda değildim bilemem anlattıklarınızdan başkasını değil mi?
Son olarakta denk gelmem,gelmiyorum merak etmeyin.

Canım benim çocuğum yurt içi seyahati sırasında bu kere uçakta çok sıkılmıştı cunku ucusimuz hava şartları nedeniyle beklenenden çok uzun sürdü.bu arada oğlum uçakta çok sıkıldı ağladı bende koltuktan indim sürekli koridorda gezdirdim insanlar şeker sakız falan verdiler.kimsede kötü bisey demedi yapmadı.yurt dışı seyahatimde oldu bu sorun yaşamadım şükür.ama korkmana gerek yok sen zaten gereken cevabı vermişsin

bende uçakla seyahat ederken çocuklardan rahatsız oluyorum. ama niye?
cırıl cırıl ağlıyor bağırıyor kuduruyor anasının umurunda değil. bu tarz insanlarla ben de çatışıyorum. bütün yıl o bir haftalık tatili bekliyorum ve uçağa bindiğim andan itibaren sükunet huzur istiyorum. hiç kimse sizin çocuğunuza veremediğiniz düzen yüzünden 1 saat bile olsa çekmek zorunda değil.

ama bakıyorum kadın çırpınıyor ama çocuk işte durmuyor, belki basınçtan kulakları tıkanıyor rahatsız kuzu. o zaman alıyorum kucağıma yanıma vs kulaklarını ovuşturuyorum konuşuyorum daha küçükse pışpışlıyorum. buna eyvallahım.
ama çocukları cırıl cırıl ağlıyor kadının umurunda değil bi de bana laf yetiştiriyorsa çan çan ben altta kalmam.

özetle çocuğunuzla ilgilendiğiniz taktirde herkes de görür kimse bişi demez. rahat olun.

Her seyahatimde illa ki bir çocuk-bebek oldu. Az bir kısmı gerçekten azmandı. Kulak tıkanmasından ağlarlar anlarım, korkarlar ağlarlar anlarım da çocuk oyalanacak diye bangır bangır tablet sesi çekmek zorunda değil kimse, aynı şekilde arkamda oturan çocuğun tepinip benim koltuğuma tekme atmaya da hakkı yok; bunları anne-baba öğretip uyarmalı. Çok tabletle oynaması şartsa sesini kısmalı, sessiz oynamalı, konuşacaksa sessiz konuşmak öğretilmeli ne bileyim mümkün mertebe sırf çocuğun huzurunu değil de diğer yolcuları da düşünmeli herkes.

Her seyahatimde illa ki bir çocuk-bebek oldu. Az bir kısmı gerçekten azmandı. Kulak tıkanmasından ağlarlar anlarım, korkarlar ağlarlar anlarım da çocuk oyalanacak diye bangır bangır tablet sesi çekmek zorunda değil kimse, aynı şekilde arkamda oturan çocuğun tepinip benim koltuğuma tekme atmaya da hakkı yok; bunları anne-baba öğretip uyarmalı. Çok tabletle oynaması şartsa sesini kısmalı, sessiz oynamalı, konuşacaksa sessiz konuşmak öğretilmeli ne bileyim mümkün mertebe sırf çocuğun huzurunu değil de diğer yolcuları da düşünmeli herkes.

Hepsine katıldım da alçak sesle konuşmak bölümüne gelince durdum

Hergün onlarca çocuklasın ses ayarları var mı

Alçak sesle başlarlar cümleye ama git gide ses tonu yükselir şışşt dersin az azaltır bir de uçakta kulağı tıkanıp duyamadıkları için daha da artar sesleri

Koca adamlar abuk subuk muhabbet ederken ülkemde, örneklerdeki çocuklar daha okula bile gitmiyor nerede ise, alçak sesli konuşsunlar demek çok yüksek bir beklenti değil mi

Tabii ben elimdeki çocuk ile değerlendiriyorum bir kere uçağa bindik 4 yaşında idi galiba

Ne tablet ne telefon bilirdi oturduk ana oğul muhabbet edip gittik geldik

Her hafta uçak seyahati yaptığım dönemde hiç çocuk hatırlamıyorum mesela demek ki çocuk saati değil iş saatiymiş benimki

Konuya gelince Müdahale edene ters ters bakarım herhalde

Bir kere otobüste gidiyoruz oğlum 3 yaşında ama iki koltuk aldım

Ara durakta durdu otobüs bir kadın bindi arkaya doğru geldi bakındı sonra dikildi garip bir yüz ifadesi ile toplanmaya başlamamı bekledi galiba

Sonra orası benim yerim geçsem artık dedi sinirli sinirli

Ben de hayır iki koltuk da bizim dedim ama kadının surat fena idi hemen etraftan atladılar baktılar kadının biletine Peron numarası imiş baktığı

Gitti oturdu yerine

Oğlum 8-9 saatlik yolda ne ağladı ne gürültü yaptı inerken de herkes aferin vs dedi ama tek koltuk alıp o kadın gibi birisi de yanımızda olsa idi huzursuz olurduk kesin

Görümcem de çok kızardı ay çocuklar oluyor otobüste durmuyorlar vs diye zira hiç küçük çocuk bilmiyordu oğlumla öğrendi ve ben hatalıymışım çocuklar iyi bile duruyormuş otobüste evde neler yapıyorlar demişti bir kere

Hiç üzülmeyin ayrıca çatır çatır cevaplarınızı verdiğiniz için tebrik ederim biraz insanlar hadlerini bilsinler. Toplumdan çocuğu kabullenememek nedir yani. Benim çocuğum yokken en çok çocuklu insanlara tolerans gösterdim hala da öyleyim ama haddini bilmeyip etrafa salça olan çok maalesef.

kimi insanlar çocuksuz ortamda yaşamaya çok alışmışlardır (örn. ben) ve çocuklarla ilgili herhangi bir aktivite onları rahatsız edebilir (örn. herkes yüksek çocuk sesine alışık değildir, yüksek sesli tableti artık ebeveynler duymasa da bizler çok net duyabiliyoruz, ağlama krizlerindeki tepinmelerde üstüme ayakkabı gelip iz bırakması, vb.).

Dolayısıyla bu konuda her iki tarafın da anlayış göstermesi gerekmektedir.

Sizi de biri uyardığında (bu arada "kokoş" kadının tonunu ya da arkadaki kişinin omzunuza parmağıyla vuruş "gücünü" tarafsız yansıtıp yansıtmadığınızı bilmiyoruz) siz cevap verecekseniz, tavrınız çocuklarınıza örnek şekilde olmalıdır diye düşünüyorum. Tabii gelecekte çocuklarınızın onlara uymayan herhangi bir durumda karşındakine (bu karşı taraf siz de olabilirsiniz) "meeh, neehh" diye yüksek sesle isterseniz, o ayrı.
kolay gelsin.

Ben sizi biraz negatif ve agrasif gördüm.
Ayrıca çocuklarınızın önünde insanlara çıkışmanız bana göre onların gelişimi açısından uygun değil.
Zira ileri de her pürüzde etrafına bağıran çocuklar olmasınlar.
Çocuğunuzu uyutun diyen hanıma, özel uçak tutun demek yerine " kusura bakmayın uyku saati değil ve takdir edersiniz ki küçük bir çocuk farklı ortam ve yadırgaması normal., bir yetişkin olarak sizin biraz daha ılımlı olmanızı rica ediyorum" demek daha faydalı olurdu.
Aynı şekilde kemerini bağlayın diyene de " kemerlerimizi açabileceğimiz söylendi, bir sorun mu var " diyebilirdiniz.
Hee bu yazdıklarım onların haklı olduğu anlamına gelmiyor, ama bağırıp üste çıkmakta sizi haklı çıkarmaz.

Uçakta değil de bi gün parka gittik o zamanlar bebeğim 7 aylık falan, Şubat ayındayız ama hava güzel güneşli ayaz rüzgar yok.
Kadının birisi geldi çocuk üşür öyle üstüne battaniye ört dedi.
Halbuki beresi montu battaniyesi vardı, sadece yüzü ve elleri dışardaydı.
Ben de "sanane çocuk benim değil mi istersem dilendiririm" diye bağırmıştım. Hemen geri basmıştı.
Neden bu kadar sert çıkıştınız ki?

peki sizce bunu söylerkenki niyeti ne olabilir?
ben çocuk için endişelenmiş diye düşündüm mesela, ortada iyiniyet varsa tarza çok takılmıyorum, siz de takılmayın, hayat çok daha kolay oluyor böyle.
bu tarz her tepkiyi kafanıza takıp dert ederseniz çooook bunalırsınız.
Aynen, ben mesela çocuklar konusunda biraz fazla koruyucuyum.
Çok kez karşı apartmanlarda çocuklarını camdan baktıran annelere " Allah aşkına çocuğu içeri sokun" diye seslenmişimdir.
İnanılmaz korkarım, parkta v.s. beni tedirgin edecek bir durum olursa dayanamam uyarırım, sonra keşke uyarsaydım dememek ve çocuğun bir zarar görmemesi için.
Bunlar kişinin işine karışmak yada çok bilmişlikten değil, biraz daha fazla koruyucu olduğumuzdan.

Ben, "üşür battaniye örtün" dediğimde anne bana "sana ne istersem dilendiririm" dese ondan korktuğum için değil, konuşulacak bir insan olmadığını anladığım için sessiz kalır ve o çocuk için çoook üzülürdüm.

Sizin anneliğinizi eleştirip gözümde birşey canlandırdığım yok aslına bakarsanız. Sizin anlattıklarınıza ve tavrınıza istinaden yaptım yorumumu. Çocukların yanında başka birine beeh'li meh'li bağırmak doğru bir tavırmı sizce yada bir bakışından anladım zaten kokoş kadını ben,minvalindeki cümleniz ve hazırda beklemeniz doğrumu,birşey söylesede ağzının payını versem diye.
Siz ne anlattıysanız onu yorumluyorum,yanınızda değildim bilemem anlattıklarınızdan başkasını değil mi?

:ukala:

:ukala:

Yazdiklarimi okumuyorsunuz galiba size biri yuksek sesle azarlar bir sekilde söylese ustelik bagiran kisiyi ayipayanlar oldugu halde kusura bakmayin behh de derim sananede derim burda yorum yapmadan once okuyun.. cocugum kimseyi rahatsiz etmedigi halde bende gayet guler yuzlu sosyal bir insanimdir bana o sekil kimse konusamaz.. bana degil hickimseye.. kadinin bana saygisi yoktu bunada şahit olanlar kadini ayipladi zaten .. belliki kadinn cocuklari sevmiyor cocuk var rahatsiz olucam diye piskolojisine girdi..

Yahu" çocuk "bunlar adı üstünde.
Yetişkin gibi sakin durmasalar bile yapacak bir şey yok.
Yolculuklarımın birinde arkamda bi bebek önümde bi bebek, gecenin bilmem kaçı ,iş yorgunluğundan bitmişim ağlıyorlar, :KK42:sinirleniyorum mu evet ama bebek veya çocuk annenin de o anda yapacağı bir yere kadar. Ağzımı açıp tek laf etmedim, edemem de.

Birinde de otobüs yolculuğu yaptım tam 14 saat ve ikiz çocuklar biri ağlayıp ötekini uyandırıp onu da ağlatıyordu :olamaz::) yine iç uyumadım ama yapacak bir şey yok dediğim gibi.

Her sene 8 kere falan ucaga biniyoruz oglumun yarim saat aglamasi disinda kimseden boyle bir sey duymadim.

Sizin cocugunuzu siki giydirin usumesin demesine bu tepkiyi vermeniz normalmi sizce?
Cok guzel yapmis. Agzina saglik.
Cunku bu insanlar gidip cocugunu dilendirene tek laf etmez, zaten ustu iyi olan cocugun annesini taciz ederler. Ben biktim vallahi bunlardan. Yapim geregi sert cikismiyorum ama yurtdisinda bile turkler ve bir kisim asyalilar boyle.
Herkes abartili bi durum olmadikca kendi cocuguna baksa iyi olacak.

Yazdiklarimi okumuyorsunuz galiba size biri yuksek sesle azarlar bir sekilde söylese ustelik bagiran kisiyi ayipayanlar oldugu halde kusura bakmayin behh de derim sananede derim burda yorum yapmadan once okuyun.. cocugum kimseyi rahatsiz etmedigi halde bende gayet guler yuzlu sosyal bir insanimdir bana o sekil kimse konusamaz.. bana degil hickimseye.. kadinin bana saygisi yoktu bunada şahit olanlar kadini ayipladi zaten .. belliki kadinn cocuklari sevmiyor cocuk var rahatsiz olucam diye piskolojisine girdi..
konuşmuş işte :) siz de ondan daha "o şekil" konuşmuşsunuz. çocuklar çok güzel, "örnek" davranışlara şahit olmuş her iki taraftan da :)

Back
X