Çocukla uçak seyahati

Olumsuz düşünüp,insanlara önyargı ile yaklaşırsanız olumsuza çatmak gayet olası.
Benim kızım şu an 4.5 yaşında gayet uyumlu ama daha küçükkende şu anda asla kimse çocuğumla ilgili uyarıda bulunmadı bu şekilde. Yeri geldi ağladı,yeri geldi bağıra bağıra şarkı söyledi,yeri geldi koşturdu ama ben hep ilgilendim,ağladıysa susturmaya calıştım,etraftan genelde neden ağlıyor,ne istiyor gibi yardım soruları gelmiştir en fazla. Neler yaşadım ne ağlamalar,zırlamalar,tutturmalar ki benim kızım bebekken ağlamaya başlarsa dakikalarca sebepsiz uzatır susmazdı,oyalamak,unutturmak mümkün olmazdı. Ona rağmen nerede olursam olayım böyle bir baskı yaşamadım. Anne çocuğuyla ilgileniyorsa kimse cüret edemez bu tip tavırlara,bunu bilir bunu söylerim. Tabiki rahatsız olan vardır ama siz ilgiliyken kimse size böyle uyutun vs demez. Kaldı ki sadece uslu uslu konuşan bir çocuk için böyle tepkiler verildiği iddianız tuhaf. Kadınla zaten baştan kötü elektriği tutturmuşsunuz,siz ona o size bakışmışsınız,oda sizden hoşlanmamış belliki ki zaten kokoş demenizden belli ne kadar önyargılı olduğunuz.
Bence biraz önyargısız,sakin ve güleryüzlü olmaya çalışın. Şahsen biriyle uçakta gözgöze gelsem,hafifçe tebessüm eder,iyi yolculuklar dilerim,öyle otururum o koltuğa. O insan art niyetliyse dahi benden iyi elektrik alır,daha anlayışlı olmaya calışır eminim.
Birazda sizde bitiyor iş

Bence siz su an önyargili davranip benim anneligimimi elestiriyirsunuz bu yazdiklarimda gozunuzde neler canlandirmissiniz. Benim cocugumla ilgilennedigimi nerde cikardiniz.. ayrica heryerde gayet guleryuzluyum konuskanim yanimda oturan kisilerle gayet hos sohbetlerim olur. Yanimdaki baska bayan olsun ayip yaptiklari diye söylendi kokoş derken kotu ben yurtdisnda buyumus biri olarak yanlis anlasabilirim ama umarim size boyle kisiler denk gelmez..

Size öyle denk gelmiş. Ben de şu an yurtdışındayım. 2 yaşındaki kızımla birlikte geldim. (Daha tam 2 yaşını doldurmadığı için kucağımda oturması gerekiyordu.) Tabi koltuklar dar. Ben camda oturuyorum. Yanıma annem babam yaşlarında bir çift oturdu. Bayan azcık kızımı sevdi. Biraz muhabbet ettik. Sonra da kızım kucağımda uyudu. Tabi yemek servisi falan yapıldı. Ben önümdeki masayı bile açamadım. Yemek istemiyorum dedim. Kadın olmaz ben yardımcı olurum dedi. Tepsimi kendi masasına koydu. Tek tek yemeklerimi açtı. Çatalımı kaşığımı verdi. Ekmeğime tereyağımı sürdü. İnerken bekleyelim diye ısrar etti. Yok dedim. Sonra eşi çantamı indirdi. Helalleştik. Gittiler. Böyle bir anım oldu. Paylaşmak istedim. 2 hafta sonra tekrar uçuşumuz var. Allahım iyi insanlarla karşılaştırsın.

Benim yanimda oturanlarda melek gibi insanlardi.. arka koltuktakilere ne oluyorsa :olamaz:

kızım şu an 5 yaşında ama 5 yıldır defalarca kez uçak yolculuğu yaptık, hiç böyle şeyler yaşamadım.
ama mesela biri bana çocuğunuzun kemerini bağlar mısınız dese tamam der geçerim, kızmam sinirlenmem, bazı insanlar takık oluyor çünkü böyle şeylere.

Merhabalar yakinda yurtdisina ucak seyahatim var ama sorunum iki cocukla daha önceki yasadigim sorunlari bidaha yasamak isyemiyorum 2 ile 4 yaşlarinda uslu dunyalar tatlisi cocuklarim var. Adi ustunde cocuk yaramaz degil halbuki. Daha once ucakta önumuzde oturan bir bayan biz yerimize oturmadan cok pis bana bakis atti sasirdim tabi sonradan anlasldi neyse ucak kalkti daha 1saat vardi inmesine kizimda uslu uslu oturuyurdu kizim konusuyor diye kadin donup hanimefendi cocugunuzu uyuturmusunuz demezmi azarlar sekilde ve yuksek sesle cocugu daha kapidan girerken pis pis süzerkek anlamistim ama ben alta kalirmiyim ( hayirdir neoluyoz ) uyumak istiyorum uyuyayamiyorum ( ozaman özel uçak kiraliycaktiniz!!! ) alla alla
( yaa alla alla oyle dilini yutarsin) dedim kadin baya yuksek sesle konustu ama benim huyumdur bana biri oyle çikişsin ben bagiririm kadin ztn tirsti sonra yaslida degil 35 40 yaslarinda. derken ikinci seyahatte bu seferde arkamdan biri yine bir kadin,kizim yine oturmus elindeki ipadle film izliyordu ve yine sessiz arkamdan cok sert biri omuzuma basparmagiyla dürterek cocugunuzun kemerini baglarmisiniz lutfennn!!! Ve buda yuksek sesle, ucusun ortasindayiz pilot kemer uyarisi yapmamis daha. Allahim dedim banami denk gelir icimden döndüm koltugun kalktim koltuga yaslanarak (caninizmi sıkılıyor pardon,benim cocugum benim sorumlulugum Size nehh!!) Dedim dondum ama inanin sonradan cok uzuluyorum insanlar neden gaddar bukadar ya bunlara insan demeye dilim varmiyor benim merak ettigimse bunlar hep benim basimami geliyor paylasmak istedim . Sizlerinde basiba geldi ise lutfen yazin cunku yakinda ucak yolculugu yapacagim inan tirsiyorum artik kotu birilerine denk gelirim diye
hepimizin başına geliyor. boşverrrr..

kızım şu an 5 yaşında ama 5 yıldır defalarca kez uçak yolculuğu yaptık, hiç böyle şeyler yaşamadım.
ama mesela biri bana çocuğunuzun kemerini bağlar mısınız dese tamam der geçerim, kızmam sinirlenmem, bazı insanlar takık oluyor çünkü böyle şeylere.

Guzel sekilde sorsa bende susardim fakat bunu omuzuma sert bir sekilde dürterek ve yuksek sesle söylüyorsa susamam .. kizim zaten yolculuk boyu oturuyordu :KK43:

Uçakta değil de bi gün parka gittik o zamanlar bebeğim 7 aylık falan, Şubat ayındayız ama hava güzel güneşli ayaz rüzgar yok.
Kadının birisi geldi çocuk üşür öyle üstüne battaniye ört dedi.
Halbuki beresi montu battaniyesi vardı, sadece yüzü ve elleri dışardaydı.
Ben de "sanane çocuk benim değil mi istersem dilendiririm" diye bağırmıştım. Hemen geri basmıştı.

Guzel sekilde sorsa bende susardim fakat bunu omuzuma sert bir sekilde dürterek ve yuksek sesle söylüyorsa susamam .. kizim zaten yolculuk boyu oturuyordu :KK43:

peki sizce bunu söylerkenki niyeti ne olabilir?
ben çocuk için endişelenmiş diye düşündüm mesela, ortada iyiniyet varsa tarza çok takılmıyorum, siz de takılmayın, hayat çok daha kolay oluyor böyle.
bu tarz her tepkiyi kafanıza takıp dert ederseniz çooook bunalırsınız.

Benimde 1.5 aylık kızım var Antalyadab İstanbula gitmeyi düşünüyorum ama kesin değil. Nasıl olucak hiç bilmiyorum özellikle bebek arabası o şekilde bagaja mi gidiyo noluyo

Arabayi ucagin girisine kadar götürebilirsiniz.. giriste katlayip birakiyorsun. Iniste farkli oluyor bazen bekleyip ucagin cikisina getiriyorlar bazende bavullarin oraya ayri getiriyolar

Ben yolculuklarda çocuklarla arkadaşlık etmeyi çok severim, onlar da beni severlerse yol boyunca oyun oynarım, annesi babası izin verirse yanımda şeker çikolata ne varsa veririm. Ağlayan çocuk için çocuğun annesine trip atan tiplere de sinir olurum. Ama belki de çocuğunuz ipadden film izlerken kulaklık takmamıştı ve yüksek ses rahatsız etti sizi uyaran hanımı, olamaz mı? Bunu söyleyemedi ve kemer olayından yüklendi belki? Ya da siz alıştığınız için çocuğunuzun sesi yüksek gelmedi size ama aslında bağırarak konuşuyordu vs. Tabi ki bu çocuk, sizin dediklerinizi harfiyen uygulayacak bir robot değil, siz orada uyarsanız da susmayabilir ama bazen de olaylara biraz objektif bakmak gerekmez mi? Sizin çocuklarınız gerçekten uslu çocuklar olabilir, ama çocuğu olmayan birine çocuk davranışları yine de şamatalı gelebilir. Bunun yanı sıra hasta olabilir, başı ağrıyor olabilir, uykusuz olabilir, cenazesi olabilir. Tabi yine de sertçe uyarı yapmak elbette hoş değil.

Ilkinde kadinin uyutun demesi hos degil ama diger arkadaki beyefendinin cocugunuzun kemerini baglayin demesi bana iyi niyetli geldi.
Valla enerjiniziede sastim ben olsam hic muhatap olmazdim gercekten tartisma negatif elektirik enerjimi dusuruyor.

İnsanlar tahammülsüz çünkü bazı anne babalar ozgur çocuk yetiştireceğiz diye şımarık birey yetiştiriyor.
Uçakta çok fazla seyahat ettim yeri geldi bebek kucaklarım yeri geldi bavul taşıdım.
Ama benimde keçileri kaçırdığım oldu. Örneğin çocuk arkadan tekmeliyor bir uyarı iki uyarı fayda vermiyor bir saat koltuk arkası tekmesi yediğim oldu. Napayim çocuk o diyerek işin içinden çıkmaya çalışıyorlar. Yada yan koltukta ise çok kez ağlama krizi tekmesi yedim sesim çıkmadı..
Kurunun yanında yaş da yanıyor ne yazık ki

Uçakta değil de bi gün parka gittik o zamanlar bebeğim 7 aylık falan, Şubat ayındayız ama hava güzel güneşli ayaz rüzgar yok.
Ben de "sanane çocuk benim değil mi istersem dilendiririm" diye bağırmıştım. Hemen geri basmıştı.
Sizin cocugunuzu siki giydirin usumesin demesine bu tepkiyi vermeniz normalmi sizce?

Ben yolculuklarda çocuklarla arkadaşlık etmeyi çok severim, onlar da beni severlerse yol boyunca oyun oynarım, annesi babası izin verirse yanımda şeker çikolata ne varsa veririm. Ağlayan çocuk için çocuğun annesine trip atan tiplere de sinir olurum. Ama belki de çocuğunuz ipadden film izlerken kulaklık takmamıştı ve yüksek ses rahatsız etti sizi uyaran hanımı, olamaz mı? Bunu söyleyemedi ve kemer olayından yüklendi belki? Ya da siz alıştığınız için çocuğunuzun sesi yüksek gelmedi size ama aslında bağırarak konuşuyordu vs. Tabi ki bu çocuk, sizin dediklerinizi harfiyen uygulayacak bir robot değil, siz orada uyarsanız da susmayabilir ama bazen de olaylara biraz objektif bakmak gerekmez mi? Sizin çocuklarınız gerçekten uslu çocuklar olabilir, ama çocuğu olmayan birine çocuk davranışları yine de şamatalı gelebilir. Bunun yanı sıra hasta olabilir, başı ağrıyor olabilir, uykusuz olabilir, cenazesi olabilir. Tabi yine de sertçe uyarı yapmak elbette hoş değil.

Kulakligi vardi sadece konusuyordu oda normal seviyede, yanimda oturan baska bir bayanla yine normal seviyede sohbet ediyorduk.. ne gurultu oldu nede anormal birsey.. kadin takintili cani sıkılmış bana çattı hallerinden bakilirsa kucuk daglari ven yarattim görünüşü vardı hayir birsey paylastim neden sorunu bende ariyolar anlamiyorum illa anormal biseymi olucak yanimdaki bayan şok olmuştu kadin öyle harekette bulununca .. yani anormal birsey olsa bana orda hak vermezlerdi etrafimdaki insanlar kadina tepki verdi bana degil

Başka bir arkadaş da yazmış insanlar tahammülsüz olmuş resmen, şımarık çocukları görüp en ufak bir şeyde normal olaylara ses yükseltiyorlar demek ki. Boşverin takmayın, karşılıklı atışmaya dönüşürse yanınızda çocuğunuz üzülebilir.

Sizin cocugunuzu siki giydirin usumesin demesine bu tepkiyi vermeniz normalmi sizce?[/QUOT

Şimdi söyleme şekli vardir.. nasl söylediyse annesi öyle cevap verme gereginde bulunmuş bunun anormallik bir durumu yok

Sizin cocugunuzu siki giydirin usumesin demesine bu tepkiyi vermeniz normalmi sizce?
Konuyu hic bilmiyorum ama hic kimse yorum yapmasin tavsiye vermesin ben mukemmel anneyim kendime toz kondurmam diyen anneler dolu her taraf

Kim baskasinin kotulugunu ister ki

20 yıldır her sene en az iki kere uçakla sağa sola seyahat ediyorum.Bir kez bile çocuklarım yüzünden ters bir tavırla karşılaşmadım. Demek ki şanssız olan sizsiniz...

Ya sizinki yine güzel, okuyunca benimde aklıma geldi geçen gün abim ve yengem geldi bebis ziyaretine abim diyorum ama ben 24 o 26 daha herneyse 4lu şekilde disardayiz geziyoruz bebis de yengemin kucağında uyuyor yanlamasina üstü falan herşeyi tamam bizimkinin neyse. Arabaya doğru gidiyoruz 1. Katta bi teyze oturmuş çok da yaşlı değil ama. O cocugu öyle tutman diyo. Güler misiin ağlar mısın bi yandan yürüyoruz tamam teyze dedim. Tekrar dedi öyle tutman şöyle tutun şöyle diye. Tövbe çattik tamam teyze dedim tekrar. Sonra tam geçtik kadını demesin mi öyle cenazeye gider gibi tutmayın. Arabaya bindiğimizde abimler söyledi ben tam duymamıştım o an keşke duysaydım da deseydim senin cenazene mi diye. Tövbe estağfurullah

Back
X