• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuklar bazen vicdansız

mavikus

Kınalı Kuzuu :)
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
1.372
39
73
Ben istemeden bir çocuğun hırsız muamelesi görmesine sebep oldum. Elimde lazer ışığı vardı ders için kullanılacak, bir sınıfta kullandım. Aradan birkaç saat geçince başka bir sınıfta kullanacaktım ki içindeki küçük piller yoktu. Büyük ihtimal ben düşürdüm çantamın içi ana baba günü gibi. Aklıma bir önceki sınıfa sordurmak geldi. Öğrenci "pilleri alan var mı?" diye sorunca tüm sınıf benim eşyalarımı emanet alan göz kulak olan bir çocuk var, o almıştır demişler. Çocuk da çok üzgün halde sınıfa geldi ben almadım dedi. Küçük birşey gibi gelebilir ama bu beni üzdü. Ne bileyim belki gözlem esnasında meraktan çıkarıp sonra takmayı unutmuşlardır diye düşünmüştüm

sınıfa o arkadaşlarının aldığını düşünmediğinizi açıkladınız mı? bu onu rahatlatacaktr:ssz:

off ya çok kötü olmuş, keşke ortalığı telaşa vermeseydiniz o kadar , şimdi diğer arkadaşları ne gözle bakarlar kimbilir:50:
ama üzülmeyin çocuklar hem çabuk unutur her şeyi gönlünü alırsınız siz umarım:16:

Ben istemeden bir çocuğun hırsız muamelesi görmesine sebep oldum. Elimde lazer ışığı vardı ders için kullanılacak, bir sınıfta kullandım. Aradan birkaç saat geçince başka bir sınıfta kullanacaktım ki içindeki küçük piller yoktu. Büyük ihtimal ben düşürdüm çantamın içi ana baba günü gibi. Aklıma bir önceki sınıfa sordurmak geldi. Öğrenci "pilleri alan var mı?" diye sorunca tüm sınıf benim eşyalarımı emanet alan göz kulak olan bir çocuk var, o almıştır demişler. Çocuk da çok üzgün halde sınıfa geldi ben almadım dedi. Küçük birşey gibi gelebilir ama bu beni üzdü. Ne bileyim belki gözlem esnasında meraktan çıkarıp sonra takmayı unutmuşlardır diye düşünmüştüm

Canım arkadaşın dediği gibi, özellikle bu durumu arkadaşlarının içinde açıklaman etkili olur.
Adı üstünde çocuk.

Bir de onlar sizin elinizde, güzel güzel neden hemen arkadaşlarını suçladıklarını, bu yaptıklarının yanlış olduğunu ve arkadaşlarını incittiğini anlatabilirsin. Hani bu olayın üzerinde özellikle durabilirsin, iyice anlamalarını sağlayabilirsin.

Onlar şekillenmeye çok müsait bir yaştalar.

cocuk belkide yapmadigi bir suc yuzunden arkadaslari arasinda uzun bir muddet assagilayacaktir.....belkide bu olay cocugun omru boyunca psikolojisinde yaralar acacaktir.....

Çocuk çok üzgün halde sınıfa geldiğinde siz neden o ana kadar çantanızı masaya dökmediniz ki-belki çantanızın içine düştü, sonuçta ufacık bir çocuk zan altında kalmış ve belkide uzun müddet arkadaşları arasında bu konunun yankıları sürecek...

Çok üzücü olmuş gerçekten çocuk için. :(
Keşke önce çantanızı iyi bir arasaydınız..:ssz:
İlk dersinizde bu konuya açıklık getirin bence.

Çantanızdan mı çıktı ki piller? Belki gerçekten birisi aldı ama suçun o çocuğa kalması üzücü.

iyide çocuk iki pili alsın da ne yapsın, sanki altınınızı kaybetmiş gibi peşine düşmüşsünüz, ortalığı o kadar velveleye verene kadar bi zahmet çantanıza baksaydınız ya, bırakın o zaman bakmayı sanırım hala bakmadınız çantaya... eni topu iki tane pil...

Bu duruma sinifa acik bir sekilde aciklik getirmezseniz o cocuklar birlikte okudugu surece o cocugun uzerinde leke gibi kalacaktir bu. Belki de hirsiz diye lakap takacaklar, birbirlerine ona birsey gosterme, caliyor diyecekler. Ben ilkokuldayken sinifta bu tur yanlis anlasilma olsun, sorunlu olsun, bu tur sinif arkadaslarimizla yillarca ugrasirdik. Cocuklar cok vicdansizdir evet, hic acimadan ugrasirlar, aglatirlar, dislarlar. Simdi dusunuyorum da ne acimasiz cocuklarmisiz. Ama hicbir buyugumuz, ogretmenimiz bize bunun yanlis oldugunu soylememisti. O da onlarin ayibi, eksigi.
Madem farkindasiniz, bir sonraki dersinizde mutlaka bunun yanlis birsey oldugunu anlatin sinifa, cocuklara yaptiklari icin ozur dilemelerini soyleyin, hatta boyle bir yanlis anlasilmaya meyil verdiginiz icin siz bile sinifin onunde ogrencinizden ozur dileyin.

çocuk yapmamış olsa bile tüm sınıfın önünde ona sorduğunuz için hırsız damgası yemiştir bile
umarım öğretmen değilsinizdir.
bir öğretmen tamamen araştırıp incelemeden bu düşüncesizliği yapamaz...

Lutfen o sinifa gidip pili cantamda buldum diye bir aciklama yapin
Kimse iki pil icin zan altinda kalmamis olur boylece
Siniftakilerede arkadaslarindan ozur dilemelerini soyleyin

4.sınıfa giden bi'kız kardeşim var. Geçen gün bir veli öğretmeni şikayet etmiş, yemek arasında...
Öğretmen de bakmış yemek için 2 öğrenci evine gidiyo, demiş kesin X'in ailesi şikayet etti beni.
Sınıfta hiç emin olmadan kardeşimin adını kullanmış ve madem beni müdüre şikayet edip, hoşnut değilsiniz size mezuniyet kutlaması falan yok iptal ettim demiş.

Ne mi oldu sınıflarına yeni gelen bi'kız gelip kardeşime: "seni çok yanlış tanımışım, çok kötüymüşsün!" demiş hemen ardından bi'çocuk da "hep senin yüzünden!" diye çıkışmış ne kadar ben değildim dese bile mimlemişler kardeşimi, gelince okadar ağladı ki özür dilerim ama öğretmeni parçalamak istedim bu kadar düşüncesiz olduğu için...

Babam hemen gitti ve tahmin edersiniz ki bi'nebze kızdı. Öğretmen sınıfta açıklama yapmış tenefüste hepsi gelip kardeşimden özür dilemiş.

Malesef çocuklar acımasız ancak çoğu ilkokul öğretmeni de psikoloji açısından yetersiz eğitim alıyo diye düşünüyorum (genel konuşuyorum). Bence ilkokul öğretmenlerinin diğer sınıflara göre çok ince elenip, sık dokunması gerekiyo.

Lütfen telafisini yapın, çok üzülmüştür kıyamam:26:

Son düzenleme:
Bence sinifa gidip sorduracaginiza koca okulda pil yokmu,yada yakinlarda market,
hos olmamis bir pil icin cocugu zan altinda birakmaya,
bencede sinifta aciklayici bir konusma yapin o cocukta rahatlasin sizde...

bu arada baslikta cok alakasiz,
cocuklar vicdansiz degil benim sorumsuzlugum filan olmaliydi baslik...

Son düzenleme:
Konu sahibine yüklenecek ne buldunuz acaba merak ediyorum?
Konuyu anlamadığınızdan eminim.
Öğretmen olmaması dilenmiş bir de...

Bazı arkadaşların dediği gibi bir fırsat bulup kulağıma bazı şeyler geldi diye açıklama yapabilirsiniz.
Kaç yaşında bu çocuklar?
Muhtemelen birsüre sonra her şey unutulacak aslında.

Benzer bır olay basıma geldi.
Diğer öğrenciler görmedi,duymadı,haberleri olmadı ama benim yaşadığım vicdan azabı yetti de arttı hepsine :50:

Diğer yorum yapan arkadaşlara katılıyorum 2 adet pil için çocuğun zan altında bırakılmasına gerek yoktu. Sınıf arkadaşları o çocuğa çoktan hırsız lakabını takmışlardır sınıfta bir silgi bile kaybolsa artık kesin X çalmıştır derler çocuğun ve arkadaşlarının bu olayı unutacagını zannetmiyorum her seferinde çocuğun yüzüne vuracaklardır. İlk işiniz o çocuğun sınıfına giderek pillerin çantanızın içine düştügünü söyleyin ki çocuğun psikolojisi bozulmasın.

Back
X