cocuklar cok tatli ama..??

Çocuk ikinizin de istediği zaman eve neşe getirir.
Sırf eşiniz istiyor diye çocuk yaparsanız bunalıma girersiniz.
Belki evliliğiniz daha çok sarpa saracak, daha çok mutsuz olacaksınız borç harç içinde?
Çünkü bebek sonsuz sorumluluk ve masraf demektir.
Hem bu şekilde düşünürken hem de hamile mi kalacaksın yani?
Bebeğe yazık olmasın sonra?
Bi bunları da düşünün bence.
Eşiniz de sonunuzu şimdiden yazmış, maşallah...
Böyle düşünen biriyle nereye kadar gider onu da bilemiyorum ayrıca....

Herkes anne olmak çocuk sahibi olmak zorunda değil.Hatta keşke herkes çocuk sahibi olmasa bence.Önce kendini tartsa bilse,bir çocuğun getireceklerini karşılayıp karşılayamayacağını bu işin maddi manevi psikolojik tüm boyutlarını düşünse.Ben pek çocuk seven biri değilim hiç de çocuk sahibi olmak gibi bir isteğim yok evlenince.Suç mu hayır tabi ki.Dünyaya gelme amacım soyumu devam ettirmek mi canım alla alla.

Bana şunu deseydi eşim, sen beni koşullu mu seviyorsun bu evlilik koşullarla mı yürüyor diye tepinir,o geri adım atasıya kadar konuşmazdım galiba onunla.

yuh yani,iyi evliliğin bitmesin diye kendin isteyip istemediğinden emin olmadan çocuk yap, ileride de çocuğuna dersin seni evliliğimi kurtarmak için dünyaya getirdim diye.Anladığım kadarıyla ailenizi karşınıza alıp kendisiyle evlendiğiniz için eşiniz gereksiz bir öz güven sahibi.

Size bu konuda katılıyorum. Bende bu dünyaya çocuk getirmek istemeyenlerdenim. Hayatımızın en temel amacı çoğumuz için belli bir yaşa gelip münasip bir kısmet bulup evlenip çoluk çocuğa karışıp hayatımızı da onlara adamak... Yani resmen tüm planlarımızı, tüm hedeflerimizi bunun doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Bu benim hayat görüşüme ters düşüyor. Benimde hiç çocuk sahibi olma, bir çocuk yetiştirme isteğim yok. Bütün bahsettiğiniz korkular bende de mevcut. Dünyanın pis bir yer olduğunu düşünüyorum. Üremenin bir faydası olacağını zannetmiyorum. Şimdiki düşüncem böyle. İleride ne olur bilemem. Evliliği bile ne kadar geç yaparsam o kadar iyi. Ama siz yanlışı şurada yapmışsınız. Bu düşüncenizi eşinizle evlenmeden önce paylaşacaktınız. Ama sırf o istiyor diye de çocuk yapılmaz yani. Hassas bir konu.

Evliliği ayakta tutan cocuktur lafından nefret ediyorum ne alaka? Niye insanlar çoluk çocuğa rağmen boşanıyor o zaman? Her evli olanlar illa çocuk mu yapmak zorunda ki bende bi ara istiyordum çevredekiler yüzünden soğudum offf uyuyamıyoruz offff yorulduk offffff heryerim ağrıyo offff çocuk hasta offff şöyle offfff böyle bu çocukların hiç mi iyi tarafı yok anlamıyorum sürekli şikayet şikayet soğudum cidden soğudum konu sahibi sizi çok iyi anlıyorum bende aynı şeyleri düşünüyorum hayırlısı olsun

Icimi kararttin valla, cok olumsuzsun hayata karsi.
Biraz positiv ol lütfen, herseyi cok ciddiye alma.
Borcu olmayanmi var, annen, baban sen onlarin canisin illaki düzelir bir gün hersey.
Üstüste gelince sorunlar, karamsar olman normal.

Cocuga gelince tabikide cocuksuz cok mutlu olan insanlar var, o sana kalmis artik.
Ama zamanla fikrin deyisir bence

korkuları bir yana bırakıp evliliginizin oturmasını bekleyin...
eger her sey cok guzel, o artık cocugumuz olsun diye ısrar ediyor ben hala korkuyorum diyor olursanız tekrar konu açarsınız

bence su an sorununuz bir cocugu uyuşturucudan cinsellikten nasıl uzak tutarımdan ziyade istediginiz birseyi farklı gerekcelerden dolayı ertelemeyi isterken adlandıramadıgınız korkularınıza isim koyma gibi bir arayıştaymıssınız gibi geldi bana. boyle soyleri cok dusunmeyin, oldugu gibi yasayın... zaman zaten ne zaman neyi yapmak isteyip istemediginizi hazır olup olmadıgınızı gosterecektir

bence çok mantıklı düşünüyorsun
ben de böyle düşünüyorum...
kendini hazır hissetmiyosan,bakabilecek durumun yoksa çocuk doğurmak bencillik değil de ne???
tek maaşla yaşayabilir misiniz? onun ailesi başka ülkede,sizin aile yok sayılır...güvenebileceğiniz bir yer bulabilir misiniz emanet edecek? "böyle düşünüyosan ayrılırız" gibi cümleler kuran adama güvenip hamile kalabilir misiniz...
gibi gibi
sormanız gereken bi milyon soru var
gerçi bu topikte daha denmemiş ama...
"çocuksuz yuva mı olur" diyenleri de anlayamıyorum ben.Sanki çocuklu evler çok mu yuva?içlerinden mutluluk mu fışkırıyo-hele de şu BDV topiğinde...
sakın korunmayı bırakmayım,ne zaman fikirleriniz oturur gerçek manada çocuğa hazır olduğunuza inanırsınız o zaman kendiniz istersiniz zaten...

Son düzenleme:
çocuklar çok tatlı ama doğduktan sonra her şeyin değişeceğini düşünüyorum.yani çocuk demek sorumluluk demek.tatlılığı ayrı onun sorumluluğu ayrı ben onu elime bile alamam kıyamam bi şey olursa diye.artık öyle bi dünyada yaşıyoruz ki çocuklarımıza torunlarımıza nasıl bi dünya bırakacaz hiç bilmiyorum.artık hiç bi şey eskisi gibi değil.insanlar eskisi gibi değil.kimseye güven olmuyo.ben bi kız olarak dışarı çıksam annem daha hava kararmadan merak eder nerde kaldım diye.koruma duygusu heralde biz de öyle olacaz.sokağa çıkıyoruz yanımızdan kim geçiyo belli değil.bize zarar verecek biri mi değil mi bilmiyoruz bile.bizim can güvenliğimiz bile yokken bu dünyaya çocuk getirmek çok çok çok büyük sorumluluk.o yüzden şimdiden korkuyorum çocuğum olunca ona bi şey olursa diye.ama bi yuvayı yuva yapan da çocuktur.çocuk olmadan neşe olmaz hayatın tadı olmaz.

Arkadaşlar şuan çocuk için hazır hissetmiyorum ile hiç çocuk istemiyorum arasında dağlar kadar fark var.

Şahsen ben Mario'nun tepkisini anlayabiliyorum.

Çünkü ömrü boyunca evlat istemeyen insanların evlenirken bu çok önemli kararı hayat arkadaşlarına söylemeleri gerekir. İnsanların evlilik nedenleri arasında çocuk da vardır.

Mesela ben büyük konuşmayım ama benimle evleneceksen çocuğu unut diyen bi'adamla en başta evlenmek istemem. Çünkü Allah nasip ederse en büyük dileklerimden birisi ilerde anne olmak. Bunu evlendikten sonra söylemek bencillikten başka bi'şey değil. Konuşur, düşünür öyle evlenirsin.

Konuya gelince evliliğiniz otursun sonrasında zaten fikrin değişir diye düşünüyorum. Ailenle olanlar, eşinle aranın bozulması vs derken dünyaya olumsuz bakıyo olabilirsin

canım senin cidden psikolojin bozuk.
ne demek benden önce ölürse yada hastalanirsa
böyle şeyler düşünmen bana çok sağlıklı gelmedi.
hem ailenin ettiği beddualar illa çocuğundan çıkacak diye birşey yok
iki yakaniz bir araya gelmez,esinle mutlu olamazsın vs.bir şekilde yine çıkar o ah senden.(hoş Allah bilir .kime ne ceza vereceğini)

bu arada eşin çok haklı.onu bu duygudan mahrum bırakmaya hakkınız yok.
haa eğer bu düşüncelerinde israrciysan o zaman senin gibi düşünen birisiyle yoluna devam edersin.

Madem dünyadan haz almak acisindan dusunuyosunuz, inanin bir cocugunuz olunca mutluluklariniz ikiye katlanicak cunku artik cocugunuz mutluysa sizde mutlu olacaksınız artik iki kisi olacaksınız, bu cok guzel degilmi :)
Ve o cocuk sizin ve esinizin hayat arkadasinizin canindan kanindan bir parca olucak bir simgeniz olucak
Ölümü, haksizligi, acıları herzaman yasayacaksiniz bunu degistiremezsiniz ama kucuk bir yoldas siz bunlari yasarken size kendinden cok buyuk bi güç verebilir:) bence evlat cok guzel bisey benm cocugum yok henuz okuyorum ama zamanı gelince sevdiğim adamdan bir cocugumun olmasıni cok isterim :)
Buarada cok alakasiz olucak ama esiniz nereli cok merak ettim? :)

hazir ol bende maddi sikintilar cekiyorum gencim ve bir kizim var.suan tatile gidemiyorum gezemiyorum yardim eden kimse yok.butun aktiviteler kizimizla beraber.cok zor zmanlatdan gectik.yalniz kalma sansimiz yok.ama daha gencim yarim birgun kizim buyurse hala genc olacagim gene gezeriz tozariz.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

katılmıyor değilim dediklerine esasında ama şu da var sonunu düşünen kahraman olamaz...

ama gerçekten değecek birine çocuk yap ve çocuğuna çok değer bu çok önemli çünkü çünkü ...

eğer çocuk düşünmüyorsan biraz daha bekle belki fikrin değişir ben mesela öyle yapıyorum bakalım zamanla değişecek mi))

valla bu işler kısmet işi birazda olacağı varsa hertürlü oluyo Allah ne yazdıysa onu yaşıyoruz ama başta çocuk istemem diyipte sonra çocuk için hastane hastane dolaşan çiftler dolu ve çocuk sahibi olmayan biri nasıl bi sevgiyle bağlandığını anlayamaz ben karnımda büyüyüşüne hayran kalırdım o kadar bebeğimi görünce anladım nasıl bir duygu olduğunu sen istediğin kadar çocuk sev o senin bi parçan olmadıktan sonra anlayamazsın zaten yaşaman lazım bu dünyadan kimin önce kimin sonra gideceğinide kimse bilmiyor böyle olursa şöyle olursa diye düşünürsen o hiç olmaz boşuna dememişler Allah sıralı ölüm versin diye borçlarınızı ödeyin çocuğunuzuda yapın derim ben sonra pişmanlık yaşarsın çok fazla ne kadar erken anne olursan o kadar iyi bence çokta geciktirmemek lazım

Evli değilim ve benim gibi evlilik planları yapan arkadaşlarım en fazla 1 sene çocuk düşünmem diyorlar, ben o konuda sessiz kalıyorum. Ama sizinle aynı kafa yapısında olduğumuzu söyleyebilirim. Hatta pozitif olamamak ortak noktamız, çocukları çok sevmeme rağmen kendi çocuğum olduğunu düşününce, yani hayal edince buz kesiyorum, afakanlar basıyor, uzaktan sevmek cazip geliyor. Bir gün düşüncelerimin değişmesi ümidiyle..

Son düzenleme:
Çocuk hayatın en güzel tarafı. Çocuksuz hayatını tamamlayanlar bir şeyleri eksik yaşıyorlar bence. Allah herkese nasip etsin. Tabi doğru zamanda, hayırlısıyla.
Şartlar da çok önemli. Şu an maddi olarak belli bir sorun varsa erteleyebilirsin ama bu konuda çok ön yargılı olma. Herkes çocuk sahibi oluyor senin anlattığın dünyada. Ve bu tür şeylerden korumak için sen şekil veriyorsun ona. Tamamen senin eserin yani. Ne kadar güzel bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…