• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklar icin evlilik surer mi sizce ?

Boşanma ihtimali madem yok,hakli olduğun bir tartışmada cinnet geçir ve arana ciddi mesafe koy. Ne sen git ne onlar gelsin. Eşin de onlar yüzünden intiharın eşiğinden döndüğünü biliyor zaten, kavga etmeden konuş. Kendisi annesine istediği kadar gitsin ama senin akıl sağlığın için gitmeyeceğini,anlasamadiginizi söyle. Gelip gidip huzurunu bozuyorlar,iftiranın alâsini atıyorlar madem sen kavga çıkar küs en guzeli

Boşanma ihtimali madem yok,hakli olduğun bir tartışmada cinnet geçir ve arana ciddi mesafe koy. Ne sen git ne onlar gelsin. Eşin de onlar yüzünden intiharın eşiğinden döndüğünü biliyor zaten, kavga etmeden konuş. Kendisi annesine istediği kadar gitsin ama senin akıl sağlığın için gitmeyeceğini,anlasamadiginizi söyle. Gelip gidip huzurunu bozuyorlar,iftiranın alâsini atıyorlar madem sen kavga çıkar küs en guzeli
eşi biliyosa hiç görüşmemek daha mantikliydi eşi bilerek bunu yapmaları. hiç bişey olmamiş gibi devam etmeleri.. kadinin hayatini mahvetmemeleri biz KK olarak nasıl izin verebiliriz ki??
çocuklarina bakici tutacakmiş boşandirip eşini bakici ile evlendirebilirler...(tahmin ) (rafet el roman misali evlenmedi ama bakicisindan bi oğlu var)
kadin kendi hayatini kurabilir ama aklı çocuklarda kalir kolay degil ki... o kadar emek o kadar canin vermiş yani:KK43:

Tek sorun eşinizin ailesi değil . Eşinizde başlı başına bir sorun . Eşinizin bunlara izin vermemesi gerekiyordu . Boşanma ihtimaliniz yoksa eğer eşinizle ilişkinizi sağlamlaştırmaya çalışın ki ailesine karşı dik dursun sizin için. İnşallah düzelir ama sanmıyorum maalesef

Bence onlar sana gelmeden hergün sen onlara git. Çocuklar evlerini dagitsin isesin falan. En azindan canim istediğinde kalkıp kendi evine donersin. Sana geldiklerinde kalkın gidin diyemezsin. Gelin kovdu derler. Cidden. Sen delirme sen onları deliye çevir. onlarin sana yaptigini sen de onlara yap. Kayindeder falan yokmu kaynana gorumcelerle beraber mi yaşıyor.
Küçük olan da biraz büyüdü mu kocayı da bırak anasına boşa ne halleri varsa görsünler. Doktordan da saglilklidir raporu alırsın çocuklar sende kalır.

Bak ne guzel esin ailesine hayir diyebiliyor kiymetini bilin bence benimki beni atar onlari alir eve oyle yapsam. Siz neden görüşmüyorsunuz peki
Hiçbir zaman senin kv gibi cirkeflesmedi benimki, ama ben tahammulsuz bir insanım, il dışında yaşıyorlar, her gelmeye 4 ay kaldıklarında, bana hakaretler edip eşimi bana şiddet uygulamaya sevkettikleri icin ipleri kopardım, çeker giderim dedim, eşimde bilirki söylediğimi yaparım, benimle görüştürmez oldu...

ha eşim iyi mi değil, dün sokak ortasinda dirseğiyle ağzıma vurdu, bir de tekme attı.... şaşkınim, şoktayım, konu açmak icin BDV ye girdim...senin konumu görünce vazgeçtim konu açmaktan...

Hiçbir zaman senin kv gibi cirkeflesmedi benimki, ama ben tahammulsuz bir insanım, il dışında yaşıyorlar, her gelmeye 4 ay kaldıklarında, bana hakaretler edip eşimi bana şiddet uygulamaya sevkettikleri icin ipleri kopardım, çeker giderim dedim, eşimde bilirki söylediğimi yaparım, benimle görüştürmez oldu...

ha eşim iyi mi değil, dün sokak ortasinda dirseğiyle ağzıma vurdu, bir de tekme attı.... şaşkınim, şoktayım, konu açmak icin BDV ye girdim...senin konumu görünce vazgeçtim konu açmaktan...
Bence Sen de darp raporu alıp boşa kocani. Ailesiyle gorusturmuyormus ama maşallah eli maşali. Dövmek ne ya. Sakin darp raporu almadan bosamaya kalkma komsular falan sahit olmaz.

Canim benim inan ki 5 dakika durmaz bosanirdim maddi imkanim olsa. Simdi bosanmaya kalksam 3 cocuga bakici tutsam kira mi verecegim bakiciya para mi verecegim . Bu cocuklara ne yedirip icirecegim . Bunlari dusunmekten boyle birsey yaptim cikamadim icinden.

Siz ne yaptığınızın farkında mısınız?

Zor durumda olabilirsiniz ama bu raddeye birden gelmemişsinizdir,neden sorunlar varken peş peşe 3 çocuk?eşinizden yana sıkıntınız yoksa evlilik terapisi alın,eğer tek çare boşanmak diyorsanız Madem intihar ettiniz çocuklarınızı gözünüz görmedi,O zaman şöyle düşünün,çocuklar eşinizde kalsın siz kendinize bi hayat kurun ve arada çocukları görmeye gidin.intihar dışındaki her seçenek şuan ki durumdan iyi çünkü arada sırada da olsa çocuklarınız sizi,siz onları göreceksiniz,ileride durumunuz daha iyi olursa yanınıza alabilirsiniz.seçenekler çoğaltılabilir yeterki hayatta kalmaya devam edin,asıl intihar etmeniz pes ettiğinizin,ne kadar zayıf olduğunuzu gösterir ve olan o masum güzellere olur.kaynananızın yaptıklarıda Zafer olarak yanlarına kalır,üzüleceklerini düşünmeyin.

Esim sabret diyor gecer diyor onlar benim ailem onlardan da vazgecemem diyor . Ailesinin derdi ne bilmiyorum . Annesi y esime cok duskun ve esimu kiskaniyor surekli ogluyla beraber olmak istiyor. Beni bırakıp tatillere gidiyorlar beraber vs. Yani ogluyla olan evliligimi kiskaniyor kisacasi.
Bi tanıdığı hatırlattınız bana,kayınvalidesi sizinki gibi yapıyordu,oğlunu kıskanıyordu hatta torununu bile,torunu sanki kendi çocuğuymuş gibi nereye gitse peşine götürüyordu,gelin okadar bunalmış ki intihar etmişti.sonra ne oldu,cenazede bile kahkahalar atan kaynana torununa tamamen sahip çıktı anne tarafıyla görüştürmedi,oğlunu tekrar evlendirdi ve oğlu başka bir yerde ailesine uzak oturuyor şimdi.giden gitti,kalanlar hayatına devam etti.

Bir anne,baba,aile kendilerine karsi ilgisiz,sevgisiz bir ogullari varsa evlendirsinler.
Zira erkekler evlenince aileleri degerli oluveriyor.
Kimse icin kendinizden vazgecmeye degmez.En azindan cocuklariniz icin yapin bunu!

Kizlar dun esimle oturup konuştuk bir sonuca vardik . Eger bu evlilik devam etsin istiyorsan beni ailenle bir daha yan yana getirme dedim. Bir kere daha beni yuz goz edersen cocuklarini basina atar kacarim bir daha da bana ulasamazsin anneme de gitmem gider baska sehre yerlesirim sende 2 cocukla kalakalirsin bak bakalim o kiymetli ailen cocuklarina sahip cikacak mi dedim. Bugun de tesadufen ailesiyle karsilastik ben hic gormemis gibi kalktim gittim alisveris yaptim oda ailesiyle yarim saat gorustu sonra eve geldik. Bundan sonra boyke artik kendimi yipratmayacagim cocuklarimi dusunecegin sadece .

eşi biliyosa hiç görüşmemek daha mantikliydi eşi bilerek bunu yapmaları. hiç bişey olmamiş gibi devam etmeleri.. kadinin hayatini mahvetmemeleri biz KK olarak nasıl izin verebiliriz ki??
çocuklarina bakici tutacakmiş boşandirip eşini bakici ile evlendirebilirler...(tahmin ) (rafet el roman misali evlenmedi ama bakicisindan bi oğlu var)
kadin kendi hayatini kurabilir ama aklı çocuklarda kalir kolay degil ki... o kadar emek o kadar canin vermiş yani:KK43:
Aynen oyle ben gidersem aninda kocama baskasini bulurlar cocuklara parayla bakici tutarlar. Ama dunn esime dedimki bur daha yan yana getirirsen bizi cocuklari ustune atar kacarim. Tuttugun bakici da hergun cocuklarini dover kimse annesi gibi olmaz biliyorsun. O zaman siz ugrasirsiniz bende hayatimi yaşarım. Eşim de tamam görüşmeyeceksiniz artik dedi bakalim zaman gosterecek ne kadar tutarli oldugunu. Kendi canimdan vazgectim senden de cocuklarindan da vazgecerim beni son noktama getirdin artik kimseyi görmüyorum dedim.

Bi tanıdığı hatırlattınız bana,kayınvalidesi sizinki gibi yapıyordu,oğlunu kıskanıyordu hatta torununu bile,torunu sanki kendi çocuğuymuş gibi nereye gitse peşine götürüyordu,gelin okadar bunalmış ki intihar etmişti.sonra ne oldu,cenazede bile kahkahalar atan kaynana torununa tamamen sahip çıktı anne tarafıyla görüştürmedi,oğlunu tekrar evlendirdi ve oğlu başka bir yerde ailesine uzak oturuyor şimdi.giden gitti,kalanlar hayatına devam etti.
Benim de sonum aynen boyle olacakti iste .

Bir anne,baba,aile kendilerine karsi ilgisiz,sevgisiz bir ogullari varsa evlendirsinler.
Zira erkekler evlenince aileleri degerli oluveriyor.
Kimse icin kendinizden vazgecmeye degmez.En azindan cocuklariniz icin yapin bunu!
Kör ölünce badem gozlu olurmus dogru soyluyorsunuz. Evlenene kadar aralari bu kadar sıkı degildi biz evlendik birden ogullarina yapistilar. Tabi bunda esimi maddi olarak somurmeleri de var aslinda. Biraz da para ikiye bolundu diye onu kiskandilar.

Iste o siddet noktasina henuz ben gelmedim ama bunca olayin ustune gelirsek de ben de ona vururum kendimi tutacak sabrim kalmadi artik. Benim kv de surekli esime karini dov sozunu gecir agzini burnunu kir diye baski yapar her zamannn. Ama henuz siddete girmedik. Sen de onun seyine tekme atsaydin kivransaydi yerde keske. Bi defa esim bana el kaldirdi kavga ederken ben de ona dedim ki rahmetli babam senden daha babayigit bir adamdi ama anneme 25 yil boyunca hic el kaldirmadi. Cunku babam hep derdi ki delikanli adam kendi gucundeki adamla dovusur kendinden gucsuz insana vuran erkek degildir. Sonra basti gitti kanina dokundu.

Arkadaslar ben 6 yillik evliyim 3 tane cocugum var en buyugu 4 yasinda. Esimin ailesiyle surekli sorunlar yasiyorum. En ufak birseyi alıp daglar kadar büyüyüp esimle arami aciyorlar ve her firsatta karini bosa diye baski yapiyorlar. Annesi kardesleri hepsi aynilar. Kendileri evlerinde huzursuz olduklari icin benim mutlu giden evliligimi kiskanip kocamla arami actilar. Esim ailesinin sozunden cikmiyor bir dediklerini iki etmiyor surekli etraflarinda pervane oluyor. Bana yaptiklarini gozu gormuyor gibi davraniyor yada ayda yilda bir kez bebi savunuyor o kadar. Aslinda iyi bir baba ve iyi bor es olmasina ragmen ben artik ailesi yuzunden canimdan biktim. Bir defa kendimi zehirledim gozumu actigimda hastanedeydim ve cocuklarimi bile gozum gormeyecek kadar kendimden vazgecmistim. Ölümün kiyisindan dondum su an sadece cocuklarim icin evliligimi hala surduruyorum. Boyle birseye tesebbus ettigim icin hicbir mahkeme bosanma durumunda cocuklarimi bana vermez. Bosansam ayri ev tutup cocuklarimi alsam bile 3 tane cocuga kim bakacak da ben calisacagim ve kac para alıp hem bakiciya verip hem cocuklarima bakacagim. Cok caresiz durumdayim sizce ne yapmaliyim
Eşiniz sizi en arka plana atmış iken nasıl mutlu bir evlilik sürüyorsunuz pek anlayamadım. Şöyle bir bakıyorum da ne kadar zayıf karakterli yetiştiriliyor şu erkek çocukları. Bugün hastanede bir erkek çocuğu vardı normal kbb muayenesinde tüm hastaneyi ayağa kaldırdı, sanki parçalıyorlar. Bir başkası kan alacaklar herhalde küçük de değiller 10 lu yaşların başındalar ağlama zırlama vs. Çok dayanıksızlar ve büyüyünce de psikolojik olarak çıt kırıldım oluyorlar. Kadınlar fiziksel olarak güçsüz görünebilirler ama erkeklerde bu durum psikolojiye yansımış sanırım..

Eşiniz sizi en arka plana atmış iken nasıl mutlu bir evlilik sürüyorsunuz pek anlayamadım.
Canim evliligim ilk 1 sene cok iyiydi annesi yine mudahale ediyordu ama bu kadar ileri gidemiyordu. Esimin bir kadina asik olup deger verip ustune titremesini her istedigini yapmasini hazmedemediler. Mesela ben hamileyken esim bana yardim ederdi kv ortaligi yikardi bana etmiyordun ona niye ediyorsun diye . Esim bana yaklastikca onlar çıldırdılar ve kiskancliklari olayları bu noktaya getirdi.

Canim evliligim ilk 1 sene cok iyiydi annesi yine mudahale ediyordu ama bu kadar ileri gidemiyordu. Esimin bir kadina asik olup deger verip ustune titremesini her istedigini yapmasini hazmedemediler. Mesela ben hamileyken esim bana yardim ederdi kv ortaligi yikardi bana etmiyordun ona niye ediyorsun diye . Esim bana yaklastikca onlar çıldırdılar ve kiskancliklari olayları bu noktaya getirdi.
Her durumda iş erkekte biter. Bu ülkenin yaşlıları da kusura bakmayın ama resmen ruh hastası, bir tane aklı başında kendinden memnun, karakteri oturmuş büyük olmaz mı? İnsanlar çocuklarıyla mı uğraşsın bunlarla mı ben anlamadım.

Her durumda iş erkekte biter. Bu ülkenin yaşlıları da kusura bakmayın ama resmen ruh hastası, bir tane aklı başında kendinden memnun, karakteri oturmuş büyük olmaz mı? İnsanlar çocuklarıyla mı uğraşsın bunlarla mı ben anlamadım.
Bunlarin tek sebebi 40 yasina geldigi halde hala annesine gobek bagiyla bagli olup kesemeyen erkekler. Hala evlerini anneleri yonetiyor. Ogullarini yonettikleri gibi bizi de yonetmeye kalkiyorlar bu sefer catismalar basliyor. Oysa devir degisiyor zaman farki nesil farki var. Birakin da herkes evini kendine gore yonetsin.

Bunlarin tek sebebi 40 yasina geldigi halde hala annesine gobek bagiyla bagli olup kesemeyen erkekler. Hala evlerini anneleri yonetiyor. Ogullarini yonettikleri gibi bizi de yonetmeye kalkiyorlar bu sefer catismalar basliyor. Oysa devir degisiyor zaman farki nesil farki var. Birakin da herkes evini kendine gore yonetsin.
Kararının arkasinda sıkı dur, sakın taviz verme....

Kapina gelipte kapıyı dövüp, binayi ayaga kaldırsalarda kapını açma....

Ona buna rezil olurum diye düşünme...

Çocuklarla ilgili planlar yap, eşini cocuklarin islerine yönlendir...parka götürme, yüzmeye götürme, vs vs... adamın çocuklarından boş vakti kalmasınki annesi ile fazla görüşmesin...

Kararının arkasinda sıkı dur, sakın taviz verme....

Kapina gelipte kapıyı dövüp, binayi ayaga kaldırsalarda kapını açma....

Ona buna rezil olurum diye düşünme...

Çocuklarla ilgili planlar yap, eşini cocuklarin islerine yönlendir...parka götürme, yüzmeye götürme, vs vs... adamın çocuklarından boş vakti kalmasınki annesi ile fazla görüşmesin...
Inan artik hergun annesine gitmesine bile karismayacagim ben cocuklarla zaten ugrasmaya alistim . Benden uzak olsunlar da ne yaparsa yapsinlar. 40 parcaya bolunur yine annesine gider bu adam.

Back
X