• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cocuklar icin evlilik surer mi sizce ?

Evet uslubu bu.Gencecik kadınların kendilerini bu duruma düşürmesine deli oluyorum.Elinde bilgisayar

buraya konu açıyor.O bilgisayarı biraz da kendilerini geliştirmek için kullansınlar.Bir yaptın iki yaptın

4 yılda 3 nedir ya??? Bunun neresini hoş göreceğiz??? Az mantık.Az akıl.Sorsan Allah rızkını veririr

yapmayın kendinize bunu.4 5 aylık 23 25 yaşında evliler çocuğum olmuyor diye konu açıyor.

Sonra ne oldu bu adama?

Çocuğun olmasa çeker gidersin.Hadi 1çocuğun var gene bi çare bulursun.3 çocukla nereye?Mecbur çekeceksin.

Biraz da okuyan genç evliler düşünsün diye yazdım.
Sende burada bos bos konusmak yerine az insan olsan mesela. Kendimi gelistirmesigimi nereden biliyorsun disaridan 2. uni okuyorum su anda . Bunun egitimle gelismislikle ilgisi yok sadece egitimsiz kadinlar mi aile ici siddete maruz kaliyor saniyorsun o zaman sen en buyuk cahilsin. Insan gibi yorum yapin diye yardim istedim dogmus olan cocuklarimi ana rahmine geri gönderemem degil mi ? Ben zaten hatalarimi biliyorum caresiz kaldim ki kendi canimdan vazgectim . Insallah sen benden daha caresiz kalmazsin .

Cocuklariniz için mucadele edin Allaha siginin belliki sizin intihaniniz bu.herkezin derdi farkli burda neler okuyoruz.neler yasiyoruz.size nacizane tavsiyem şudur. yavrulariniza zaman ayirin gerekirse hayatinizin merkezine onlari yerlestirin ( ama ilerde sakin yasadiginizi gelininize yasatmamak sartiyla ) zamanla hersey yerine oturur.bendede sinir rahatsizligi var panik atak.cok sinirlendigimde veya uzuldugumde icim sıkışır birşey bogazimi sıkar ateslere karisirim.o anlarda kendimi sakinlestirmeye derin derin nefes almaya calisirim.bir sekilde ofke kontrolu yani.karsinizdaki insanlara kendinizi anlatmaya calismayin.anladiklari kadarsiniz.cahillede munakasaya girmeyin rezil olursunuz. eger dediginiz gibi insanlarsa elbet esinizde birgun yeter diyecektir.kocaniza zıt gitmeyin sizde pohpohlayin sevgi saygi gosterin cok ilgilenin.devamli kavga gurultu olunca erkekler sisiren tarafi seçerler. tecrübeyle sabit.son olarak tum bunlari yuvanizi seviyorsaniz yapin evlatlariniz icin.Allah yardimciniz olsun.

Ölmek boşanmaktan daha mı iyi bir seçenekti çocuklarınız için yani? Bence intihar teşebbüsü psikolojik şiddetin kanıtı olarak kullanılabilir, mahkemenin çocukları kime vereceğini bir avukatla tartışsanız mesela? Çocuklar için evlilik sürmez.

Sürmez sürmemeli çok sevsen bile bitmesi gerekiyorsa bitmeli
Arkadaslar ben 6 yillik evliyim 3 tane cocugum var en buyugu 4 yasinda. Esimin ailesiyle surekli sorunlar yasiyorum. En ufak birseyi alıp daglar kadar büyüyüp esimle arami aciyorlar ve her firsatta karini bosa diye baski yapiyorlar. Annesi kardesleri hepsi aynilar. Kendileri evlerinde huzursuz olduklari icin benim mutlu giden evliligimi kiskanip kocamla arami actilar. Esim ailesinin sozunden cikmiyor bir dediklerini iki etmiyor surekli etraflarinda pervane oluyor. Bana yaptiklarini gozu gormuyor gibi davraniyor yada ayda yilda bir kez bebi savunuyor o kadar. Aslinda iyi bir baba ve iyi bor es olmasina ragmen ben artik ailesi yuzunden canimdan biktim. Bir defa kendimi zehirledim gozumu actigimda hastanedeydim ve cocuklarimi bile gozum gormeyecek kadar kendimden vazgecmistim. Ölümün kiyisindan dondum su an sadece cocuklarim icin evliligimi hala surduruyorum. Boyle birseye tesebbus ettigim icin hicbir mahkeme bosanma durumunda cocuklarimi bana vermez. Bosansam ayri ev tutup cocuklarimi alsam bile 3 tane cocuga kim bakacak da ben calisacagim ve kac para alıp hem bakiciya verip hem cocuklarima bakacagim. Cok caresiz durumdayim sizce ne yapmaliyim

Cocuklariniz için mucadele edin Allaha siginin belliki sizin intihaniniz bu.herkezin derdi farkli burda neler okuyoruz.neler yasiyoruz.size nacizane tavsiyem şudur. yavrulariniza zaman ayirin gerekirse hayatinizin merkezine onlari yerlestirin ( ama ilerde sakin yasadiginizi gelininize yasatmamak sartiyla ) zamanla hersey yerine oturur.bendede sinir rahatsizligi var panik atak.cok sinirlendigimde veya uzuldugumde icim sıkışır birşey bogazimi sıkar ateslere karisirim.o anlarda kendimi sakinlestirmeye derin derin nefes almaya calisirim.bir sekilde ofke kontrolu yani.karsinizdaki insanlara kendinizi anlatmaya calismayin.anladiklari kadarsiniz.cahillede munakasaya girmeyin rezil olursunuz. eger dediginiz gibi insanlarsa elbet esinizde birgun yeter diyecektir.kocaniza zıt gitmeyin sizde pohpohlayin sevgi saygi gosterin cok ilgilenin.devamli kavga gurultu olunca erkekler sisiren tarafi seçerler. tecrübeyle sabit.son olarak tum bunlari yuvanizi seviyorsaniz yapin evlatlariniz icin.Allah yardimciniz olsun.
Diyorum ya bence esim ailesini benden iyi taniyor ama onlara cok duskun oldugundan sinir koyamiyor arasina. Zaafi var ozellikle.annesine asla hayir diyemiyor. Mesela ufak bir munakasa etmistik kendini merdivenlerden asagi atip bayilma numarasi yapti ve esim tekrar kosarak annesine gitti. Yada hemen fenalasiyor numarasi yapiyor hastaneye goturuyor esim doktorlar biseyi yok diyor yolluyorlar ama esim inanmiyor hasta olmadigina. Ben hastanede yatarken de numara yaparak esimi evine goturdu ve esim beni burakip o haldeyken bile gitti. Ne yapacagimi bilmiyorum sadece Allah yardimcik olsun deyip bu hayati yasamaya devam edecegim galiba.

Ölmek boşanmaktan daha mı iyi bir seçenekti çocuklarınız için yani? Bence intihar teşebbüsü psikolojik şiddetin kanıtı olarak kullanılabilir, mahkemenin çocukları kime vereceğini bir avukatla tartışsanız mesela? Çocuklar için evlilik sürmez.
Konustum avukatla da . Esimin maddi durumu iyi oldugundan ve benim psikolojik sorunlarim oldugunu iapat edeceginden dolayi ona veriyor mahkeme.

Ahh canim benim ya nedir bu biz kadinlarin cektigi nedir yani . Illa gazetellerde mi okumalari lazim ismimizi bizim nedir bu.
Sorunuzun cevapi!! 1.Affiniza siginarak soyluyorum Aptalligimiz. 2.Kendini ikinci sinif insan gormesi. 3. Egitimi ( derken universite okumasi falan degil) kendini gelistirmemesi.4. Evlenir evlenmez cocuk yapmasi.5. Bir meslek edinmeden evlenmesi. 6. Kendini tam olarak tanimadan,hayattan ne istedigini ve bekledigini bilmeden ,gelecek herturlu olumsuzlugu goguslenip goguslenmeyecegini bilmeden evlenmesi 7. Evlenecegi kisi ve ailesini tam olarak tanimadan evlenmesi.8. Bir cocugun sorumlulugunu gercek anlamda yuklenip yuklenmeyecegini,cocuguna iyi bir gelecek verip vermeyecegini olcup tartmadan dogurmasi diye maddeler surup gidebilir:(( Kisacasi kendimizi yetistirmis bir birey olarak gorup aslinda korcahil olarak hayati yasamamizdan onca sey biz kadinlarin basina gelmektedir. Iste bunlardan dolayi cekiyoruz nazicane dusuncemdir:((

Sorunuzun cevapi!! 1.Affiniza siginarak soyluyorum Aptalligimiz. 2.Kendini ikinci sinif insan gormesi. 3. Egitimi ( derken universite okumasi falan degil) kendini gelistirmemesi.4. Evlenir evlenmez cocuk yapmasi.5. Bir meslek edinmeden evlenmesi. 6. Kendini tam olarak tanimadan,hayattan ne istedigini ve bekledigini bilmeden ,gelecek herturlu olumsuzlugu goguslenip goguslenmeyecegini bilmeden evlenmesi 7. Evlenecegi kisi ve ailesini tam olarak tanimadan evlenmesi.8. Bir cocugun sorumlulugunu gercek anlamda yuklenip yuklenmeyecegini,cocuguna iyi bir gelecek verip vermeyecegini olcup tartmadan dogurmasi diye maddeler surup gidebilir:KK43:( Kisacasi kendimizi yetistirmis bir birey olarak gorup aslinda korcahil olarak hayati yasamamizdan onca sey biz kadinlarin basina gelmektedir. Iste bunlardan dolayi cekiyoruz nazicane dusuncemdir:KK43:(
Kesinlikle her kelimene harfi harfine katiliyorum. Ozellikle aptallik konusuna. Ama erkekler evlenene kadar gercek yuzunu goatermiyor sonradan anliyoruz cogumuz ne olduklarini. Anladigimizda da coluk cocuk sahibi olmus oluyoruz ve bu durum belimizi büküyor . Cocuklar icin yuzune bakilmayacak insanlara katlaniyiruz iste ozetle buyuz biz.

Bir defa bir okulda is buldum baslayacaktim o zaman bir tane cocugum vardi. Annesi ve kiz kardedi okula gelipseni rezil edecegiz ikinci kocayi bulmaya gidiyorsun dediler. Biliyorum ki gercekten beni orada rezil edeceklerdi ve bir daha oraya gidemeyecektim. Is maceram da biyle son buldu iste.
Iyide size bir cocugunuz varken gercek yuzlerini gostermisler! Siz hala bu aileye arti bir degil iki Estrada cocuk vermissiniz hemde kisa bir zaman dilimi icinde.Yani kendi kendinizi mahkum etmissiniz bu hayata:(( anladigim kadariyla yasinizda cok kucuk degil. Ben cok kucuk yasta evlendim. Baktim esimde aileside cocuk hakkedecek insanlar degil, bir cocuktan sonra israrlara ragmen ikinciyi yapmadim,iyikide yapmamisim.Allah cocuklarinizi bagislasin size. Bende cok cektim ozelikle esimden ama asla cocugumu terk etmeyi onu annesiz ve caresiz bu dunyada ve o Aileye birakmayi dusunmedim ,sizde dusunmeyin lutfen:((

Iyide size bir cocugunuz varken gercek yuzlerini gostermisler! Siz hala bu aileye arti bir degil iki Estrada cocuk vermissiniz hemde kisa bir zaman dilimi icinde.Yani kendi kendinizi mahkum etmissiniz bu hayata:KK43:( anladigim kadariyla yasinizda cok kucuk degil. Ben cok kucuk yasta evlendim. Baktim esimde aileside cocuk hakkedecek insanlar degil, bir cocuktan sonra israrlara ragmen ikinciyi yapmadim,iyikide yapmamisim.Allah cocuklarinizi bagislasin size. Bende cok cektim ozelikle esimden ama asla cocugumu terk etmeyi onu annesiz ve caresiz bu dunyada ve o Aileye birakmayi dusunmedim ,sizde dusunmeyin lutfen:KK43:(
Diyorum ya o da benim aptalligim 30 yasindayim ben de. 6 senede 3 cocuk uatune duzelmeyen adam bu saatten sonra da duzelmez. Artik kendimi cocuklarima adayip onlari mutlu etmeye calisacagim ne yapayim.

Canım bende seninle aynı durumdayım 2 çocuğum var birbirimize destek olalım mı ne dersin

Sende burada bos bos konusmak yerine az insan olsan mesela. Kendimi gelistirmesigimi nereden biliyorsun disaridan 2. uni okuyorum su anda . Bunun egitimle gelismislikle ilgisi yok sadece egitimsiz kadinlar mi aile ici siddete maruz kaliyor saniyorsun o zaman sen en buyuk cahilsin. Insan gibi yorum yapin diye yardim istedim dogmus olan cocuklarimi ana rahmine geri gönderemem degil mi ? Ben zaten hatalarimi biliyorum caresiz kaldim ki kendi canimdan vazgectim . Insallah sen benden daha caresiz kalmazsin .

Gelişmek üniversiteyle olmuyor demek ki.2. üniversiteyi okuyan kadın bunu düşünmüyorsa

vah ki vah.Ben aile içi şiddete niye maruz kaldın demedim.Dikkatli oku.Okuduğunu anlamaya

çalış.Allah yardımcın olsun.

Canım bende seninle aynı durumdayım 2 çocuğum var birbirimize destek olalım mı ne dersin
Olalim bacim olalim benden sana ne kadar destek olur bilmiyirum ama keske elimden biaey gelse. En azindan birbirimizi anlariz .

Sen boşanmazsın, iyi bir tedavi gör de çocuklarını perişan etme .hem bosanicam hem de nasıl bakicam diyosun ..bosanacak olan kadın toptan gemileri yakar ,pazarda limon satar 3 çocuğa değil 5 çocuğa da bakar .nafaka var bide ..evet şartlar zorlar fakat kimseye muhtaç olmazsın .yalnız ben sende bu cesareti göremedim .o yüzden bırak onu bunu ,çocukların ve kendin için sağlam bir uzman desteği al .ayrıca kapıyı kapattığın an dışarda kalan herkes için boşanmaya değmez .eşini de ikna et aile terapistine gidin ..

Çocukların için boşanma
Ama çocukların için kendi başka uğraşlar bul
1000 parçalı puzzle al, örgü ör, çocuklarla saklambaç körebe vs oyna
Kafanı dağıt
Bak sen eşinin ailesini umursamayınca nasıl mutlu olacaksın ve onlar nasıl çıldıracak
Bu işin tek olayı takmamak, onlar üstüne geldikçe esinle aranı daha da iyi tut aklını kullan

Hem ev tutar hem çalışır hem cocuklarimizi beraber büyütürdük ne güzel, erkeklere muhtaç olmayalım artık
Ahhh canim ah ben o sansimi kendimi oldurmeye kalkarak kaybettim . Devlet cocuklari babasina veriyor bosanirsam psikolojik durumum yuzunden . Oyle cikmaza dustum ki buyuk hata yaptim simdi daha da dustum .

Çocukların için boşanma
Ama çocukların için kendi başka uğraşlar bul
1000 parçalı puzzle al, örgü ör, çocuklarla saklambaç körebe vs oyna
Kafanı dağıt
Bak sen eşinin ailesini umursamayınca nasıl mutlu olacaksın ve onlar nasıl çıldıracak
Bu işin tek olayı takmamak, onlar üstüne geldikçe esinle aranı daha da iyi tut aklını kullan
Zaten 3 cocukla ugrasmaktan sacimi bile tarayamiyorum inan ki ugrasa gerek bile kalmiyor cocuklardan . Ben zaten fazlasiyla dolu bir insanim evimden bile çıkmıyorum bi yere. Ben uzak duruyorum kalkip evime geliyorlar her gun her gun . Zehirlerini akitmadan duramiyorlar inan ki. Evlerine gitmeyim diyorum uzaklasayim mesafe koyayim bir bakiyorum kapimdalar zile basiyorlar acmiyorum binanin kapicisina artırıyorlar yada binaya giren birisine yine yukari cikiyorlar . Zile basiyorlar cocuklarin sesinden anliyorlar evde oldugumu bu sefer mecbur aciyorum kapiyi. Kurtulus yok bunlardan hic bir turlu .

önce pisikolojik destek al
Sonra ailesini takmamayı öğren. Eğer şiddet falan yoksa eşinle de aile terapistine falan gidebilirsin. Ailesini görmezden gel. Gamsız ol arsız ol ne bileyim ama güçsüz olma . Kendini öldürmek ne demek.
Kendini çocuklarına ada onlarla mutlu olmayı bil. Hem kendi ailen Yok mu senin ?
Evliliği çocukların için bir şekilde yürütmeyi öğrenmek zorundasın. Yoksa çocuklarını bırakıp giden anne olursun ... ozaman gör nasıl dolduruyorlar çocuklarını.
Eşek gibi getirsin baksın eşin de sana da çocuklara da .

Back
X