Çocuklar ve Hayvanlar

gisimisi

Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2013
32
1
6
Eskişehir
merhaba ben önceden edindiğim bir izlenimi anlatacağım.yakın çevremde bir ailede gelişti olay.eve balık alıyorlar bakmak için balık bir süre sonra ölüyor ve çocuk balığın öldüğünü görünce ebebeynlerine ağlayarak bunu söylüyor onların tepkisi ise ne olacak alt tarafı balık bunun için ağlanır mı deniyor çocuk şaşkın kalır.

size soruyorum biz eğer çocuklarımıza küçük yaştan hayvanları sevdirmezsek onların da en az bizim kadar ihtiyaçları olduğunu söylemezsek ilerde hayvnaseverlerin sayısının çoğalmasın nasıl sağlıycaz.çocukların onları birer obje değilde canlı olduğunu acı çektiklerini anlatmalyız bence ancak bu şekilde ilerde büyük bir çoğunluk halinde yeni nesil hayvanseverler hayvan haklarını arayacak.büyük yada küçük herkes hayvanlarla tanışmalı empati kurmalı belkide önceden fark etmediği hayvan sevgisini ortaya çıkarmalı

herkes,her anne -baba sizin gibi ,bizim gibi düşünse keşke.. ozaman hayvanlara olan eziyetler,işkenceler herşey azalıcaktır..ama ne yazıkki bazı insan kılıklılara göre bu dünya sadece insanlar için var,hayvanların canı varmış yokmuş umurlarında değil ayrıca cocukların kesinlikle hayvan sevgisi aşılanarak yetiştirilmesi gerekiyor; yoksa canlılara,hayvanlara saygısı olmayan cocuklar ileride birer soyguncu,tecavüzcü,hırsız,psikopat ,katil vs vs olarak karşımıza çıkıyorlar malesef..

anne babada hayvan sevgisi yokken çocuklarında nasıl olsunki
anca çocuk büyürken okulda arkadaşlarından öğrenirse çok zor bir ihtimal ya da büyüyüp evlenince eşi hayvanları seviyorsa ondan öğrenecek.
eşime hayvanları ben sevdirdim. ailesi de arkadaş çevresi de sevmiyor hayvanları. hatta beni tanıdıkça hayvanlara düşkünlüğümü öğrendikçe "hayvan seven insan nankör olur üstüne alınma ama" lafını da yedim bu arada. ama ben gülüp geçiyorum. tamamen hayvanlara saygı duyulan bir çevreden üniversite nedeniyle çocukların hayvanlara eziyet ettiği ve anne babaların da seslerini çıkarmadığı bir çevreye geldim. insanların tepkisizliklerini gördükçe şaşırdım şaşırdım. ama artık ben bile alıştım.

müdahele edebildiğin durumlar oluyor sesini çıkaramadığın anlar oluyor.
sonuç
insanlar çok ilginç yaratıklar.
insanları anlayabilmek çok çok çok zor.

konuyu açan arkadaşım duyarlılığın için çok sevindim ve bu verdiğn örneği de çevremle paylaşacağım. çok teşekkür ederim.

.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…