çocuklar ve küfür..

tiona

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2010
28.022
14.077
498
47
şimdi ilkokul ortaokul lise gençliği çok enteresanlaştı,oğlumla parka gittik oğlanlar birbirine o.. diyo,şimdi kavga çıkar herhalde dedim..öyle değilmiş meğerse öyle anlaşıyorlarmış..kızlar sallanıyodu ortaokula giden birbirlerine o.. diyorlar gülüyorlar itişiyorlar falan..
kızkardeşimle konuşuyorduk dedimki taha oğlum 3 buçuk yaşında..dedimki kaka diyo şimdi demesini istemiyorum okula gidince sorun olur diye..kızkardeşimde ooo okula gitsin daha neler diycek dedi..
arkadaşlar bugün bir konuda bu yazıyı yazmıştım alıntıladım..okula giden çocukları olan hanımlar bu konularla nasıl başa çıkıyor acaba ?

kızlar bunu sadece benmi dert edindim yani,benden başkası sorun olarak görmüyor demekki

yok canım yok benimde derdim bu
sadece küfür değil saçma sapan bir sürü laflarla geliyor kızım okuldan
geçen gün ne zaman öleceğimiz alnımızda yazıyormuş biz ne zaman ölecez anne diye bir konu açtı ve inanılmaz da etkilenmiş
eşimde lise öğretmeni hele hele o sınıfları düşünemiyorum resmen arsızlık diz boyu
yapılacak tek şey iyi bir aile terbiyesi vermek ve dua etmek

evet canım işimiz duaya kaldı maalesef,parka çocuklar gençler çok geliyor 14..15 yaşlarında iki kız konuşuyorlardı bir şekilde konuşmaya vakıf oldum..
kızlardan biri anlatıyor..işte aynı sınıftan sevgilim vardı biz ayrıldık arkamda..o diye konuşuyormuş gidp sordum beni itti,sonra yanındaki kız arkadşı ile sevgili olmuşlar,sonra onlar ayrılmış,ilk anlattığım kızla tekrar birleşmişler ama ben artık yüz vermiyorum o gelip sarılıyo öpüyo falan dedi..
acaba bu kızların ailesi insan ilişkileri ile ilgili hiç bir şey anlatmıyormu merak ettim..:44:

malesef o kadar çok duyuyorum ki küfür,alıştım galiba.Erkek lisesinde görev yapınca böyle oluyor demek ki.Oğlum okulda öğreniyor,bir kaç kez söyler gibi oldu,kızınca vazgeçti.Yani engellemek mümkün değil çocuklar illa ki çevrelerinden duyuyor.

Okuldan öğrenmeseler tv den öğreniyorlar. Ama üstünde çok durmamak lazım. Unutuluyor bir süre sonra. Öğrendikleri çocuklar da farklı şeyler öğreniyorlar tabi…bu böyle devam edip gidiyor..
Geçen kızım diyor ki: ben bittim, bittim ben.
Nereden duydun bunu dedim. “boyo söyledi “ dedi..
Buna benzer o kadar çok şey ki.
Ama küfür duymadım hiç.
Bence diğer anne babalar da aynı hassasiyette yaklaşıyor. Eskisi gibi değil. Küfrü marifet sayan kuşak babalarımızın kuşağıydı.” Hadi amcaya bir küfret oğlum” la başlayan kahkaha ile biten aile gezmeleri..

kızlar bunu sadece benmi dert edindim yani,benden başkası sorun olarak görmüyor demekki

bende dertliyim bu konuda bizim ev zemin katında oturuyoruz biri gece pencerenin önüne gecmiş iki oglan nasıl küfürlü konusuyor kocam ben birbirimize baktık aman dedim kavga cıkacak gülüyolarda kocam cıktı bagırdı korkularından kaçtılar ama hayatımda okadar değişik küfürleri onlardan duydum

Çocugum yok,ama 18 yaşında erkek kardeşim ağzından hiç küfür duymadım arkadaşları bile der senin ağzından hiç küfür duymayacakmıyız diye,çocugu küfür ediyor diye sevinen anne -babalar tanıyorum siz duyarlı olabiliyorsunuz ama bazı aileler öyle değil maalesef.

Hiç Facebookda falan gençlere denk gelmiyorsun sanırım..Yani eskiden söylense kavga kıyamet çıkacak lafları birbirlerine ulu orta söyleyebiliyorlar..
Kızların bile iki lafının biri ...mk . .( ben yazarken bile utanıyorum )
İki oğlum var küfür ( kötü kelimeler bile kullanmalarını istemiyorum) öğrenmemeleri için elimden geleni yapıyorum. Ama malesef okula başladıklarından beri her gün geliyorlar .anne bu nedemek şu nedemek. Nereye kadar koruycam bilemiyorum şimdilik başarıyorum .kızmadan anlatıyorum küfür etmenin yanlışlığını ama onlarda ergen olunca ne yapcam bilemiyorum

canım kızkardeşimin eltisinin oğluda 3 buçuk yaşında ama anne eğtimli diyemem teyzesine o diyormuş birkere kızkardeşimde demiş,annesi babası erkek oğlumuz söylesinmi diyor acaba:44:

küfür bir büyüklük göstergesi i oluyor. küfür eden oğlan çocuğu erkek olmanın haklı gururunu yaşıyo. çünkü muhtemelen babsı da küfrediyo, dayısı da, amcası da, bakkal amca da, sevdiği film aktörü de hatta siyasetçi bile. cesaret simgesi sayılıyo. vay be nasıl da korkusuz genç (kız-erkek) nasıl ana avrat küfretti. böyle olunca elinden izlemketen başka bişey gelmiyo, sadece frenlemeye çalışıyosun cry ciğim . oğlum okumayı ilk öğrendiğinde okulun duvarına yazılmış küfürleri okumuş, bana gelip sordu. burda ne demek istiyo anne diye . öğretmenine anlattım. oo bana neler soruyolar dedi. şimdi büyüdü, canı sıkıldığı zaman basıyo küfürü, ne kadar kızssamda engelleyemiyorum

Son düzenleme:

bzide eşimle benzer bir şey yaşadık,yürüyüş yapıyordukbisikletti oğlanlar geçiyor bağıra bağıra küfürlü konuşuyorla ortaokul çağlarınd eşim kızdı,boşver bir şey deme dedim bende..

kız bırak kızsın susa susa zaten bu hale geldik şekerim acayayip fenalar yaa önceden bizde saygı vardı bir büyümüze birşey diyelim hemen anne babalar uyarır yada kızarlardı şimdi cocuklra bişey de her seyi edepsizleştiriyorlar

canım babam kızınca çok küfür ederdi ama ben alışmadım maaşallah diyeyiminşallah oğlumda alışmaz:26:

sormayın geçenlerde yoldan geçerken 2 tane 15 yaşlarında kızlar... birbirlerine yüksek sesle küfürlü şekilde konuşuyorlardı... çok itici geldi... erkekleri saymıyorum onlar aldı başını gitti zaten

datlum oterite kullanmıyım diyorum oğluma dün gezdiriyorum eve dönüş mesafesi 30 dakika onda bebek arabasını götürüyorum dönene kadar bağırdı eve gitmiycem diye ,ellerime vuruyo kaka anne diyo,herkez bakıyo ben bir şey yaptım sanmışlardır..

canım babam kızınca çok küfür ederdi ama ben alışmadım maaşallah diyeyiminşallah oğlumda alışmaz:26:
Babamdan da küfür duymadım hiç o yüzden sıkıntı çekmedik.Umarım alışmaz canım yaşıda küçükmüş henüz.

ama o yaşta çok tatlı oluyolar ya , kim ne zannedecek, herkesin başında işte
büyünce biraz daha kontrolden çıkıyolar ama tabi en azından kötü bişey yaptığının bilincinde olması lazm

Babamdan da küfür duymadım hiç o yüzden sıkıntı çekmedik.Umarım alışmaz canım yaşıda küçükmüş henüz.
çok şanslıymışsınız gerçekten,eşimden yana şanslıyım o hep iyi örnek olmaya çalışır,rabbim benimkinide cümlesininkinide bozmasın,ama dış etkenlere karşı başa çıkabilecekmiyim oarasını bilemiyorum,o nedenle başka çocuk düşünmüyorum açıkçası..

ama o yaşta çok tatlı oluyolar ya , kim ne zannedecek, herkesin başında işte
büyünce biraz daha kontrolden çıkıyolar ama tabi en azından kötü bişey yaptığının bilincinde olması lazm

ben küstüm eve gidince buda bana sarıldı..sonra sabah yüzüme vuruyo kaka anne diye:26:ama bir şey isteyecek o zaman yanaşıyo cici anne diye...çok zormuş vesselam çocuk yetiştirmerk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…