• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çocuklara tahammül edemiyorum

Bende yazinizin basini okuyunca size kizmistim o yuzden yorum yapmadim fakat dun hastaneye oglumu kontrole goturdugumde size hak verdim.aslinda hak verme sebebim farkli

Benim 6 yasinda oglum var.okadar sakindirki ne evi dagitir ne gittigim yerde daginiklik gurultu yada laf dinlememe gibi problemler yaratir.duzen hastasi hatta.gittigimiz yere kendi oyuncaklarini goturur toplamasina yardim edip nasil gittiysem iyle birakirim.banada cok misafir gelir cocuklu hatta 3 arkadasim var komsu onlar gelse evde 7 cocuk 4 kadin oluyoruZ ve ev resmen savas alanina donuyor.cocuktur dagitir ama ne banyoda dokulmeyen deterjan ,kirilmayan makyaj malzemesi kalmiyor.birkeresinde oglumun besigini bile kirmislardi.buyuk konustumki bir kizim oldu ve hiccccc korkusu yok 2 yasina gircek ama cezadan anlamiyor ufak.kizmaktan anlamiyor kesinlikle yirtiniyor.ogluma bakisim yeterdi halbuki.fakat ben cocugum yaramaz diye kendi haline birakmiyorum gittigim yerde diken ustunde duruyorum ne yedigimi biliyorum nede sohbetten zevk aliyorum.bence sorun annelerde bana gelenlerin anneleri hep oturur tikabasa yerler ama cocugum napiyor bi bakayim demezler !
Dun hastaneye oglumu goturdum.bir genc anne vardi oglu sanirim 3-3.5 yasinda.dr umuz acile inmis cok bekledik o 1.5 saat bana 5 saat oldu basim catladi.kadin cokkkkkk rahat oglu milletin cocuguna satasiyor durup dururken dil cikariyor,tukuruyor ,yerlere yatip yuvarlaniyor kolidorda.annenin giki cikmiyor.sinirden catladim.ben kizimla gittigimde 5 dk oturmuyorum kolidorda bi saga bi sola yuruyoruz.orasi hastane rahatsiz bebekler var kackere uyandirdi bitanesini kadin en sonunda dayanamadi aksam gelirim diyip evine gitti.
Cocuktur hiperaktif olabilir,yasi ufak oldugu icin mudahalede zorlanabilirsiniz ama arsiz cocuk baska bisey gercekten.bazi yerlerde yanlis buldum sizi oda yigeninize hitap sekliniz falan ama buda sizin aile iliskilerinizle alakali olabilir.ablamin cocuklarima maddi ve manevi emegi benimki kadardir cok emegi var ustlerinde ,asiri duskundur öl deseler ölur ama kizilacak birsey yaparlarsada kizar ceza verir yada odul verir bende bundan rahatsiz olmam.annemin evide olsa onlar cocuksuz yasamaya alismislar bizim gibi anlayisli ve alisik olamazlar diye hep gozum ustlerindedir.

Tamamen hakli bulmuyorum sizi ,cocugunuz olmadigi icin suan anlamaniz zor ama hakli oldugunuz taraflarda var cocuktur diyip cocugunu saldim cayira hesabi buyuten annelere kizmakra haklisiniz ama buyuk konusmayin benim basima geldi oglum uslu diye buyuk konustum keske yapmasaydim demeseydim sizinde basiniza gelir Allah korusun

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Selamlar..

Yapım gereği çok fazla konuşmayı ve çok konuşan insanları hiçbi zaman sevemedim.Sese gürültüye falan gelemem hiç.Kendimi bildim bileli çocukları hiçbi zaman sevemedim hatta gıcık oldum diyebilirim.Hele ki yeni nesil çocuklar beni benden alıyo yani.Ailelerininin özgüvenli yetiştirmek adı altında hiçbişeye hayır diyemedikleri, kızamadıkları çocukları çocuk olmaktan çıkmış ve şımarıklığın dibine vurmuş durumda.Hepsinde bi büyümüş de küçülmüş havası çocuk gibi değiller yani hiç.

Geçen ablamlar bize geldi 5-6 yaşlarında bi yeğenim var.Gelir gelmez yapışıyo zaten bana şu oyunu aç susadım tatlı yok mu çikolota yok mu evdeki herşeyi açtırıp bikere ısırıp bi kenara koyar.Sadece bişey isticeği zaman iyi davranır.Mesela önce gelir teyzecim seni çok seviyorum der, aradan beş dakka sonra telefonu ister oyun oynamak için.Neyse salon masasında oturuyoruz masada da cips var peynirli doritos sen onları ye benim yeni beyaz kumaş sandalyelerime bütün ellerini sür kolaları dök anası da bakıyo izliyo yani aç bi ağzını bişey söyle yapma de elini falan sil ne biliyim bakıp suratına benim oğlum canım oğlum diye seviyo daha ben söyledim en son bak egecim ellerini sil dökülüyo dökme dedim kafasını salladı tmm diye silmedi zaten kimseyi takmadı.Ağzımı açıp bişey desem hemen bozuluyo ablam zaten annemle bu yüzden çok kavga ettiler.Ona göre oğluna bişey söylenmesi oğlunun sevilmediğinin göstergesi.Onlar gittikten sonra saatlerce sandalyeleri sildim çok sinirim bozuldu.

Ertesi gün bahçeli bi cafeye gidelim dedik.Neyse oturuyoruz çocuklu bi grup aile geldi 3-5 çocuk var.Başladılar çığlık çığlığa oynamaya ama böyle bişey yok yani.Yolun ortasında yakan top oynamalar top kaç kere insanlara geldi falan ya sen ana babasın bi uyar dimi çocuğunu.Tamam hepimiz çocuk olduk da kimseyi böyle rahatsız etmedik yani ben hatırlıyorum bi misafirliğe giderdik annem bi bakardı bana olduğum yerde donar kalırdım yani.Bi kafa dinleyelim dedik çığlık seslerinden duramadık.En son dayanamadım ben bağırdım çocuklara baktım uyaran yok.Biraz sessiz olun lütfen çocuklar başımız şişti dedim.Ordan birinin annesi çıkıp demesin mi "e onlar da çocuk ablası napsınlar oynamaya geldiler". e iyi de ben de dinlenmeye geldim bütün gün dinlemek zorunda değilim dedim.Ya siz de haklısınız falan dedi ama ne çocuğu uyardılar ne başka bişey biz de daha fazla sinirimiz bozulmasın diye gittik.

Bıktım ya valla her yerde bağıran yerlere yatıp ağlayan çocuklar görmekten.Bebeklerle bi sorunum yok.Ama ne zaman ki çocuk oluyolar bağırıp çağırıp düz duvara tırmanmaya başlıyolar hiççç çekemiyorum.Yarın bigün çocuğum olsa nası bakıcam diye düşünüyorum çünkü gerçekten katlanamıyorum yani yapabilceğim bişey yok.Yani çocuğunuzla evde naparsanız yapın da kimse sokakta çocuklarınızın çığlıklarını ağlamasını dinlemek zorunda değil.Çocuğun kalbini kırmicam diye anne baba olduğunu unutuyo insanlar.Valla ben çok rahatsız oluyorum yani hele üst katımızda tepinen velede ve annesinin de "çocuk işte, laf geçiremiyorum" demesine hiç değinmicem.
Bıktım yaaa bıktım offffffff çok dolmuşum :43:

Cok haklisiniz.. Ama sorun cocuklarda degil onlara egitim veremeyen annelerde.. :19: Benimde kizim var buyuk konusmak istemiyorum ama hayir diyemeyenlere sinir oluyorum ben cocuklari cok seviyorum gorumcemle ve kayinvalidemle yasiyorum gorumcemin oglu var elimde buyudu oglum gibi ama anne baba ayri diye grumcem her dedigini yapiyo aliyo alma bukadar diyorum yapma evde cuvalla oyuncak var kiriyo oynamiyo vs.. Ve kizim var 5.5 aylik onu sevmesini bilmiyo haliyle zarar vebiliyo farkinda olmadan onu bildigi halde hadi gel mirayi sev kucagina veriyor ya bingildigina bastiriyo ben hop oturup hop kalkiym ya parmagini gozune sokmaya calsiiyo ki cok tepki vermiyorum ama uzuluyorum sikiliyorum :50: bukadar yadirgama cocuk bir mucize insana yerine hicbisey koyamazsin tadi hicbiyerde yok Allah isteyen herkese versin :16:

Ben de hic sevmem simarik arsiz cocuklari.Simdi arsiz cocuklara hiperaktif diyorlar, niye bizim zamanimizda yoktu .Istedigin kadar hareketli ol bir yere gittiginde annemizin bakisiyla mum gibi olurduk.
Cocugun hareketliyse insanlari rahatsiz ediyorsa onlemini alacaksin.Her gun parka gotureceksin ,bir spor daliyla ugrasmasini saglayacaksin ki enerjisini bosaltsin.
Aile cok onemli cok.

Benimde komşumun çocuğu öyle sinir oluyorum ya:-@ ben oğlum yavrum diye konuşuyorum çocuk bağırıyo. Mesela az önce sebepsiz yere tükürdü bana çok terbiyesiz bir çocuk ağzına patlatmak istiyorum o kadar gıcık oluyorum. Büyüğü küçüğü yok 6yaşında 2yaşında gibi hareketleri var. Tamam yaşıti olsam tamam ama koca kadınada öyle yapılmazki herkes çocuk yetiştiremiyor ben bunu bilir bunu söylerim. Valla komşum gelmesin diye bakıyorum oda aksine hergün geliyor. Başlarda çocuktur dedim ama azarliyorum artık sinirimi bozuyo çünkü.

Bir çoçuk yapi olarak diger çoçuktan daha aktif yada daha "yaramaz" olabilir fakat bu konuda anne, baba çok önemli.
Konu burda sadece yaramaz çoçuklar degil, anne baba egitimi, tavridir.

Bende görüyorum, çoçuk ortaligi yikiyor fakat anne hiçbirsey söylemez, yada söylerse bile biraz yapmacik bir sekilde yapiyor,
çoçuk kulak asmiyor. Ki niye assin ki, sonuçta yaptiklarin bir bedeli yok. Sadece ara sira bir annenin "yapma ha" demesi oluyor en fazla.

Buralarda birçok insan o süper dada programina bakilmasini öneriyor ama bence o yetersiz. Keske devlet tarafindan her hamile kadin
çoçuk egitim üzerine kursa gitmeyi mecbur kalsaydi. Evlatlik edinmek için birçok sey yapman lazim fakat normal yoldan anne olunca
niyese hiçbirseye gerek yok. Bu duruma çok üzülüyorum. Henüz hamile bile degilim, hatta seneye ancak düsünüyoruz ve ben bile
kitaplar okuyorum bebek gelisimi, çoçuk egitimi üzerine.

Çocuğunu yetiştirmekte çabası olmayan anne baba ne derece sevimsizse arsız çocuk da o derece sevimsizdir gözümde.

Koalina tarafından yazılmıştır:)

Selamlar..

Yapım gereği çok fazla konuşmayı ve çok konuşan insanları hiçbi zaman sevemedim.Sese gürültüye falan gelemem hiç.Kendimi bildim bileli çocukları hiçbi zaman sevemedim hatta gıcık oldum diyebilirim.Hele ki yeni nesil çocuklar beni benden alıyo yani.Ailelerininin özgüvenli yetiştirmek adı altında hiçbişeye hayır diyemedikleri, kızamadıkları çocukları çocuk olmaktan çıkmış ve şımarıklığın dibine vurmuş durumda.Hepsinde bi büyümüş de küçülmüş havası çocuk gibi değiller yani hiç.

Geçen ablamlar bize geldi 5-6 yaşlarında bi yeğenim var.Gelir gelmez yapışıyo zaten bana şu oyunu aç susadım tatlı yok mu çikolota yok mu evdeki herşeyi açtırıp bikere ısırıp bi kenara koyar.Sadece bişey isticeği zaman iyi davranır.Mesela önce gelir teyzecim seni çok seviyorum der, aradan beş dakka sonra telefonu ister oyun oynamak için.Neyse salon masasında oturuyoruz masada da cips var peynirli doritos sen onları ye benim yeni beyaz kumaş sandalyelerime bütün ellerini sür kolaları dök anası da bakıyo izliyo yani aç bi ağzını bişey söyle yapma de elini falan sil ne biliyim bakıp suratına benim oğlum canım oğlum diye seviyo daha ben söyledim en son bak egecim ellerini sil dökülüyo dökme dedim kafasını salladı tmm diye silmedi zaten kimseyi takmadı.Ağzımı açıp bişey desem hemen bozuluyo ablam zaten annemle bu yüzden çok kavga ettiler.Ona göre oğluna bişey söylenmesi oğlunun sevilmediğinin göstergesi.Onlar gittikten sonra saatlerce sandalyeleri sildim çok sinirim bozuldu.

Ertesi gün bahçeli bi cafeye gidelim dedik.Neyse oturuyoruz çocuklu bi grup aile geldi 3-5 çocuk var.Başladılar çığlık çığlığa oynamaya ama böyle bişey yok yani.Yolun ortasında yakan top oynamalar top kaç kere insanlara geldi falan ya sen ana babasın bi uyar dimi çocuğunu.Tamam hepimiz çocuk olduk da kimseyi böyle rahatsız etmedik yani ben hatırlıyorum bi misafirliğe giderdik annem bi bakardı bana olduğum yerde donar kalırdım yani.Bi kafa dinleyelim dedik çığlık seslerinden duramadık.En son dayanamadım ben bağırdım çocuklara baktım uyaran yok.Biraz sessiz olun lütfen çocuklar başımız şişti dedim.Ordan birinin annesi çıkıp demesin mi "e onlar da çocuk ablası napsınlar oynamaya geldiler". e iyi de ben de dinlenmeye geldim bütün gün dinlemek zorunda değilim dedim.Ya siz de haklısınız falan dedi ama ne çocuğu uyardılar ne başka bişey biz de daha fazla sinirimiz bozulmasın diye gittik.

Bıktım ya valla her yerde bağıran yerlere yatıp ağlayan çocuklar görmekten.Bebeklerle bi sorunum yok.Ama ne zaman ki çocuk oluyolar bağırıp çağırıp düz duvara tırmanmaya başlıyolar hiççç çekemiyorum.Yarın bigün çocuğum olsa nası bakıcam diye düşünüyorum çünkü gerçekten katlanamıyorum yani yapabilceğim bişey yok.Yani çocuğunuzla evde naparsanız yapın da kimse sokakta çocuklarınızın çığlıklarını ağlamasını dinlemek zorunda değil.Çocuğun kalbini kırmicam diye anne baba olduğunu unutuyo insanlar.Valla ben çok rahatsız oluyorum yani hele üst katımızda tepinen velede ve annesinin de "çocuk işte, laf geçiremiyorum" demesine hiç değinmicem.
Bıktım yaaa bıktım offffffff çok dolmuşum :43:

:O yeğeniniz hakkında nasıl konuşmuşsunuz ya :/ yok teyzecim seni cok seviyorum der sonra telefonu alır falan, klişe ama gerçekten çocuk bu. Benim de 4 yaşında yeğenim var azcık vermiyim telefonumu basıyo yaygarayı git burdan seni istemiyorum sevmiyorum falan ama biliyorum ki seviyor telefonda ablamla konuşurken hep alır ablamın elinden anlatır bana bişeyler verir tekrar annesine, canımı veririm ben onun için çok seviyorum, tabi ki bazen sinir oluyorum deli ediyo beni bağırıyorum küsüyoruz sonra barışıyoruz çocuklar bizim gibi olgun davranmayı öğrenmek için yeterli mental kapasiteye sahip değiller ki daha. Otur dersin oturur 2 dk sonra yine koşuyo, çocuk bu oynayacak bağıracak eğlenecek. Allah aşkına siz hiç bağırı çağırıp oynamadınız mı? Yazmışsınız annem bir bakardı otururdum diye, benim annem de küçükken bazen sert davranırdı bana hatta bir kaç kere dayak yemişliğim bile var küçükken popoma vururdu, koluma falan vururdu, ama yine de korkmazdım. Yapı olarak ben de cok sessiz bir insanım ama cocukken valla oynuyodum gayet gürültülü bir şekilde. Bir yere kadar haklısınız ben de Ygs-Lys'ye hazırlanırken üst kattaki çocuklardan çok çekmiştim ama o çocuk 10 yaşında yani ben kızmakta haklıyım , 10 yaşında çocuğa gürültü yapma desen anlaması gerekir ama 5-6 yaşındaki anlamaz yani devam eder ki bu gayet normal.Size tavsiyem kafa dinlemek istiyorsanız ailelerin tercih edeceği, çocuklar için uygun oyun alanı olan yerleri tercih etmeyin. Çünkü ne kadar iyi yetiştiririseniz yetiştirin oyun çağındaki çocuk hareketlidir, bağırır çağırır durmaz yerinde. Çocuk bu yani.. Çok gereksiz bir sinir olmuş..

Bu arada şunu da eklemek isterim ki herşeye evet diyen anne baba, günümüzdeki arsız çocukların en büyük sebebi. Bunu kesinlikle desteklemiyorum. Çocuk ne isterse alınmamalı. Bir sınır koyulmalı mesela günde maksimum 1 tane gibisinden. Veya çocuga uygun bir dille anlatılmalı. O yönden size katılıyorum :)

Son düzenleme:
Yazdiklarin o kadar saçma ki bunu zaten anne olmadan anlayamayacaksin.yegenine kiziyorsun coj tuhaf geldi benim yegenim olsa isterse kirsin hertarafi.hic umursamam dunyadaki en guzel ses cocuk sesidir.sunu unutma bazen kizsan da sevsen de dovsen de cocuk gurultuden vazgecmiyor durduramiyorsun.sen cok buyuk konusuyorsun cocugun yaramaz olabilir

Cocuklqrin su yada bu davranislarin hoslanmiyorum
yada simarik cocuklari sevmiyorum denilmesi belki hakli yonleri vardir
Onlarido belki aralarinda ayriatirabilirsunuz
Direk cocuklari sevmiyorum tabiri bana hic hos gelmiyor

Kadin yada erkek cok cirkin davranisa sahip insanlarimiz var
onlari ayirtedebiliyoruz soyle yada boyle diye.
ben hickikseden duymadim ki kadinlari yada erkekleri sevmiyorum diyen

ufacik masum yavrular icin ben cocuklari sevmiyorum denilmesini nedense ben hic hazmedemiyorum
heleki boyle guzel bir gunde cocuklqrimizin bayrqminda ole cok itiraf gelmiski
bigun yuzlerce cocugun arasindaydim o civil civil hallerinden sonra bunlari okumak hos gelmedi

makyaj yapana kadar açıp iki satir okumazlarsa çocuklar öyle oluyor işte benimde karşımda var yemin ederim çocuklardan soğuttuğular eşim gececi oluyor gündüz uyuyor adam.bunlar bir geliyor çığlık kıyamet kızım uyanıyor eşim uyanıyor bazen gece geliyolar hepimiz ayaktayız defalarca uyardım ama yok .yönetici desen beş para etmez taraflı ........neyse çok öfkeliyim.benim kızım 18 aylık dış kapıyı açtığımda hemen parmağını ağzına götürüp sus işareti yapıyor nennnn nennnnn neennnnn diyor ...annecim uyuyan olabilir lütfen yüksek sesle konuşma diye uyardım defalarca artık alıştı asla bağırmaz ....içimden küfür ediyorum karşı tarafa düşünün artık durumumu.bide akıl verirler insana ezikler yaaa:4:

Yazdiklarin o kadar saçma ki bunu zaten anne olmadan anlayamayacaksin.yegenine kiziyorsun coj tuhaf geldi benim yegenim olsa isterse kirsin hertarafi.hic umursamam dunyadaki en guzel ses cocuk sesidir.sunu unutma bazen kizsan da sevsen de dovsen de cocuk gurultuden vazgecmiyor durduramiyorsun.sen cok buyuk konusuyorsun cocugun yaramaz olabilir

Neden kırsın ki yani bu nası bi sevgi ölçütü
Bi insanın bisey kırması nası normal değilse çocuğunki de değil
Ve bunu yapmaması için terbiye vermesi gereken annesi babasıdır
Onun bseyler kırmasndan ve zaptedilmemesnden hoslanmamam
Onu sevmediğim anlamına gelmez
Kafam bağrıs cağrıs kaldırmıyo ayrıca napabilirim
Size göre en güzel ses cocuk sesi olabilir
Ama ben katlanamıyorum yani yapabilceğim bsey yok

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Neden kırsın ki yani bu nası bi sevgi ölçütü
Bi insanın bisey kırması nası normal değilse çocuğunki de değil
Ve bunu yapmaması için terbiye vermesi gereken annesi babasıdır
Onun bseyler kırmasndan ve zaptedilmemesnden hoslanmamam
Onu sevmediğim anlamına gelmez
Kafam bağrıs cağrıs kaldırmıyo ayrıca napabilirim
Size göre en güzel ses cocuk sesi olabilir
Ama ben katlanamıyorum yani yapabilceğim bsey yok

kınayın kınayın sizinde yaramaz bi çocugunuz olunca o da böyle yaramazlık yapınca başkaları şuna bak aılesı hiç terbiye vermemiş dediğinde görürüm ben sizi:19::19:

Bir çocuğun eğitiminde ya da karakterinde görünen olumsuzlukların faturası niye hep anneye kesiliyor anlamadım?
Her anne baba çocuğunu dört dörtlük yetiştirmek ister, ama çoğunlukla dışardan yapılan müdahaleler çocuğun davranışlarını bozar.
Anne disipline eder, babanne bozar, baba düzeltir dede bozar.
Bazen eşref saatinize gelir pohpohlarsınız çocukları, sonra keyfinizin bozuk olduğu dönemde aynı davranışa olumsuz tepki verirsiniz.
Sonra çocuklar da ne yapacağını şaşıran, kimin yanında nasıl davranacağına karar veremeyen tuhaf yaratıklar oluyor.
Sağımda solumda sabaha kadar kavga eden yetişkinler varken bir çocuğun sevinç çığlıklarından rahatsız olmak da zerre kadar gelmez aklıma.
Ve ayrıca, kız kardeşim sizin gibi düşünecek olsa asla adım atmam evine.:51:

Bence epey abartmışsınız.Kendi yeğeninizden nasıl bu kadar sert bahsedebiliyorsunuz .Şu genç yaşınızda kaldıramıyorsanız vay halinize.Benim annem 5 çocuk yetiştirmiş,sıra torunlara gelmiş; hala şikayet etmez.Torunlar evi karıştırır,kusar eder hiç seslenmez.Kırılan bir eşyayı,çizilen mobilyayı torunlarımın hatırası diye atmaya bile kıyamaz.Komşu çocuklarının bile çocukluğumda bize geldiğini bilirim.Hele özürlü bir abi vardı annemin yanında olmak isterdi hep.O ölünce annem de annesi kadar üzülmüştü.İçinizdeki çocuk sevgisini öldürmemenizi tavsiye ediyorum.Gerçekten çok saflar,yaramazlıkları kendilerine ve başkalarına zarar vermediği sürece hoş görülebilir.Siz sevecen yaklaşırsanız belki çocuk daha sakin davranacaktır.

kınayın kınayın sizinde yaramaz bi çocugunuz olunca o da böyle yaramazlık yapınca başkaları şuna bak aılesı hiç terbiye vermemiş dediğinde görürüm ben sizi:19::19:

Onca yazdığımdan kınadığım sonucunu çıkarabiliyosanız allahtan size akıl fikir diliyorum sadece.iyi aksamlar.

Bence epey abartmışsınız.Kendi yeğeninizden nasıl bu kadar sert bahsedebiliyorsunuz .Şu genç yaşınızda kaldıramıyorsanız vay halinize.Benim annem 5 çocuk yetiştirmiş,sıra torunlara gelmiş; hala şikayet etmez.Torunlar evi karıştırır,kusar eder hiç seslenmez.Kırılan bir eşyayı,çizilen mobilyayı torunlarımın hatırası diye atmaya bile kıyamaz.Komşu çocuklarının bile çocukluğumda bize geldiğini bilirim.Hele özürlü bir abi vardı annemin yanında olmak isterdi hep.O ölünce annem de annesi kadar üzülmüştü.İçinizdeki çocuk sevgisini öldürmemenizi tavsiye ediyorum.Gerçekten çok saflar,yaramazlıkları kendilerine ve başkalarına zarar vermediği sürece hoş görülebilir.Siz sevecen yaklaşırsanız belki çocuk daha sakin davranacaktır.

Herkesin yapısı baska yapabilceğim bisey yok.insan bişeyi seviyim diye sevmez ya da aynı şekilde sevmeyim diye.benm bahsettiğim tüm cocuklar değil zaten şımarık arsız terbiyesiz cocuklardan bahsediyorum.bence tüm masumiyetlerini kaybetmsler hic de cocuk gbi değiller üzgünüm.

sizin adınıza üzüldüm keşke içinizde biraz çocuk sevgisi olsaydı onların masum bir melek olduğunu anlayabilseydiniz. ilerde evladınız olursa yiğeninizden daha yaramaz olacağı kesin bu söylediklerinizden sonra. istediği kadar yaramaz olsun EVLAT olduğu için her çocuk annesine kıymetli ve her anne önce kendi çocuğuna sonra başkasınınkine mutlaka tahammül eder.

Herkesin yapısı baska yapabilceğim bisey yok.insan bişeyi seviyim diye sevmez ya da aynı şekilde sevmeyim diye.benm bahsettiğim tüm cocuklar değil zaten şımarık arsız terbiyesiz cocuklardan bahsediyorum.bence tüm masumiyetlerini kaybetmsler hic de cocuk gbi değiller üzgünüm.

Ilk konuyi actiginiz da ole demiyordunuz ama cocuklari sevmem hicte te sevmedom diyordunhz hatta gicikta oluyorum demissiniz
simdikarariniz nasil degisti merqk ettim

Son düzenleme:
Ilk konuyi actiginiz da ole demiyordunuz ama cocuklari sevmem hicte te sevmedom diyordunhz hatta gicikta oluyorum demissiniz
simdikarariniz nasil degisti merqk ettim

Devamına bakarsan nedenlerini açıklıyorum o nedenler de hangi grup çocuklardan bahsettiğmi gösteriyo zaten.Anlama sorunun varsa yapabileceğim bisey yok ha eğer amacın muhalefet olup kavga cıkarmaksa yapabileceğim bisey yok öyle bile olsa burda kalkıp vay çocukları nası sevmezsin diye de kimse bana hesap soramaz bunun kimseyi ilgilendirdiğini sanmıyorum kimin neyi sevip sevmiceğinin kararını sen vericek değilsin heralde burda senin bana laf sokmanla ya da muhalefet olmanla da değiscek bisey değil.zaten konu bu değil çocuk sahibi olan bisürü insan bile bana katılmısken sizin burda kuru muhalefet olmanız bisey ifade etmiyor.

Çocuk eğitmekle çocuk büyütmek arasındaki farkı o çocuk toplum çine çıkınca anlarsın demiş bi düşünür..eğitilenlerle büyütülenleri görüyoruz :34:

Back
X