Ben anne değilim fakat ablam bu konuda kızına çok önem veriyor özgüvenli yetiştirmeye çalışıyor ondan gördüklerimi yazayım.
Yemeğe gittiğimizde garsona kendi siparişini kendine verdirtiyor.
Bir konu Hakkı'nda onun göz hizasına inip konuşup fikrini alıyor. Eve birşey alınacaksa onunda fikrini beğenesini soruyor.
Sürekli hayal dünyası gelişsin diye resim çizdiriyor ve her resimde takdir ediyor. Kediye topuklu ayakkabı çizmesini bile :))
Günlük kıyafetini ona seçtiriyor. Kıyafet alınacaksa kızına soruyor beğendiğini alıyor.
Mutfakta hep birlikteler. Kurabiye yaparken hamurun bir kısmını ona veriyor yoğuruyor aynı şekilde köfteyi de.
Ve yanlış yaptığı anda ona sitem etmiyor oturuyor hata yapabilirsin sende insansın hatalar öğrenmemiz için düzeltmemiz için var diye telkinlerde bulunuyor.
Biri ona haksız yere kızdıysa bu babasıda dahil ablam bunu farkettiği an kızının içine kapanmasına izin vermiyor bencede burda sen haklısın ve gidip ona söyle beni kırdın üzdün ama ben haklıydım haksız yere kırdın diye nedenleriyle anlattırıyor.
Eğer kızı haksızlık yaptıysa bu kez sen haksızsın diye onun düşünmesini sağlıyor çocuk bir süre sonra hatasını anlayıp özür diliyor.
Ve herkesi sevmek zorunda olmadığını ama herkese saygı duymak zorunda olduğunu eğer içinden gelmiyorsa kimseye kendini zorla öptürüp sevdirtmemesi gerektiğini öğretiyor
İş dağılımı yapıyor kızı odasını kendi topluyor böylece sorumluluklarını da öğretmiş oluyor.
Ama bizimki fazla güvenli olmuş galiba şimdi saçını kendi istediğimiz gibi yapsak hayır bunu istemiyorum diyo çok yakıştı dediğimizde ama bu benim dünyam bu benim kararım diyor

İnşallah yardımcı olur size :)